Leva civilna sfera bi z “bando” na RTV pometla s silo

Spletni politični komentator Roni Kordiš. (Foto: FB)

Leva civilna sfera je vse bolj nezadovoljna z neefektivnostjo vlade Roberta Goloba. Ta jim je namreč pred volitvami obljubila, da bo ponovno vzela vajeti v roke na javnem mediju RTV. To ji do sedaj ni uspelo, saj so želje oblasti in leve civilne sfere trčile ob pravno državo. Vidni predstavnik civilne sfere, ki se uvršča v levo politično provinienco, zato poziva k drastičnim ukrepom. 

“Ej, vlada Republike Slovenije, poln kurec imam vaše nesposobnosti glede RTV. Ne, nisem za to protestiral in niste za to dobili mandata. Upam, da vam je jasno, da niste še nič od obljubljenega uresničili,” je zapisal na socialnem omrežju Twitter. Nato je sledil del zapisa, ki poziva k drastičnim rešitvam: “Fuknte ven to bando pokvarjeno iz rtvja in začnite uresničevati obljube … #polnkurec,” je bil slikovit Roni Kordiš oz. Had, kot je znan na spletu.

Pod objavo spletnega vplivneža so se zgrnili negativni komentarji, ki z njim niso delili mnenja. Kot je javno razvidno je Kordiš na kritike odgovarjal v profanem slogu.

Z vodnim topom nad upokojence?
Hiter pregled njegovega ustvarjalnega dela na socialnih omrežjih razkriva, da mu včerajšnji shod upokojencev ni bil ravno po volji, hkrati pa ga je zelo zmotilo, da je dogodek, na katerem se je zbrala množica ljudi, prenašala tudi javna RTV. Zaradi tega je togotno zapisal: “Bo Policija na sdsovskem protestu uporabila vodni top, kot ga je Hojs uporabil? Bo prišla specialna enota policije na pomoč in bodo ogradili pol Ljubljane? Aja, ne. Hojs je samo svoje mokre sanje izpolnjeval… in nikoli odgovarjal za to…” 

Kordiševe besede se niso uresničile, saj so bile objektivne okoliščine včerajšnjega shoda in lanskoletnih protestov povsem drugačne. Včerajšnji shod je bil organiziran sredi belega dne, na shodu ni bilo uničevanja zasebne lastnine, nihče se ni odločil prekiniti prometa, ali vpasti na obvoznico. Ravno nasprotno, na shodu se je pozivalo k združevanju moči, preseganju delitev in vzpostavljanju bratstva med Slovenci – vsemu nestrinjanju navkljub.

Kot je včeraj dejal Pavle Rupar: “Postanimo prijazen narod, sovražiti se ne smemo več!”
Gal Kovač