fbpx

[Ekskluzivno] Razkrivamo, kako je kirurg Brecelj “potunkal” svojega znanca Smiljića, ko je ta urejal zdravniške usluge “preko vrste”

Erik Brecelj (Foto: STA)

Zdravnik z Onkološkega inštituta Erik Brecelj se v slovenski javnosti predstavlja kot eden izmed glavnih borcev proti “zdravniški mafiji” v slovenskem zdravstvu. Zdaj pa smo preko drugih virov še izvedeli, da je bil Erik Brecelj glavni policijski ovaduh v aferi “preskakovanja čakalnih vrst” prvoobtoženega skladiščnika v UKC Ljubljana Uroša Smiljića, ki še vedno poteka na sodišču. Z njim pa se je pred tem večkrat srečeval na kosilih ter se družil z njim.

Nekdanji direktor Onkološkega inštituta in dolgoletni direktor Splošne bolnišnice Jesenice dr. Janez Remškar se je v našem mediju opogumil glede delovanja znanega zdravnika Erika Breclja. Tako smo poročali o tem, kako je bil Remškar razrešen z mesta generalnega direktorja OI, ko je hotel dati Breclju opomin zaradi kršenja delovnih obveznosti. Brecelj pa je s svojo močjo dosegel tudi odstavitev dveh članov sveta OI, Petra Požuna in Ane Žličar. Zdaj pa smo preko dodatnih virov izvedeli, da je bil Erik Brecelj glavni policijski ovaduh v zadevi kazensko preganjenega in prvoobtoženega skladiščnika UKC Ljubljana Uroša Smiljića zaradi preskakovanja čakalnih vrst.

Skladiščnik UKC Ljubljana Uroš Smiljić si je na UKC Ljubljana ustvaril vrsto poznanstev, ki jih je izkoriščal za lastne namene. Bolnikom, ki so morali na preglede ali operacije čakati več mesecev, je za primerno denarno plačilo hitro rešil težave. Eden izmed njih je bil Iztok Požar, ki se je v stiski, ko je želel rešiti svojo umirajočo ženo, obrnil na Smiljića, da bi mu ta pomagal rešiti zapleteno življenjsko situacijo. Z njegovim javnim razkritjem pa se je rodila afera “preskakovanje čakalnih vrst”.

Iztok Požar je dobil dveletno pogojno kazen. Zaradi svoje umirajoče žene se je obrnil na Uroša Smiljića. (Foto: STA)

Uroš Smiljić in Erik Brecelj sta bila celo prijatelja
V zelo dobrih odnosih z omenjenim skladiščnikom UKC Ljubljana pa je bil tudi Erik Brecelj. Po pričanju naših virov so ju večkrat videli na kosilih v bližini UKC Ljubljana, bila sta v dobrih, če ne celo prijateljskih odnosih. Vendar naši viri razkrivajo drugo plat resnice. Prav Erik Brecelj naj bi zarinil nož v hrbet Urošu Smiljiću ter postal policijski ovaduh.

Vodilni dvojec na Onkološkem inštitutu, direktorica OI Zlata Štiblar Kisović in zdravnik Erik Brecelj se raje z dobavo obveznega zdravila karboplatin igrata kadrovske igre na omenjeni zdravstveni ustanovi. (Foto: STA)

Vodilni dvojec na Onkološkem inštitutu, direktorica OI Zlata Štiblar Kisić in zdravnik Erik Brecelj,  s pomočjo ministra za zdravje Aleša Šabedra kadrovsko odstranjujeta moteče člane sveta Onkološkega inštituta. Zadnji žrtvi sta bila zamenjana Peter Požun in Ana Žličar. (Foto: STA)

Brecelj se je dobrikal Smiljiću, ta mu je razkrival svojo mrežo 
Kot smo izvedeli, je prav Erik Brecelj napeljeval Smiljića k izdajanju informacij o svojem spornem delovanju. Naiven Smiljić pa mu je kot zaupanja vredni osebi tudi zaupal. Smiljiću se ni niti sanjalo, da Brecelj sodeluje v tajni operaciji z organi pregona, kazensko preganjani Smiljić pa je “največjemu borcu” v zdravstvu razkazal ves svoj sistem delovanja.

Minister za zdravje Aleš Šabeder in poslanec SMC Jani Möderndorfer (Foto: STA)

Uroš Smiljić se je vrnil na staro delovno mesto, saj ga je aktualni minister za zdravje Aleš Šabeder nezakonito odpustil
Uroš Smiljić, zoper katerega še vedno poteka kazenski postopek na ljubljanskem okrožnem sodišču, je namreč na delovnem in socialnem sodišču vložil tožbo proti Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Ljubljana, v kateri zahteva, da ga ta znova zaposli. Julija se je vrnil na svoje staro delovno mesto, saj mu je sedanji minister za zdravje, takrat pa generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder nezakonito prekinil delovno razmerje v največji slovenski zdravstveni ustanovi.

Luka Perš