fbpx

“Miro, a ti veš, kam nas pelješ?”

Foto: facebook stran Butalci.si

“Ste se danes že nasmejali? V Sloveniji imamo vlado, ki je legalna, legitimna in stabilna,” povzemajo Cerarjeve besede na Facebook in Twitter profilu Butalci.si, ki avtomatsko vodijo do smeha tiste, ki vsaj malo spremljajo politično dogajanje v Sloveniji. Ob tem se zdi, da Miro Cerar in njegovi ministri živijo v svojem svetu, vsi ostali pa smo v drugem, realnem svetu. Ob vseh izgovorih, neučinkovitosti, sprenevedanju, prelaganju dela na jutri, iskanju nasvetov vseh mogočih in nemogočih svetovalcev in v tem stilu naprej, ko vlada stopiclja na mestu, nam res ni do smeha. A nekje na obzorju se svita sonce. Reče se mu kar ‘naslednje volitve’.

Prevladujoči mediji v Sloveniji kar tekmujejo med seboj, kdo bo bolj hvalil delo Cerarjeve vlade ter se dobrikal Jankoviću in Pahorju, čeprav se Slovenci zagotovo nekje globoko v sebi zavedamo, da smo do grla v ‘topli, močno dišeči in ne preveč trdi snovi’. Drugačen pogled, kot nam ga vsak dan v mainstream medijih prikazujejo novinarji, pa je mogoče videti prav na omenjenih FB in Twiter profilih Butalci.si. Res gre za drugačne poglede, ki pa so predvsem drugačni od tistih, ki jih imajo predstavniki vlade, še kako pa je to isti pogled, kot ga ima večina Slovencev. Tudi zato imajo Butalci.si toliko sledilcev, če že  jemljemo število kot dokaz kredibilnosti, ki ga pri Cerarju, Pahorju, Luki Mesecu in še pri kom tako radi izpostavljajo prav omenjeni mediji.

Butalci.si so res bolj kritični, ironični, šaljivi in zabavni, vendar pa povedo več kot določeni drugi izbori dogodkov in osebnosti leta.  Razkrivamo, kako so Butalci.si spremljali delo naše vlade v letu 2016:

 

foto: facebook stran Butalci.si

foto: facebook stran Butalci.si

Vas zanima,  kako je videti seja aktualne vlade? To je eksluzivna fotografija ene izmed sej. Ne jamrajo, raje igrajo monopoli.

https://twitter.com/Butalci_si/status/802938042789011456

Marjanca Scheicher