fbpx

Kaj pa ilegalni migrant Ahmad Šami? Za vaš denar uživa v lepotah Bloškega jezera in znamenitostih Ljubljane …

Foto: Facebook

Najbolj znani slovenski migrant Ahmad Šami, ki se je ob pomoči nekaterih levičarskih poslancev pred policijo skril celo v hram demokracije, da bi se tako izognil deportaciji, očitno na račun davkoplačevalcev uživa v življenju v Sloveniji. Fotografije, dostopne na družabnem omrežju Facebook, kažejo, da se Ahmad ne zadržuje le na območju svojih somišljenikov v bližini Roga, ampak hodi tudi na ogled ene najbolj priljubljenih izletniških točk – Bloškega jezera, nič manj pa ni imun na lepote turističnih znamenitosti starega dela Ljubljane, kjer rad naredi kakšen selfi.

Bloško jezero za motoriste, kolesarje, sprehajalce in pohodnike nedvomno predstavlja eno najbolj priljubljenih izletniških točk v Sloveniji. V mesecu maju pa se je očitno tudi Ahmad odločil, da si na lastne oči ogleda jezero umetnega izvora, kjer ne manjka lesenih skulptur, ki prihajajo izpod rok domačina in lastnika parka ter brunarice ob jezeru Janeza Hitija.

Sodeč po fotografiji je Ahmad več kot očitno veliki navdušenec nad naravo, saj na fotografiji, v ozadju katere je jezero, na sredini pa lesena skulptura medveda, izgleda več kot zadovoljen. Glede na to, da je Ahmad oblečen v karirasto belo-črno srajco, čeznjo pa ima oblečen suknjič, je očitno, da mu v Sloveniji ne gre slabo.

Foto: Facebook

Slovenskega jezika očitno ne obvlada
V prestolnici, kjer je Ahmad nastanjen, tudi rad snema selfije, kar kaže na to, da se je že precej udomačil in da se počuti več kot varno. Seveda pa to ne pomeni, da se je tudi asimiliral v slovensko družbo, namreč, če si ogledamo komentarje na njegovi Facebook strani, lahko vidimo, da ne komentira v slovenskem jeziku, ampak še naprej v arabskem.

Foto: Facebook

Foto: Printscreen

Zanj veljajo posebna pravila poslovanja
Že septembra lani je bilo mogoče opaziti, kako se je Ahmad podal tudi v poslovne vode. V prostorih Roga je namreč odprl improvizirano brivnico. Ni sicer znano, koliko računa za svoje storitve, je pa dejstvo, da prostori brivnice nikakor niso v skladu s higienskimi in varnostnimi standardi. Očitno zanj pač obstajajo drugačna pravila kot pa za druge slovenske podjetnike, ki so pod nenehnim nadzorom inšpekcije. Sicer naj bi pridobil tudi delovno dovoljenje, da lahko poleg britja in striženja opravlja tudi poklic avtokleparja, učitelja arabščine in še česa.

Foto: Facebook

Glede na to, da je bilo mogoče Ahmada v preteklosti že videti na predvolilnem shodu Levice pred Državnim zborom RS ter na kongresu Stranke modernega centra, je več kot jasno, od kod ima ta zaslombo za brezskrbno življenje na račun dobrobiti slovenske socialne države. Čeprav je računsko sodišče jasno povedalo, da davkoplačevalce vsak migrant stane vsaj 1.963 evrov mesečno, je Miro Cerar tedaj v vlogi predsednika vlade zavračal te ugotovitve in ni naredil ničesar, da bi se Sirca deportiralo. Ker je napočil čas, ko se gre večina na dopust, je povsem mogoče, da boste na morju ali pa ob kakšnem jezeru ugledali nasmejanega brivca z brki v stilu Franca Jožefa I., ki je naravnost navdušen nad brezskrbnim življenjem v Sloveniji. Le kdo ne bi bil.

Hana Murn