fbpx

[VIDEO] Tretjerazredna igralka, danes poslanka Violeta Tomić bi na RTV Slovenija delala red: Šarec še dobro ustoličen ni bil, pa bi že izvajala čistke

O minimalcu, za katerega je Tomićeva protestirala v smislu: "Poslance na minimalce", ne duha ne sluha. Se pa na njeni roki blešči drag prstan. Foto: printscreen / youtube

Na petkovi izredni seji državnega zbora je do svojih pet minut slave prišla Violeta Tomić, ki se ji je s stranko Levica uspelo v DZ prebiti že drugič. Violeta ob tem ni izpustila priložnosti in je udarila po Nova24TV, češ da je nedopustno, da novinarji delajo hkrati tako za nacionalno televizijo kot za Nova24TV, medtem ko je ne motijo mudžahedinke, ki v službi globoke države delajo pod novinarsko krinko na javni televiziji. Seveda pa je to le izgovor, s pomočjo katerega Levica izsiljuje, da bi prišlo do spremembe zakona o RTV Slovenija.

Violeta Tomić, ki se je spomnimo predvsem kot tretjerazredne igralke, recimo ko je igrala ciganko v Kursadžijah, je v svojem govoru na izredni seji v DZ lezla Marjanu Šarcu tja, kamor sonce ne posije, in ga označevala, da je “iz kulturnih sfer”. Če je Šarčev alter ego Ivan Serpentinšek slovenska kultura, potem smo res nizko padli. No, Tomićeva je potem nadaljevala, da upa, “da bomo končno tudi medijski zakon lahko prenovili in našo ubogo RTV zaščitili pred politikanti in ga ‘odgrimsali'” . 

Violeta Tomić kot ciganka Karmen. (Foto: printscreen)

Tomićeva je prepričana, da javna televizija “ko sem še jaz delala na njej, ni dovolila politične opredeljenosti, danes pa se novinarji celo hvalijo, da so lahko zaposleni celo na Nova tv in hkrati na javni televiziji”. A to očitno ne drži, saj je Tomićeva poslanka ekstremistične leve stranke, do svojih levih prepričanj pa verjetno ni prišla čez noč. Ob tem je še zagrozila: “Kakor v zdravstvu ločujemo dvoživke, tako jih bomo tudi v medijih.” S tem je dokazala, kakšen je njen intelektualni domet – dvoživk se namreč ne ločuje, ampak pač so (kako bi pa vi ločili, recimo, žabo?!), pa tudi zdravstvo jih ne obravnava, temveč biologija. 

Posnetek si lahko pogledate tukaj:

Medtem ko se nekateri novinarji izpostavljajo z imenom in priimkom, za katere medije vse delajo, saj je, roko na srce, večini težko preživeti le s honorarjem za en medij, pa so še posebej strah in trepet javne televizije tisti, ki se pretvarjajo, da so neopredeljeni in hkrati delujejo v prid globoke države. Na RTV je kar nekaj takšnih novinarjev, ki za globoko državo opravljajo storitve pristranskih člankov in reportaž. Tri izmed teh so tudi t. i. RTV-mudžahedinke, ki v svojem “štabu”, javni hiši, terorizirajo vse, kar ne diši po skrajno levi ideologiji – Mojca Pašek Šetinc, Eugenija Carl in Jelena Aščić. Njihova taktika je že dobro znana – najprej udarijo na družbenih omrežjih, kot sta Twitter ali Facebook, sledijo opravljanja po hodnikih in pisarnah stavbe RTVS, potem se – kot na komando – vklopijo vedno isti mediji, najprej Mladina, Večer in Dnevnik, nato sledi obračun na programskem svetu ali znotraj vodstva RTVS.

Poleg tega omenjena trojica mudžahedink po pisanju portala Požareport predstavlja tri vodilne uslužbenke RTV, ki sodijo med trdo levico in v svojih prispevkih nikoli ne obravnavajo nečednosti vplivnih ljudi na politični levici, razen ko gre za frakcijske obračune, in sledijo navodilom iz ozadja. Pašek Šetinčeva je sicer znana kot žena lobista in vplivneža Mileta Šetinca, je pa tudi tista, ki je naredila sluzav in neuravnotežen prispevek o Milanu Kučanu mimo vseh pravil in standardov novinarske in poklicne etike, pa ji kljub temu ni bilo potrebno odstopiti. A prikrito delovanje Pašek Šetinčeve, Carlove in Aščićeve Tomičeve ne moti (le zakaj?), motijo pa jo novinarji, ki delajo tako za nacionalno televizijo kot za Nova24TV, pa čeprav profesionalno.

Tomićeva že začela uresničevati program Levice, Šarec očitno le marioneta v njenih rokah
Seveda je Tomićeva s svojim govorom apelirala predvsem na spremembo medijskega zakona o RTV Slovenija. Levica je že v predvolilni program za leto 2018 z naslovom Blaginja za vse, ne le za peščico zapisala, da “mediji, še zlasti komercialni, vlagajo vse manj sredstev v kakovostno novinarstvo. Ker je to v vitalnem interesu javnosti, mora država z javnimi sredstvi podpirati novinarstvo ter zagotoviti demokratičen in transparenten sistem razdeljevanja sredstev, pri katerem ne bo možnosti za politične zlorabe in ki bo okrepil avtonomnost novinarjev v odnosu do lastnikov”, zato so dodali, da se bodo zavzemali za “demokratizacijo upravljanja RTV SLO s krepitvijo vloge zaposlenih in javnosti”. Levica se sicer močno zavzema za RTV-prispevek še naprej. Tako so za STA letošnjega maja odgovorili, da “obvezne RTV naročnine ne bi ukinili, so pa za razmislek o uvedbi progresije, pri čemer bi prebivalci z višjimi dohodki plačevali več, ostali pa manj kot doslej”.

Jasno je, da je Tomićeva na petkovi izredni seji, ko so šele potrjevali Šarca za premierja, že začela uresničevati predvolilni program Levice. “Kulturnik” Serpentinšek pa je tako postal le marioneta v rokah Levice, ki bo moral očitno, če mu bo tudi uspelo sestaviti vlado, delati točno to in tako, kot ga bo Violeta & co. vodila.

J. G.