Popotnik Zvone Šeruga in njegove zablode o revščini: Sam ima slabo vest, ko vidi uboge, a zato je po njegovem kriva RKC

Zvone Šeruga (Foto: Fb)

Svetovni popotnik, novinar in fotograf Zvone Šeruga si ni mogel kaj, da ne bi svojega gneva, ker so ga med obrokom v restavraciji v Mehiki motili reveži, berači in “mariačiji”, zlil kar na Rimokatoliško cerkev. Ta je po njegovem mnenju kriva za revščino in lačne otroke, o drugih razlogih se mu ne da razmišljati, ker nima časa. Moti ga, da se počuti krivega, ko je sam sit, reveži pa lačni. RKC pa je dežurni krivec.

Revščina je bila, je in vedno bo. Bila je na svetu že pred obstojem krščanstva in pred ustanovitvijo Rimokatoliške cerkve, katere prvi papež je bil sveti Peter apostol, ki je umrl kot mučenec v Rimu, pribit na križ z glavo navzdol iz spoštovanja do svojega učitelja Jezusa Krustusa. Rimokatoliška cerkev upravlja z več kot 140 tisoč šolami, 10 tisoč sirotišnicami, 5 tisoč bolnišnicami in okoli 16 tisoč zdravstvenimi domovi po svetu.

Karitas po ocenah Catholic Heralda iz leta 2017 za dobrodelne dejavnosti nameni od dve do štiri milijarde letno, s čimer s uvršča v sam vrh humanitarnih združb na svetu. Tu niso všteti še vsi drugi dobrodelni projekti okoli 200 tisoč katoliških župnij po svetu, ki niso vključeni v uradno statistiko.

Njegove besede razkrivajo njegov omejen pogled na svet
To vseeno ne prepriča “svetovnega popotnika, novinarja in fotografa” Zvoneta Šeruge, da ne bi za vso revščino in bedo tega sveta okrivil kar Rimokatoliške cerkve. “Pribijte me na križ, a vzamem si pravico do svojega mnenja,” je svoj zapis na Facebooku, v katerem je ves svoj gnev stresel nad RKC, začel Šeruga. Šeruga vsekakor ima pravico do svojega mnenja, a njegov zapis razkriva ignoranco in pomanjkanje neke splošne razgledanosti, ki pritiče vsem oznakam, s katerimi se identificira. Namreč, da za vso revščino in bedo okriviš zgolj in samo RKC, je potreben nadvse omejen in zelo specifičen pogled na svet.

Revščina v islamskem Sudanu. (Vir: Twitter)

Bil je na večerji v Ohaki, na jugu Mehike. “V bogatem mestu dokaj bogate države sva, polnem turistov in dragih avtomobilov – a vendar: v restavraciji na robu glavnega trga”. Našega svetovnega popotnika je zmotilo, da so njegov obrok motili prodajalci, “mariačiji”, s spominki založene Indijanke in berači brez nog, ki naj bi od njega zahtevali, naj kupi, se jih usmili, a na koncu je vedno “daj-daj-daj”.

“In ponovno sem razmišljal, že kdo ve katerič: se res moram pol časa na svojih potovanjih počutiti krivega? Ker sem se rodil v svetu, ki mi daje možnosti preživetja, napredka in celo pol pice? In sem popolna pizda, ker s polnim želodcem ne morem rešiti sveta in se že leta več niti ne trudim?” A namesto, da bi razmislil, zakaj se počuti krivega, je Šeruga raje s prstom pokazal na Katoliško cerkev.

Sovraštvo do RKC, ker ima sam slabo vest
Milošević zločinec?? Hitler … dobro, ne bomo zdaj o Hitlerju – a kdo je skozi zgodovino človeštva zakrivil več mučenj, nečloveškega trpljenja in smrti, kot Katoliška cerkev, najmočnejša korporacija na svetu?” Kaj je tako razburilo Šerugo? Nosečnica mu je na vprašanje, piše Šeruga, zakaj je spet noseča, če pa ima že devet otrok, ki jih ne more  preživeti, odvrnila: “Bog je moj vodnik in on tako hoče od mene.”

Revščina v socialistični Venezueli. (Vir: Twitter)

Šeruga je s tem pokazal, otrok katere ideologije je. Namreč, sam je ponotranjil vse laži, s katerimi so že komunisti obkladali krščanstvo. “Preveč najhujše revščine sem videl v najbolj rodovitnih predelih sveta, obdarjenih z vsem razkošjem tropskega podnebja, zdrave zemlje in nekaj mesecev dežja na leto – a vse možnosti, ki jih ponujata narava in od bogastva buhteča zemlja, dobesedno – oprostite – zafukajo! Ker so jih misijonarji že pred stoletji z mečem in križem predelali v božje ovce, danes pa jih krmijo z drobtinami svojega razkošja in vedno znova potiskajo v životarjenje in smrt: veselite in plodite se, bog bo za vas poskrbel, kot poskrbi za ptičke na veji!”

Nismo vedeli, da je Indija krščanska. Čisto po naključju ravno v Indiji in na Kitajskem, torej nekrščanskih deželah, letno pobijejo ogromno število nerojenih otrok. Ne zaradi revščine, temveč zato, ker bi se rodila punčka. V Indiji naj bi po podatkih spletnega portala Unwanted na leto primanjkovalo 629 tisoč deklic do 6. leta starosti. Razlog za to niso kondomi, vzdržnost ali katerakoli metoda, ki bi mogoče Šerugi v njegovem gnevu nad Katoliško cerkvijo prišla na misel. Razlog za to je ravno “družinsko planiranje”, ki ga Šeruga zagovarja. Zaradi družinskega načrtovanja v Indiji še nerojeno hčerko raje ubijejo, kot da bi morali plačati doto dve desetletji pozneje.

Revščina v Severni Koreji je tako huda, da kmetje drug drugemu kradejo gnoj. (Vir: Twitter)

Vseeno bi Šeruga rad videl Vatikan in Katoliško cerkev na haškem sodišču za zločine proti človeštvu, zato ker se vsakič, ko je sit, pred revežem počuti kot “pizda”. O drugih razlogih za revščino noče razmišljati. Pravi, da ve zanje, “a za koliko knjig časa mi date, da o njih tudi razmišljam in razpredam?”. Očitno Šeruga pozablja, da je revščina prisotna kjerkoli po svetu, pa naj bo tam tudi RKC ali ne. Šeruge ta del ne zanima. Sam napada nekega slamnatega moža RKC, s katerim sam blaži svojo slabo vest.

Ivan Šokić

 • samsara

  Še eden v nizu aparatčikov, prodanih duš.
  Dolžnost takih uživalcev ugodnosti ‘sistema’ je, da občasno povedo ali celo naredijo kaj ‘sistemu’ v prid, ko in kar jim ta naroči.

 • pajot

  Šeruga je pač ena velika pizda. Tu ni kaj dodati.

  • Anton

   Šeruga je v prvi vrsti plemenski žrebec , o tem se govori že dlje časa, on temu kajpak močno nasprotuje

   sarkazem press

   • pajot

    Žena ni prav nič nasprotovala njegovim izletom z motorjem po svetu v družbi mladih študentk.

    • Steiermark

     Mogoče je pa z njimi “delil” svojo malico…..

    • JANEZ GUS

     Je že vedela zakaj.

   • cosmosjasnovidec

    Razen pedofilskih buzičev kot je sam ga že nihče drug ne spusti na sebe.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

  • Ivo

   Jaz zelo spoštujem vernike in vsako vero (ne kult). Šeruga ima prav v tem, ko je obtožil cerkev, da je tudi ona kriva za revščino in bedo po svetu. V imenu .cerkve so bili narejeni največji zločini po celem svetu. Koliko je bilo iztrebljanja v imenu vere? Od križarskih vojn preko 30 letne vojne do inkvizicije. V 30 letni vojni je bilo ubitih 8 M ljudi. Če se komu to zdi malo, naj povem, da je to ca 17% prebivalstva. Aplicirano na danes to pomeni 75 M Evropejcev. V imenu Boga in inkvizicije je bilo je ubitih, zažganih, mučenih približno 3M ljudi (5% prebivalstva tedanje Evrope) In v imenu koga so bili pobiti. V imenu Boga. Vendar Bog nima nič s tem. Za te poboje je kriva Cerkev kot ustanova. Primarna naloga vseh katoliških misjonov je širitev vere. In kako se najlažje širi vero? Tako, da se deli čokolado. Tisti, ki noče sprejeti vere, ne doni čokolade. Enostavno, a ne?. Najhujše je, da se cerkveni možje v večini ne držijo Evangelija. Evengelij uči drugače. In o tem govori Šeruga. Na Irskem so nedavno našli 800 trupelc za samostanskimi zidovi. iz let med 1. in 2. SV. To so bila trupelca otrok, ki so jih spočele posiljene nune in druge ženske. Ubila jih je Cerkev, da bi skrila sramoto.V Sloveniji je bilo v imenu RKCja pobitih in poslanih v taborišča preko 100.000 Slovencev in Judov. In še bi lahko našteval vsa hudodelstva, ki jih je cerkev naredila v svojem obstoju. Najhujša pa je hinavščina Cerkve. In še enkrat ponavljam. Spoštujem vero, Evangelij in prave vernike.

   • pajot

    Zdaj pa še napiši koliko je bilo pobitih,zažganih in mučenih v imenu Alaha. Koliko posiljenih žensk,koliko nataknjenih na kol. Lahko pa,da spada Alah pod RKC,kdo ve.

    • pajot

     In še to: Ko že natančno veš,da je bilo v imenu RKCja pobitih in poslanih v taborišča preko 100.000 Slovencev in Judov,daj,omeni še malo koliko so jih pobili in poslali v taborišča boljševiki,ljubkovalno imenovani borci za svobodo. A,bo šlo?

     • Ivo

      Med 2. SV na teritoriju YU, komunisti in partizani niso poslali niti enega Slovenca v taborišče. To enostavno ni bilo mogoče, ker takih taborišč ni bilo. ”Ljubkovalno” bi partizane lahko imenoval borce za svobodno Slovenijo, za Slovenijo v takem obsegu kot je danes. Če smatramo Maistrove borce, ki so kljub nasprotovanju tedanje vlade (ljudska stranka), šli osvobajat Maribor z okolico in dosegli priključitev h kraljevini YU, lahko smatramo partizane borce, ki so šli osvobajat Primorsko in dosegli, kljub nasprotovanju Rupnikove vlade, priključitev h YU in posledično v samostojno Slovenijo.

     • pajot

      So jih pa pošiljali po končani 2.SV. Partizani in komunisti. Daj,no,ne prirejaj zgodovino po svoje. Nimaš pojma.

     • Ivo

      Kam so jih pošiljali. V katero taborišče? Osvetli me, ti ki imaš pojem.

     • pajot

      Koncentracijsko taborišče Strnišče pri Ptuju (današnje Kidričevo)
      Koncentracijsko taborišče Hrastovec pri Sv. Lenartu v Slovenskih Goricah
      Koncentracijsko taborišče Studenci pri Mariboru
      Koncentracijsko taborišče Brestrnica pri Mariboru
      Koncentracijsko taborišče Teharje pri Celju
      Za interniranje pripadnikov madžarske manjšine:

      Koncentracijsko taborišče Filovci v Prekmurju
      Koncentracijsko taborišče Hrastovec pri Sv. Lenartu v Slovenskih Goricah
      Koncentracijsko taborišče Strnišče pri Ptuju
      Za interniranje pripadnikov Slovenskega domobranstva in slovenskih civilistov:

      Koncentracijsko taborišče Teharje pri Celju
      Koncentracijsko taborišče Šentvid nad Ljubljano

      Ostalo pa so bile jame. Najznamenitejša je Huda jama.

     • Ivo

      Ti nimaš pojma kaj pomeni koncentracijsko taborišče. Kar si naštel niso bila koncentracijska taborišča. No, Teharje bi lahko pogojno opredelili kot koncentracijsko taborišče. Vse ostalo so bili zbirni centri iz katerih so domobrance peljali na morišča in jih pobili.

     • cosmosjasnovidec

      Poišči o tem na netu pasjejebec čefutarski ali kaj misliš kreten,da ti bo nekdo tukaj dajal brezplačne informacije bumbar zabit.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • cosmosjasnovidec

      Hahahahaha
      Daj spelji se čefutarsko pasjejebsko teslo.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • Aton

      Komunisti in partizani so poslali Dražgošane v taborišče. Dobro so vedeli, da se bo to zgodilo in žrtvovali so jih z namenom za Revolucijo.

     • Ivo

      Kriva je bila nacistična vojska. Znašanje nad civilisti je zločin, ki so ga storili nemški nacisti Po tvoji logiki so za zločin v Srebrenici krivi civilisti, ki so se pustili ujeti, a ne?

    • Ivo

     Koliko je bilo pobitih v imenu Alaha, povej ti. Kar se tiče posiljevanja. Največji posiljevalci so bili Španci in Portugalci. Še, ko so prišli v Slovenijo v času 2. SV kot pomoč nacistom, so posiljevali vse živo, ne glede na starost.

     • pajot

      O,sancta simplicitas! Španci in Portugalci,jeli,budalo? Preberi malo o rdeči ruski armadi,kaj je počela v Prekmurju leta 45.

     • Ivo

      Ja Sovjeti so posiljevali približno 3 mesece. Španci in Portugalci pa tudi drugi Evropejci so posiljevali od Columba dalje po celem svetu. To si malo preberi. O sancta semplicitas- Ali drugače. to tvoje ni naivnost in nevednost, je skrivanje in ponarejanje zgodovine.

     • pajot

      “Največji posiljevalci so bili Španci in Portugalci. Še, ko so prišli v Slovenijo v času 2. SV kot pomoč nacistom, so posiljevali vse živo, ne glede na starost.”

      Preberi kaj si napisal in se zamisli nad svojimi možgani,cepec.

     • Ivo

      Zamisli se ti, oziroma malo pobrskaj po netu, da boš našel kakšni posiljevalci so bili Španci. Mimogrede, celo J. Ameriko so posilili.

     • pajot

      No,zdaj pa zadnjič. Če si pozabil ti osvežim spomin,kaj si napisal. da so Španci in Portugalci posiljevali Slovenke leta 45. Kot pomoč nacistom
      To je moj zadnji odgovor tebi. Pojdi se zdravit.

     • Ivo

      V Slovenijo je med 2. SV prišla tudi Francova vojska kot pomoč Mussoliniju. Poznali so jo še posebej na Primorskem. Ko je bila v bližini so se vse ženske skruile, ker so Španci posilili vse od 9 do 90 leta. In kot rečeno, posilili so celo J. Ameriko (Pizzaro, Cortez) In glede tega je to maj zadnji odgovor tebi. Če ti tega ne veš, to še ne pomeni, da se to ni dogajalo.

     • cosmosjasnovidec

      Teslo zabito.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • cosmosjasnovidec

      Driska mešanec med šiptarjem in bosanđerosom ti pa ravno veš kaj o zgodovini pasjejebec pedofilski.
      Raje piši o tem kako te je tvoj stari čefutarski pedofil obdeloval še v otroštvu in te učil njegovega poklica kakršni ti je ostal še danes.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

    • Dean Deki

     Seveda da Alah tudi spada pod krscanstvo, kaj pa govoris??

   • Darko

    Križarski pohodi do Jeruzalema, so bili tudi zato, ker Islam se je močno razširil. Islam je v tistem času pobijal ljudi po celi severni Afriki, Španiji, širil se je proti Aziji, od današnje Turčije se je že širil proti Evropi. Če ne bi bilo križarski vojn mogoče Slovenija bi bila danes muslimanska dežela.

    • Tone

     Mogoče bi nam v tem primeru Alah naklonil tudi kaj nafte.

     V tistem času so se vojaški pohodi financirali pretežno z ropanjem. Zato so križarji ropali tudi krščanska mesta na svoji poti, Zgodovina dalmatinskih mest ima o tem marsikaj povedati. Na enem od pohodov so že v Bizancu naropali toliko, da se jim ni dalo več naprej, pa so se kar vrnili (Četrta križarska vojna (1202-1204). Tisti štirje konji na fasadi beneške cerkve s. Marka so plen tistega pohoda, pa tudi v cesarskih in cerkvenih zakladnicah se še dandanes marsikaj najde.

     Tako, da ni treba preveč idealizirati. Križarski pohodi so bili v glavnem polomija. Glavna korist za Evropo je bila v tem, da je Evropa prišla v stik s takrat višje razvito kulturo in obogatila Evropo z znanostjo, matematiko, novo umetnostjo, predvsem pa z grško filozofijo, ki se je ohranila med muslimani.

     • RATATA

      In slovenščina je dobila dvojino od arabskih muslićev.

     • Tone

      Ne, pozabili smo se je znebiti v primernem trenutku, tako kot ostali evropski jeziki.

     • RATATA

      Ja, več bi jih izdelalo osnovno šolo, če ne bi bilo dvojine. Zvišala bi se minimalna plača. Kaj bi imeli pa nas dva od tega?

     • Tone

      Znala bi uporabljati svoj materni jezik. “Kaj bi pa midva imela od tega?” se reče v slovenskem jeziku, ki ima dvojino.

     • RATATA

      Za prof. Mileno Hodej sem imel dobro dvojino! V uredniški odbor lokalnega glasila me je predlagala.
      Prekašal sem mater mojo v maternem jeziku, da se ga je oba od mene učila! Kapiš Mosha??

     • Tone

      Žal te jaz poznam samo po enem stavku, ki je za cvek. Ni zatipkan, ker je vse narobe.

     • RATATA

      Žal zate!

    • Ivo

     Kljub temu, da ti je že Tone odgovoril, dodam še nekaj. Tako hitro in agresivno, kot se je širila katoliška religija po celem svetu, se ni širila nobena religija. Islam je bil v Španiji od leta 700 do leta 1450, ko so ga katoličani pregnali. Danes je najbolj razširjeno Krščanstvo (2 milijardi) Islam 1. milijarda ljudi. Križarske vojne niso služile branitvi ali širjenju krščanstva. Če bi to bil namen, bi danes bil Bližnji Vzhod krščanski. Vojne so bile predvsem roparske. Tam so se borili predvsem revni plemiči, ki jim je bilo obljubljeno naropano bogastvo. Templarji, ki so bili v začetku revni vitezi, so postali najbolj bogat red v tedanji Evropi. Vse zaradi naropanega bogastva. Kje pa so bili križarji takrat, ko so Turki osvajali Evropo?

     • dob

      Križarske vojne so potekale v razponu od 1095 do 1291 (196 let)
      Število žrtev križarskih vojn: najnižja ocena 1 mio, najvišja 3,0, najbolj verjetna ocena 1,73 mio
      V času križarskih vojn je na vsem planetu bilo 400 do 420 mio ljudi.
      Za primerjavo: Komunizem je samo v sto letih svojega obstoja pobil preko 100 mio ljudi!

      Tukaj imaš pa vse, kar je vredno vedeti o Islamu in njegovih namerah!
      https://www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y&t=1108s

     • Ivo

      Koliko ljudi je bilo pobitih v imenu katoliškega boga sem že napisal zgoraj. Procentualno je bilo vsaj 4 krat več ljudi ubitih v imenu Evangelija, kot v imenu Komunizma.
      Pa to niso vsi poboji, še daleč ne. V kolonialnih vojnah (od leta 1500 – 1900) je bilo pobitih (groba ocena) 200.000.000 ljudi.
      Zdaj si sam seštej, kdo je ubil več ljudi in v čigavem imenu.
      To kar razlaga Bill Warner je navadno zavajanje. Danes je na planetu približno 2 milijardi katoličanov in 1 milijarda muslimanov. Tako hitro in agresivno kot se je razširjala katoliška vera, se ni razširjala nobena druga.
      In za konec. Danes v Evropi živi približno 5% muslimanov. Jaz (in mnogi drugi) močno dvomim, da bi teh 5% muslimanov ogrozilo evropsko kulturo in katoliško vero v Evropi.
      Mnogo večja grožnja Evropi so klimatske spremembe, neprestana ekonomska rast, divji kapitalizem, uničevanje socialnih pravic, velike korporacije itd.
      In to bo vse kar ti imam za povedat.

     • dob

      Nekateri se zanašamo na znanost. Saj veš: spoštovanje vzroka in posledice, s tem sprožimo proces učenja, odgovornosti…
      Ne delujemo v okviru dogem, ideologije (še posebno ne ideologije, ki vodi v diktaturo!). Se pravi, da ideološko prepričanje pač ni dobra popotnica za iskanje resničnih dejstev.
      Tukaj je tabela rasti človeštva, kjer sem posebej označil število prebivalcev sveta po regijah, za katere je bila značilna kolonizacija, in ustrezno število prebivalstva na teh regijah. Prvič se je človeštvo približalo miljardi prebivalcev leta 1800.

      http://shrani.si/f/o/km/2YSo8BjY/population-growth.jpg

      Tvoje naštevanje žrtev kolonizacije, kar se tiče žrtev, je najmanj kar lahko rečem – vprašljivo.

      Kar pa se tiče 5% muslimanov…

      Pred II svet. vojno je v Sloveniji bila le peščica komunistov.
      Leta 1980 je bila v Partiji vsa Slovenija!!!

      Širjenje ideologije je pogojeno z njeno krvoločnostjo. Primitivci se najdlje obdržijo na oblasti, poglej kučana. On je največji primitivec in je ves čas na oblasti! Pa ne zato, ker je pameten ali sposoben. Uničil je prejšnjo državo, zdaj uničuje to. Je to sposobnost???
      Na oblasti je zato, ker je največji primitivec od vseh primitivcev!

     • Ivo

      Se nanašate na znanost? No preštudiraj dobro koliko ljudi je bilo pobitih zaradi kolonizacije, imperializma in suženjstva od leta 1500 – 1900. Koliko kultur in celotnih nacij je bilo iztrebljenih? Naštudiraj koliko ljudi so v Evropi pobili zaradi verskih vojn, ki so v bistvu bile vojne za oblast. In koliko jih je ubila inkvizicija popolnoma brez nobenega dokaza. Ko zbereš številke bodo te morda izgledale majhne, vendar, ko jih spremeniš v procente celotnega prebivalstva, bodo postale zelo velike. Za primer bom ponovil lahko preverljiv podatek.

      30 letna verska vojna: Najbolj je bil prizadet Palatinat, ki je izgubil 80 % prebivalstva; nato Češka, Pomorjansko; deli Porenja, Brandenburg, Šlezija in Bavarska. Nekatere številke govorijo o zmanjšanju prebivalstva v Svetem rimskem cesarstvu z 21 na 13,5 milijona. Na Češkem naj bi se število prebivalcev s 3 milijonov zmanjšalo na 800.000, pri čemer naj bi bilo od 35.000 čeških vasi popolnoma zapuščenih kar 25.000.

      Se pravi v Svetem Rimskem cesarstvu so pobili 40% prebivalstva. Na češkem 75% . Uničeno je bilo 70% naseblin.

      In če se vračamo v zgodovino, bi lahko naštevali množična iztrebljanja daleč pred ”komunizmom” , ki so bila večja, bolj radikalna in bolj grozljiva.

      Še najbolj pogruntana je tvoja domislica, da se ideologija širi z njeno krvoločnostjo. Po isti analogiji je krščanstvo daleč najbolj krvoločna vera (ideologija) in biblija je daleč najbolj zločinski dokument. Iz peščice vernikov je danes na svetu 2 milijardi kristjanov.

      In da bo jasno. To ne trdim jaz. TO TRDIŠ TI.

     • dob

      “In če se vračamo v zgodovino, bi lahko naštevali množična iztrebljanja daleč pred ”komunizmom” , ki so bila večja, bolj radikalna in bolj grozljiva….”

      To se je tebi sanjalo in nimaš s čim podkrepiti! Tebi se to “samo zdi”.

      Kar se tiče Cerkve, jo jaz kot inštitucijo sovražim dosti bolj kot ti.
      Da pa opravičuješ komunistične zločine nad lastnimi ljudmi z zločini Cerkve v pretekli zgodovini človeštva …
      MA JEBI SI TI MATER! Bedak. Bolj neumen ne moreš biti kot si.

      Napiši, da si morilec po ideološkem prepričanju, da se niti ne pogovarjamo o tem!
      Jaz ne hodim v Cerkev in nisem NIKOLI bil v Partiji!
      Dogmo potrebuješ ti, ne jaz.

     • Ivo

      Jaz tudi ne hodim v cerkev. Po eni strani zavidam vernikom. Oni se potožijo pred oltarjem in je vse lažje. Verjamejo v boljše posmrtno življenje.Spoštujem prave verne ljudi. Tiste, ki se držijo Evangelija. Nimam nič proti katoliški ali kateri drugi velike veri. Preziram cerkev kot ustanovo!! Jaz ne sovražim nobenega in nikogar. Samo preziram in pomilujem.
      Ne opravičujem ”komunističnih” zločinov. Ti niso opravičljivi. Vendar, ko poboje primerjamo s poboji v zgodovini, so ti bili dokaj mali.Vse vojne so se v bistvu začele zaradi želje po bogastvu in moči. Tudi 30 letna vojna ni bila v svojem bistvu verska. Bila je vojna za moč in denar. Katoliška cerkev je branila svoje privilegije, ki jih je zamajal Martin Luter. Zato je ”napalila” množice. Poleg te vojne, je bilo še veliko vojn (100 letna vojna), kjer so pobijali vse po vrsti. Bile so kolonialne vojne, osvajalne vojne itd.
      Kar sem napisal, so dejstva in je resnica. Tebi se zdi, da je komunizem zelo slab in z ničemer nisi podkrepil tega. Preberi si Marxova dela. Mogoče boš spoznal, kako velik humanist je bil. Marsikaj se je zmotil, a večinoma je imel prav. Brez njega bi danes še vedno delali 12 ur za lastnike kapitala.
      Je pa res, da so razni osebki tipa Stalin, zlorabili to filozofijo. Tako kot je Cerkev in kapital zlorabil Evangelij.
      Mimogrede. Moj oče je bil politični zapornik. Leta 1964 so ga poslali za 7 let v Staro Gradiško.
      Pa vendar, jaz nikogar ne sovražim. Večinoma se mi smilite in vas pomilujem in preziram. Tudi tebe pomilujem in preziram od trenutka, ko si začel besno zmerjati, ko ti zmanjka argumentov. Taki pač ste desničarji. Ko zmanjka argumentov zmerjate. Preberi umotvore tipičnega ekstremnega desničarja tipa s nickom cosmojasnovidec pa ti je vse jasno.

     • dob

      Idiot. S cosmojasnovidcem se strinjam bolj kot s tabo. On je iskren, ti si pa lažnivec.
      Argumentov pa niti ne omenjaj, ker nimaš pojma kaj to je. Ne uporabljaš jih, mečeš samo ideološko navlako, jebi se!
      Komunizem in nacizem imata genocid napisan v svoji ideologiji! Ne mi pisat neumnost, češ da je nekdo samo zlorabil komunizem. Komunizem je kanibalska ideologija, zato tu ni kaj zlorabiti, ker ideologija zapoveduje iztrebljanje lastnih državljanov, ki se ne strinjajo z režimom.

      SOVJETSKA ZGODBA, SOCIALISTIČNI GENOCID
      https://www.youtube.com/watch?v=fyE4XBQzdRU&t=368s

     • Ivo

      Na Youtubu so popolnoma resni prispevki, ki dokazujejo da je Zemlja ravna plošča. In to je prava tema zate. Ti priporačam. Glede na tvoj ubogi intelekt, bo skupnost, ki trdi, da je Zemlja ravna, dobila še enega člana več. Jaz sem ti navedel samo dejstva, ti pa samo zmerjaš. In ko se strinjaš s cosmojasnovidcem, samo dokazuješ kakšen je nivo tvoje kulture in kulture ekstremnih desničarjev tipa SDS. Zate je tudi Tonin komunist, a ne? o komunizmu, kot si ga je predstavljal Marx, ti nimaš pojma. Z nekom, ki o neki stvari nima pojma, je nesmiselno diskutirat.
      Kot rečeno, smiliš se mi. In ker je tvoj nivo isti kot pri cosmosjasnovidcu, je to zadnje kar bom napisal .

     • dob

      PRIMERJAVA REŽIMSKIH UMOROV CIVILNEGA PREBIVALSTVA TREH REŽIMOV

      Kaj ni to čudno, da je številka pomorjenih s strani teh treh režimov pri vseh treh skoraj do pičice enaka, kljub različnemu številu prebivalcev?!

      Primerjajmo tri države po tedanjem prebivalstvu in žrtvah režimskih umorov civilinega prebivalstva, ki so nasprotovali režimu ali so se mu upirali in jih je zato režim dal umoriti.

      Carska Rusija. Število prebivalstva leta 1916 je 182 mio!
      Število pomorjenih med civilinim prebivalstvom s strani režima: 1 mio 70 tisoč.

      Severna Koreja. Število prebivalstva 25 mio.
      Število pomorjenih med civilinim prebivalstvom s strani režima: 1 mio 70 tisoč.

      SFRJ. Število prebivalstva 20 mio.
      Število pomorjenih med civilnim prebivalstvom s strani Titovega režima med letoma 1945 – 1980 (v času civiline Titove vladavine): 1 mio 70 tisoč.

      Boljševiška revolucija je nastala pod izgovorom krvoločnosti in pomanjkanja v Carski Rusiji, z namenom, da bi en milijon umorjenih v fevdalni Rusiji nadomestila z 62 milijoni umorjenih nasprotnikov komunističnega režima v gulagih, in novim komunističnim pomanjkanjem (ne vem v čem je to slednje boljše) v svetlih novih časih vladavine komunistov Sovjetske zveze!

      Seveda je treba primerjati število prebivalcev teh treh dežel med sabo, da bi lahko sklepali o krvoločnosti režimov teh dežel, ker sicer ne moremo primerjati kateri od njih je bolj krvav.

      Fevdalna Rusija, ki je bila vzrok za nastanek Revolucije.
      Car je odgovoren za smrt 0.59 (približno enega človeka!) na 200 prebivalcev tedanje Rusije.

      Severna Koreja!
      Korejski režim je odgovoren za smrt 4.3 (približno 4 ljudi!) na sto prebivalcev Severne Koreje.

      SFRJ
      Titov režim je odgovoren za smrt 5.3 (približno 5 ljudi) na sto prebivalcev ali 10 ljudi na 200 prebivalcev socialistične Jugoslavije, sicer razglaševane za socializem s človeškim obrazom.
      To bi bilo dijaka in pol na gimnazijski razred ali tri dijake na dva razreda, pri razredih od 30 dijakov!

      A sada dragi drugovi evo vam Top lista nadrealista:
      1. Po morilskosti je prva SFRJ in Titov režim.
      2. Sledi Severna Koreja z drugim mestom!
      3. Na tretjem mestu je šele fevdalna (Carska!) Rusija, ki je bila vzrok za začetek boljševiške Revolucije in maščevalnega pohoda proti krvoločnim kapitalistom, s prelepim ciljem, da komunizem naredi svet humanejši in pravičnejši

     • Tone

      Prepričan sem, da bi Dob Ding Dong naračunal, da jih je največ pobil korejski režim.

     • Ivo

      Tudi, če bi bilo vse to res, bi to bilo še vedno dosti manj smrti, kot so jih povzročile vse vojne, osvajanja, kolonije in imperializem. Samo v kolonialnih osvajanjih je bilo pobito več kot 200 M ljudi.
      Ker si preveč zaslepljen in je tvoj ideal cosmosjasnovidec, se mi smiliš. Z njim se pumpajta še naprej.

     • dob

      kreten indoktrinirani

     • Ivo

      Smiliš se mi.

     • cosmosjasnovidec

      To kar ti dodajaš je čefutarsko pasjejebsko nakladanje tako,da se spravi spat in vzami tablete kreten zabit.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

   • cosmosjasnovidec

    Hehehehehe
    Kakšen pasjeporivalski bumbar.Pojma nimaš o zgodovini.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

   • RATATA

    “Slovencev in judov”…. ne mi ti jude k Slovencem mešat in spoštuj Slovence!

    • Tone

     Kaj imaš proti Judom? Ves slovenski narod je posvečen eni Judinji in vsaka druga fara časti enega Juda.

     • RATATA

      Kaj pa vem. Verjetno jih ne maram zarad butastih slovenskih kmetov, ki so se jim pustil nafukavat že od nekdaj, da so celo prepovedali z odredbo židovsko dejavnost (glej npr. listino iz 16.stol. na ptujskem gradu).
      Saj tudi bankirjev ne maram in zavarovalničarjev, kar je itak isti qrac.
      + Bolj malo peska je po Gorostanu, pa tudi premrzlo je da bi mi moral nekdo kogarkoli iz puščave vsiljevat.
      Zadosti smo imeli svojih majstrov za častit in slavit dokler se ni solnograškim čist odfukal.
      Okrog vratu nosim karantanskega panterja in Belina. Čist zadost.

 • totex39

  Na tej sliki zgleda kot Šami.

  • Steiermark

   Še slabše, kot ostareli cigo, s smetmi v glavi! Če se je pa počutil krivega, s polnim vampom, zakaj pa potem ni odstopil del svoje požrtije revežem? Še eden od levaških zblojenih divjakov!

 • Janez Pavel Kanc

  Vatikan je ena izmed zelo bogatih držav. Pika.

 • freedomfighter

  Namesto rkc bi moral reci organizirana religija

  • ZatonMesecnikov

   Kjer je veliko otrok, tam je veliko revščine fridumfajtr…

   • freedomfighter

    A poznas kaksno drzavo z visoko rodnostjo ki ni versko blazna

    • ZatonMesecnikov

     Število otrok določa položaj ženske v neki družbi. Mešaš vzrok in posledico, kot je stara levičarska navada. V versko blaznih družbah, tudi levičarji ne obstajajo.

     Poznaš kakšno versko blazno družbo, ki ima levičarje?

 • Franc Šink

  Sit lačnemu ne verjame. To bo moral vedeti tudi Šeruga.

 • alojz

  Zato pa muslimani migrirajo v katoliške države. Ko bodo zmagali bodo vsi bogati.

  • Valter BraniSlav

   Ko bodo zmagali bodo najprej pobili brezbozne levake.

   • cosmosjasnovidec

    No ja tokrat imaš prav.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • Valter BraniSlav

     Skoraj vedno imam prav

     • cosmosjasnovidec

      Si pa še daleč od mene nazaj,ker imam jaz vedno povsem prav.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

 • Franjo Trojner

  Eh, vse skup gre v maloro, EU vodi zblojeni pijanček, Slovenijo pa tretjerazredni komedijant in vreščeča, meni zelo tuja čudna leva civilna gibanja. Z skupki vseh teh idiotizmov pa nas vsak dan bombandirajo dominatni levi oblasti in levim civilnim gibanjem servilni mediji, te pa ostani normalen, če lahko.

 • Oregon

  prevelik delež možganskih celic ima aktiviranih, da babam tezi na potovanjih do nezavesti.

  • Tone

   A si jim fovš, da ne teži tebi.

   • Oregon

    v kakem kontekstu je to vprašanje? Gre za to, da plačajo ekskurzijo, ne pa nabijanja in teženja in ene imajo od tega pokvarjene počitnice.

 • Lula

  Pa kaj se sekirate kaj reče en Šeruga. A če je videl ves svet je pa zdej poklican, da bo delil pamet…..

 • Lula

  Isti Šeruga, ki ima kar nekaj otrok raztresenih po celem svetu. Navaden perverznež……

  • cosmosjasnovidec

   In pedofilski iztirjenec.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Ivo

    Pedofil si ti in tebi podobni. Zafrustriranci in zakompleksani najraje zmerjajo in obsojajo ”žrebce”, ki z lahkoto pridejo do ženske in jo z lahkoto pofukajo. Če bi ti stopil pred Šerugo bi se usral v hlače, ker pa si na varnem, delaš tisto kar edino znaš in zmoreš: zmerjaš. Bednik.

    • cosmosjasnovidec

     Hahahahaha
     Logično,da se pedofili ter LGBT buziči ter pasjejebci vedno zagovarjate med sabo smradi nagravžni iztirjeni.
     Tega pedofila Šeruga ti zatlačim v tvojo buzerantsko rit driska pedofilska,da te ni sram hoditi po tej zemlji pasjejebec iztirjeni psihič.
     Bednik pa je prav tako kot ti tvoj stari pedofilski posiljevalec majhnih otrok zato si pa nesnaga pedofilska vse podedoval po njem.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

  • Ivo

   Zavist bleje. Tudi, če ima 100 otrok, zato še ni kriv za bedo po svetu. Mnogo bolj je za bedo kriva RKC, ne vera, da bo jasno. Vera je dobra. Uči empatije, pomoči, odrekanje itd. Cerkev se ne drži Evangelija in kopiči bogastvo na račun revežev.

   • cosmosjasnovidec

    Daj prismuknjenec spelji se pasjejebska driska in ne bluzi tukaj psihopat zabit saj si enak butl kot ta tvoj pritegnjeni šeruga.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • dare326

  Revni so povsod, ne glede na religijo. Med mohamedanci je največ revežev, kjub šolam. Kdo je zakrivil največ revščine in največ mrtvih? Komunizem!
  ps: sem ateist

  • Tone

   Ne bo držalo, v komunističnih oziroma socialističnih državah je manj revežev. vsaj dokler se mednarodni kapiral ne spravi nadnje. Kot sedaj v Venezueli.
   Še več, odkar je padel socializem v vzhodni Evropi je več revežev celo v zahodnih državah.

   • šrauf

    Seveda je manj revežev ,ker jih večina na privremnem radu u Nemaćkoj.

    • Tone

     Bljak! “Na privremnem radu u Nemaćkoj” so bili tudi delavci iz kapitalističnih držav Italije, Grčije, Turčije, Španije, Portugalske.

     • rabbit

      In tri milijone Jugoslovanov.

     • Tone

      Zaman se trudiš to poudarjati, saj ves čas govorimo o Jugoslovanih. Jaz sem samo spomnil, da gastarbajterstvo ni imelo nič opraviti s socializmom ali komunizmom. Nasprotno, tu se je Jugoslavija obnašala enako kot primerljive kapitalistične države. S tem, da je za svoje ljudi dobro poskrbela z meddržavnimi sporazumi o njihovi zaščiti, za njimi je pošiljala učitelje, ki so skrbeli, da so se njihovi otroci lahko naučili maternega jezika in kulture. Takrat ni nihče trgoval z ljudmi tako kot danes.

     • rabbit

      Ti pa živiš nekje daleč, v Jugoslaviji bi prišlo do revolucije , če teh ljudi ne bi bilo v Nemčiji, ti ljudje so živeli še par krat toliko ljudi v Jugoslaviji, drugače bi bili še ti lačni.

     • Tone

      Ti živiš nekje daleč, brez stika z realnostjo. Ti misliš, da je to, kar se sklada s tvojim prepričanjem, kar avtomatično tudi res. Sedaj je gotovo več lačnih, kot jih je bilo tedaj, če jih je bilo kaj. Pa nisem jugonostalgik in vem, da sedaj na splošno živimo bolje kot smo tedaj.

     • rabbit

      Veš sem živela v času te tvoje slavne Juge pa vem kako smo živeli.

     • Tone

      Očitna demenca. Taprava ali ideološko pogojena, saj je vseeno.

     • rabbit

      A o si svojo povedal. Veš jaz se še spomnim, vrst za kruh, meso, wc papir, kavo, da o gradbenem materialu ne govorim, avto si čakal kakšno leto, par-ne par, boni za bencin, kavcije na meji, redukcije elektrike. Da še isti, dan ko si dobil plačo nisi zamenjal v marke si tenko piskal. Te še na kaj spomnim, ker demenca je pa res huda bolezen.

     • Tone

      Še hujši od demence je pa selektivni spomin. Stavim, da v nobeni od vrst, ki jih omenjaš, nisi stala. Ti se sklicuješ samo na nekaj let razpada države, ki ni razpadla zaradi ekonomskih težav.

     • rabbit

      O seveda sem, ko sem prišla iz šole, sem se preoblekla,pojedla, pa takoj v vrsto, ker ob treh so delili,kar so dobili, če si bil prepozen nisi dobil nič. Res selektivni spomin imaš samo ti, ki ti ni bilo potrebno stati v vrsti. Če ne bi bilo očetovega bratranca v Nemčiji mi moj oče ne dočakal 80 let, ker takrat tistih zdravil se pri nas ni dobilo. Veš eni nimamo spomina zlate ribice pa smo si vse kar dobro zapomnili.

   • gorenc

    Komunizem je obstajal in še obstaja samo zaradi kapitalizma,komunizem sam ni sposoben samostojnega obstoja in preživetja, kapitalizem je gonilna sila za razvoj in napredek družbe,komunizem te možnosti nima.To je dokazano,ko je bila Kitajska pod Maocetungom,je bila v državi lakota,lakoto so poznje odpravili,ko je komunistična Kitajskai uvedla kapitalizem

 • Janez Kepic-Kern

  Tebi – je pa res bedno v življenju !
  A to si ti narisal?
  Jaz lepše rišem.
  Demokracijo – kdaj kupim. Mladine – nikoli, ker so za njo ex KP, ZK “STARINE”
  Imate
  pa “FAŠISTE” kar med provokatorji.
  Tistega “Duhca” naj kar tisti, ki ga poznajo
  – obesijo za noge – kot Benita M.
  A ri “”DUHCA” poznaš?
  Daj svetuj mu kako stvar, da bo še kaj koristi – od njega. L.r. Janez K. Kern KOMEBDA

 • Duhec

  Dobr no. Lohk bi vedli, da je Šeruga seks turist. Nič več in nič manj. Jebe se mu za revne.

  • ZatonMesecnikov

   Povej nam kaj več? Se vsaj dobro kresne, ali je že narava naredila svoje?

   • Duhec

    Lol. Na tak način ga ne poznam. Pred kr neki leti sva oba hodla na fitnes na DIFu. To je vse. Primitivn bedak je.

    • ZatonMesecnikov

     Se že ni izkazal…

     • Duhec

      Škoda besed.

 • ZatonMesecnikov

  Zvone, ki je nategoval socialistično samoupravno srenjo za denar za svoje avanture nekoč, bi moral iz svojih potovanj potegniti kakšne sklep.

  Da je revščina vedno tam, kjer je veliko otrok… Oziroma nesorazmerno veliko, glede na zmožnosti njihovega vzdrževanja. Da se razumemo, če jih je veliko, ni nič narobe, le starši morajo biti sposobni to financirati. Ne pa prepustiti ulici ali pa socialni…

  • freedomfighter

   Veliko otrok je le v druzbah kjer je mocna vera in nedostopnost do kontracepcije ki ji vecina organiziranih religij nasprotuje…v to vkljuci se zatiranje pravic zensk pa imas super kombinacijo za revscino…ceprav tudi pri zaanicevanju zensk ima religija veliko vlogo…v bibliji so zenske opisane priblizno kot krave…za rojevanje otrok in dojenje

   • Valter BraniSlav

    V Islamu pa so svobodne, kenede?

    • freedomfighter

     A islam ni organizirana religija…osnova islama je stara zaveza

   • ZatonMesecnikov

    vsaka vera in dojemanje te vere je prilagojeno splošnemu stanju v neki družbi. Zato naprimer v avstrijski ni veliko revščine in družin z veliko otroci ter posledično revščino v teh družinah. V Mehiki, z isto obliko veroizpovedi, pa je. Zato stanje v družbi določa število otrok in revščino in ne vera.

    Oziroma neka druga stvar, ki pa nima veze z vero. To pa je položaj ženske v tej družbi in njene zaposlitvene možnosti. Ko dela kariero in ne rojeva. Oziroma kombinira kariero in rojevanje.

    Sklicevati se na to, kaj je napisano v Bibliji in kriviti s tem današnje stanje v Mehiki je zato bedarija.

    Tudi v tvojem komunističnem manifestu je napisano, da je treba poraziti vladajoči razred nasilno.

    • freedomfighter

     Ne vem zakaj bi bil komunisticni manifest moj si dal pa dober primer…a komunisti se niso nasilno spravili na vladajoci razred…in a komunisti niso brali komunisticni manifest kot sveto knjigo…tvoj zadni stavek je samo potrdil kar sem rekel…pa avstrijci niso niti priblizno tako versko blazni kot juzno americani ali africani…da o bliznjem vzhodu ne govorimo…sploh ne vem v cem se ne strinjava…ne vem pa kako vera nebi vplivala na revscino in rodnost ce ima tako mocen vpliv na manj razvite druzbe…kot da bi rekel da liberalizem ne vpliva na druzbo

     • ZatonMesecnikov

      Komunizem je samo pojavna oblika skrajnega Levičarstva. to pomeni, da današnji Skrajni ali celo zmerni levičar danes ne bi bil nič drugačen, če bi imel sredstva in finance, tako kot Komunisti nekoč.

      zato se je treba boriti proti vsem pojavom levičarstva. tako nas zgodovina uči. Bližnjic v razvoju neke družbe ni, razen če ji ukradeš in po svoje oblikuješ otroke. In to so komunisti dobro vedeli.

     • freedomfighter

      Sedaj pa.malo mesas moc in levicarstvo…ljudje z mocjo jo v vecini primerov izkoriscajo za pridobitev se vec moci in denarja tako da…absolutni monarhi niso bili levicarji pa jih je moc pokvarila tako kot vse ostale samodrzce…so izjeme ampak redke…ne vem zakaj ti pri vsakem pogovoru zaides na komuniste…tezko se jaz pogovarjam z ljudmi ki povsot vidite komuniste kot da na svetu ni drugega problema…kakrsna koli druzba ki daje ideologije pred zivljenski standard je obsojena na propad in skodljiva…sem spadajo vse vere ki se vmesavajo v politiko in vsi radikalizmi od komunistov do nacistiv fasistov monarhistov reakcionistov itd…ce bi drzava in druzba dajale zivljenski standard pred druge neumnosti potem bi bilo vsem dosti lepse vendar pa je to skoraj nemogoce ker vecina ljudi pac obozuje demagogijo in demagoge…levicarji padajo na socializem desnicarji pa na nacionalizem…zgodovinsko gledano sta nas obe te ideologije mocno zaznamovale in prizadele…potrebno se je bojevati proti vsem levicarjem in desnicarjem ki bi radi zrusili sistem in ljudi poslali nazaj v bedo kateri smo ziveli tisocletja…in to je edino kar lahko obljubita socializem in nacionalizem…bedo revscino zatiranje in strah to so rezultati socializma in nacionalizma 20.stoletja…v 21.stoletju pa sta ideje nacionalizma in socilizma mocne v severni koreji kubi in venezueli…ce bos rekel da severno korejci niso nacionalisti si pa malo preberi o njihovi propagandi kako piha na nacionalno zavest

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Zdi se, da se je RDEČI BALON – obesil za noge.
  Obšlo ga je “razsvetljenje” — zdi se mu, da je res – pravzaprav – “FAŠIST”.
  Pa se je gal obesitiza nge, da bi bil boj podoben – BENITU.
  Zdajle malo še miga – a dolgo več – ne bo.
  NAJ KAR VISI IN OBVISI – DA BO PODOBEN NJEGA “VIZIJI” L.R. JANEZ K. K. KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Duhec

   Šala, konec šale in za piko na i še smešna slikca.

 • Ladi Kirn

  RKC
  A ni vec Jansa…. ? Trump…?
  Zgleda da so politicni korektnezi prisli do novih virov informacij!

 • Dragan Krstič

  Tovariš Šeruga je pragmatik. Tolči po RKC je že od 1945 zelo in ter prinaša bonbončke ter lažje prisesavanje na državne cuclje. Starost se bliža zanj, bo treba poskrbet za kakšno dobro penzijo na račun ostalih upokojencev ter davkoplačevalcev. Pač sindrom Svetlane Makarovič.

  • rabbit

   Zanima me če bi si to upal izjaviti v Nigeriji?

 • FORT WORTH

  Naj Seruga pove, katera religija na svetu premore spostovanega gospoda sina slovenske matere, dobrotnika Pedro Opeko, ki je misijonar RKC.
  Se enega svetovnega dobrotnika smo imeli v Sloveniji spostovanega gospoda globoko vernega Ivana Krambergerja pa so ga udbasi ubili.

  To sta dva dobrotnika za razliko od rdece kumrovske religije, ki pa premore samo tajkune, prevarante, morilce, revolucionarje, lopove, ponarejevalce in laznivce !!

  • Duhec

   Ne razburjaj se. Bolš ne bo. Tko da se prepusti in uživaj.

   • FORT WORTH

    Ne razburjam se.
    Me pa motijo take debilne izjave.
    Clovek potuje po svetu, vidi razlike pa se vedno nic ne ve.
    Kako, da se slepec ne vprasa zakaj migranti naskakujejo krscansko evropo ?!
    Zakaj ne gredo v Indijo, Kitajsko, Rusijo, Vietnam, S.Korejo, Venezuelo, Kubo…??

    • Tone

     Zato, ker niso neumni. Vsakdo bi se strinjal, da so vse naštete države slabša izbira kot Evropa.
     Glavni magnet Evrope pa je njena laičnost, ločitev cerkva od države. Seveda tudi ideja in praksa socialne države.

 • Duhec

  Šeruga je dobrotnik. Zamorčkom prnese flašo vode in si vzame pravico, da jih tud 6 mes nadleguje. Ženske se razume. Pa sej mate Svetino, baje raziskovalnega novinarja, pa naj gre mal po svetu.

  • Dragan Krstič

   Tovariš Šeruga se je naveličal nategovanja zumb zato je začel s seboj na seks popotovanja vlačiti tudi slovenske potrebnice..

   • Duhec

    To je skoz delal, nič novega in še vedno nategoval te revce. Fetiš ma na črne. Mogoče jih več ne, ker pač več ne more, ne vem.

 • Valter BraniSlav

  Moti ga, da se počuti krivega, ko je sam sit, reveži pa lačni. RKC pa je dežurni krivec.
  NI BLEMA, ZVONE NAJ SVOJO HRANO DA REVEZEM. POTEM BO ZVONE LACEN, REVEZI SITI, IN ZVONE SE BO POCUTIL PONOSNEGA IN NE KRIVEGA.
  PA SE BOLJ ZDRAV BO.

  • Duhec

   Pa sej njemu baba kupuje hrano. To tele ne zna zaslužit enga evra.

   • Dragan Krstič

    Ti pa sovražiš Šerugo bolj kot Janšo in ne nam govorit da nista bila v zelo tesni zvezi.

    • Duhec

     Lol. Že razlika v letih ti pove, da se motiš.

     • Dragan Krstič

      Verjetno si mlajša kot on. Saj on s seboj na ta seks potovanja ni jemal stare babe ampak tiste od 25 do 35 let, tiste najbolj sočne ki vedo zakaj jih imajo. Poleg tega so bila te dogodivščine po Afriki precej naporne.

   • Valter BraniSlav

    Torej pravi levicar

 • Antonius

  Naj Šerugo potolažim, naj se ne počuti kot *pizda*, ker on to je.
  Narcis, da malo takih. Polizdelek iz novinarskega dela fdv, išče podporo tistih h katerim sodi, zato njegovo pluvanje po RKC.
  Na si tekočutna *pizda* obrije svojo kosmato vest in namesto nastopaškega gobcanja, Pedru Opeki na Madagaskar pošlje kakšnega jurja v evrih. Veliko otrok bo vsaj pol leta sitih.
  Narcis Šeruga, da je videl revšino? Narcis tudi v revščini najprej opazi sebe.
  V spominu mi ostaja njegovo srečanje s Križnarjem na tv, ko je Šerugo *oblajal* da je navaden nstopaški blefer.

  • Dragan Krstič

   Bleferja sta oba, Šeruga in Križnar.

   • Antonius

    Krivični ste do Križnarja.
    Očitno se vam niti sanja ne, kaj je Tomo za sudanske Nube naredil.
    Šeruga pa s svojim dobrotništvom zares samo blefira, zato ga je pred tv kamero Križnar razkrinkal.

    • if

     … in zapustil studio.

 • soc

  Če ne bi bil ustrezno usmerjen, niti pod razno ne bi dobil toliko medijskega pokritja, kot ga je. Z njegovo sopotnico Romano Dobnikar vred, ki je iz tega potegnila še dobro plačano službo do penzije. Bljak oba. Naj torej levak napade kar direktno papeža Bergogila, končno gre za Latinsko Ameriko.

  Aja, to pa ne bo šlo. Frančišek je vendar usklajen s Sorosem in mogotci, ki enemu in drugemu posredno plačujejo preživetje…

 • karlina

  Res je ena velik rit, mimogrede, naj gre še malo v muslimanski svet in bo videl, kdo ima ogroooomno otrok z najmanj petimi zenami. Sram naj ga bo in to globoko sram !!!!!!

  • Tone

   Ne bo držalo (med drugim je bil tudi v muslimanskih deželah). Muslimani imajo v veliki večini samo eno ženo. Več žena imajo samo tamkajšnji milijonarji in drugi mogotci. Njihovi otroci ne povečujejo število revežev. To je pri njih nekakšen statusni simbol. To je v tistih krajih tako že od očaka Noeta naprej.

   • cosmosjasnovidec

    Hahahahahahaha.
    Pojdi spat,ker nakladaš sam sebi.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • samotoje

  Lepo, da Šeruga misli. Čisto novo.

  • rubec

   ********** hehe

 • baubau

  V mega razviti Ljubljani na Tromostovju in po mnogih drugih ulicah nas dan za dnem nadlegujejo raznorazni pogosto zafiksani ali zapiti “reveži”-je kriva rkc? Šeruga, pomagaj ti ali pa molči.

 • Valter BraniSlav

  …Moti ga, da se počuti krivega, ko je sam sit, reveži pa lačni. RKC pa je dežurni krivec.
  NI BLEMA, ZVONE NAJ SVOJO HRANO DA REVEZEM. POTEM BO ZVONE LACEN, REVEZI SITI, IN ZVONE SE BO POCUTIL PONOSNEGA IN NE KRIVEGA.
  PA SE BOLJ ZDRAV BO.

 • Zdravko Lajh

  S polno ritjo je lahko…… Zakaj pa ni svoje pol pice odstopil kakšnemu revežu,
  če se je počutil tako zelo krivega??? Odoh u rijaliti ..

  • Valter BraniSlav

   Celo pico naj odstopi, on in Fajonka sta “humanista?

   • Zdravko Lajh

    Onadva sta bolj ..ista kot pa humanista.

    • Valter BraniSlav

     Oba nezaposljiv profil: FDV
     V ZDA KJER ZIVIM BI POMUVALA POSODO ALI VOZILA UBER..
     Samo v SLO je dovolj naivnezev ki take sanjace volijo.

     • Zdravko Lajh

      Bolje bi se glasilo FDD – fakulteta debelega dolanca

     • Valter BraniSlav

      On je to ustanovil, ja

     • Iztok Kresnik

      Daj ne laži ti Amerike se videl nisi ti si navaden Luzar ki si v življenju vse zafural

     • Valter BraniSlav

      Naslov pusti ti posljem kartoline…
      V ZDA nas je veliko Slovencev ki smo nadpovprecno uspesni. Pred kratkim je umrl skoraj 90 letni slovenski milijarder Robert Tomsic ustanovitelj firme Nesco iz Clevelanda.
      Tomsic se nikoli ni pritozeval nad Kucanom.
      PRITOZEVANJE (OLGIZEM) JE RELIGIJA LUZERJEV…

 • murgl

  Sem pogledal na wikipedijo. Tam je kratek življenjepis Zvoneta, med drugim tudi: “Tako kot ostalim kmečkim fantom so mu popoldnevi minevali ob pašnji krav, okopavanju vinogradov, zimski večeri ob družinski molitvi rožnega venca za pečjo, ter poletnim kopanjem na Krki”. Očitno je bil vzgojen v krščanski veri, RKC pa se mu je očitno hudo zamerila. Mogoče se pa splača udrihati po RKC ?

  • Tone

   Tudi jaz sem bil kmečki fant, ki je pasel krave, delal na polju, molil ob večerih, ministriral ob nedeljah. Cerkev se mi osebno ni v ničemer zamerila, pa sem že vse življenje ateist.

   • murgl

    Vsak se sam odloči kako se bo kanaliziral. Tako je prav.

  • ehnaton

   Na rožni venec je pozabil tisti trenutek, ko se je priženil v “pravoverno” družino. Sedaj, ko počasi pojema sapa si je potrebno zagotoviti še lagodno starost. Da se splača udrihati po RKC je pa že preverjeno, še bolj pa po Janši.

 • Janez Kepic-Kern

  KAKO SI TI UH – PAMETEN. Kaj si pogruntal. Le zato, se zdi,
  da bi ti ne bilo treba iti – k spovedi. A ne?
  OZ. DA BI LAHKO ŠE NAPREJ POČEL
  – KOZLARIJE, NA ŠKODO DRUGIH – SEVEDA. S zdi. LR. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Valter BraniSlav

  ..Moti ga, da se počuti krivega, ko je sam sit, reveži pa lačni. RKC pa je dežurni krivec.
  NI BLEMA, ZVONE NAJ SVOJO HRANO DA REVEZEM. POTEM BO ZVONE LACEN, REVEZI SITI, IN ZVONE SE BO POCUTIL PONOSNEGA IN NE KRIVEGA.
  PA SE BOLJ ZDRAV BO..

  • Janez Kepic-Kern

   NAJBOLJ POZITIVEN NAŠ SLOVENSKI VZGLED.

   No ja ?
   Potrebna je obnova politike.
   NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
   Predlagamm tole.
   AMPAK !
   Slovenci se moramo najprej notranje
   prenoviti in povezati na
   osnovi naše kvalitetne tradicije,
   PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
   A
   VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
   VERJETNO
   ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
   Življenje pa ni – ideologija
   pač pa
   realna stvar – način kako ljudje živimo.
   živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

   “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
   praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
   VREDNI SO
   VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
   “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

   Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
   ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
   ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
   proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
   in ima za vodjo
   res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
   Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
   za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
   Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
   NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
   Jaz
   Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
   da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

   – vzgleduje – po uspešnih

   množičnih
   in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
   ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
   MOJ
   PREDLOG JE RESEN !
   Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

   DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
   D R U Š T V O
   “ORLI” DR. J. E. KREKA

   – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
   ORGANIZIRANI

   KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
   Imeli so tudi
   realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
   KI JE VKLJUČEVAL:
   – versko etično, družinsko – vzgojo,
   – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
   izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
   kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
   – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
   Osnovne info o vrlih in krepostnih
   ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
   dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
   O začetni
   organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
   pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
   Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
   P.S.
   ZLATA KNJIGA “ORLOV”
   FRANC TERSEGLAV, 1910.

   https://www.slovenska-biogr
   SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

   IZ MOJE “SLOVENIANE”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”
   BRATOM ORLOM !
   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner
   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

   • Duhec

    A obstaja komentator, ki ga ne nadleguješ?!

    • Dragan Krstič

     Strinjam se s teboj glede Šeruge ampak zavedaj se da bi te na levih portalih 24kur in MMC takoj zbrisali. Toliko o svobodi govora in demokraciji tvoje politične opcije.

     • Duhec

      Brisanje me ne gane. Resnica boli. Pa Pro plus je celo grozil s tožbo, sam pol so se odločli, da bi blo pa vseeno bolš, da ne.

     • Dragan Krstič

      A si jim povedala kako visoko v hierarhiji “naših” si, hahaha.

     • Duhec

      Ma ne, ne govorim velik. V bistvu sm jim zarad grožnje s tožbo, ker sm pač preveč kritizirala levico, šla pisat svinjarije o njihovih zaposlenih, povezave s politiki, policaji, kriminalom itd. Pa še na en način, sam to ni pomembno. Pač, hotla sm mir, mam mir in to je to. Un Centa si me je pa zapomnil.

     • Dragan Krstič

      No ja, če imaš kolikor toliko v glavi moraš kritizirati Levico, levice pa kot levičarka ne smeš.

     • Duhec

      Kritiziram leve in desne. Ni kaj za hvalit.

     • Peter

      Madona, si se pa razgovorila…

   • Valter BraniSlav
 • Spartan

  Odličen članek! Vedno pronicljivi novinar Ivan Šokić! Dobro si ga “slekel”…šminkerja! Pogosto retvitam vaše članke! Nova24TV, drž’te se ga!!!

 • xtc

  No Šeruga nima nič slabe vedsti,ker se vozi na krščansko iznajdenem BMW-če bi bil pravi socialist in multi kultar bi potoval na kameli ne luxuznem BMW torej barabo komunistično sprenevedavo nabrcat v r*** in g**

  • murgl

   Tvoji argumenti so pa res močni: nabrcat v r*** in g** .

   • Dragan Krstič

    murgl samo tvoja žena ti prikimava. A imata oba skupaj za eno devetletko?

    • murgl

     Tu si pa hudo mimo usekal.

     • xtc

      Res je ti imaš samo dva razreda posebne šole.

 • Dragan Krstič

  Kaj pa komunistična doktrina. Ta je pa hvalevredna po tvoje.

  • Duhec

   On ni komunist. Ni za leve, ni za desne. Razlika je sam, da desne sovraži.

 • centurion

  Pribijte me na križ, a vzamem si pravico do svojega mnenja,” je svoj zapis na Facebooku,…
  Se bi te, ma je glava trda za žeblje,
  konj levakarski.
  Nažre se, pol pametuje o lačnih, kurba komunjarska.

  • murgl

   Veliko si povedal tudi o sebi. Zelo primitivno.

   • Dragan Krstič

    Murgl a sam sebi pluse talaš.

   • Peter

    Saj veš, kaj pravijo, murgl. Se je treba spustit na nivo, da te štekajo, no.
    Štekaš al gremo ša mal nižje, da bomo na tvojem nivoju, no?

  • Peter

   Nihče mu je ne jemlje. Ker nismo več v komunizmu, no.

  • rubec

   ************

 • Peter

  Samo še ena zblojena post komunjara več. Je pa še vseen mal bolš k bivša žena pa hčer.
  Hu kers, no.

 • Peter

  Popotniki so in bodo, nekateri iz tega vlecejo dobicek. Popotnik za stare mame, kicast in osladen.

 • Slovenec 33

  Tale tip je pravi produkt usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, ki ima poleg omejenega razgleda, kar je posledica usmerjnega izobraževanja tudi omejne pike in ne dojame, da je najbolj zločinska religija komunizem, ki je v 100 letih potolkel skoraj 200 mio ljudi, za primerjavo sta obe svetovni vojni zahtevali z atomskima bombama vred, 75 mio žrtev na vseh vojskujočih se straneh.
  Jasno je, da tak topoumni produkt ne more dojeti, da je obstoj Boga za večino ljudi dejstvo in da nobena žival za Boga ne ve.

  • Andrej

   Že res, da je najbolj zločinski komunizem. A ne gre za to. Gre za to, kdo je kriv. Najbolj priročen dežurni krivec je RKC, pa Janša. Ne vem, zakaj ga ni Šeruga omenil.

 • FRANC3

  Zvoneta nisem nikoli imel za posebno pametnega. Je bahač in nakladač. Da pa je za revščino kriva RKC se mi pa zdi malo noro.
  Verjetno Šeruga ne pozna nobenega misijonarja? Dvomim. Zagotovo je na popotovanju po Afriki brezplačno prespal v kakem misijonu, se zastonj najedel in očedil. Če bi samo poznal Pedra Opeko ali Toneta Kerina, ki delujeta na Madagaskarju, bi drugače govoril, da ne omenim še kup drugih misijonarjev.
  Po Šerugovi teoriji, je za revščino v muslimanskem Sudanu ali v komunistični S. Koreji kriva RKC. Koliko pa je kristjanov v teh dveh državah? Lahko bi vedel, da je zahodni svet doživel razcvet ravno pod krščanstvom, kjer velja ORA ET LABORA (moli in delaj).
  Lahko mu samo rečem: ZMEDENEC.

 • Dragan Krstič

  Če si niste ogledali danšnje oddaje VVfaktor jo poglejte jutri na Pozareportu. Brez dlake na jeziku dr. Ernest Petrič in sodnik Zobec. Najboljša oddaja ever.Petrič se je glede na svojo funkcijo malo bremzal ampak je dal vedeti da ima Slovenijo v rokah rdeča mafija.

 • MSGA

  Ko po dolgem in počez prepotuješ cel svet, pa še vedno ne ugotoviš, da so za vso bedo na tem svetu odgovorni illumidonkeyi, ki se že zelo dolgo in skrajno vneto trudijo za dosego tega za njih tako veličastnega cilja ustreči svojemu gospodarju Zlodeju, si pa res v p..di.

  Če bi ga namesto gostilniške filozofije res zanimalo, kdo ima v trenutni aktualni zgodovini na vesti največ žrtev in največjo bedo, bi si nujno moral ogledati teh pet epizod o stvarnosti Komunizma in njegove ključne predfaze Socializma:

  http://youtu.be/Q3exFTTQHFY

  http://youtu.be/YitTdmzFF90

  http://youtu.be/uglrjNA4DGE

  http://youtu.be/fY6nhEU0uXM

  http://youtu.be/Led0Un9uiIc

  Verjetno bi se v nekaj polurnih epizodah naučil in spoznal veliko več, kot se je v vseh svojih dolgoletnih preganjanjih po svetu.

  V ogled seveda tudi vsem, ki imajo čisto preveč časa za prepiranje in pisanje bedarij na tem portalu in popolnoma nobenega uvida, kaj se zares dogaja na tem svetu.

  • Dragan Krstič

   Ja zavladati nam hočejo illuminati z novo svetovno ureditvijo NWO, ki pa bo veljala samo za tiste iz nižjih slojev prebivalstva:
   ukinitev privatne lastnine, dediščine, patriotizma, družine etike in morale, vere. Njihov namen je v Evropi imeti združene države Evrope oziroma mešanico Evropejcev, Afričanov in Azijcev. Našim potomcem želijo zavladati, pokrasti kar se da od nižjih slojev, enostavno rečeno želijo nam vzeti duše.Ti politiki skupaj z elito najbogatejših milijardejev želijo da postanemo novodobni sužnji in temu se moramo upreti že na majskih volitvah.

   • MSGA

    Vladajo nam že dolgo, samo stopnjo vladanja hočejo povečati do skrajne faze, po primeru zadnje epizode…

 • Peter

  Včasih se resno vprašam, zakaj je Bog pod pesek skril tisto črno sranje….

 • Slovenec

  Kako je za vse kriva Cerkev? Tudi v slovenski ustavi je zapisano, da so
  vsi enaki pred zakonom in se jih mora
  vse enako obravnavati, da je drzava
  dolžna poskrbeti za blaginjo ljudi.

  Res čudna ideologija, da je kriva
  Cerkev ob medlosti države.

 • cosmosjasnovidec

  Za revščino v vseh državah sveta so na prvem mestu krivi njihovi voditelji.
  Primer v Severni koreji kakot tudi Rusiji in večina ZDA gre vse za izdelavo orožja.V drugih državah so spet na oblasti lopovi ter kriminalci kakršni so v Sloveniji in katero brez pomisleka lahko vzamemo za primer.
  Tudi glede katoliških cerkev ima tale Šeruga kar veliko prav vendar ni logike katero navaja,da bi zaradi nje bilo tako siromaštvo po svetu kakršno navaja.
  Namreč od tega drži predvsem to,da so res križarji stoletja povzročali nešteto vojn ter pobili tudi nešteto žrtev kot so primer čarovnice katere so sežigali itd.
  Veliko revežev so si pa za revščino krivi tudi sami.Eni so lenuhi drugi strahopetci,ker se ne uprejo in strmoglavijo tistih kateri jih imajo podrejene ter jih izkoriščajo ter pahnejo v revščino.
  Natančen vzrok za obstoj revščine se nikoli ni in se ne bo mogel določiti stoodstotno tako,da je tale Šeruga več kot navaden kvazi butl.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Gašper

   +glede na to, da je v J. Ameriki, je mogoče mislil tudi na cerkvene avanture tam, s podporo špancev in portugalcev :)

 • BlankName

  Revščina je bila, je in vedno bo. Bravo Ivan Sokić! Naj se vsi sprijaznemo s tem, nam je itak lepo, in se ne sekirajmo in pustimo revnim biti revni… Ni RKC kriva, takšno razmišljanje in takšni ljudje ste, smo, so krivi!

  • Peter

   Imaš problem? Ni problema. Lahko mirno vso svojo plačo nakažeš zamorcem.

   • BlankName

    Veš revni so tudi v Sloveniji.

    • Peter

     Ok, nakaži plačo njim.

     • BlankName

      Lahko jo tebi, spadaš med njih.

     • Peter

      Ni problem, ti dam št računa?

     • BlankName

      Lahko, koliko rabiš?

     • Peter

      Kolikor daš.

     • BlankName

      Eno plačo?

     • Peter

      Premalo, daj enoletno.

     • BlankName

      Mojo al tvojo?

     • Peter

      Kako boš dajal mojo, no?

     • BlankName

      Ja povej mi kolko je tvoja in toliko ti nakažem.

     • Peter

      2,150 x 12 = 25, 800. Neto. Cca, variira + -, ampak, nakaži 25,000 pa sva ok, no..

     • BlankName

      Ok. Pošlješ račun na privat, da ne bodo drugi videli tvoje št. tek. rač..?

     • Peter

      Ti kar nakaži slovenskim revežem, pa pvej, da je doniral Peter. Jaz bom že, ne skrbi, no…

     • BlankName

      Njim sem že, no ne vsem. Raje bi še tebi. Mi deluješ večji revež kot so oni.

     • Peter

      Ja, kaj hočemo, eni so reveži na finančem polju, drugi na duhovnem. Ti meni deluješ bolj kot ta drugi tudi če imaš ta denar, no.

     • BlankName

      Ali imam ta denar niti ni relevantno. Želel sem samo tebi pomagati, ti definitivno pomoč potrebuješ.

     • Peter

      Že mogoče, vendar tvoje nikakor ne.
      Je pa zanimiva fora. Če bi rad povedal, da se ne strinjaš z mano, bi lahko to povedal na drugačen način. Kaj si hotel doseči s ponujanjem denarja, ki ga nimaš?

     • BlankName

      Petrček, no, ti se nisi strinjal z mano, ne vem sicer točno s čim in/ali zakaj. Pa tudi ti si prišel z idejo naj revnim nakažem plačo, se mi je zdelo, da si je tudi ti potreben in sem jo ponudil. Koliko denarja imam pa jaz pa ti ne boš nikoli izvedel in niti ni pomembno, kajne?

     • Peter

      Psč si jemljem pravico, da se z ljudmi ne strinjam in jim to tudi povem. In če misliš, da boš to spremenil s podkupovanjem, se motiš.
      Zanimiv pogovor, pa srečno hodi.

     • BlankName

      No, saj je prav, da smo ljudje drugačni in drugačnih mnenj. Samo, s čim točno se nisi strinjal? Podkupujem pa ne, rad pa pomagam, če je kdo potreben pomoči.

     • Peter

      Da nisi slučajno iz Nigerije? Dobro obvladaš jezik, no.

     • BlankName

      Čakaj, kaj? Ok, zmedel si me. Kateri jezik? Nigerijski (oz. karkoli že tam govorijo)?

     • Peter

      ja, saj govoriva že ves večer nigerijsko, ne?

     • BlankName

      Kaj???? Resno?? Nigerijsko znam?? Juhuuu!!

     • Peter

      Ja, vsak dan človek kaj novega zve, a ne.
      Ok, bom ugasnil tole. Škoda, sem zajebal 25,000 ojrov…sicer pa vsak dan zajebem miljon, ker ne kupim srečke.
      Srečno hodi, dvomim, da se bova še kdaj pogovarjala, no.

 • MSGA

  Zgrešil je poslanstvo, mar bi šel v Vatikan pomagat pralcu nog presvetlemu Frančeku, kateri sovraži Kristusa in njegovo cerkev še precej bolj od klateškega Casanove.

  • Andrej

   Oba skupaj sta zgrešila. Namreč ti in Šeruga.

 • Andrej

  Zanimivo, da Šeruga ne pove, kdo je Tutsijem in Hutujcem prodal Kalašnikove. RKC? Prej so se tisočletja borili s sulicami, zdaj pa z brzostrelkami. Prej je bilo v njihovih spopadih ubitih nekaj ljudi, zdaj nekaj stotin, tisočev. Ali Šeruga še ni opazil, da je v Afriki, kjer je največja beda, prevladujoč Islam?
  Ja, cena za slikanje s Kučanom je visoka. A ne, Šeruga?

 • if

  Šeruga, očitno vas zapušča zdrava pamet. To je naravno.

  Ko zdrava pamet zazna konkurenco v neumeni pameti, zapusti lastnika in ga prepusti posledicam neumene pameti.

 • Valter BraniSlav

  Moti ga, da se počuti krivega, ko je sam sit, reveži pa lačni. RKC pa je dežurni krivec.
  NI BLEMA, ZVONE NAJ SVOJO HRANO DA REVEZEM. POTEM BO ZVONE LACEN, REVEZI SITI, IN ZVONE SE BO POCUTIL PONOSNEGA IN NE KRIVEGA.
  PA SE BOLJ ZDRAV BO!

 • Andre B.

  Dober point Zvoneta Šeruge, seveda ni kriva samo RKC ampak tudi druge takšne religiozne ustanove, ki dajejo ljudem iluzijo da bo Bog poskrbel za vse! Seveda Bog poskrbi zato da vse raste, da imaš rodovitno zemljo, da imaš semena, roke, telo, glavo.. ampak DELATI IN RAZMIŠLJATI MORAŠ PA SAM! Kakšen namen bi bil če bi se rodil v tem telesu in bi ti vse padlo iz neba. Tistim ki se tako godi niso za nobeno rabo, nobene kreativnosti, sama lenoba.

  • Valter BraniSlav

   BOGA NI
   PS: moja zena se ne strinja.

   • Andre B.

    Bog ali pa narava, beseda ni važna vsi vemo o čemu pišem!

    • Valter BraniSlav

     Narava je vse.
     Boga je ustvarila cloveska fantazija.
     PS: moja zena je verna katolicanka iz Venezuele in se glede boga z menoj ne strinja…

   • Andrej

    Ps 53,2 Bedak pravi v svojem srcu: »Ni Boga.«

    • Tone

     Ne, modrec pravi v svoji glavi: »Ni Boga.«

     • Andrej

      Jaz sem navedel vir. Še ti ga daj.

     • tohuvabohu

      Zgodovina je polna upornikov. Ko jim uspe upor, postanejo enaki kot oni, proti katerim so se uprli. In tako gre naprej v neskončnost.

     • Tone

      Vir: Tone.

      Se mi pa zdi zanimivo, da so že v biblijskih časih obstajali modri ljudje, ki so vedeli, da boga ni. Morali pa so biti tiho, sicer so jih kamenjali do smrti, pozneje pa zažigali na grmadah. Šele v demokraciji in z ločitvijo cerkve in države smo tudi ateisti postali svobodni ljudje.

     • Andrej

      Slabo poznaš Biblijo. Tam je bil višek modrosti, da si spoznal obstoj Boga. Kamenjali so jih pa zaradi drugih stvari, moralno sprevrženih.
      Če je višek demokratične svobode spoznanje, da Boga ni, jo kar imej. Me pa moti, da moram živet z ateističnim prepričanjem, da ni Hudiča. Zaradi tega imam neprijetne posledice.

     • Tone

      Govorim o biblijskih časih, ne o Bibliji. Takrat je bilo smrtno nevarno izjaviti, da boga ni. So pa ateisti očitno bili, zato jih psalmist omenja. Seveda, če ni boga, tudi hudiča ni, saj ne moreta drug brez drugega.
      Niso jih kamenjali zaradi moralno sprevrženih stvari, ampak zaradi prepovedanih ravnanj.

     • Andrej

      V Biblijskih časih nihče ni izjavljal, da bogov ni. Vsi so verovali v take ali drugačne bogove. Isto kot danes. Izraelov Bog je pa zahteval, da verujejo samo vanj. Ampak, tam so bili še Baali, pa Aštere, pa druga “božanstva”, ki so podpirala pohotno razvratno življenje. To je bil magnet za Izraelce. Isto kot danes v drugačen celofan zaviti Baali in Aštere. Ni šlo torej za ateizem, ampak za malikovanje. Isto kot danes.

     • Tone

      Tvoj vir te postavlja na laž: Ps 53,2 Bedak pravi v svojem srcu: »Ni Boga.«
      Res pa je bilo takih malo, saj je bilo smrtno nevarno, kot je v tistih krajih še danes.

      Ti samo tipično nekaj logično izpeljuješ, res pa je, da takrat sploh niso poznali univerzalnega boga, ampak samo plemenske. Tudi judovski bog je bil samo judovski in je še danes. Judom ne pride na misel, da bi svojo vero širili in ves svet posiljevali z njo. Takrat so vsi priznavali tudi tuje bogove, samo častili jih niso. Zato je vpeljava samo enega, nevidnega boga trajala zelo dolgo.

     • tohuvabohu

      In je silno ponosen na svojo modrost, do katere se je dokopal z ogromnim trudom.

     • Tone

      Točno!

    • Valter BraniSlav

     Moji bogovi so: zena, otroci, vnuki, JB TITO in seveda almighty $$$$$$$$$

     • Andrej

      Torej si večkratni hlapec. Komu vsemu moraš služiti. Revež.

     • Valter BraniSlav

      Jaz sluzim samo kapitalu. Vse druge prezivljam sam z delom v financni industriji.
      Mene to delo neizmerno veseli pa se mastno zasluzim.
      Izobrazbo pa sem dobil zastonj v Titovi SFRJ.
      Moje zivljenje je umetnina, of komunizma in kapitalizma sem potegnil maksimum za sebe, zeno in potomce.
      SPLACALO SE JE.

   • Andre B.

    Tale film svetujem vsem. Zanikanje ni lastnosti modreca, opazovanje in raziskovanje pa ključ do vsega. So bogovi z malim b in Bog z velikim B. Jaz sem v življenju šel skozi pekel spoznal demone in skozi trdo delo na sebi našel Boga. https://www.youtube.com/watch?v=wys50zRrRe4&t=506s

    • Valter BraniSlav

     Kako je ime tvojemu bogu?

     • Andre B.

      Ta Bog nima imena ker je to inteligenca, energija , ljubezen vse kar vidiš je del nje in v njej. Če misliš da je vse naključno potem je čas da posodobiš svoj program!

    • Nata

     Tudi tole, kar si pripel, je iluzija !

  • Nata

   Napiši raje o kreativnosti naših komunistov !! Ateisti so. Tu ni nobene religiozne ustanove zadaj, pa vseeno čakajo samo na naš denar !!
   To pa je Iluzija , ja !

 • Iztok Pušnik

  A se je Še se ruga morebiti pojavil na kakšni kandidatni listi levakov ob prihajajočih EU volitvah???

 • Iztok Pušnik

  Berem na Wikiju in sklepam, da če bi Se še ruga takrat, ko je skupaj z Janšo “drgnil klopi” fakultete na Titovi 102, na isti tudi uspešno diplomiral, bi spadal danes med disidente… :-)

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM !
  BRAVO NOVA24TV !
  Sporočam Vam,

  da če imate težave S FINANCIRANJEM VAŠE GA POHVALNEGA DELA IN TRUDA
  KAR
  UVEDITE – N A R O Č N I N O – na vaše programe , ki so zahtevnejši.
  Mi
  BOLJ SITUIRANI t.i. “POMLADNIKI IN “VZTRAJNIKI” _ BOMO RADE VOLJE
  PRISPEVALI NPR:
  CCA 20 EVROV _ VSAK MESEC ZA NADALJEVANJE VAŠEGA RES OK DELA!
  Moj predlog jee RESEN.
  Jaz Janez Kepic-Kern KOMENDA,
  Vam bom po 20 EVROV mesečno resno in redno tudi NAKAZOVAL.

  • Iztok Pušnik

   Bolš bi blo, da bi Nova tebi nakazala fsak mesec 20€, z prošnjo… da bi objavlo tvoje tumarije sam na Slovenijana…

 • Janez Novak

  Vsekakor RKC ne sodi med reveže. Že kako poldrugo tisočletje se denar iz vse Evrope, po odkritju Amerike pa še iz Amerike, steka v Rim oziroma danes Vatikan. Kam ponikne od tu, ne ve nihče. Indici pa kažejo, da je Vatikan tesno povezan z družino Rotschild, ki je glavni igralec v svetovnih financah. Zanimivo je tudi to, da na sredi trga Sv. Petra v Vatikanu kraljuje ne kak krščanski duhovni simbol, temveč star egipčanski simbol zemeljskega blagostanja, to je obelisk v krogu. Obelisk simbolizira egipčanskega boga sonca, Amona, krog pa zemljo. Oboje simbolizira plodnost, ki jo sonce daje zemlji in je izvir bogastva. Obelisk najdemo povsod, kjer so centri svetovnega bogastva: v City of London, Washington DC in drugod. To je tako napačen simbol glede na to, kaj je učil Jezus, da je prav neverjetno, da je to tako rekoč središčni simbol na trgu Sv. Petra. Vsekakor pa ta simbol tam ni slučajno in tudi ne brez pomena. Kaže na osrednji namen RKC, ki je kopičenje bogastva z vsega sveta v Vatikanu. Nekdaj je bila cerkev glavni instrument bogatenja skrite elite izza RKC. Danes je ta elita našla druge vire bogatenja, toda tudi RKC še vedno ni za odmet. Protestantski upor proti katoliški cerkvi, kateremu se je pridružil tudi naš Trubar, je bil upor proti kopičenju bogastva, ki ga je cerkev ožemala iz svojih vernikov in je končalo v Rimu. Protireformacija je na naših tleh krvavo zatrla upor proti cerkvi. Če kdo misli, da je šlo za Jezusovo vero, ki uči ljubezen, je naivec. Šlo je za ponovno osvojitev plena, ki je cerkvi ob protestantski reformaciji spolzel iz rok.

 • Hribouc

  Vedel sem, da je fini gospot ruknjen, da je pa fuknjen, to pa še ne.

 • hermannn

  Kdo plačuje tega zblojenega narcisa, da se poja po svetu? Stavim, da smo na spisku darovalcev tudi slovenski davkoplačevalci. Seveda mora ta gnida potem to na nek način povrniti, pa magari z napadom na RKC. Niti za hip pa tudi ne dvomim, da bi možakarja našli na spisku sodelavcev UDBE.

 • Miro Jereb

  Mislim, da je to njegovo osebno mnenje saj on nima Bog ve kakšnega vpliva v politiki in na širšo javnost. Jaz ga pač ne berem in si ne ženem k srcu…to priporočam tudi ostalim. Whatever.

 • Ava

  Gospod Šeruga, le pazite kaj govorite. Zelo me zanima s čim vi služite denar za vaša luksuriozna potovanja? To pač stane? Da se le ne boste čez nekaj časa pojavili v kakšni nadvse kočljivi situaciji (kot npr. gospod Kobal), ki bo razkrila, da tudi vi niste čist kot solza (v to sicer jaz že sedaj dvomim)!

 • Get Smart

  Potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
  ki kupijo LAŽNO PROPAGANDO o »grdih moških«, ki da zlorabljajo ženske, kar je znova le še eno izmed kominternističnih PODTIKANJ, ki je njihovo početje skladno z njihovo agendo: »Deli in vladaj!«
  Ker samo te parazitske kreature (krvosesi) in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI = volkodlaki) zlorabljajo ženske in otroke.
  In znani PONOSNI pedrizem/lezbizem je sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA.
  SMC SD DeSUS Levi SABratuške ŠARAC … ZARES LDS PS-POZITIVNA-Srbo-rvacko-murglslavija
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …), vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO, za svoj »Nov svetovni red«, njihov skozi TISOČLETJA isti red, SUŽNJELASTNIŠTVO:
  1. PRVORAZREDNI pusići in TRANSIćI so gazde, odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
  2. DRUGORAZREDNI pusići in TRANSIćI so SERBUSI (hlapci), watchdogići, psi čuvaji tekovina revolucije, »VOJAKI REVOLUCIJE«, kot jim pravi tovariš Milan KUćAN,
  3. TRETJERAZREDNI so ljudje, LJUDJE so SUŽNJI.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  En od stebrov zločinske kaviaržidoKOMINTERNE oz. tu MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE je še TRANSIćIZEM: svoje izrodke in kupljene otroke kastrirajo in VZGAJAJO v pedofiliji, v pedrofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in s hormoni nasprotnega spola. Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI. Sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ. Poznate PODTIKANJA o fovšiji?*
  * Fovšija sicer ni enoznačna, kot širi laži in podtika MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA, ampak je recimo temu 2 sort fovšij:
  – ustvarjalna fovšija – prirojena fovšija ljudi (Tina je bila fovš Mateji Svet);
  – uničevalna fovšija – prirojena in VZGAJANA fovšija KOMUNISTIČNIH kreatur.
  FEJK ženske – »MOŽAČE« (TRANSIćI, torej KASTRIRANI fantki) ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov, FEJK moški (TRANSIćIRANE deklice na testosteronu do konca svojih dni igrajo vloge »POŽENŠČENIH kao MOŠKIH« in to FEJK moško POŽENŠČENOST potem PODTIKAJO LJUDEM.
  Tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI »modus operandi« (način delovanja).
  PEDRIZEM oz. LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS: gospodar zazanamuje svojo lastnino (teritorij) – vse riti so v lasti gospodarjev in otroci so vzgajani v PONOSNO nastavljanje dupeta gazdi. Te kreature svoja dela vedno in povsod PODTIKAJO LJUDEM: kolikokrat ste slišali »za HLAPCE (za SERBUSE) rojeni«?
  Ja, Ivan CANKAR je govoril o teh kaviarSERBUSNIH KREATURAH, ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI, biča željni in vajeni, hrbet upognjen, dupe za gazdu spremno …

 • Get Smart

  Nasprotje kulture življenja je »KULTURA SMRTI«.

  »Kultura smrti« je kaviaržido KOMINTERNISTIČNA fašistično socialistično komunistična SUŽNJELASTNIŠKA agenda ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU: umori, detomori, uničevanja kultur, UNIČEVANJA NARODOV (etnocid, genocid), ropanje, kraja, LAŽ, blatenje ljudi (v glavnem blatijo ljudmi s svojimi govni, torej ČLOVEKU PODTIKAJO svoje ZLOČINE), norčevanje, sviranje kurtzu, prodajanje magle, pasjejebstvo (vukojebstvo; vukojebine nje), kamelojebstvo, pedrstvo, pedofilstvo … skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … je ustvarjanje »novega svetovnega reda,« reda RAZREDOV, kot temu sami pravijo, kar je vedno le njihov stari red: SUŽNJELASTNIŠTVO.
  Njihove stare in nove sužnjelastniške strukture: (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija turčija serbia rvackija bosnija …) oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
  (ŠARAC, Levica, SD, DeSUS, SABratušak, SMC idr. »novi obrazi«.
  Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-suženj končno upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM in (wathdogov – serbusov – hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
  in potem imate še spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi za pranje možganov.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o »KULTURI ŽIVLJENJA«.

 • flyfanatic

  Beden prispevek, tako vsebinsko kot besedno.

  Ne zagovarjam Šeruge, vendar on je pač povedal kaj misli in glede na to da razmišlja ob svojih potovanjih, sem prepričan da precej in zagotovo ne ozkogledo (op.avtorja), torej počne nekaj kar večina tukajšnjih komentatorjev sploh ne počne.

  Vsekakor pa je dejstvo, da nekdo, ki ni samo v dolini šentflorjasnki in pogleda tudi čez širne planke, svoja obzorja širi in ne oži, prav tako mu stališča ne postavljajo mediji temveč lastne izkušnje.
  In smo spet pri istem, pri večini spodaj objavljenih komentatorjih, sem prepričan, žal ni tako!

  • Nata

   Beden si ti, s svojim komentarjem !!
   Ja, kakšna obzorja si pa širi ? Že toliko let , pa še ni nič uspel spremeniti ?

 • Common Sense

  Kaj sploh pišete o enem ofucanem tipu, ki se kot nek nedorasel večni študent prevaža po Afriki, ob tem pa zvečer natepava mlade sopotnice?

 • Get Smart

  Ja, sračkanje murgl jugokomi fly-fanatične pudlice je BEDEN tako vsebinsko kot besedno.

  Šeruga razmišlja točno toliko kot odrepna MURGLmuha-fanatik, torej 0, ono nula, ništa, zero, null … da bo tudi šnelkursađijski fanatik razmel nje.

  Sicer pa, draga murgl-podrepna-MUHA-fanatična, veseli smo tvoje spovedi, a ker nisi dodal česa novega, lahko svoje spovedi odneseš nazaj v svojo MURGL JUGOKOMI garažo in tam tudi ostaneš.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO (državo), ne kot PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”, “nogomet krade” … in kar je še POTURJENIH bulšitizmov, ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti imajo +90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji), naselil v oprane glavice OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne? Sledimo? MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO, medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda), ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE, in seveda DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   Šerugić je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI i pussić, ostalo so takorekoč nepomembni detajli.

 • JANEZ GUS

  Od kje temu kurcu denar,da se lahko že vse življenje trajba po svetu.Od svojega dela ne in tudi ne od njegovih prodanih knjig.

  • Tone

   Živi od tega, da se trajba po svetu, to je njegovo delo.

 • JANEZ GUS

  Škoda,ker pravi koliko sveta je prepotoval,pa se ni vstavil v nobenem slovenskem misjonu.Ta cepec pozna patra OPEKO,kaj vse je naredil.Taje samo eden od številnih.

 • Ivo

  Jaz zelo spoštujem vernike in vsako vero (ne kult). Šeruga ima prav v tem, ko je obtožil cerkev, da je tudi ona kriva za revščino in bedo po svetu. V imenu .cerkve so bili narejeni največji zločini po celem svetu. Koliko je bilo iztrebljanja v imenu vere? Od križarskih vojn preko 30 letne vojne. V 30 letni vojni je bilo ubitih 8 M ljudi. Če se komu to zdi malo, naj povem, da je to ca 17% prebivalstva. Aplicirano na danes to pomeni 75 M Evropejcev. In v imenu koga so bili pobiti. V imenu Boga. Vendar Bog nima nič s tem. Za te poboje je kriva Cerkev kot ustanova. Primarna naloga vseh katoliških misjonov je širitev vere. In kako se najlažje širi vero? Tako, da se deli čokolado. Tisti, ki noče sprejeti vere, ne doni čokolade. Enostavno, a ne?. Najhujše je, da se cerkveni možje v večini ne držijo Evangelija. Evengelij uči drugače. In o tem govori Šeruga.

 • MižekFiga

  Zvone, a Papež že ve, da ti noge smrdijo?

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, seveda če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite še neosveščene, saj osvoboditev izpod jarma MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila opcija, ni opcija in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli vsakodnevno dokazujejo.
  Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  1. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata –MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1« in »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu in totalitarističnemu režimu, redu razredov – 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  2. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Ker tu spodaj nek šnelkursađija Ivo drka na neke cerkve, povejmo:

   Na tem svetu ne moreš ubiti človeka v imenu Jezusa Kristusa, ker on tega ni rekel, ni zahteval, ni propagiral.

   Lahko pa v imenu alahćijev, mohamedćijev itd., ker ti pa so zahtevali in zahtevajo žrtve, zahtevajo pokole vseh nevernikov.
   Vse pokole v imenu »kao cerkve« (btw, CERKVA je na tisoče in tisoče in večino jih je ustanovila KOMINTERNA),
   je izvedla in jih še izvaja kaviarŽIDOKOMINTERNA in njeni SERBUSI = vse!
   Drkanja tipa »v imenu cerkve« je bulšit, povedati moraš, v imenu katere:
   torej
   v imenu kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE satanistične cerkve
   in njenih lokalnih podružnic.

   ZA KOGA dela muftić u Ljubljani nje? ZA KOGA dela pop?
   Razumete? Te cerkve so v lasti kaviaržidoKOMINTERNE.

 • Get Smart

  Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
  – pa nižji davki, pa manj davkov,
  – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
  – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
  – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
  – pa za 100 % nižje notarske tarife,
  – pa za 100 % nižja brezposelnost,
  – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
  – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
  Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
  »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  —————
  2008–2011=BORAT-Pohar SD_DeSUS_Zares_LDS_sms=dolg= 17 milijard €
  2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
  2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
  2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
  Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJ€: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Mihilus

  Glavni krivec za lakoto po svetu je neodgovorna reprodukcija.

 • psychocandy7

  človk se počuti kot pizda, zgleda kot pizda, razmišlja kot pizda… vse kaže na to, da je pač – pizda

 • Get Smart

  Krivec je po defoltu lahko in tudi je samo tisti, ki dela krivico. Recimo onanije o reprodukcijah, ki da so kao nečesa bla bla krive, je top šop šnelkursađijstvo, ki prenaša KRIVO iz ZLOČINCA=KRIVCA na neko dejanje kot tako, ki pa naj bi dobilo nekakšno veljavo z dodanim bulšitizmom »neodgovorno«.
  Krivec za lakoto (za SUŽNJELASTNIŠTVO) po svetu je pač krivec, tisti, ki dela krivico, in to je kaviaržidoKOMINTERNA in njeni SERBUSNI oddelki širom sveta: vse nafte, ves les, vse Diamante v Afriki, Aziji itd. NIMA v LASTI neka reprodukcija, ki je potem bla bla neodgovorna, ampak kaviaržidoKOMINTERNA, ki s svojim NAROPANIM KAPITALOM ravna na način, da ima vedno dovolj SUŽNJEV.

  • Get Smart

   Če otročički nimate bolj pametnega dela, potem vsaj ne pišite kretenizmov in če že moraš nekaj nalepiti, nalepi odlomke, ki sem jih priprvil za vas, da bi otročki odprli učke nje, a kaj, ko otročički raje drkajo na latinizme in se počutijo ono kao intelektualci nje.

   Pamet v glavo.

 • Pepino

  Šeruga je primitiven VAGABUND, ubog na duhu, lenuh. Od njega, do sedaj nisem dobil nič, popolnoma nič. Kaj je on? Je novinar? Pisatelj? Nič drugega kot navaden vagabund, to je potepuh!!!!!!!!!!!!!!

 • Steiermark

  Izmeček ne ve ali pa noče priznati, da je po svetu največ revščine, kjer ni RKC oz. krščanske kulture!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!