Janša in Orbán se rdeči baronici Bernardi Jeklin prikazujeta že kar v sanjah!

"Neodvisna" novinarka Bernarda Jeklin z Gregorjem Golobičem in Bogdanom Biščakom. (Foto: STA)

83-letna Bernarda Jeklin, ki si je z družbenopolitičnim aktivizmom v nekdanjem totalitarnem socialističnem režimu prislužila sloves rdeče baronice, ima o sebi še danes visoko mnenje, saj celo samo sebe opisuje kot “bistro dekle”. Jeklinova, med drugim je kandidirala tudi na listi stranke Zares, se je zdaj v reviji Jana z zlonamernim in bizarnim zapisom spravila na predsednika SDS Janeza Janšo in predsednika madžarske vlade Viktorja Orbána, ki naj bi se ji prikazala kar v sanjah. Na zapis se je že odzval Janša, ki se sprašuje, ali lahko vsakdo karkoli sanja in nekaznovano zapiše tudi o njenem gospodarju Milanu Kučanu.

Nekdanja družbenopolitična delavka Bernarda Jeklin, ki si je kot urednica revije Jana, s katero je poneumljala slovenske ženske, prislužila naziv rdeče baronice. V reviji je Jeklinova med drugim napadala dan vseh svetih in maturantski ples, kasneje pa je kandidirala tudi na listi propadle stranke Zares Gregorja Golobiča. Na stara leta pa se je začela obnašati vse bolj nenavadno: kot je razkrila v svojem zapisu, se ji v sanjah prikazujeta predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša in madžarski predsednik vlade Viktor Orbán. Njena največja ideološka sovražnika torej.

Lahko zdaj tudi o šefu globoke države Kučanu vsakdo sanja karkoli in potem to zapiše?
Na zlonameren in žaljiv zapis se je na družbenem omrežju Twitter odzval tudi Janša, ki je zapisal: “Ne boste verjeli, kaj se je bledlo družbenopolitični delavki Bernardi Jeklin. Če prav razumem te nove vzorce, lahko sedaj vsakdo tudi o njenem gospodarju Milanu Kučanu ‘sanja’ karkoli in to tudi nekaznovano zapiše. Npr. kako je MK naročil umor Krambergerja?”

Ko se je zbudila, ni bilo nič, a je vseeno morala deliti svoje nočne more
V svojem zapisu med drugim Jeklinova naklada o tem, kako Madžarska preneha sprejemati slovenske odpadke, specifično “strupeno blato”, v katerem bo Slovenija po njenem mnenju dokončno utonila: “Po tistem sem imela grozne sanje. Zjutraj sem brž planila po dnevnem časopisju, a nikjer ni bilo o tem niti besedice. In niti besedice nisem doslej, po tednu dni, čudo božje, našla tudi drugod: tudi televizija ni o tem odtlej več muksnila, vsaj vpričo mene ne. Vprašala sem nekaj znancev, ali se mi je morda sanjalo. Ne, so rekli, tudi sami so tisto grozo slišali in tudi njih zanima, kako je mogoče, da se o tem zdaj nič več ne poroča.”

Bernarda Jeklin je kandidirala na listi Zares. (Foto: STA)

Takoj po odstavku o strupenem blatu se Jeklinovi v sanjah prikažeta Janša in Orbán: “In zdaj še stavek, dva o zgoraj omenjenih sanjah. Sanjalo se mi je, da sedim v gostilni Čad, tam v kotu poleg mene pa sta se za svojo mizo pomenkovala madžarski šef Orbán in naš Janez Janša. Orbán je rekel Janši: Dovolj bo tri mesece. Janša je zmajal z glavo: Najmanj pol leta, Šarec je trmast kot vol. Če smo že začeli z akcijo, je treba biti temeljit.”

83-letna Jeklinova se opiše kot bistro dekle
O sebi ima nekdanja družbenopolitična delavka še vedno visoko mnenje, opiše se kot bistro dekle: “Brž sem, ker sem bistro dekle, tudi v sanjah pokapirala, o čem je govor. Bil je govor o skupni akciji: Madžarska bo Sloveniji na horuk zavračala strupeno blato z vsemi logičnimi posledicami. Počasi se bodo v Sloveniji začeli nemiri in upori, potrebne bodo nove volitve: jasno, zmagal bo Janša. Po tistem bo Orbán spet dovolil uvoz slovenske svinjarije in nemirov v Sloveniji bo konec. Slišala sem le še Orbána, ki je nekoliko povzdignil glas: O Luki Koper in o financiranju drugega tira je vse dogovorjeno, a? Seveda, je dihnil Janša in po tistem sem se vsa prepotena zbudila.”

Rok Krajnc