fbpx

Licemerje ministrice: Krvave mize pred kulturnim ministrstvom je niso motile, sedaj pa se je oglasila!

Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan (Vir: zajem zaslona, Facebook)

Ena zanimivih obstranskih zgodb, ki spremljajo razkritje ministrice Bobnar in generalnega direktorja policije Lindava je tudi prerazporejanje političnih kadrov ob izbruhu afere. Marjan Šarec je te dni ugotovil, da nekateri varnostniki v preteklosti niso poznali poti v Ljubljani, Dominika Švarc Pipan pa, na novinarski konferenci, da iz poročila, ki ga je napisal Lindav, ne izhaja, da bi Golob na kakršen koli način vplival operativno delovanje policije. Po novinarski konferenci je na socialnih medijih prejela veliko število groženj in žaljivk. A Švarc Pipanova je zadnja, ki bi lahko komurkoli pridigala. 

“Žalosti me, da zaradi svojega nastopa na vladni tiskovni konferenci ta četrtek prejemam številne žaljive komentarje in sporočila, tudi grožnje,” je zapisala na socialnem omrežju Facebook. Kadar se je s smrtjo grozilo njenim političnim nasprotnikom, je ostala tiho. Tudi sama je bila pogosto žaljiva. Kakor je pač bilo politično oportuno.

“Žaljivke, grožnje (neredko tudi nasilne), ne bodo pripomogle k temu, da se kaj spremeni. Kvečjemu znajo komu, ki bi kaj lahko spremenil, vzeti motivacijo, da bi vztrajal,” je nato nadaljevala v objavi, ki je bila sicer namenjena obrambi njenega nastopa. Škoda le, da ni ministrica menila isto, ko so pred Ministrstvom za kulturo predstavniki nevladnih organizacij in tudi kulturniki uprizorili performans, ki bi ga lahko poimenovali le kot “ne boj, mesarsko klanje”.

Krvave mize pred ministrstvom za kulturo v času prejšnje vlade Janeza Janše. (Foto: Nova24TV)

Kje je bila borka proti sovražnemu govoru in žalitvam Dominika Švarc Pipan, ko je bilo treba obsoditi krvave mize pred ministrstvom za kulturo? Odgovor je seveda jasen. Bila je v prvih vrstah boja proti nekdanji vladi. Krvave mize, nasilje na ulicah, žalitve, ki so bile namenjene popolnemu razčlovečenju politikov nasprotne politične opcije. Je bila pa tudi sama pogosto žaljiva.

Kdo se ne bi spomnil pripetljaja, ko se Švarc Pipanova ni hotela niti rokovati s tedanjim predsednikom vlade Janezom Janšo. Z njim se je rokoval ameriški predsednik Joe Biden, prenekateri svetovni voditelji, današnja pravosodna ministrica, tedaj kandidatka, pa ne. Očitno se je sama sebi zdela – tako rekoč brez greha!

Kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen
Ob vsem tem je nepredstavljivo, kako si ministrica predstavlja, da je kakršna koli moralna avtoriteta ali “vatel”, da bi lahko presojala in opozarjala na sovražni govor, žalitve in grožnje. To priložnost je imela v času prejšnje vlade, a je ni izkoristila. Morda zato, kjer je bilo politično oportuno ostati tiho, ali pa zato, ker misli, da so negativna sporočila, ki jih prejema od rojakov, grožnja, medtem ko so identična sporočila, ki jih prejemajo njeni nasprotniki le … izražanje nestrinjanja. Da vse to pojasni, ima priložnost danes, jutri, pojutrišnjem. Dokler še ima smisel. Ko se bo znašla na smetišču politične zgodovine, njeno mnenje ne bo zanimalo nikogar več.

Gal Kovač