fbpx

[Video] Zdravstveni inšpektorat ima novega kandidata za izdajo globe: Covid ignorant Erazem B. Pintar je na svojem domu organiziral veliko rojstnodnevno zabavo, na kateri mu je igral celo Pero Lovšin!

Podjetnik in Covid zarotnik Erazem B. Pintar. (Foto: Facebook)

“Še enkrat hvala prav vsem, ki ste uspeli priti na moj RD, hvala še enkrat za vsa darila in vso to pozitivno energijo, Erazem vas ima rad!!!” je na svojem FB profilu zapisal znani slovenski podjetnik in Covid zarotnik, ki je očitno prepričan, da koronavirusa ni, ali pa da vsaj ni tako “pomemben”, da bi mu bilo vredno posvečati pozornost in se držati zdravstvenih ukrepov, ki v času epidemije veljajo za vse enako.  

Znani covid ignorant Erazem B. Pintar je tokrat jasno pokazal, da se povsem požvižga na ukrepe za zajezitev epidemije novega koronavirusa, ki veljajo za vse slovenske državljane. Pri sebi doma je namreč organiziral veliko rojstnodnevno zabavo, na kateri se je veselo rajalo, prepevalo, pilo in jedlo, manjkal pa ni niti priznani glasbenik Pero Lovšin.

Kot kaže je Pintar celo tako “jebivetrski”, da je na svojem FB profilu objavil kar posnetek žurke, ki jo je organiziral in na kateri lahko vidimo veliko število povabljenih. Kot vemo so zabave in druženja v času strogih ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavorusa, strogo prepovedana, ker predstavljajo tempirane bombe za nove okužbe. Seveda gre za hudo kršitev predpisov, sedaj pa je na strani policije oziroma zdravstvenega inšpektorata, da primerno ukrepata in Covid zarotnika primerno oglobita. Zanimiva je še ena njegovih bedastih izjav na FB profilu, ki se nanaša na zaščitne maske in se glasi: “Preklicujem vse svoje izjave o zaščitnih maskah. V bistvu delujejo!!! Folk se v njih namreč počuti tako butasto, da ne gre nikamor (pa korona gor ali dol)!!”

Z odmevno zabavo demonstriral nasprotovanje ukrepom
Kot kaže pa ima Pintar tudi svoje mnenje glede aplikacije za sledenje stikom z okuženimi, o podal svoje osebno “strokovno” mnenje: “Poškilim 10 min na fb in opazim, da se vsi prepirajo na temo aktualne COVID aplikacije. OK, dodajam še svoje mnenje. Ideja (izvedbe ne poznam) o takšni aplikaciji je pametna, vendar le pod dvemi pogoji: da bi imeli opravka s smrtno nevarnim virusom (tipa Ebola), da bi imeli egzakten in objektiven test okuženosti. Tako pa imamo opravka z: dokaj običajnim respiratornim virusom, kjer je realna stopnja smrtnosti cca 0,002% in znanstveno sramoto od testa, ki je točen in konsistenten kot kakšna podpovprečna šlogarca. Tukaj se ideja in koncept v zvezi z aplikacijo končata. V resnih prediktivnih analizah (kar bi epidemiologija morala biti, ne pa, da se z njo ukvarjajo matematični in računalniški retardi in dinozavri, ki bi jih država lahko najela kvečjemu za zabavo otrok kot Božicke ali dedke Mraze ter virologi, ki bi se morali ukvarjati z virusom samim, ne pa s strategijo ukrepov) velja, da je imeti netočen podatek veliko slabše, kot ne imeti podatka. V primeru tega virusa in obstoječega testa, takšna aplikacija seveda naredi le še večjo zmedo, kot je že sicer. Da o orodju za še večjo možnost manipuliranja (ki je že ta hip v polnem teku) sploh ne govorim. Debate o varovanju osebnih podatkov, svoboščinah in podobnih stvareh, bi morale priti na vrsto šele mnogo kasneje.” 

Tudi o koronavirusu oziroma epidemiji ima svoje mnenje, ki ga iskreno in brez zadržkov deli na spletu: “Velika, namišljena snežna kepa po imenu Corona počasi izgublja svojo velikost in moč. Vse manj je intelektualno mrtvega snega, ki bi ga lahko na svoji poti pobirala, vse več je majhnih dreves, ki so upala sama pognati na hribu človeške naivnosti, neumnosti in neznanja. Tudi hrib postaja vse bolj položen.” 

Se pa je Pintar nedavno že proslavil s svojimi kontroverznimi izjavami glede epidemije. Nedavno, na dan, ko smo v Sloveniji zabeležili rekordno število okuženih z novim koronavirusom – 1503 primerov in kar deset smrtnih žrtev – je znani slovenski Playboy Pintar dosegel dno. Preko družabnega omrežja Facebook se je namreč spravil na mikrobiologa Gorazda B. Pretnarja, ki si je drznil javno izpostaviti prepričanje, da smo v tako slabi zdravstveni situaciji tudi zaradi vplivnikov kot je Marko Potrč, ki so na račun svojih izjav v javnosti prispevali k spodbujanju nespoštovanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Pri tem pa je še vso stroko označil za intelektualno golazen.

Domen Mezeg