fbpx

Marjan Šarec se je udeleževal nezakonitih shodov in spodkopaval ustavni red – poglejte ga v postroju ob oboroženi partizanski paravojski

foto: twitter

“Edini zakoniti varuhi Republike Slovenije so pripadnice in pripadniki obrambno varnostnih struktur Republike Slovenije. Vsak drug ‘postroj’ je nezakonit in spodkopava ustavno pravni red!” se je prek Twitterja na paravojaško enoto Štajerca Andreja Šiška odzval premier Marjan Šarec, ki je vede ali nevede obsodil kar sam sebe. Sam se namreč redno udeležuje partizanskih proslav z oboroženimi uniformiranci iz druge svetovne vojne, kjer vzklika “smrt fašizmu”.

Nedavno odkritje oboroženih paravojaških enot sredi štajerskih gozdov je veliko bolj prozorno, kot nam želijo prikazati osrednji mediji. Megla “vzpona nacizma”, s katero želijo nadomestiti diletantsko sestavljanje vlade in omiliti razburjenje gospodarstvenikov zaradi napovedanih višjih davkov v novi sestavi vlade, po zaslugi materialnih video dokazov tako ne bo dosegla svojega učinka. Dokopali smo se namreč do posnetka, ki dokazuje, da za Andrejem Šiškom stoji zveza borcev.

Očitno je, da gre za preusmerjanje pozornosti od napovedane višje obdavčitve podjetnikov drugam, a scenarija se je treba držati, zato Marjan Šarec še naprej igra svojo vlogo v tej igri. Potem ko je v ponedeljek Šiškovo početje obsodil predsednik Borut Pahor, češ, “predsednik Pahor izraža veliko zaskrbljenost zaradi obstoja oborožene skupine Štajerska varda. Po njegovem je popolnoma nesprejemljivo oblikovanje oborožene skupine, ki naj bi po besedah vodje skupine ‘zagotavljala red in mir ter nadzirala mejo države'”, pa je danes Šarec sporočil: “Edini zakoniti varuhi Republike Slovenije so pripadnice in pripadniki obrambno varnostnih struktur Republike Slovenije. Vsak drug ‘postroj’ je nezakonit in spodkopava ustavno pravni red!”

Tudi Šarec je bil na nezakonitem shodu, kjer je spodkopaval ustavni red!
Naravnost dvolično je, da Šarec tovrstnega početja, kot je nošenje delujočega orožja na borčevskih proslavah, ni obsodil, ampak se je – nasprotno! – še slikal z oboroženimi pripadniki ZZB. Oglasil se je tudi eden najvidnejših članov SDS dr. Božo Predalič, ki ga zanima, ali bo potemtakem Šarec kot predsednik vlade ukrepal tudi proti tovrstnim borčevskim postrojem:

Vir: Twitter

Da Šarec očitno ni nek intelektualni presežek, je potrdil kar sam z objavo, ko je kvazi obsodil ravnanje Šiškove paravojaške enote. Ob tem, ko po družbenih omrežjih kroži nemalo njegovih fotografij, kako je del postroja ob oboroženih “partizanih”, je jasno, da je kršitelj javnega reda tudi – on sam. To je dobro ugotovil predsednik SDS Janez Janša:

Vir: Twitter

Še en primer, ko Marjan Šarec nekaj govori in nekaj popolnoma drugega dela. Ni čudno, da ga nihče ne jemlje resno, iz njega pa se delajo norca celo tuji mediji. Dokler se bo postavljal v tovrstne partizanske postroje, pa kaj drugega niti ni pričakovati …

M. S.