[Ekskluzivno] Komu danes ukazuje direktor Adrie iz časa najhujše letalske nesreče v slovenski zgodovini? Umrlo je 180 ljudi!

Tanja Fajon in Franc Sever Franta (Foto: Občina Kamnik)

V zadnjih mesecih vse večji vpliv pridobiva nekdanji partizanski komandant Franc Sever – Franta, ki mu v levičarskih krogih pripisujejo zasluge za domneven preboj 450 partizanov iz 12 tisoč nemških vojakov močnega obroča na Menini planini. Ta po vojni ni postal niti narodni heroj, še več, leta 1964 je izgubil tudi čin generala, nato pa se mu je kot direktorju Adrie pripetila še najhujša nesreča v zgodovini slovenskega letalstva. A danes ga kujejo v zvezde, prav rad pa ukazuje številnim politikom, čeprav uživa na račun pokojninske blagajne že skoraj 40 let. Ko ga je zmotilo poimenovanje kamniške knjižnice po pesniku Balantiču, naj bi na primer takratnega župana in sedanjega predsednika vlade Marjana Šarca želel “kar na gobec”, ta pa zdaj o njem govori le lepo, kot bi ga bilo strah. Pogosto ga je moč videti v Brglezovi družbi, poleg tega pa bo v novi namizni igri, s katero sprevrženi levičarji nameravajo poneumljati otroke, dobil tudi figuro s svojo podobo.

Tokrat prikazujemo zanimivo življenjsko zgodbo še pred nedavnim malo znanega partizanskega komandanta Franca Severja Frante, ki se v zadnjih mesecih vse pogosteje pojavlja v javnosti, s tem pa raste tudi njegova priljubljenost med slovenskimi levičarji. Kot je navajala TV Slovenija, kjer je bil prikazan 7. februarja 2017 v oddaji Spomini, se je Franta rodil leta 1923 v Št. Juriju pri Grosupljem, že leta 1941 pa se je pri osemnajstih letih pridružil partizanom. Med drugo svetovno vojno naj bi bil borec in kurir poveljnika partizanske vojske Franca Rozmana – Staneta, pozneje pa še komisar in komandant brigad, ki je sodeloval v mnogih bitkah. Kot njegov najpomembnejši uspeh se šteje preboj okrog 450 obkoljenih partizanov z zasnežene Menine planine, ki naj bi se uspeli prebiti skozi kar 12 tisoč nemških vojakov močan obroč.

O dogodkih na Menini planini je uporabnik družbenega omrežja Twitter Božidar T. Biščan zapisal: “Moja mama Amalija, takrat 15-letnica, je bila priča. Ko je kak dan pred prebojem ta Franta pri cerkvi v Okonini slekel in ustrelil vojnega ujetnika, kar je zločin, ki ne zastara. In danes temu podnu, ki ni spoštoval ženevskih konvencij, ponosno sedi slo PV!”

Spominskih slovesnosti na Menini planini se redno udeležujeta Kučan in Šarec
Prav na Menini planini zdaj vsako leto potekajo partizanske proslave, med drugim je tam reden gost zadnji šef slovenskih komunistov Milan Kučan, opaziti je bilo moč tudi zloglasno levičarsko evroposlanko Tanjo Fajon pa tudi Marjan Šarec se jih je udeleževal še kot kamniški župan, zdaj pa kot predsednik vlade. Tam se ne trudi skrivati svojega navdušenja nad revolucionarnim nasiljem in komunističnim sistemom: “In le tako bo potem Slovenija spet taka, kakršna je bila leta 1941, ko je bilo veliko ljudi, ki so zbrali pogum ne vedoč, kaj jih čaka, in tudi osvobodili Slovenijo in zaradi njih smo danes tukaj, da jim izkažemo to čast. Mi, ki ne vemo in nikoli ne bomo vedeli, kaj je to mraz, kaj je to lakota, kaj so to nečloveški napori in kaj je to, ko švigajo krogle okoli tebe. Mi lahko to samo poskušamo razumeti in jim izkažemo čast. Smrt fašizmu!” Že 1. julija 2017 se je prav tam zavzel tudi za omejevanje svobode govora: “Tudi danes potrebujemo preboj. Potrebujemo preboj iz vsesplošne apatije, zagrenjenosti, nezainteresiranosti in tudi sovražnih govorov in vnašanja razdora med slovensko družbo.”

Franc Sever Franta je sedel ob Milanu Kučanu. (Foto: posnetek zaslona)

Menina planina je po vsej verjetnosti mit kot del režimske propagande
Tudi letos je tam potekala slovesnost, na kateri so prevladovale zastave nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije. Na veliko so poudarjali številko 12 tisoč nemških vojakov, na Nova24TV smo za primerjavo navedli dejstvo, da je tretji rajh za okupacijo celotne Danske 9. aprila 1940 potreboval okoli 14.500 vojakov. A na Menini planini jih bojda 12 tisoč ni uspelo preprečiti pobega okoli 450 partizanov, katere so obkolili z vseh strani. V zvezi s tem smo kontaktirali tudi uglednega zgodovinarja dr. Staneta Grando. Po mnenju Grande gre pri omenjenem številu nemških vojakov za veliko Šarčevo pretiravanje: “Realna številka je veliko nižja. Morda je bilo 12 tisoč nemških vojakov na celem Štajerskem.” Ob tem poudarja, da so slovenski zgodovinarji v preteklosti pogosto pretiravali pri opisovanju moči takratnih nemških sil na območju Menine planine: “To ni bila elitna nemška vojska, ampak pomožne vojaške enote. Elitne vojaške enote so namreč potrebovali drugod. Med nemškimi vojaki je bilo tudi veliko štajerskih Slovencev.”

Marjan Šarec, Tanja Fajon in Franc Sever Franta (Foto: Občina Kamnik)

Po vojni se je Franta udobno namesti na direktorski položaj
Po mnenju Grande je ne glede na vse treba poudariti, da je “Franta izjemno zanimiv pripovedovalec. O njem malo vemo in je ena partizanskih skrivnosti. Zamolčali so tudi uspeh reševanja njegove skupine na Menini planini, ki je bilo izjemno drzno ter izvedeno po drči za drva. Na mestu so torej vprašanja, zakaj se je o njem tako malo govorilo, komu je bil napoti ter zakaj ni postal narodni heroj”. Ne samo, da kljub domnevnemu uspehu na Menini planini ni postal narodni heroj, pač pa je leta 1964 izgubil še čin generala. Kot je povedal za Dnevnik, naj bi bil razlog za to Volkswagnov hrošč, ki si ga je uvozil brez plačila carine, kar je bilo možno zaradi poškodbe, ki jo je pridobil med vojno. A kontaktiral nas je vir, ki je namignil, da bi bile posredi lahko tudi težave z ženskami. Prav včeraj smo že na Nova24TV poročali tudi o primeru Cirila Ulčarja, ki si je zaradi “rinjenja v ženske” prislužil strogi ukor. “Slaven partizanski komandant, junak, je bil v mladosti visok, vitek in čeden gospod. Pravi magnet za ženske,” so maja letos priznali tudi pri Dnevniku tajkuna Bojana Petana.

Franc Sever Franta (Foto: Facebook)

Adrio vodil v času najhujše letalske nesreče v slovenski zgodovini, po tem pri 57 letih pobegnil v penzijo
Po zaključeni karieri v vojski se je vpisal na zagrebško ekonomsko fakulteto, kmalu po njenem zaključku pa je postal direktor ljubljanskega letališča. Še dandanes se rad pohvali, kako se je v tej vlogi ob pijačah srečeval z množičnimi morilci, kot so na primer Josip Broz Tito, Edvard Kardelj in Stane Dolanc. Kariero je nadaljeval na mestu direktorja družbe Inex Adria Aviopromet, v času njegovega vodenja pa je prišlo do katastrofalne nesreče leta št. JP-1308.

Prvega decembra 1981 je letalo McDonnell Douglas MD-81 strmoglavilo na Korziki, v nesreči, ki se je v zgodovino zapisala kot najhujša v zgodovini slovenskega letalstva, pa je umrlo vseh 180 potnikov in članov posadke na krovu. V podjetju so, podobno kot tudi v današnji družbi Adria Airways, že takrat vladali slabi odnosi, prav tako pa tudi organizacijske težave. Letalo na letu JP-1308 so tako zamenjali kar dvakrat, 27 ton razbitin pa so na pobudo današnjega poslanca Slovenske demokratske stranke Franca Breznika odstranili šele leta 2008. Akcijo je podprla tudi takratna vlada pod vodstvom Janeza Janše.

Letalo McDonnell Douglas MD-81, Inex Adria Aviopromet, ki je bilo vpleteno v nesrečo. (Foto: Andy Kennaugh, Wikimedia Commons)

Po tem tragičnem dogodku se je Franta, kot opisuje Dnevnik, “dostojno in z dvignjeno glavo” upokojil, in to pri 57 letih starosti, kar pomeni, da na račun državne pokojninske blagajne živi že kar 38 let. Sicer je prav, da je po takšnem dogodku prevzel objektivno odgovornost in se kot direktor umaknil, a gledano z današnjega zornega kota ne bi bilo nič narobe, če bi si poiskal kakšno drugo službo. Ne nazadnje, kot kaže, se bomo Slovenci kmalu lahko upokojevali šele pri 67 letih!

Foto: posnetek zaslona

Franta naj bi, ko ni bilo po njegovo, Šarca želel kar “na gobec”, ima še danes nasilne impulze?!
A kljub dolgem obdobju v pokoju Franta ni izgubil želje po ukazovanju. Šarec, ki rad svari pred t. i. “sovražnim govorom”, seveda ne želi povedati, da se v resnici gotovo tudi sam boji nasilja s strani Frante. Ta še vedno rad komandira iz ozadja, ko pa mu ne uspe, se očitno posluži tudi groženj s fizičnim nasiljem. Potem ko je kamniški občinski svet spomladi 2015 soglasno izglasoval preimenovanje kamniške knjižnice po pesniku Francetu Balantiču, prav tako pa je to storil tudi občinski svet v Komendi, so zaradi tega glasno protestirali veljaki zveze borcev. Kot je poročal Reporter, je bilo celo slišati, da naj bi Šarcu partizanski komandant Franta zagrozil, da ga bo zaradi tega preimenovanja kar “na gobec”. Grožnje so dobro zalegle, Šarec je nato skušal razveljaviti odlok o preimenovanju, in to kar dvakrat, a prvič ni dobil ustrezne podpore svojih občinskih svetnikov, drugič pa so mu to onemogočili občinski svetniki iz Komende, ki so vztrajali pri poimenovanju knjižnice po Balantiču.

Foto: posnetek zaslona

Za komandiranje Frante je danes, kot kaže, najbolj dojemljiv radikalni Brglez
Izmed visokih politikov je danes v družbi Frante mogoče najpogosteje opaziti radikalnega evropskega poslanca iz vrst Socialnih demokratov Milana Brgleza. Iz pričevanj in tudi fotografij, dostopnih na spletu, je videti, kot da Franta Brglezu odločno ukazuje, kaj mu je storiti, ta pa ga le nemo posluša. Dobivajo se v prestižnih gostinskih lokalih, kot so tisti v pritličju ljubljanskega Maximarketa, po sramotnih nastopih Violete Tomić, ko so se njeni skrajno levičarski volivci v veliki meri preselili k Brlgezu, ki je na listi svoje stranke kandidiral šele na četrtem mestu, pa je k temu gotovo mnogo pripomogel Franta prek zveze združenj borcev.

Franc Sever Franta in Milan Brglez (Foto: Facebook)

V poskusu propagandne inovacije – namizni igri – bodo otroke skušali poneumljati tudi s Frantovo figuro
Nedavno smo na Nova24TV poročali tudi, kako raper Darko Nikolovski, ki se je javnosti vtisnil v spomin kot podpredsednik propadle stranke Zares Gregorja Golobiča, ponovno dviguje prah. Ima namreč sprevržene načrte za ideološko indoktrinacijo otrok z namizno igro “Postani partizan!”, v njej pa je zbral – očitno dolgoletne – ideje o tem, kako prepričati otroke v izkrivljeno črno-belo različico zgodovine, s kakršno nas režim posiljuje že vse od leta 1945.

Zlato pravilo igre se glasi:
“Igra poteka v LEVO,
ker je slovenska levica vodila k napredku in razvoju.
Okupatorjeve kocke meče soigralec na tvoji DESNI,
ker je slovenska desnica sodelovala z okupatorjem!”

O medvojnih umorih in povojnih umorih z več tisoč mrtvimi niti besede. Niti krvava revolucija, ki je bila edini namen partizanov pod vodstvom komunistov, ter beda, v kakršni smo živeli po letu 1945, nista omenjeni. Za kup kartona, s katerim si namerava napolniti žepe, bo v predprodaji zaračunal 34,90 evra, v prosti prodaji pa bo ceno dvignil kar na 39,90 evra, v kar ni vključena niti poštnina. Kar javno prek priljubljenega družbenega omrežja Facebook otroke poziva, naj si Franto, ki bo kot figura predstavljen v igrici, izberejo kot svojega najljubšega komandanta. Le bojimo se lahko, da bodo igro, pri razvoju katere so na stroške davkoplačevalcev sodelovale tudi javne agencije, naročale osnovne šole v državni lasti!

Franc Sever Franta (Foto: posnetek zaslona)

Rok Krajnc

 • Beli Sneg

  Slovenija okupirana od bande starih komunistov in njihovih potomcev.

  • pupa

   Slovenija še vedno nagrajuje klavce lastnega naroda namesto, da bi jih poslala tam kamor jim je mesto kot Arturkoviča.

   • milanček

    v Koto, kadavre predeljujejo dan in noč!

    • SIMON ROZIC

     …bi bilo o..k., ker imajo debelo kožo!

    • lili pili

     Leta 45 so porazence predelali kar v bio maso

  • Mitja Mazini

   Slovenija je okupirana s strani tujega kapitala.

   • Beli Sneg

    In kateri je tisti tuji kapital? Ali tisti ki so ga rdečkarji znosili v tujino in se gredo danes elito?

    • Andrej

     To bo to!

   • Mojca pokraculja

    Odkupiraj jo!

    • stane

     Tezko,rabim sarca!

     • Mojca pokraculja

      Saj ga imaš, pa Franto, pa kučkota, pa….skratka vsi “partizani in demokrati” lastniki “tujega” kapitala.

     • stane

      Nisi razumela. sarec=mitraljez,Sarec=gnoj. Prvega sarca rabim jaz,druzga Sarca puscam tebi,da mu sodis po/domace. Sedaj razumes??

     • Mojca pokraculja

      Hehe, dobro si me, nisem vedela za te izraze.

     • stane

      Vedel sem,da malo kdo ve,zato se ni nihce oglasil in ni vedel kaj sem mislil s tem,da rabim sarca.

  • lili pili

   Banda so tvoji…

 • tomven

  Dandanes fantje pri 22-tih še tiča ne znajo v roke prijeti, ta je pa pri teh letih ugnal v kozji rog kar 12t dobro opremljenih vojakov. Dej šarec, a te trese al so te pa spet nafukali…

  • Muki Psiho

   “Merkel tresavica prešla na konja Šarca ! FRANTA ga bo na gobec !

  • stane

   Sarcu se jebe zanarod in komuniste,imam obcutek. Vazno je,da se on pocuti kot kralj na Betajnovi. Da vlada in pocenja kar hoce.
   Komunjare mu pa prav pridejo,ker ga drzijo na oblasti. Pa ne zastonj.
   Sarec jih kar lepo nagrajuje,na razlicne nacine.

  • stane

   Mora jih hvalit,ce hoce ostati na oblasti in,da ga Franta ne bo na gobec.
   Zakaj bi pa bil na bolniski,ce mu to ni potrebno?

  • stane

   Od straha je videl prevec!

 • RATATA

  Osemnajstletni je leta 1941 vstopil v Grosupeljsko četo. Bil je bil komisar Cankarjeve brigade, vzhodnega koroškega odreda, Šercerjeve brigade in komandant Zidanškove brigade ter operativnega štaba Šlandrove in Zidanškove brigade. Osvoboditev je doživel na Koroškem kot major Jugoslovanske armade.

  Trinajst let je bil generalni direktor Aerodroma Ljubljana – Pulj in potem do upokojitve direktor podjetja Inex Adria Airways. Nepreklicno je odstopil po letalski nesreči na Korziki.

  Je avtor več knjig: Brnik letališče ali lovišče, Past na Menini planini, Trenutki odločitev.
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Franc_Sever_-_Franta

  • joza joza13

   Osvoboditev je doživel na Koroškem… le kaj je tam takrat počel? Vprašanje se nanaša na čas po osvoboditvi.

  • Luiggi

   Ko je sel v hosto je imel 18 let,ko je prisel iz hoste je imel 22 let,pa vsi ti cini in vsa hrabrost in vi temu nasedate,bedaki!

   • RATATA

    Če bi bil tiho bi te ne označil za popolnega bebca, zdaj te pa moram, ne morem ti pomagat!

 • Nšo-či

  Zakaj pa tale Frantar kot vojaški strateg ne svetuje Erjavcu ali pa vsaj Poklukarju pri nadzoru meje in lovljenju migrantov? Šoping Fajonove pa res ni tolk zapleten, da potrebuje tolk enga svetovanja.

  • Janez

   Frantar ne more svetovati ne Erjavcu,še manj pa Poklukarju,kajti Erjavec je prebutast,da bi razumel,kaj mu hoče povedati.Lovljenje migrantov in nadzor meje ,pa ni Poklukarjeva domena,saj jih k nam čez mejo masovno “vabijo”,ne pa lovijo.Franta je pa “bežal” s svojimi pajdaši,ki so jih potem njihovi pobili,ko so se rešili iz obroča “12000 ” nemških vojakov.Pravljica za otroke od 5 do 7 let.

  • Franc Šink

   Franta zna samo bežati, kot vsi junaški partizani.

   • samsara

    Imam vtis, da je znal bežati še nekoliko bolj. Zato še danes tlači zemljo in troši zrak, kot prvi med enakimi.

   • stane

    Se sezuli so cevlje,da do bili hitrejsi.
    Potem so pa sezuvali mrtve,da so do novih cevljev prisli.

  • samsara

   Tako kot npr. janez zemljarič (nekdanji šef UDBE), kot nekdanji direktor UKC, ki je vestno ohranjal pristne osebne oddnose z naslednjimi direktorji, ter jim občasno rade volje svetoval in pomagal, če je bil naprošen.

 • Mitja Mazini

  Tisti ki je zapisal v tekstu “čeprav uživa na račun pokojninske blagajne že skoraj 40 let” sočloveku, ne glede na politično usmerjenost ne sme želeti slabega. Če pa podpira ideje egoizma skozi podporo neoliberalizmu lahko razmišlje o sočloveku kot o volku. Zato je neoliberalizem novi fašizem in neoliberalisti novi fašisti.

  • macon

   Novi fašisti ste skrajni levičarji s svojim norim sranjem. Takoimenovani neoliberalizem ali globalizacija, ki je nastala zaradi računalnikov in interneta pa je svetu prinesla veliko več dobrega kot slabega. Zaradi njega danes večina bolje živi kot pred 20 leti, medtem ko ste levičarji prinesli samo bedo in klanje kjerkoli ste vladali.

   Ne se spakovat o sočloveku, podporniki opozicije smo za vas neljudje, fašisti in za pobit ter to odkrito razglašate.

  • Luiggi

   Tebe je sigurno kak Rus namigov!

 • Andrej

  Groza, resnična groza. Preberite
  https://www.dnevnik.si/1042885804
  Poglejte njegovo izobrazbo v letalstvu in funkcije, ki jih je opravljal. S Korziko smo imeli še “veliko srečo”, da se izrazim v smislu, da tega ni bilo bistveno več. Partizanski karierist, ki je v hosti prislužil bajne službe.
  Ajaccio je še danes skrivnost in mora to tudi ostati. Prevelika je krivda nesposobnega komunističnega vrha z napačnim neodgovornim kadrovanjem. Še režimski časopis ni mogel biti čisto tiho:
  https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/zamolcane-podrobnosti-nesrece-na-korziki-119391

  • Nata

   Huh ??? Stanovanje polno starin ?? Od kje pa temu komunistu starine ? Saj komunist ne sme imeti nobenega svojega premoženja. Če ima dva plašča, mora enega dati tistemu, ki nima !!
   Barabe ! Samo kradli so. Po gradovih in meščanskih hišah !!

   • Andrej

    Ta je samo starine zbiral. Tasposobni so kar cele gradove zasegli. Da ne bi bilo nemira med ljudstvom so grad opredelili kot družbeno lastnino, da ga je družba vzdrževala, bivanjsko lastnino je pa za nedoločen čas imel ta novi graščak. Saj poznaš, Tito ni imel nič, a je bilo vse njegovo.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Bodimo pošteni. Zgodbo glede nesreče poznam iz roke nekoga, ki je imel pogled v črno skrinjico. Za….l je pilot. Adria je bila politična tvorba, ni dvoma, ampak za nesrečo pa niso krivi politiki.

    • Nata

     Imaš prav. Toda jaz sem se ” zaletela ” samo v starine !! Imetje, ki ga komunist ne sme imeti !! Krasti pa sploh ne bi smel. . . . . .

     • stane

      Ja,po toliko letih so pa res ratale starine!

     • Nata

      Nisem tako mislila !

     • stane

      Vem,da niste spostovana ga. Natka!

     • Nata

      Me veseli , da cenite stare dame. . . . .

     • stane

      Vedno!! Zenske na sploh!
      Sam nisem ravno rosno mlad.

     • Nata

      Torej si v najlepših letih, ko že veš, da ni vse zlato, kar se sveti !!

     • stane

      Tako nekako !
      Zlato kot zlato me ne zanima,da bi divjal kot levoKomun.
      Vec mi je vredno,osebni odnosi in spostovanje. Vse ostalo pride samo.

     • Nata

      Vzadnji stavek pa nisem prepričana !!
      Tako ravnam že celo življenje, pa mi gre čedalje slabše.

      Imam občutek, da me je celo ONI zgoraj zapustil !

     • stane

      Ostalo pride samo,pomeni normalno zivljenje-ne pogoltnost,normalnost. Ce zelis biti bogat,kradi in uzivaj v brezdelju in razvratu.
      Policija in sodstvo ti bo stalo kar naprej za vratom. Tega jaz ne rabim. Sem zadovoljen s tem kar imam. Me pa jezi,da mi sobote placajo kot navaden dan. Zahtevam,da se mi placa to kar me po zakonu pripada in nic vec.

     • Nata

      Uh. . . . to plačilo nadur, ali pa sobotnega dela, so pa že pred časom ukinili.

      Pa nobena od strank ni kaj pretirano ugovarjala !!
      Ja, saj razumem. . . . normalnost. In nikakor ne mislim na bogastvo.
      Temveč na življenje brez strahu, ali boš pririnil do konca meseca, ali ne.

     • Nata

      Ja. . . . .starine in ta stari !!

     • stane

      Haaaa….haà…..haaaaaaà…..

  • Dragan Krstič

   Andrej, se je pa ob letalski tragediji zgodila še ena nesreča. Zelo pomembna družina ni šla na ta izlet in te posledice čutimo še danes.

 • Skrajno Desni

  Kako ta sodrga ne pocrka, sama lopovščina jih drži pri življenju.

 • Nata

  + + + + + + Dober info. Bravo Nova.

  In tako vidimo , kako se rehabilitira svoje ljudi !! Vse samo zato, da se vlada neumnim Slovencem. Kako znajo s potvarjanjem , laganjem, goljufijo in negiranjem očitnih dejstev , prav vse obrniti v svoje prid.

  Kaj pa mi, dragi moji ?? Oh, mi ? Mi pa samo pljuvamo drug po drugem in se med seboj onemogočamo. Žalostno !
  Dajmo no ? Bodimo še mi predrzni in se končno spravimo skupaj !!

  • stane

   Kako,ce pa smo rasklani na vec razlicnih delov in vsak del razmislja samo o sebi in ne o narodu??

   • Nata

    In to je ta kavelj v naši politiki. Narod jim je deveta skrb !
    Vendar se mi zdi, da je ta razklanost veliko bolj vidna in ima posledice, predvsem na desni strani !

 • Dragan Krstič

  A Darko Nikolovski bi rad postal partizan? Ja seveda Makedonci gredo bolj pozno v partizane. Bolje pozno kot nikoli, a ni tako Nikolovski?

  • Black_hawk

   Haha

 • murgl

  Ti komunajzarji so res zanimivi. Gradijo zgodbo, tokrat preboj na Menini planini, vložijo ogromno naporov in propagande, tako, da zgodba še kar nekako stoji, a pri tem s preobilnimi pretiravanji v zgodbo vnesejo kali trohnobe. Skratka kar z rokami naredijo z ritjo poderejo in tako je prav.

 • Slovenec

  Noro, kakšen vrhunski strateg je bil tale Franta. Pa še brez vojaških šol in izkusenj.

  • Luiggi

   Pa se smrkavec takrat!

 • montyamp

  Hitler je delal prvič samomor , ko so ga v Dražgošah premagali banditi .
  Drugič pa , ko so mu garjavi in ušivi gošarji s Franto pobegnili z Menine planine .

 • montyamp

  Tam so Nemcem pobegnili predniki današnje slovenske obveščevalne službe .
  Zato nam danes prisluškujejo Hrvati s kabli za peglajzn .

 • macon

  “Igra poteka v LEVO, ker je slovenska levica vodila k napredku in razvoju.”

  Desnica nas res ni vodila nikamor, ker je zaradi totalitarnega enoumja ni smelo biti, socialistična družba pod levico pa je proti kapitalističnemu zahodu samo zaostajala in bila čedalje revnejša.

  Tega sodrgi ni mogoče razložiti, socialna stanovanja in službe z nič dela je bilo namreč daleč več kot so si kdajkoli zaslužili in zato še danes opevajo te blagodati socializma. Pametni in sposobni pa potiho odhajajo, medtem, ko se leva sodrga zadira.

  • Valter BraniSlav

   Jaz sem v Ljubljani zastonj hodil na EF. Potem sem odsel v ZDA
   Za mene je bila Titova SFRJ super…

   • wert

    Si pojedel gramofonsko ploščo ?

    • Valter BraniSlav

     Ne, vi kar naprej trobite kako je bilo vcasih vse zanic

   • Luiggi

    Ce je res kar klatis,ti je uspelo z kmunistinim nacinom in to je,z zvijaco in goljufijo (morda tudi sreco),s tistim znanjem,ki si ga pridobil n ljubljanski EF sigurno ne!

    • Valter BraniSlav

     Z znanjem univerze ki je nosila ime mojega strica…
     Z iste univerze so prisli tudi uspesni ameriski zdravniki kot dr Godec, Gregoric, Faganel
     ZAKAJ JE USPELO NAM IN NE TEBI PA POVEJ SAM.

     • stane

      Zakaj si odsel v ZDA,ce je pa bilo tko lepo v YU?

     • Valter BraniSlav

      Rodil sem se v druzini Kardelj Macek, vendar me po koncu studija ekonomije akademska kariera ni zanimala. Hotel sem postati ameriski bogatas, ne socialisticni oblastnik. HOTEL SEM SE TUDI ZNEBITI VPLIVA MOJIH DVEH STRICKOV KATERIMA SE JE TAKRAT KLANJALA VSA POLITICNA SMETANA. Spominjam se obiskov Janse in Vasleta. Vinko je sel Pepci posteno na zivce ker ji je takrat, ko je bil se novinar Pavlihe in Kmeckega Glasu, tako vztrajno lezel v rit. Jansa ni bil dosti boljsi.

      Meni se je takrat vedenje stricevih ritolizov (Jansa, Vasle, Gorenjak, Zver, Kucan, Florjancic, Marinc) strahjovito upiralo. K sreci pa najznamenitejsa slovenska komunista nista bila moja oceta, pac pa le strica.

      Odsel sem Junija 77. Edo je bil malo razocaran, Ivanu je bilo vseeno, njunima zenama Pepci in Cvetki pa je bilo vsec. Je pa res da me strica nista ovirala, Edo mi je celo placal karto.

      Med 42 leti sem se seveda psihicno spremenil. Na SFRJ imam prelepe spomine, vendar se zavedam da je komunizem s tem ko je ljudi naredil pasivne, naredil poprecnemu cloveku neizmerno skodo. In to ne le v Sloveniji, pac pa po vsej Vzhodni Evropi, Kubi in drugih dezelah kjer je vcasih vladala religija brezrazrednega raja.

      Kako se boriti proti Kucanu in idiotih ko so ga nasledili?

      S stetjem kosti, in igranjem zrtve nikakor ne. Clanki Nove so ljudem v posmeh saj vedno ustvarjajo neke strahove in histerijo. Vecina clankov se zacne s POGLEJTE KAKO in konca s klicajem. SDS spominja na otroka ki je bil v mladosti zlorabljen in je sedaj zamerljiv do vseh… Seveda se takega otroka drugi otroci izogibajo.

      Kako torej na leve sanjace? Z logijo, z dejstvi, z znjanjem ekonomije, ne s custvi… Npr takole:

      https://www.youtube.com/watch?v=RWsx1X8PV_A

      Za to funkcijo bi bila najbolj primerna Romana Tomc… Jansa je prevec custven. Prav tako kot je nekoc lizal rit mojima strickoma, danes vse kar je nekoc bilo sovrazi. Sovrastvo pa je slab zaveznik.

      Pa se tole, jaz in moja druzina iz Miamija volimo po posti. Zadnja stiri leta SDS. Ne zato ker bi imeli tako radi JJ, pac pa zato ker boste desni naredili veliko manj skode kot levi. Levi so danes najvecji izdajalci ker v sekularno Evropo vabijo religiozne muslimane ie BV…

      Ko se narod zave, jim kazen ne uide.

     • stane

      Ko nekdo igra sah,ne vidi vseh dobrih potez. Nekdo,ki to igro opazuje iz strdni,pa vidi veliko vec,kot igralca sama.
      Ni mi jasno,da vse kar levica naredi slabega,prevali na JJ oz.desnico in o tem ne razmislja,kako je to podlo,tudi do volivcev in,da se ta podlost vidi,ne samo v domacrm okolju,tudi v svetovnrm merilu.
      Da je to kar pocenjajo levo-komun.sodrga dobesedno veleizdajstvo in unicevanje Slovenstva oz.Evrope na sploh. Narod pa nic. Nobene reakcije v smislu samozascite. Ni mi jasno,da se kar naprej nekateri obozujejo norega kucana in ostale zlocince. Verjetno so to tisti,ki so v komun.ziveli fajn in se jim po tistih casih kovca. Prebral sem vse kar si ti napisal. Se strinjam s teboj. Takrat,ko si ti sel na boljse v ZDA sem jaz bil v vojski,v Vranju.

   • stane

    Nic ni bilo zastonj. Zaposleni smo placevali pri OD.
    Danes tudi,pa se placevati morajo starsi. Placujemo/jo 2×.

    • Valter BraniSlav

     Zame je bilo zastonj, za davkoplacevalcev ne. Odsel sem 23 let star.
     NAJBOLJSA ODLOCITEV MOJEGA ZIVLJENJA.
     ZDA so super ce prides izobrazen in ce je tvoja izobrazba uporabna. Ekonomisti, zdravniki, elektroinzenirji lahko svoje znanje prodamo za masten denar.
     Humanisticni izobrazenci, se zlast FDV, pa so neuporabni zato budale kot Mesec, Fajonka, Kordis, Jansa raje ostanejo doma. V ZDA bi FDVjevci cistili sekrete. So pa ze raje v SLO kjer gobezdajo v tri krasne…

   • Lewuh

    Fajonka lepa k potonka.

    Rdeča zvezda moj simbol,
    J.B.T. moj idol.

 • Antonius

  Zanimivo! Zdaj, ko se jim je dražgoška laž izpela, na piedestal partizanskih zmag proti okupatorju postavljajo preboj iz *obroča*, ki je menda bil, ker se je tako sanjalo znamenitemu Franti.
  Kakšne zasede, kakšen obroč, resnica je, da se je vsa nemška vojska iz Slovenije takrat preprosto umikala prek meje v Avstrijo.
  V luči časa Frantovega zmagovitega preboja in bežanja je zanimiva pripoved Dolničarja, ko naj bi se mu predal general Löhr. Seveda laže tudi Dolničar.
  Na povezavi je moč prebrati Dolničarjevo laganje in njegov napor, da bi bil prepričljiv. Še danes mu je žal, ker ni slikal predajo Löhra?? Saj nimajo tudi niti enega posnetka, oziroma filma o zmagovitih partizanskih bitkah z okupatorjem. Franta in Dolničar, oba sta lažnivca. Löhra so iz Avstrije Titovim iztočili Angleži, Franta si je moral pa preboj preprosto izmisliti, ker ga v času takratne zmede umikanja nemške vojske v Avstrijo sploh ni bilo.
  ———- https://www.dnevnik.si/125616

 • AlternativaZaSlovenijo

  Bodimo pošteni. Zgodbo glede nesreče poznam iz roke nekoga, ki je imel
  pogled v črno skrinjico. Za….l je pilot, ker ni hotel poslušati kopilota. Adria je bila politična
  tvorba, ni dvoma, ampak za nesrečo pa niso krivi politiki.Pa še to. V bivši jugi je bila Adria nekaj kar je bilo slovenskega in ne od juge, tudi s tem smo se (morda nehote) malo ločilo od balkana, čeprav so bile pa manire balkanske.

  • tohuvabohu

   “Za nesrečo niso krivi politiki.” Seveda ne, saj jih takrat ni bilo. Bili so samo partijski ideologi in aparatčiki.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Komunist je kot kopriva. Nobena stvar ga ne useka dol.

 • baubau

  divji zahod na način kom.partije

 • Skrajno Desni

  Se pa vidi kakšen drek so spravili na svet ti rdeči komunisti, njihovi potomci si niti riti ne znajo obrisat brez te komunistične starine kaj da bi samostojno kaj odločal ali storil.

 • tohuvabohu

  Zakaj se je šele po 70 letih začel omenjati ta slavni “preboj”? Zato, ker ni več prič, ki bi lahko povedale nasprotno resnico.

  • ZatonMesecnikov

   Levičarji hočejo stvari mitizirati. Tudi o Dražgošah se ni govorilo prvih 20 let, šele sredi 60tih, so začeli z gradnjo mita….

  • stane

   Franta je pa fajn placan!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Vemo, da je bila zgodovina napisana od strani komunistov en velik fake.
  Za njih je tipično: “fake news, fake history”, ampak gospodje iz nelevice: Ne delajte istih napak, je škodljivo in nepotrebno(samo kot opozirlo)!

 • Valter BraniSlav

  Adrio vodil v času najhujše letalske nesreče v slovenski zgodovini, po tem pri 57 letih pobegnil v penzijo…
  NAPACNO. ZA CASA NESRECE JE BIL FRANTA DIREKTOR LETALISCA, ADRIJO PA JE VODIL UPRAVNI ODBOR KER JE PREJSNJI DIREKTOR NEDOG UMRL PAR MESECEV PREJ.
  Clovek ima 90 let, Broz in ostali so mrtvi desetletja.
  Kaj ste medtem ustvarili vi?
  Znate se kaj drugega kot obujati stare zamere in prestevati kosti ???

  • šmentanamuha

   90 gor ali dol, še vedno je aktiven v politiki tako kot Kučan in Zemljarič, čeprav iz ozadja.

   • Valter BraniSlav

    Ja in?
    Kaj naj stari ljudje sedijo doma in cakajo na Matildo?
    Dajte se se vi desni organizirat tako da boste imeli vladajoco koalicijo…
    S stetjem kosti in obujanjem starih zamer ne boste premagali idiotskih levakov.

    • Viktorh

     Ni pa nobene potrebe, da širi laži in dela škodo.

     • Valter BraniSlav

      Z obtozevanjem jih ne boste premagali.

  • Common Sense

   Ti dam tokrat prav.

 • Olga101

  Zločinci!

  • Valter BraniSlav

   Olgisti!!!

   • Luiggi

    Kaj kurca pocnes na internetu,zapri se v Miami !!

    • Valter BraniSlav

     Obujam spomine na Titovo SFRJ

    • Valter BraniSlav

     Se en Olgist.
     A ti ves kaj so Olgisti in kje so dobili ime?

    • stane

     Ti pa v kevder,ki ti je zelo poznat!

   • stane

    Morilci……!

    • Valter BraniSlav

     Morilci so iz normalnih ljudi ustvarili Olgiste.
     Morilci so pomrli, Olgisti so Olgizem prenesli na svoje potomce.
     KDO SO OLGISTI?
     Olgisti so ljudje brez notranje energije ki v zivljenju dosezejo malo. Ne gre samo za lenobo pac pa za strah pred novostmi.

     Ker v zivljenju dosezejo malo so Olgisti nezadovoljni, vendar svoje neaktivnosti ne korigirajo, ker krivca za svojo pasivnost vedno najdejo izven sebe.

     Za casa komunizma, ko kritiziranje komunistov ni bilo priporocljivo, je tipicen Olgist krivce iskal med druzinskimi clani. Najbolj priljubljeni krivci v komunistnici Sloveniji so bili zivljenski partnerji, zlobne tasce, in se zlobnejsi skodozeljni sodelavci ki so zrtvam metali polena pod noge. Kdor ne verjame naj malo pobrska po starih izvodih Nedeljskega dnevnika, zlasti rubrike kot kramljamo s psihologom in rubriko ocetje, sinovi, matere in tasce.

     Ko je komunizem izgubil svojo moc so Olgisti obrnili plosco in nenadoma odkrili da so za njihovo pasivnost in zamorjenost krivi mrtvi komunisti (Tito, moja stricka Kardelj in Macek), upokojeni komunisti (Kucan) in istospolni.

     Olgisti s svojim laznjivim pogledom na svet najbolj skodujejo sami sebi, saj svoje pasivnosti nikoli ne pozdravijo. Se bolj pa skodijo svojim otrokom ki jih ze v rani mladosti naucijo da je za vse slabo kriv nekdo drug. S tem Olgisti tudi svoje otroke spremenijo v Olgiste in zacarani krog se vlece iz roda v rod.

     Olgistov je najvec v drzavah vzhodne Evrope kjer je nekoc vladal komunizem in ljudi naredil pasivne. Med Olgisti je vec zensk kot moskih.

     Olgisti praviloma ne marajo uspesnih Slovencev to pa zato ker jim uspesni sorojaki kazejo na to da je vzrok za neuspeh v njih samih. Se posebej gre Olgistom v nos uspeh potomocev nekdanje komunisticne elite ki je uspela v kapitalizmu. Olgist namre odpusti vse, samo ne uspeha drugega Slovenca.

     • stane

      Zanimivo! Zanimiva a kar resnicna razlaga.
      Ce poslusam in gledam te nase levicarje in se nekatere druge skupine,je kar resnicno ocenjeno.
      .

 • Amerikanc

  Isti Nikolovski, na sliki. Ko so se Dražgoše izpele, so našli novo “bojno polje”; Menino pl.

 • Amerikanc

  Twitter Božidar T. Biščan zapisal: “Moja mama Amalija, takrat 15-letnica, je bila priča. Ko je kak dan pred prebojem ta Franta pri cerkvi v Okonini slekel in ustrelil vojnega ujetnika, kar je zločin, ki ne zastara. In danes temu podnu, ki ni spoštoval ženevskih konvencij, ponosno sedi slo PV!”

 • Valter BraniSlav

  Budale, avion je sestrelila Stefica Kucan.

 • Valter BraniSlav

  Tito vrni se in nas odresi muslijev in izrojene levice

  • wert

   Tito,
   Valter BraniSlav se bo branil sam.

 • Zombi Gartner

  Zakaj imam občutek na tem portalu nova24, da smo tik po drugi svetovni vojni.

  • xtc

   Zato ,ker ste levi še kar v njej in v goši.

   • Zombi Gartner

    Jaz nisem levi. Mogoče mal po naravni poti.
    Ampak zakaj stalno debata o partizanih, zvezdah, komunizmu, povojnih pobojih, Kučanu……?
    To me skrbi.
    Zakaj ni debate kaj bomo naredili z skupnimi močmi, da bo jutri boljše in podobno.

    • Imperial Commando

     Kako z skupnimi mocmi, ko pa se levi fasisti gredo politiko izkljucevanja proti vsemi, ki ne razmisljajo kot oni? In napredek pod levimi fasisti ni mogoc, jim cisto odgovarja tako stanje kot je. Edina moznost za napredek je, da levi fasisti izginejo za vedno iz parlamenta in vseh javnih funkcij.

 • FORT WORTH

  “V zadnjih mesecih vse večji vpliv pridobiva nekdanji partizanski komandant Franc Sever – Franta, ki mu v levičarskih krogih pripisujejo zasluge za ( domneven ) preboj 450 partizanov iz 12 tisoč nemških vojakov močnega obroča na Menini planini.”

  Ja to pa res ja, kot vsa yugo zgodovina…domnevno…
  Pa, kaj si bodo tile levaki se izmislili ?
  Z lazjo še, kar pridobivajo.
  Manj kot jih je bolj obvladujejo drzavo.

  Kaze, da vecji luzer, kot je clovek v Sloveniji, blize je vrhu politike…

  • stane

   BOLJ KOT SE CAS ODMIKA OD 2.SVET.VOJNE,VEC LJUDI PREJEMA BORCEVSKO PENZIJO.
   ZANIMIVO!!

 • tomven

  Najboljša je bila pa tista iz cajtnga dnevnik, maja letos: direktorsko mesto in službe v Adrii pa ni ni dobil po politični poti… neee, jok jaz sem jo! J vam mater levičarsko bebavo, mar res mislite, da nihče nima možganov in lahko tresete take?

  • ZatonMesecnikov

   Do lani, ko so adrijo prevzeli drugi, so bili VSI direktorji na Adriji politično kadrirani, vse od njenega nastana.

   Članek je poučen. Če si se zameril Partiji, te je pa dala za Direktorja ene večjih firm v Sloveniji takrat. Našisti nikoli ne pozabijo “našega”.

   Gorje pa “nenašim”.

 • Valter BraniSlav

  …”Komu danes ukazuje direktor Adrie iz časa najhujše letalske nesreče v slovenski zgodovini? Umrlo je 180 ljudi!…
  MENI SIGURNO NE. 90 LETNI STARCEK IN MRTVI KOMUNISTI UKAZUJEJO VSEM LUZERJEM KI STE ZBRANI NA TEM PORTALU…
  Ker Vam v zivljenju ni nic uspelo iscete krivce za svojo lenobo in strah izven sebe… in prav zato ostajate luzerji brez perspektive….

  • ZatonMesecnikov

   Težava je, ker so ti 90 LETNI STARCEK IN MRTVI KOMUNIST nastavili svoje potomce in mladiče.

   Problem je torej v praksah in načinih, ki se prenašajo iz roda v rod…

   • Valter BraniSlav

    In zakaj ji ne porinete na stranski tir???

    • ZatonMesecnikov

     Ker je rdeče ZZB NOB omrežje povsem omrežilo Slovenijo. Nefarški proti farškim.

     bankrot je edina rešitev za dolgoročno zamenjavo načina razmišljanja v Sloveniji.

  • Common Sense

   Tu si malce mimo falil. Sicer vidim, da si dobronameren, ampak tu si precej mimo falil :)))) Meni gre odlično, KLJUB komunistom na oblasti. JIh znam nadmudriti, da še sami zase ne vedo kako in kdaj sem jih. Jebi ga, nikoli niso veljali za preveč pametne.

   • stane

    Cestitam!! Vsaka gi cast! Tudi jaz sem jih,dokler me niso pogruntali. Pazi na sebe!
    Valter ima popolnoma prav. Clove,k iz strani vec vidi kot pa konkretni igralci.
    S programom in rusenjem norih levicarskih zakonov (ustavna presoja in ostali mehanizmi),jih je treba premagati.
    Me pa skrbi zaspan in nezainteresiran narod in moteci rlementi,ki jih vlacijo v drzavo.
    Sigurno jim bodo podelili drzavljanstva in jih naredili za svoje volivce. To,da namerno unicujejo vojsko in policijo,ni slucaj.

 • Valter BraniSlav

  …”Zlato pravilo igre se glasi:
  “Igra poteka v LEVO,
  ker je slovenska levica vodila k napredku in razvoju.
  Okupatorjeve kocke meče soigralec na tvoji DESNI,
  ker je slovenska desnica sodelovala z okupatorjem!””…
  TAKO JE BILO MED VOJNO. DANES PA SO IZDAJALCI LEVAKI ZATO KER K NAM VABIJO MUSLIJE. ZATO JAZ IN MOJA DRUZINA PO POSTI VOLIMO SDS..

  • xtc

   Očitno ti je danes uspelo nažicat malce več pira a so ti dali člani SDS ,da navijaš za njih?

 • xtc

  Realno in pošteno,če je bilo Nemcevoz. Wermachta vsaj 20% od lažne številke je veliko.
  Menina planina je navaden blef kot večina partizanskih “velikih bitk”-laži v katerih je uspel “preboj” sovrasžnikove linije-realno beri srečen pobeg iz obroča ravno zaradi napak rezervnih nemških sil,če bi imeli Nemci tam res toliko Wermachta in posebnig enot bi omenjeni partizanski zajec “heroj” z kamerati vred visel za noge iz smrek.Tepčki so pač kljub neumnosti imeli srečo in so po čudežu ušli.
  Naj vam razložim približno takole;statistika na padlega Nemškega vojaka v Rusiji je bilo 40 Rusov enako velja za območje SFRJ tudi razmerje v tankih je bilo porazno na enega Tigra povprečno 15 T34.
  Zakaj to govorim-zato ,ker so bile nemške enote vrhunsko usposobljene a jih ni bilo dovolj,tudi Stalingrad bi Nemci zdržali,če nebi Rusi prebili ravno na Italjanskem in Romunskem delu.
  Torej te pravljice raznih Frant je treba pospravit na smetišče zgodovine.
  Zakaj je imel težave je pa verjetno še kaj drugega,zagotovo ni bil tak heroj drugače bi ga slavili že v SFRJ,verjetno sedaj z lažmi skuša najti svojih 5 minut
  Po vojni pa se je na račun ZK šlepal po funkcijah
  Realno pa je treba povedati tole;SLO komunisti nujno rabijo lažnive “herojske” mite tipa Neretva,Kozara,Sutjeska,Drvar ipd zlagane Yugo balkanske lažnive zgodbe za svoj mit ,o tem kako so oni delali Samostojno SLO 45-zato je treba te laži o menini Planini ipd,partizanske westerne spravit na odpad zgodovine saj so FAKE zgodovina.
  In nenazadnje kakoršen koli omenjeni NOB “kekec heroj” je glede letala na korziki ni imel prevelike vloge tisti,ki se zadeve še spomnimo je takrat krožila tiha verzija o “kurbirsem aeroplanu” polnem kurbarije.
  In nenazadnje še nekaj omenjeni Franta je zanimiv z svojimi gronjami po gobcu upam le ,da zagrozi kakem takem,ki mu bo protezo nabil v danko.

 • Franjo Trojner

  Od teh partizanskih pravljic ne bo nobene koristi, samo stare rane se bodo na novo odpirale in pogljabljalo sovraštvo med že itak na dvoje razklanim narodom.
  Zdaj imamo novo, samostojno državo, ki jo moremo narediti še pravno in nato še demokratično, če si zares želimo, da bi lahko kdaj postali uspešna, razvita in za vse državljane blagastanja polna država.
  Jezi me ta izključukoč in poniževalen odnos levičarskih politikantov do drugače misleče polovice državljanov in države. Od komunističih/socialističnih parol se ne da živeti, kar smo vsi skupaj dodobra spoznali že v gnili, totalitarni komunistični že propadli državi Jugoslaviji. Da se s terorjem, izvensodnimi množičnimi poboji, z montiranimi procesi, z omejevanjem svobode govora in mišlenja , torej z oblastnim kršenjem človekovih pravic in svoboščin, kar je bilo Titovemu totalitarnemu kumunističnemu režimu lastno, ne da zadušiti resnice, zaustaviti demokracije in napredka je upam danes tudi že vsakomur jasno. Ali pač ne?
  Levičarji/komunisti/socialisti na oblasti
  kaj bi sploh vi radi? Morda, da se vrne enopartijski komunističen režim?? Da boste znova BOG IN BATINA in se boste nenasitno, pogoltno prenažirali na naš račun??? Da boste lahko znova policijo, tajne službe, sodišča in vojsko zlorabljali za svoje osebne koristi in discipliniranje vseh drugače mislečih? Vse kaže, da si tega res želite in tudi že delate na tem!
  V novi samostojni Sloveniji smo z politično levico na oblasti že doživeli :
  – atentat na politika, demokrata, predsedniškega kandidata g. Ivana Krambergerja, ki je bil ubit na volilnem srečanju v Juriju pri Lenartu
  – montiran proces proti politiku politične desnice demokratu, pomladniku, osamosvojitelju, osvoboditelju in predsedniku stranke SDS g. Janezu Janši v primeru Patria.
  – montiranane procese proti vidnemu politiku pomladne stranke SLS in MB županu g. Kanglerju, kar ta čas preiskuje tudi komisija DZ.
  – Depalo vas, ki še do dandanes ni čisto pojasnjenja, ker imajo tajne službe in politika prste vmes in je mati vseh afer.
  – tudi, da je minister iz vrst SD, vojaško tajno službo uporabo, da je vohunila okrog Telekoma.
  – pranje 1 milijarde € iranskega denarja v državni banki, ki ga pa edino tajne službe, policija in urad za preprečevanje denarja ni zaznal in kasneje vsi slepi in glugi tudi preiskovali, zdaj že drugič???
  – primer megalomanske bančne luknje ( že drugič) in divjega lastnijenja kjer banksterji in tajkumi ne doživijo sodnega epiloga.
  – tudi propadlo tranzicijo.
  – korupcijo pri izgradni TEŠ 6
  – korupcijo v zdravstvu itd.
  – oblastno rehalibitacijo komunističnega Titovega totalitarnega režima in njegovih vidnih predstavnikov, ter vsakodnevno vseprisotno poavljanje totalitarnih komunističnih simbolov.
  – politični levici zveste in servilne dominatne medije.
  Vse kaže, da se nam v novi samostojni državi pojavlja do pičice enak vzorec, kot v bivši gnili, totalitarni Titovi komunistični, danes hvala Bogu že razpadli državi.
  Da je temu danes tako, je kriva neizvedba LUSTRACIJE! Lustracijo so ravno tisti, ki bi morali biti lustrirami zminirali, da so lahko ostali na oblasti in nam še danes suvereno vladajo, kar je razlog, da naša država še danes ni pravna in demokratična.
  Kaj čmo zdaj je kar je! Toda, dolgo tako več ne bo šlo naprej, ker v čase komunističnega enoumja in oblastnega terorja se drugače misleči, drugorazredni državljani brez boja ne bomo pustili zvleči.

  • stane

   Ni kaj dodati!!!!
   Golazen levoKomun.na STRIK!!!

 • lili pili

  Stari je car, do heroja ni prisel, ker se je upiral glavnemu partizanskemu poveljstvu….. ni hotel z svojo enoto zapustiti stajerske, pa tudi drugace je bil preglasen za vodilne

 • Minovak

  Tudi ti, rdeči fašisti, so se l. 91. skrivali po zakloniščih…pred kom? Rdečo zvezdo, ki so jo nosila letala in tanki morilske JLA. Sedaj pa so postali narodni izdajalci, ker jo častijo do neba. Tako radi imajo ti narodni izdajalci, svoje ljudstvo, ki izginja…z njimi vred.

 • cosmosjasnovidec

  Pa kaj res mura vsepovsod tale antipatična nagraužna podgana “fajonka” riniti zraven svo kamelotrajbarski antipatični ksiht z tem špičastim nosem kot je nabodalo za raženj.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-