fbpx

Ljubljana v strahu, policija potrdila: Pijani migranti izsiljevali in grozili pred parlamentom

Foto: Facebook

Tokrat je počilo tudi v Ljubljani. Po naših podatkih je skupina nasilnih migrantov včeraj zvečer grozila in izsiljevala pred znanim lokalom Parlament pub nasproti parlamenta. Policija je incident potrdila.

Migranti, ki so prihajali iz azilnega centra, ki se nahaja na Cesti v Gorice, so želeli vstopiti v lokal. Varnostnik jim tega ni dovolil, zaradi česar so začeli groziti in izsiljevati. Po naših podatkih je eden izmed migrantov potegnil tudi nož in z njim grozil varnostniku, ki je ob celotnem dogajanju poklical tudi policijo. Ko so policisti prišli na kraj incidenta, je del migrantov prizorišče že zapustil. Del migrantov, ki je še vedno rogovilil pred lokalom, pa so le popisali.

Predsednik vlade Miro Cerar je na današnji novinarski konferenci v povezavi z incidentom dejal, da z okoliščinami ni seznanjen.

Migrante varnostnik zavrnil zaradi opitosti
Ljubljanski policisti so bili včeraj nekaj pred polnočjo obveščena o dogodku na Slovenski cesti v Ljubljani, kjer naj bi skupina tujcev želela vstopiti v gostinski lokal. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je skupini približno desetih tujcev varnostnik zavrnil vstop v gostinski lokal, ker so dajali videz opitosti.

Štiri migrante so policisti popisali
Ob prihodu policistov na kraj incidenta je del skupine kraj že zapustil, ostali so samo še štirje tujci. Policisti so opravili postopek identifikacije in varnostni pregled. Ugotovljeno je bilo, da gre za štiri Iračane, ki imajo status prosilca za mednarodno zaščito (azil) in so nastanjeni v Azilnem domu na območju Ljubljana-Vič. Pri nobenem od teh niso bili najdeni nevarni predmeti (nož).

V postopku in z zbiranjem obvestil niso bili ugotovljeni elementi prekrška niti ni bila podana nobena prijava s strani obiskovalcev gostinskega lokala o nadlegovanju ali grožnjah s strani tujcev. V povezavi s konkretnim dogodkom policisti ne izvajajo nobenih aktivnosti več saj v dogodku niso bili ugotovljeni elementi kaznivega dejanja ali prekrška. Na splošno pa v povezavi z aktualnimi dogodki spremljajo varnostne dogodke in zagotavljajo varnost vseh ljudi, so še sporočili s PU Ljubljana.

Študentska organizacija v Ljubljani je v omenjenem lokalu organizirala zabavo. Vsi, ki so v predprodaji kupili karte, so lahko vstopili v lokal. Ko so migranti prišli na kraj dogodka, jih varnostniki niso spustili notri, saj so bili vinjeni, poleg tega pa jim niso želeli pokazati dokumentov. Potem so začeli migranti skakati čez ograjo, zato so varnostniki poklicali policijo, nam je povedala priča, ki želi ostati anonimna. 

Nina Knapič