fbpx

Novinarsko dno: Pisunka Carlova se skupaj s skrajnežem Savičem norčuje iz ugrabitve 79-letnega Belokranjca in lažno trdi, kako naj bi ta kot državljan XY le odigral vlogo po osnovnošolskem scenariju

Foto: ekoper.si

Novinarka RTV Eugenija Carl se je drznila preko družabnega omrežja Facebook norčevati iz nesreče 79-letnega Belokranjca, ki so ga ugrabili in zvezali nezakoniti migranti. Na družabnem omrežju Facebook je namreč zapisala: “Meni ta zgodba o ugrabitvi niti pod razno ne drži vode.” Daleč od tega, da se je ustavila le pri tem, saj ga je žaljivo označila za državljana XY. To je torej “profesionalno novinarstvo”, ki sedaj še bolj razgalja dno novinarskega ceha in še bolj potrjuje teorije o družbenopolitičnih propagandistih – presstitutkah. Njeni teoriji zarote se je pridružil tudi levičarski radikalec Domen Savič.

Pod objavo, kjer se je razvila debata, je Carlova zapisala, da po njenem mnenju ni nobene logike, da bi “trije mulci ugrabili enega XY belokranjskega noniča”, če so hoteli samo avto in čim prej do meje. V nadaljevanju je še zapisala: “Potem, za tako starega človeka bi bila to izjemno travmatična izkušnja, zagotovo ne bi par ur po dogodku naokoli dajal intervjuje medijem, dalje, povsem hladna in neprizadeta izjava hčerke …” Po njeno se je scenarija nekdo lotil povsem po osnovnošolsko.

Poleg tega je Carlova v komentarjih zapisala: Kot da je težko dati trem prebežnikom dva solda ali jim kaj obljubiti, da nekaj izpeljejo … pol jih pa zafrknit … in potem beseda proti besedi. Nekdo v SLO pač ni filmski režiser Martin Scorsese.” Ko je ena izmed njenih somišljenic komentirala, da lahko migrant, če želi odtujiti avto, lastnika preprosto zaklene v klet in zbeži, ne pa da ga ugrabi, Carlova ni mogla iz svoje kože, da ne bi ob tem namignila, da je do ugrabitve prišlo zaradi prihajajočih evropskih volitev. “Ker migrant ve, da so volitve. Obvladajo pač,” je zapisala posmehljivo in v svojem stilu nadaljevala: Znano je, da lepilni trak prave širine za lepljenje ust migranti nosijo v nahrbtnikih. Al je tam med trtami kakšna Tedi štacuna?”

 

Savič se je usklajeno pridružil Carlovi
Glede na to, da je znano, da je Carlova ljubiteljica migrantov, ne čudijo zapisi, ki kažejo na to, da ji nikakor ni všeč, da je 79-letni Mirko Moravec iz Bele krajine spregovoril na ves glas in zgodbo spravil v medije. Isto pa velja tudi za zagovornika skrajno levičarskih idej Domna Saviča, saj se ni zmogel zadržati pod objavo Carlove. Nanizal je namreč vrsto komentarjev, s katerimi je dal jasno vedeti, da tako kot Carlova meni, da gre za načrtovan scenarij: Najbolj mi je zabavno, da je bil človek zvezan pod deko v prtljažniku in je vseeno videl smerokaze.” “Pa šest ur vožnje – ga je glih s pumpe pripeljal al kako?” “Recimo, da bi ga ugrabili zato, ker niso hoteli, da bi prehitro poklical na pomoč – ampak lej, itak ni blo frke, ker so ga ugrabili za čas kosila, do šestih zvečer ni noben od družine videl v tem nikakršnega problema.”

Foto: Nova24TV

S komentarji, kot so ti, nekdanji član programskega sveta RTV Slovenija Savič samo dokazuje, da še naprej ostaja sovražnik vseh tistih z drugačnimi pogledi na življenje. Glede na to, da nasprotuje prenosu svetih maš preko nacionalne televizije in radia, katolike pa žaljivo označuje s “klerofašisti”, ne čudi, da na družabnem omrežju Twitter izraža sovraštvo tudi do ostarelih, ki postanejo žrtve migrantov. Savič po eni strani velja za zagovornika kulturnega marksizma, preko Twitterja pa izraža izrazito podporo istospolno usmerjenim in migrantom, pri čemer izrazito zagovarja njihovo naseljevanje. Ker je Moravec na ves glas razgalil naravo migrantov, se je Savič pridružil Carlovi in oblatil gospoda, ki ima za seboj travmatično izkušnjo.

Domen Savič – Državljan D (Foto: FB)

Povsem jasno je, da Carlova in Savič ne zmoreta preseči svojega sovraštva do vseh, ki opozarjajo na negativne posledice nezakonitih migracij. Veliko bolj jima je pri srcu, da se o njih molči in spreneveda o dejstvih. Dejstvo pa je, da je policija dogodek uradno potrdila in da se število nezakonitih migracij iz dneva v dan povečuje, sorazmerno s tem pa se povečuje tudi stopnja kaznivih dejanj. Ugrabitev, ki se je na srečo končala srečno, bi morala vklopiti vse alarme, saj nakazuje, da je varnostni sistem v razsulu, varnost državljanov pa ogrožena. Namesto tega pa smo deležni sprenevedanja s strani predsednika vlade, novinarjev javne televizije in kandidata za poslanca v Evropski parlament. Resnično žalostno.

H. M.