fbpx

Licemerstvo “kaviar” feministk: Medtem, ko protestnice v Iranu slačijo burke, se feministke pri nas oblačijo vanje

Primerjava med feministkami na Zahodu ter Iranu. Iranka je svojo burko obesila na palico (vir: Twitter)

V teh dneh lahko spremljamo protivladne proteste v Iranu. Ljudem je počasi dovolj. Vedno več je glasov, ki se jim zdi krivično, da država porabi ogromne zneske za financiranje terorizma v tujini, namesto, da bi ta denar šel za dobro lastnih državljanov. Kar pa še bolj preseneča in obenem postavlja na laž zahodne feministke, so protesti žensk, ki s sebe trgajo burke in s tem jasno kažejo svetu, da nošenje le teh ni nikakršen simbol svobodne volje, ampak znak podreditve in zatiranja žensk v islamskem svetu. Slovenske “kaviar” feministke tako kot vedno ob takšnih priložnostih samo molčijo.

Že dolgo je znano, da moderni feminizem, kakršnega se igrajo te dni v zahodnih demokracijah, ni politično gibanje za enakopravnost moških in žensk, temveč sovražno nastrojena ideologija proti neki namišljeni patriarhiji – slamnati mož, ki feministkam omogoča nenehno igranje žrtev. Da je temu res tako, zadostuje že preprost pogled, proti čemu se feministično gibanje bori te dni. Začuda jih ni slišati, ko je govora o zatiranju žensk v islamskem svetu, upajo si celo trditi, da ženske v državah, kjer nad njimi stalno visi Damoklejev meč šeriatskega prava, svobodno izberejo, da v vročini, ki pogosto presega 40 stopinj Celzija, hodijo po cesti bolj zadelane od Eskimov. Po drugi strani pa so jih polna usta raznoraznih kvot, pravil, odredb in ostalih ukazov. Večje totalitariste lahko najdem samo še v Severni Koreji in Iranu.

Slovenske feministke niso nič boljše. Resnici na ljubo so samo podaljšek levičarske ideologije, zavezništva med marksističnim in feminističnim gibanjem. Tako lahko obrazložimo, kako so jih polna usta, ko je treba širiti homoseksualno agendo, s katero želijo razbiti vrednost tradicionalne nuklearne družine, ki jo sestavljajo oče, mati in njuni otroci. Tako lahko tudi razložimo, kako znajo kar najhitreje umolkniti, ko se je res treba postaviti za pravice zlorabljene ženske. Modernemu feminizmu ni mar za ženske, mar jim je samo za širjenje svoje strupene ideologije. Njihov glavni cilj je sprevračanje vsega zdravega, dobrega in koristnega v bolno, sprevrženo in neuporabno.

Razlog je preprost, potem ko so marksisti s propadom Sovjetske zveze dokončno izgubili ekonomski argument, so se preusmerili na družbeni. Po njihovem razmišljanju za propad Sovjetske zveze ni bil kriv komunizem, temveč ljudje, ki tej najbolj morilski ideologiji 20. stoletja niso dorasli.  Rešitev so videli v sistematičnem razvrednotenju civilizirane družbe, kjer je treba njihovega “idealnega” človeka zgraditi na novo, vse stare navade, tradicije in običaje pa je treba zavreči ter pozabiti. Feministke so se izkazale za uporabne tepke, potem ko jim je ob koncu devetdesetih let prejšnjega stoletja zmanjkalo resničnih težav.

Visoka predstavnica EU Federica Mogherini in komisarka za promet Violeta Bulc na obisku v Iranu. (Foto: Twitter/Facebook)

Vprašamo se lahko, kakšen je sploh smisel raznih feminističnih gibanj, če se javno pritožujejo le nad tistimi, ki se ne strinjajo z njimi, medtem ko ob resnih kršitvah pravic zlorabljene ženske obmolknejo? Prav tako se ne odzove ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak, ki je sicer na svojem Twitter profilu aktivna, a na vprašanja in pobude, kdaj se bo odzvala v povezavi z zlorabo Jankovića, niti ne trzne. Soroseva plačanka, evroposlanka Tanja Fajon, je glasno navijala za prihod migrantov, o katastrofalnih posledicah za ženske v Evropi pa ne izusti niti besedice. Vedno glasne zagovornice ženskih pravic ob pogledu na stanje v Iranu niti ne čivknejo. Kako le, ko pa se realnost ne ujema z njihovimi željami? Navsezadnje, ko je slovenska komisarka za promet Violeta Bulc skupaj z visoko zunanjo predstavnico EU Federico Mogherini leta 2016 obiskala Iran, sta se pridno zagrnili v burko.

Švedska feministična vlada na obisku v Iranu. (vir: Twitter)

Stanje po svetu ni nič boljše, feministična švedska vlada se je tako ob obisku Irana ravno tako zavila v burko. Odločitev je sprožila zgražanje na družbenih omrežjih nad licemerstvom švedske vlade, ki je pred tem kritizirala ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Za razliko, ko je ameriški predsednik Trump obiskal Savdsko Arabijo, Melania in Ivanka Trump nista nosili burke.

Ivan Šokić