Režimski mediji ga kujejo v zvezde: Doktor Trampuž najprej ni mogel prehvaliti Šarčevega neukrepanja, zdaj pa udriha po Janši in kliče k ostrejšim ukrepom!

Andrej Trampuž (Foto: Facebook)

V zadnjem času se v medijih pogosto pojavlja infektolog Andrej Trampuž, ki ga režimski mediji kujejo v zvezde. A Trampuževe izjave ne odražajo strokovnosti, pač pa vsiljevanje skrajno levičarske agende. Gledalce ima dobesedno za norca, s svojimi izjavami pa prihaja v nasprotje s samim seboj. Še v začetku marca kar ni mogel prehvaliti neodzivnosti in ignorance Šarčeve vlade, novi koronavirus pa je primerjal, celo v primeru najhujših možnih posledic, kar s sezonsko gripo. Ko je vlado prevzel Janez Janša, je Trampuž pričel ustvarjati paniko in klicati k ostrejšim ukrepom, v ponedeljek pa je odprl še Twitter račun, ki ga bo očitno uporabljal izključno za obračunavanje z vlado, pri čemer se poslužuje celo grdih podtikanj. Trampuž je sicer januarja v Mladini strašil, da je privatizacija pot v pekel, nato pa kot ideal ponudil švicarski sistem z velikim deležem zasebnega zdravstva. Kot se je izkazalo, je Trampuž doktor smrti, ki bi režimu prepustil odločanje o tem, kdo umre in kdo živi, Švica pa mu je všeč, ker je tam dovoljena evtanazija!

V zadnjih mesecih in tednih se v medijih pogosto pojavlja infektolog Andrej Trampuž. Režimski mediji ga dobesedno kujejo v zvezde, med drugim zato, ker deluje v okviru berlinske državne bolnišnice Charité, ki med poznavalci sicer velja za navadno socialistično greznico. Z vsakim njegovim nastopom pa postaja bolj jasno, da njegovi komentarji niso strokovne narave, pač pa na najbolj pritlehen možen način izkorišča krizo ob izbruhu novega koronavirusa za širjenje skrajno levičarske agende. Državljane ima dobesedno za norca, kot boste lahko prebrali v nadaljevanju, pa s svojimi izjavami prihaja v nasprotje s samim seboj.

Trampuž še v začetku marca kar ni mogel prehvaliti neodzivnosti in ignorance Šarčeve vlade
Še v začetku marca Trampuž kar ni mogel prehvaliti ravnanja vlade pod vodstvom Marjana Šarca, ki je do zadnjega odlašala s kakršnimikoli ukrepi, ob tem pa je ignorirala vsa opozorila in pobude opozicije, med drugim so več tednov odlašali tudi s sklicem Sveta za nacionalno varnost. Med drugim je Trampuž še 6. marca za Večer v lasti rdečega tajkuna Uroša Hakla poudaril, da je Slovenija ena izmed držav, ki so se vzorno pripravile na izbruh virusa, kot izhaja iz članka, pa je tudi najhujše možne posledice okužbe z novim koronavirusom primerjal kar s sezonsko gripo. “Veste, da sem bil vedno kritik, če kaj ni bilo v redu, ampak tokrat pa je treba to res pohvaliti. Če bodo tako naprej delali, bo Slovenija res lahko vzor drugim državam, kar me kot Slovenca zelo veseli,” je zaključil. Podobno je bil do režima Trampuž servilen v svojih nastopih za TV Slovenija, ki smo jo prisiljeni financirati z RTV prispevkom.

Foto: posnetek zaslona

Ko je vlado prevzel Janša, je Trampuž pričel ustvarjati paniko in klicati k ostrejšim ukrepom
Že v četrtek, 19. marca, torej po nastopu vlade pod vodstvom Janeza Janše je Trampuž popolnoma obrnil ploščo, med drugim je poudaril pomembnost zaščite starejših prebivalcev Slovenije. “Pri večini to ne bo pomembno, vendar v tem kritičnem času moramo poskrbeti, da tega ne bomo prenesli na starejše ljudi. To je glavna naloga, ki jo moramo v naslednjih tednih uvesti. Pripravljamo se na to, da bomo imeli vsaj en mesec vedno hujše in ostrejše ukrepe. Maske, ko bodo prišle, pa bodo zmanjšale le prenos. Zadeva je resna, debata o testih je nesmiselna, predvsem za eno Slovenijo,” je še povedal za Tarčo na TV Slovenija.

Andrej Trampuž (Foto: posnetek zaslona)

Trampuž v ponedeljek odprl Twitter račun, samo zato, da lahko napada Janševo vlado
V ponedeljek, 23. marca je Trampuž odprl račun na družbenem omrežju Twitter, kjer je pokazal svoj pravi obraz. Očitno je to storil samo zato, da bi napadal Janševo vlado, objavil je namreč le eno sporočilo: “Vlada RS se je fotografirala z maskami FFP2, ki jih primanjkuje za zascito zdravstvenih delavcev pri delu s COVID-19 bolniki. Poleg tega manjka fizicni razmik 2 metrov, najpomembnejsi ukrep proti sirjenju koronavirusa. S cim so si zasluzili visje place?”

Pri svojem napadu si je privoščil več laži. Vlada si namreč ni povišala plač, le ministre so razvrstili v ustrezne plačne razrede, kot to stori vsaka vlada z nastopom mandata. Še več, v času objave njegovega sporočila je bilo prav tako že napovedano znižanje plač vsem vladnim funkcionarjem za 30 odstotkov v času trajanja krize.

Prav tako Trampuž skuša krivdo za pomanjkanje mask in zaščitne opreme podtakniti Janševi vladi. Pri tem seveda pozabi omeniti, da so Janševo vlado pričakala prazna skladišča, za kar je kriva prav njemu tako ljuba Šarčeva vlada.

Trampuž v Mladini strašil, da je privatizacija pot v pekel, nato pa kot ideal ponudil švicarski sistem z velikim deležem zasebnega zdravstva
Kako skrajen levičar je Trampuž postane jasno ob pogledu na intervju z njim, ki je bil januarja objavljen v skrajno levičarski Mladini, kjer je neumorno zagovarjal sovjetski model zdravstvenega sistema, v katerem ima monopol država: “Privatizacija zdravstva je pot v pekel!” Novinar Borut Mekina ga tekom intervjuja nato vpraša, v katerem od okolij se je medicina po njegovem mnenju najbolj približala idealu, na kar Trampuž postreže s povsem nepričakovanim odgovorom. Ni odgovoril, da je ideal zdravstvenega sistema Severna Koreja ali Kuba, pač pa je to po njegovem mnenju Švica. Ta ima, ironično, velik delež zasebnega zdravstva, kljub temu pa ohranja univerzalno dostopnost.

“V Švici zasebno zdravstvo spodbuja konkurenco, javne bolnišnice zato niso nič slabše, temveč le boljše. To je to, kar v Sloveniji manjka, ker ni zasebnikov, javno zdravstvo nima konkurence in zato stvari ne delujejo,” pa je pred časom po petih letih dela v švicarskem zdravstvu iz prve roke za Siol.net povedala Petra Urh.

V javnih bolnišnicah v Švici sicer zdravstveno oskrbo zagotavljajo zavarovancem, ki plačujejo le osnovno zavarovanje, kdor pa prostovoljno plačuje še dodatno zavarovanje, lahko računa na zdravstvene storitve tudi v zasebnih bolnišnicah. Po zakonu pa imajo zasebne bolnišnice nekatere oddelke, kjer sprejemajo tudi paciente, ki imajo le osnovno zavarovanje, še navaja Siol.net.

Foto: posnetek zaslona

Trampuž bi režimu prepustil odločanje o tem, kdo umre in kdo živi
Razlog, zakaj je izbral švicarski zdravstveni sistem, vas bo šokiral. “V Švici se denimo poskušajo izogniti nepotrebnim preiskavam ter izbirati načine zdravljenja, ki so smiselni. Nekoga, ki je 90 let star in tako bolan, da mu povsem očitno nikoli več ne bomo mogli povrniti normalnega življenja, lahko danes zelo dolgo vzdržujemo na aparatih. Je pa vprašanje, kako smiselno je takšno početje, ki je tudi izredno drago,” je med drugim povedal o švicarskem zdravstvenem sistemu, kjer je dovoljena evtanazija oz. samomor s pomočjo. A kot izhaja iz Trampuževega odgovora, ta ne zagovarja prostovoljne evtanazije, pač pa bi režimu prepustil vlogo Boga in presojo o tem, kdo umre in živi!

Evtanazija je postala legalna tudi izven Evrope. Legalizirala jo je tudi komunistična Venezuela. (Foto: epa)

Rok Krajnc