Lastnik “hotela”: Vulgarni Alem Maksuti je očitno veliko prijaznejši do strank kot do Slovencev na Twitterju

Foto: Booking

Po podatkih portala Cekin so Slovenci skupno lastniki približno 110.000 nepremičnin na Hrvaškem, večinoma hiš in stanovanj ob hrvaški obali. Številni nepremičnine posedujejo še iz časov nekdanje skupne države – nekateri pa so lastniki postali v zadnjih letih. Med njimi je tudi Alem Maksuti, politični analitik, ki na družabnih omrežjih slovi predvsem po svojem žaljivem načinu pisanja, ki je pogosto tudi polpismen. V Moščenički dragi Maksuti oddaja hišo, do katere je prišel v obdobju, ko naj bi bil na plačilni listi stranke SMC – in do svojih gostov je menda veliko bolj prijazen.

Požareport je že prejšnji teden pisal o Alemu Maksutiju, ki “pod krinko političnega analitika sodi med najbolj žaljive in tudi primitivne komentatorje na družbenih omrežjih”. Po Požarjevih besedah Maksuti dela po naročilu in proti plačilu posameznih političnih strank, političnega podzemlja ter omrežij oziroma posameznikov, omenil pa je tudi s stranko SMC, v času ko je Miro Cerar vodil vlado. Vidni politik (nekdanje) SMC je za dotični medij tudi izrecno potrdil, da je bil Maksuti na plačilni listi SMC, od leta 2014 do leta 2018. Ljudje iz Cerarjevega kroga  so bili člani vodstva Inštituta za politični menedžment, kjer so kasneje Maksutija tudi zaposlili. Bojan Požar je ob tem še spomnil na Bojana Krajnca, nekdanjega poslanca SMC, ki je aprila 2018 zapustil SMC in interno v pismu zapisal, da je iz strankarske blagajne izpuhtelo skoraj pet milijonov evrov državnega denarja.

Zakaj ves ta uvod o Maksutijevi preteklosti? Zato ker se je v zadnjih dneh pojavil podatek, da v bližini Lovrana oziroma Opatije oddaja hišo, katere lastnik je postal 3. marca 2016 – torej ravno v času, za katerega je Požar navedel, da je bil Maksuti na Cerarjevi oziroma SMC-jevi plačilni listi. V javnosti so se tako že pojavili namigi, da naj bi mu “Cerar kupil hišo”, vsaj posredno. Požar za nameček še ugotavlja, da obstaja možnost, da Maksuti v Ljubljani živi v neprofitnem stanovanju, stalno prebivališče ima namreč prijavljeno v Celovških dvorih.

https://twitter.com/Pika_So/status/1554496138199302146?s=20&t=4yOxsi-3wHbm8Xt6csBcVw

Čeprav Maksuti v hiši oddaja več sob posebej, pa prek Bookinga trenutno ni možno najeti nobene, kar pa v resnici ne pomeni nujno, da je vse polno. Seveda je tudi možno, da Maksuti raje prevzame rezervacije po drugih kanalih, ki mu vzamejo manj provizije. Zanimivo pa je tudi to, da oglašuje zasebno plažo – kar je na Hrvaškem praktično (in tudi zakonsko) nemogoče, sploh pa v tako poseljenem kraju.

Vir: Požareport

Med komentarji gostov sicer najdemo podatek, da je do plaže, ki naj bi pripadala hiši, precej težko priti. Kakorkoli, Maksuti bo verjetno zadovoljen, da smo njegovemu turističnemu poslu tudi v našem mediju naredili malo reklame.

Sara Kovač