Muslimani v Sloveniji promovirajo učenje doktorja islamskega prava Zijada Ljakića o pravilih halal-klanja, čeprav je tovrstno klanje v Sloveniji prepovedano

Foto: iStock

Čeprav je v Sloveniji prepovedano halal-klanje, to ne zaustavi muslimanov, da bi v Ljubljani odpirali mesnice z mesom halal in ga uvažali iz tujine, pa tudi ne, da bi se promovirali na socialnih omrežjih in vabili ljudi h kupovanju njihovih izdelkov. Poleg tega pa na svoji strani objavljajo posnetke svojih početij. Halal-klanje je namreč krut način zakola živali, ki ne sme biti omamljena, opravljen pa mora biti po točno določenih pravilih, ki jih zapoveduje islam. S takšnim promoviranjem želi slovenska Islamska skupnost še bolj pritiskati na našo zakonodajo in jo spremeniti. Tokrat se je ustavno sodišče uprlo in zavrnilo njihovo ustavno pobudo za oceno ustavnosti 25. člena zakona o zaščiti živali, ki določa, da se mora vsako žival pred zakolom omamiti.

Glede na to, da na veliko promovirajo svoj način klanja in objavljajo posnetke, kakšna so pravila, pa je vprašanje časa, ali bomo podlegli tovrstnim pritiskom. Po njihovih prepričanjih ima Slovenska muslimanska skupnost pravice in je bila ustanovljena z namenom ohranjanja islamskih vrednot med slovenskimi muslimani pa tudi zaradi povezovanja z muslimani po svetu. Obredni zakol živali brez predhodnega omamljenja pa je po njihovem mnenju bistveni sestavni del islamske vere, s tem pa tudi svobode veroizpovedi in bogoslužnih interesov slovenskih muslimanov, ki so združeni v pobudnici.

Na svoji strani redno objavljajo svoje izdelke, pozivajo ljudi, naj obiščejo njihovo mesnico in tudi, naj delijo stran s svojimi prijatelji. Pred kratim pa so objavili tudi pravila klanja halal, ki jih razlaga doktor islamskega prava Zijad Ljakić. Pravila so bizarna in prav nič skladna z našim načinom življenja.

Pravila za halal klanje
1. Oseba, ki žival kolje, mora biti musliman ali “ehli kitabija” (kristjan ali žid, ki poseduje njihovo sveto knjigo). Pri tem oseba ne sme biti psihični in duševni bolnik, ne sme biti “odpadnik” (tisti, ki se odreče muslimanski veri), ne sme biti pijan in ne sme biti otrok. Pri tem je bizarno dejstvo, da za otroke smatrajo otroke, mlajše od 6 let, saj starejši “že razlikujejo stvari okoli sebe in vedo, kaj delajo”, pravi Ljakić.
2. Nož za klanje živali mora biti oster in ne sme biti narejen iz zob in nohtov, ker tako uči islam.
3. Prerezati morajo požiralnik, žrelo in vratne žile.
4. In pri zakolu mora oseba zaklicati Alahovo ime (če oseba to pozabi, ni več halal-meso).

Poleg tega žival ne sme biti omamljena in njena glava mora biti pred zakolom obrnjena proti Meki. Tovrstno klanje je dovoljeno v Nemčiji, Franciji – tudi v Sloveniji so želeli pred ustavnim sodiščem iskati svoj prav, a so bili zavrnjeni. 25. člen zakona o zaščiti živali namreč pravi, da mora biti omamljenje živali izvedeno tudi pri obrednem zakolu, saj to zagotavlja njeno dobrobit in ji prepreči bolečino, stres in strah, ki jih povzroča človek.

A. G.

 • karlina

  Barabe, ni čudno, da lahko brez vesti zakoljejo tudi človeka, tukaj se vidi, kako so ti muslimani “miroljubni” in “spoštljivi”, do vseh okoli sebe, pa naj bodo to zivali ,ali pa človek, Očitno jim je v imenu alaha vse dovoljeno, to se MORA PREPREČITI, MORA-KJE SO SEDAJ BORCI ZA ZIVALI, ZA PRAVICE ZIVALI, TO SE VPRAŠAJMO !!!!!

 • cosmosjasnovidec

  Prekleta svinja muslimanska za druge govori,da niso normalni prekleti pritegnjenec.
  Nesnago ubiti na Halal način prekleti smrdljivec ovčjejebski zahojenec.
  Pa saj to ni res.Kdo je še pa lahko bolj usekan od musliča in še to celo bosanđerosa za katere je znano,da so še tisoč let za njihovimi kozami katere naskakujejo.Stirati vso to golazen muslimansko iz Slovenije.Tukaj Halala že ne bodo izvajali,ker bodo dobili po pičkah z vsemi tistimi kateri pri tem sodelujejo.
  In kaj čakajo inšpekcije,da ne pozaprejo vseh teh klavnic?
  Ali so res vse inšpekcije prav tako na plačilni listi musličev kot copatarska golazen”janković”??
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Pombar Pombar

  rešitev je ena sama

 • Miro Jereb

  Naj se tako med sabo pokoljejo…alah akbar….

 • Darth Vader

  copy/paste…..priporočam branje:

  Ta uvod v Mohamedov koran obstaja zato, da navadnemu državljanu dokaže,
  da je elita na strani islama in ne na strani ne-muslimanov. Ti kvizlingi
  na oblasti v Angliji, Nemčiji, Franciji itd. ne bodo odstranjeni iz
  oblasti, dokler večina elektorata ne dvomi v dejstvo, da so jihadisti
  šok-vojaki islama in da muslimani počnejo to, kar je islam počel že od
  nekdaj. Platnica Mohamedovega korana nosi verz iz korana, ki pojasnjuje,
  zakaj so jihadisti šok-vojaki. Zadnja platnica knjige nosi verz iz
  korana, ki pojasnjuje, zakaj je obnašanje “zmernih muslimanov” prav tako
  del bojnega načrta islama. Celotna ideologija islama je gnila do jedra
  in kot nacionalni socializem in komunizem, jo je potrebno razkriti, kaj v
  resnici je, preden bo prepozno. Naša knjiga je zasnovana tako da se jo
  lahko vzame v pub in se jo diskutira s prijatelji. Če običajni ljudje ne
  bodo pazili na prihodnost svojih otrok in vnukov, politiki tega
  zagotovo ne bodo. https://ambasador21.wordpress.com/2018/06/27/intervju-z-tommy-robinsonom-elite-so-ocitno-v-procesu-islamizacije-zahoda/

  • Štalmajster

   No ja, svašta. Najbrž ti še zdaj ni jasno proti čemu se je boril nacional-socializem. Mislim, da si še močno pod vplivom pravljic. V delovnih taboriščih so pa imeli same “nedolžne uboge ovčice” (danes se to zelo nazorno kaže).
   Za elite (“izvoljeno ljudstvo”) je pa islam bojda samo le metla s katero bodo pometali po EU in ZDA.
   https://www.youtube.com/watch?v=sap-miOXYlE&feature=youtu.be&t=1177
   menda so celo ???? ……… zavezniki:
   https://www.youtube.com/watch?v=wb_4U2UJucE

   Pozanimaj se o pomenu besed: Taqiyya, Tawriya, Kitman, Muruna

   Juga je imela tudi mnoge pozitivne strani. Med drugim diht meje, religije na distanci, neki red v državi …………….. svoj Gvantanamo na Golem otoku ………. za same “nedolžne” …..seveda.

   • Darth Vader

    nacional socializem se je boril proti boljševizmu in vplivu boljševizma v evropi…..iz golega otoka poznam preveč političnih zapornikov, da bi lahko govoril o nekem guantanamu za teroriste……pri besedah si pozabil še taharoosh, ta je najbolj aktualna za nemočne bele ženske…..diht meje yugo-style je pomenilo to, da nisi smel ven in je bila to nevidna ječa in kjer si lahko tudi z jugo državljanstvom obležal mrtev, če si hotel po barvni tv alpa videorekorder v avstrijo…..to da imaš meje, kjer se vrši kontrola je normalno, ker drugače nimaš države……kontrola pa pomeni, da pokažeš dokumente in te sppustijo naprej in greš kamor želiš…….torej iz tvojega zapisa lahko sklepam, da Trump ni del elite.

    • Štalmajster

     Da te popravim proti oderuškim bankirjem in žido-boljševizmu (Danzig masacre, Holodomor…..).
     https://www.youtube.com/watch?v=KcSeyXvSX0w
     Za diht meje sem pa mislil predvsem na področjih, kjer NI mejnih prehodov ! Ven pa not smo pa tudi hodili. Foter je nekoč delal v Nemčiji (60-70 l ) pa je vsak teden hodil domov, pa tudi kaj …. prešvercal.
     Kaj pa ti tu prodajaš je pa naravnost smešno ! Zaradi videorekorderja …… da bi te počili na mejnem prehodu ?
     Aha samo dokumente, ali pa še celo teh ne ? Tovoriš pa lahko menda karkoli……orožje, drogo,……..
     Carine so pa carine….. še dandanašnji marsikje (EU-ZDA,….).
     Trump je le lutka, ki mora paziti na svojo glavo, če noče končati kot Kenedy.

    • Štalmajster

     Da te popravim proti oderuškim bankirjem in žido-boljševizmu (Danzig masacre, Holodomor…..).
     https://www.youtube.com/wat
     Za diht meje sem pa mislil predvsem na področjih, kjer NI mejnih prehodov ! Ven pa not smo pa tudi hodili. Foter je nekoč delal v Nemčiji (60-70 l ) pa je vsak teden hodil domov, pa tudi kaj …. prešvercal.
     Kaj pa ti tu prodajaš je pa naravnost smešno ! Zaradi videorekorderja …… da bi te počili na mejnem prehodu ?
     Aha samo dokumente, ali pa še celo teh ne ? Tovoriš pa lahko menda karkoli……orožje, drogo,…….. (torej žal tudi banja za kriminalce, migrante,….)
     Carine so pa carine….. še dandanašnji marsikje (EU-ZDA,….).
     Trump je le lutka, ki mora paziti na svojo glavo, če noče končati kot Kenedy.

     Taharoosh – spet vidim korelacijo (kot ž Ilya Ehrenburg – spolni “svetovalec” rdeče armade)

 • Novakec1

  Še pred izvolitvijo vlade bo pokal po slolandiji, vse kaže tako. Tisti ki so to skuhal bodo zbežal v tujino, sloovce pa ostanemo na tnalu kozjejebcev. Težka bo.

 • RATATA

  Že pri prvi točki pravil se zakomplicira; oseba mora biti musliman… pri tem oseba ne sme biti psihični in duševni bolnik… ej doktore, što će ti kapa majketi?

 • Amerikanc

  Ta je bil verjetno na praksi v Siriji – saj po videzu.

 • luckyss

  V bistvu tukaj nimate pojma o “hallal” klanju živali.
  Bistvo tega je, da žival ne izpostavljajo stresu (žival niti ne sme videti noža) in da je smrt s prerezom vratnih žil ter sapnika takojšnja…
  Evropski način klanja v klavnicah je bistveno bolj stresen za živali…kdor je kdaj takšno klavnico videl od blizu bo vedel o čem govorim…
  To seveda ne pomeni, da nam lahko vsiljujejo kakršne koli svoje običaje in navade….če komu ni všeč pri nas, naj gre domov…

  • KAPIBARA

   Takojšna smrt, z rezanjem vratnih žil in sapnika, NI !

  • slosin

   kako so pa to tvoji delal l. 45 v Rogu?

   No, pa še podatek: če ti bo kdo prerezal vratne žile (vseeno halal ali ne) boš imel še 2 minuti cajta, da se spoveš…Torej, odhod v večna lovišča tudi slučajno ni takojšen…

 • dob
  • Štalmajster

   A to so bodoči novi sanitarni standardi….. za klavnice. Glavni inšpektor bo pa dr. Zijad Ljakić ?

  • pajot

   Fake fotografija. Če natančno pogledaš,vidiš,da nimajo vse poklane živali glave obrnjene proti Meki.

 • dob

  doktor Ljakić?
  Vprašte ga, če bi prevzel vodenje pediatrične kardiološke ambulante na UKC!
  On in Radan!

  • pajot

   Jebenti,se mi zdi,da bi bil boljši od Kende.

   • dob

    Morda se bo komu zdela povezava med obrednim klanjem (v bistvu pa žrtvovanjem!) živeli in človeško medicino preveč drastična, zato naj pojasnim, kako sem prišel do tega.

    Pred leti sem nekje napisal, da predvidevam, da bosta sta pri nas v prihodnje na udaru dve inštituciji, ki pomenita obrambo: vojska in zdravstvo. Tedaj je vojska že bila na poti k vragu, čakalo nas je še uničenje zdravstvenega sistema.
    Vojska predstavlja obrambo celotnega organizma, se pravi države, inštitucij, skupnosti ipd., zdravstveni sistem pa posameznika. Obe inštituciji sta tam zato, da zagotavljata varnost! To je njuna naloga. Vojska pomeni varnost naroda, države, medtem ko zdravstveni sistem pomeni varnost posameznika v državi, v skupnosti, ker zanj skrbi, za njegovo zdravje!

    Zdaj pa naredimo preskok na Namen tistih, ki ta sistem ustvarjajo natanko takšnega, kakršen je zdaj. Oziroma, podvprašanje! Kakšen se nam pa kaže sistem???
    Morda varen?

    Katičeva je našo vojsko obredno halal ZAKLALA!!!! Po Partijskem naročilu!
    S tem je narod žrtvovan napadalcem od zunaj, medtem ko so si notranji sovražniki tega naroda sami postlali tako, da se jim nihče ne more upreti v tem, kar z nami nameravajo. Ne glede na zmago na volitvah (volilni sistem DLUM – Dva Loša Ubiše Miloša, kjer se zgube povezujejo z namenom zjebat zmagovalca volitev).

    Hkrati tisti, ki vladajo, sovražijo najmanj polovico lastnega naroda in delajo na raznarodovanju Slovenije od Slovencev – vabijo v državo migrante. PIšejo zakone PROTI nam!
    Na široko odpirajo meje za nekontrolirano priseljevanje neke nasilnejše kulture, nasilnih tujih navad, tu nam tuje nasilne civilizacije. In to počno pod geslom: “kar navadite se!”
    To se seveda tiče vojske, ki bi nas s te strani lahko ubranila, če bi bila tako organizirana, v smislu obrambe! Pa ni.

    Na znotraj, pa ( in tukaj nima smisla, da bi si o tem še naprej lagali) ni mogoče v treh dneh ne uničiti zdravstvenega sistema ne znova ga vzpostaviti.
    Če ga hočeš uničiti, ga moraš leta in leta plansko uničevati – in to nam je uspelo.
    Delaš na uničevanju zdravstvenega sistema, načrtno in direktno ter indirektno ga uničuješ (korupcija to dela zate), ti pa služiš z nesrečo bolnikov, pacientov in zraven lažeš, da vse to počneš v korist sistema, ne pa za svoj dobiček. Kar je tudi res, kor ti sistem predstavlja vzdrževanje režima na oblasti!

    Kljub številnim opozorilom, da zdravstveni sistem razpada, so vsi delali neke “reforme” ampak tako, da je star sistem ostajal, reform pa ni bilo.

    Kaj pa je to drugega, kot obredno žrtvovanje?

    In kje je zdaj razlika med obrednim žrtvovanjem živali in obrednim žrtvovanjem nas samih?!
    Umiramo na oltarju brezsrčnosti ideologij in religij!

    Kako je možno v družbi, ki klobasa o humanosti in skrbi za človeka, zanemariti otroški oddelek, kardiologijo, do te mere, da ostane BREZ ENEGA SAMEGA KIRURGA in da zraven nekdo še vztraja pri tem, da se je to zgodilo “slučajno”, da ni bilo tako namenjeno???

    In da zdaj lahko gledamo en video nekega dr. Ljakića, ki ima pred imenom nek dokaj civiliziran naslov, ki naj meni (in vsem drugim v tej družbi) zagotavlja občutek varnosti, zanesljivosti, ker doktor pač pomeni zaupanja vredno osebo, ki si jo vsakdo želi imeti za soseda, prijatelja, če bo slučajno pomoči potreben in v stiski…

    On pa govori o tem, kako morajo noži biti nabrušeni.

    • Mojca pokraculja

     Odlično umeščeno v kontekst. Bolje ne bi mogel povezati stvari. Isti namen, isti izgovor. Vera, zapovedi, obredi in zlagane “človekove pravice”, humanitarnost brez humanosti.
     Hvala dob, to je bilo treba napisati.

 • Delta

  Kaj pa če bi bili mi vsaj v eni stvari naprednejši od Nemcev in ne bi le prepovedali takšnega klanja, ampak bi takšno in podobno mučenje živali enostavno v zakonu izenačili z umorom.

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!!

 • Zgornji

  NAJMANJ ŠKODLJIVO JE MESO OMAMLJENIH ŽIVALI Z PLINOM , KER ŽIVAL SAMO ZASPI , IN NE SPUŠČA STRUPENIH HORMONOV V MESO TELESA !!! ! !!! NAJBOLJ ŠKODLJIVO MESO PA JE ČE ŽIVAL UMRE V STRAHU / AGONIJI , IN JE TAKŠNO MESO NADVSE ŠKODLJIVO ZA TELO, ŠE BOLJ PA ZA DUŠO !!! ! !!!
  ZATO JE NAJBOLJ ZDRAVO BITI VEGETARIJANEC, ALI ŠE BOLJE VEGAN !!! ! !!!
  Amennn .

 • Slehernik

  Če je v slovenistanu res prepovedano halal klanje, zakaj je potem na Poli salamah znak halal?

  • Zgornji

   REMOVE POLI !!! ! !!! BAN POLI !!! ! !!!

  • Ryuk

   False advertizing ali kršenje slovenske zakonodaje. Izbiraj.

  • KAPIBARA

   O tem je že bil članek- intervju z zaopslenimi v Perutnini Ptuj.
   In je res, ŽE koljejo na ta način, da lahko izdelek nosi znak halal, od takrat NE kupujem izdelkov s tem znakom in brez tradicionalnih križev.. :-(

  • elh.

   Kdo so politični prijatelji vodstva perutnine. Morda isti botri, kot znanega župana, ki se mu vse oprosti, briše…Mafija doseže karkoli.

  • večni srb

   Mislim, da je treba v te tovarne poslati inšpekcijo in odgovoriti na tvoje vprašanje.

 • Domoljub

  Musliči bodo kmalu zahtevali prepoved prodaje svinine, ker s tem žalimo njihova verska čustva, zvonenje v cerkvah…

 • Dillinger

  Njihova mularija določene starosti pa to opazuje,zraven pa alah,alah….
  saj tak človek ne more biti noramalen,to je vzgoja v morilca.
  To ni normalno,bolno do podna!

 • xtc

  Dejstvo je tako z ustavo-kot Švicarji prepovedat,poromet s Halal mesnimi izdelki in konec.Propagando ,ki jo širi omenjeni Dr.
  pa prepovedat ,kot tudi vstop mu v Slovenijo.

  • KP

   Mi to nimamo kaj prepovedat. Slovenci tega nimamo.

 • Zan Marega

  evo vam eno od čudovitih muslimanskih navodil glede seksa..
  Our companions have said that if the penile head has penetrated a woman’s anus, or a man’s anus, or an animal’s vagina or its anus then it is necessary to wash whether the one being penetrated is alive or dead, young or old, whether it was done intentionally or absentmindedly, whether it was done willfully or forcefully.
  Sahih Muslim – Book of Menstruation – hadith #525

  torej seks z ženskami, moškimi, živalmi, v rit , živimi in mrtvimi….zapis je verodostojen hadis, torej ima težo kot koran….pa dober tek

 • Gr Enze

  MARŠ CIGANI !

 • BolimeĐoko

  Sploh ga ne razumem. Kakšno špraho pa govori tale dolgobradnik ?

 • lado

  RDEĆA BANDA BO DOBILA ISTO NAGRADO-HALAL ,AMPAK LJUDJE !!!!! A SE NEBI ŽE ENKRAT DOBILI NA ULICAH IN POČISTILI Z VSO RDEČO IN HALAL GOLAZNIJO !!!!!!!!!??????????? PREKLETI MORILCI; POLICIJA JIH NE ZAVRAAČA AMPAK JIH UVAŽA !!!!! HALOOOOO!!!!!!!!! PLAVA BANDA ,OPRANE GLAVE!!!!!!!!!! A JE NAS ,SLOVENCE KDO VPRAŠAL ,ČE SI JIH “ŽELIMO “,!!!????????????AJDE ,ZMIGAJTE TE BLEJARSKE ,LENE RITI ,PA GREMO NAREDIT REEEEED!!!!!!!!!! O K??????????????????????????????????????????

  • Kataklizma

   o, lej ga, spet Sovjet Lado poziva k ubijanju!!

  • KP

   Ne gremo na ulice,kaj ti ni jasno? Slovenci to ne počnemo,razen ko res zagusti. Levuharji pa grejo po naročilu na ulice,brez problema,ko se jim reče. Radarji na primer…Sem to že zadnjič napisal. Žal smo velikooo premlačni. Žal.

 • Štalmajster

  V čem se pa razlikujeta kosher in halal ?

  • bednick

   Zakaj pa je to pomembno?
   Goni se u 3pm!

   • Štalmajster

    Ker eni tlakujejo pot drugim !
    Če se ti pa goni v mp3 ,…….. pa ti jaz žal ne morem pomagati ;-)

    • bednick

     Imenuj to kakor hočeš, a je to samo biznis in nč druzga.
     Biznis na račun živali!

    • bednick

     Kaj pa bom s širokim obzorjem?
     A da si ga vtaknem nekam?
     Široko obzorje imate levičarji, pa vidiš kje smo!!!

     • Štalmajster

      No potem pa si potegni dildo iz glave in si ga vtakni tja ….. nekam.
      ignorance is bliss.

     • bednick

      Pojma nimam kaj je to dildo.
      Tudi bliss si pa nekam vtakni.

     • črnaovca

      Spadaš maed onih 25%

     • bednick

      Kerih onih?
      Hočem priimke!!!

  • večni srb

   Arabc je arabc, jaz itak ne ločim juda od palestinca, muslimana od hebrejca ali krščana.

 • Radolf Mitler

  Musliči so avtohtoni prasci in jih je treba ……. na halal način Ven iz Slovenije golazen prašičja.

  • bednick

   Avtohtoni???

 • elh.

  Ali bi se dalo izogibati slikam, kakor je zgornja? Ne moreš, da jo nehote ne ošvrkneš s pogledom.
  Ne samo, da sem proti halalu, sem tudi proti objavljanju takih slik, nasilja v kakršnikoli obliki.

  Kdo to sploh lahko posname, mora biti eden od njih in jih potem celo prodaja online agencijam, ki jih potem prodajajo naprej. Skratka ta ovca trpi zato, da služi fotograf in agencija, ki te slike potem prodaja naprej uporabnikom, časopisom, komurkoli, ki posredno plačujejo fotografe, ki rabijo take prizore za svoje “fotostvaritve”.

  • večni srb

   Mene ne moti objava nobenih posnetkov, če so se dogodki res zgodili, je pa res, da bi bilo treba posnetke skrajnega nasilja objavljati na posebnih straneh, kjer so morebitni obiskovalci strani najprej opozorjeni.
   Sporni so komercialni posnetki, kot si omenil, s katerimi služijo razne agencije in naj bi pri ljudeh ustvarili vtis prepričljivosti. Te bi bilo treba prepovedati, stvarne pa pustiti, novinarji morajo sami priskrbeti avtentičen material za objavo, če nimajo svojih slik, si jih lahko sposodijo od konkurence ali jih pač ni.

 • Olga2345

  Barbarom ni mesta v Evropi!

  • Djuro Sumar

   Kako to, da si še vedno tukaj?

 • črnaovca

  Žal a tako smo včasih klali pujske na kmetih, pa še prejšnji večer ni dobil jesti da je bilo manj v črevah

  • bednick

   Se mi je zdelo da imaš DNK zarukanga kmetavzarja.
   Manj v možganih, še manj v črevah ali
   po domače povedano:
   črnaovca.

   • dr Janez Sveti

    Daj malo razloži tvojo jezo. Kaj je Črnaovca napisal, da ni res?
    DR Janez Sveti genij

    • bednick

     Že njegov nick mi gre na živce.
     Si pa na dobri poti tudi ti, da te nekam pošljem.
     Od genija ti ne bo ostal niti g.

     • dr Janez Sveti

      Saj bi lahko napisal, da se mi smiliš, vendar jaz ne lažem. Si pač tam, kamor spadaš.

      DR Janez Sveti genij

     • Janez

      Kaj ni škoda časa in elektronike za take prazne bednosti,ki jih vi pišete na forumu.

     • dr Janez Sveti

      Je poučno a ne? Saj boš doumel…nekoč. Mogoče.
      Dr Janez Sveti genij

  • Morala

   To je bilo včasih…vendar smo uvideli, da tudi pujski trpijo…ne moreš se vedno vračati nazaj – kaj in kako je bilo včasih…danes je sedaj…njihov halal naj oni doma prakticiirajo…

  • KAPIBARA

   Pa včas sta ble dve kravi, za en par, dons rabiš pa štiri, za dva para..

   • slosin

    matematiko pa obvladaš…

  • KP

   Pujse ste klali na nek halalal način? Si muslič? Mešaš jabolka in banane.

 • Ryuk

  Halal je nekaj, kar je pri muslimanih še najmanj sporno.

  • bednick

   Od ovce do človeka je samo en korak.
   Dobra!
   hahahahaha

  • večni srb

   Na zahodu, je obredno žrtvovanje prepovedano, isto kot fanatične verske sekte, ki bi ga rade prakticirale.
   Poglej praktično, kaj bi bilo naslednje, mogoče bi lahko pomanjšali glave umrlih in jih naredile za turistične spominke. S krčenjem glav so se ukvarjali že nacisti, ki se jim je zdela ta primitivna veščina sila zabavna in pomenljiva, nizozemci so bili pravi mojstri.

 • Slovenec 33

  Poskusite doumeti, da je islam krvava, histerična,agresivna in pedofilska religija, ki vse s katerimi pride v stik potiska v mračnjaštvo in fevdalizem.
  Če se jim kdo ne ukloni izvajajo proti njemu džihad.
  Oglejte si njihovo “sveto” knjigo koran imenovano, ki je dejansko priročnik za ubijanje in malteritranje
  v nadaljevanju je kratek izvleček za informacijo
  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261
  Da pa si za klanje tudi doktorate talajo se pa vidi, da so silno podobni komunistom, sorošistom in fdvistom.

  • KAPIBARA

   Pa hinavska:
   Ketman oziroma takija pomenita pravico muslimana, da kršita vse verske propovedi.
   Kuran pravi, da bo Alah cenil vsakega muslimana po srcu in ne po tem, kar ima na jeziku. Ta razmišljanje daje legitimno pravico muslimanu, da lahko laže, se lažno zliva z okolico, da skriva svojha verska čustva … ko se počuti ogroženega zaradi svojega verovanja. Musliman, ko se počuti v nevarnosti, lahko zanika svojo vero in prevzame vero svojega sovražnika.
   Musliman takijo ne razume kot laganje, razumejo kot samozaščito. Vsak musliman sam po svoji presoji uporablja takijo.

   • KP

    Majo to pa dobro rešeno. Skor sem mal fovš…

   • Dragan Krstič

    Očitno so se komunisti iz Korana učili kako morajo lagati Potem ni nič čudnega da levakarji svoje prijatelje vabijo v Slovenijo.

    • večni srb

     To je pa dejansko res, vera je naučila ljudi lagati. Kako bi sicer lahko vzpostavili pristen stik z nečemer, kar ne obstaja in ni še nihče nikdar v življenju videl na lastne oči? Treba je znati lagati samemu sebi, župniki pa predvsem drugim.

  • večni srb

   Ne verjamem, da so ti migranti kaj posebej verni muslimani, očitno se islam doma ni obnesel in nimajo razloga verjeti, da bo kaj boljši v Evropi. Saj zato pa je tudi pri nas čedalje več ateistov oziroma ljudi, ki jih te pravljice sploh ne zanimajo.

   • KP

    Kje je to pri vas? V Večni Veliki Srbiji?

    • večni srb

     Očitno ne govorim o Piranski uvali in Nuklearki Krško.

     • KP

      Kdo bi te razumel? Kaj je to uvala? Nuklearka je tvoja? Odpelji jo. Vozi Miško.

     • večni srb

      Ne moremo, na Hrvaškem se moramo obnašati po pravilih hrvaških gostiteljev.

 • Dragan Krstič

  Saj ni čudno da so muslimani idioti če Mohammed dovoljuje krvoskrunstvo. Muslimanski doktor za klanje živali in to mi davkoplačevalci financiramo. Uredništvo Nove, zakaj ne preverite dejstev, ki jih je navedel Zmago Jelinčič da morajo snažilske službe 3 krat dnevno čistiti menze po gostijah muslimanov v azilnih domovih. Bom še to povedal; za časa bajrama sem počitnikoval v Turčiji v enem od hotelov na turški rivieri. V času bajrama je hotel gostil kar precej muslimanskih družin in videlo se je kakšni packoni so muslimani.
  Na all inclusive obrokih so si na mize nnasili ogromne količine hrane, kruha in sladic na kupe. Že na prvi pogled je bilo očitno da niti pol naloženega na krožnike ne morejo pojesti. Na koncu pa razdejanje po mizah in po tleh okoli miz.Ruski turisti sicer res počnejo nekaj podobnega, vendar so v primerjavi z muslimanskimi packoni pravi redoljubi.

  • večni srb

   Neumnost, kakšen nered pa lahko narediš med kosilom, razen če niso zraven razvajeni otroci, ki jih ni nihče podučil o bontonu.
   V McDonaldsu se pa lepo obnašajo in znajo tudi vrniti pladenj z odpadno embalažo na ustrezno mesto preden zapustijo restavracijo.

   • Dragan Krstič

    Vidim da ti vse veš zato ti ne bom ugovarjal.

 • KP

  To se pogovarjajo,kao ,za klanje živali? Za ljudi nimajo priročnikov,je vse jasno?

 • slosin

  a isis kolje ljudi tudi po pravilih halal…?

  • večni srb

   Zgleda so muslimani talentirani za rezalce vratov, njihov vodja je bil nekoč bosanski predsednik Izetbegovič, katerega edini talent je zelo cenil že Adolf Hitler.

 • večni srb

  Mogoče je klanje živine dovoljeno, ni pa zakonito obredno klanje oziroma združevanje v nevarne verske sekte, kjer se sledilce uči kako se živim bitje prereže vrat. Kdor bi se rad učil ubijati živali za hrano, bo moral med mesarje in se ustrezno usposobiti. Največ se pri nas pobije prašičev, poleg zakola, mora mesar znati žival tudi očistiti in razrezati, iz kosov svinjskega mesa pa narediti klobase ter razne druge sušene mesnine.
  Muslimanski mesar zna pa samo vratove rezati in se izživljati nad hrano, taki pri nas ne prestanejo strokovnega pregleda psihiatrične stroke.

 • milanček

  pa ta muslimanska golazen je edino za na giljotino, eden po eden, pa pride do št. npr 100miljonov teh golaznikov! Potem naprej, eden po eden!!!!!

  • večni srb

   Sami ste, nihče ne mara verskih fanatikov na nobeni strani.

   • milanček

    srbijanček, pa kot prvo bodo musliči vas potolkli!

    • večni srb

     Hrvatek, take zgledne katolike imajo najraje, hehe…

 • večni srb

  Ustaški katolibanski klavci so se nekoč pohvalili, da so prerezali več kot tisoč vratov hrvaških in slovenskih državljanov na dan, ki so bili po rodu judi, srbi ali cigani, na podlagi Zakona o rasni higieni. Ustaško versko džamaherijo je pomagal ustanoviti Vatikan.
  To povem zato, da si kdo ne bi kaj domišljal, nikjer na svetu ni bili takega popolnoma razčlovečenega in podivjanega mučenja kot prav na teh tleh. Pravo vprašanje je torej, zakaj zdaj tega ne počnemo več.

  Razlog so revolucionarni dogodki izpred 200 let, ki so za vedno spremenili svet, ključna sta bila razsvetljenstvo in industrijska revolucija. Evropa še danes ni popolna in ne bo nikoli, ampak to zgolj iz razloga, ker smo ljudje omejena bitja in zaenkrat preprosto nihče ne zna bolje, sicer se slabe, zastarele prakse neprestano nadomeščajo s sodobnimi in bolj humanimi.
  Ne gre za recipročnost, v smislu, da smo vsi enaki in lahko bedak uči pametnega, nekatere stvari pač potekajo samo v eno smer. Evropa je napredna prav zato, ker lahko vsakdo enakovredno zagovarja svoja stališča, kadar se pogovarjamo o etičnih zadevah, se je poraženec debate dolžan prilagoditi zmagovalcu oziroma prav zaradi debate nastane nova, boljša praksa.
  Zato so takšne ideje pravzaprav dobrodošle, najprej je treba muslimanski skupnosti dopovedati, da pri nas ne gre za eno ali drugo, industrijski zakol, pod nadzorom državne inšpekcije, je edina možnost pridobivanja mesa iz živali, alternative pa so strogo prepovedane in moralno zavržne.

  • KP

   Daj nehaj s tem tvojim Velikosrbskim sranjem že enkrat. Zgrešil si državo.

 • domovina mili dom

  Vse se že dogaja v janković gradu. Muslijem predlagam, da začnejo na prešercu izvajati halal nad ovcami in kozami. Na tržnici pa razobesijo kadavre, po katerih se bodo pasle muhe. Na džamijskem stolpu pa džihadist kriči nad zaspano rdečim mestom. Torej apokalipsa se naj začne.
  Danes so sanje, jutri je nov dan.

  • večni srb

   Ne morejo, ker ne bi bilo zakonito.

   Najprej je treba dokazati, da je neka praksa zakonita in tudi moralno utemeljena, šele potem se lahko izvaja oziroma se najprej spremenijo obstoječi zakoni, ki jo omogočijo. Nikogar ne zanima kaj bi rade neke ločine in posamezniki, zakon je utemeljen na znanosti, ne na ideologiji, ki si jo lahko vsakdo razlaga poljubno, saj vsebuje elemente čudežev in nadnaravnega.

 • Matt von Glanz

  džihadisti ne smejo sami klati, ker so duševni bolniki. Me zanima, kdo od muslimanov se jim upa to reči.

 • garfi

  NAČRTOVAN LEVI GLOBALNI FAŠIZEM-REVOLUCIJA NA POHODU !!!
  leviČĆarji so od globalistov plačani veleizdajalci in uvozniki islamistične golazni
  komunajzarska rtvZLO SKRAJNEŽE-šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-itd predstavlja kot sredino, pravo sredino SDS pa zmerjajo z radikalci in zanesljivo tudi z nacisti
  nevarni časi so saj so komunajzli del TOTALITARNIH globalistov in njihov cilj je uničenje domoljubov držav in narodov
  naci plakati v titovem velenju niso naklučje, gre za isto usklajeno globalno vojno, kar leWaki počno v Ameriki
  NEVARNOST DRŽAVLJANSKE VOJNE V AMERIKI IN PRI NAS PRAVEGA DRŽAVNEGA UDARA
  https://www.infowars.com/

  • večni srb

   A je še kar v maniji, naj si že zvije en špinel in da malo mir. Tudi Florida je legalizirala travo, to je novica za Info wars, kjer bo kmalu nastala nova baza sledilcev.

   • garfi

    koliko imen uporabljaš leWiČĆar ?

 • samotoje

  Ne berem nobenih islamskih agitprop portalov, ker so daleč izpod nivoja normalnega, razumnega človeka. Ne kupujem nobenih halal izdelkov (salama poli je pri meni že nekaj časa na rdeči listi), ne potujem v islamske države, ker me motijo hrup, umazanija, vulgarna primitivnost in zaostalost. Me pa zelo zanima in hočem vedeti, kaj počnejo muslimani v Sloveniji, koliko jih je, koliko muslimanskih parazitov preživljamo v azilantskih domovih, kdaj se jih bomo znebili in podobno. To so zame relevantni problemi. In nenazadnje- ali je Zijad Ljakić v Sloveniji? Če ni, me ne zanima.

  • večni srb

   V Sloveniji, obstaja še vsaj 40 verskih sekt,nekatere so neprumerno bolj nevarne in sovražne od muslimanske, pa jih nihče ne omenja. Verjetno zaradi aktualnih migracij,čeprav nima veze, ko pa nihče od tistih arabcev itak noče ostati pri nas, skrbeti nas morajo edino muslimani, ki se valijo točno k nam iz hrvaških delov bosne.

   • KP

    Vem ja. Ena taka sekta,ki se tudi pojavlja, je nekakšna Srbska stranka,ali kako že?

  • Djuro Sumar

   Vsa svoja vprašanja naslovi na stranko SDS, oni imajo vse te podatke.

 • gujdek

  Glede na ta bolana pravila noben musliman ne bi smel izvajati halal klanja, saj so prav vsi fuknjeni. Bi pa bilo potrebno tega halal-doktorja tako “obdelati” in meso poslati tja, od koder je prišel. Doktor (!!!)…, bolano…

 • Djuro Sumar

  Tudi NOVA24TV dela reklamo za halal klanje in tako posredno tudi za muslimansko skupnost v Sloveniji in po svetu.
  Pri nas je takšno klanje prepovedano, kar je prav in je treba izvajalce kaznovati. Prodaja takšnega mesa pa ni prepovedana, torej bo potrebno kaj narediti v to smer in prepovedati tudi prodajo takšnega mesa.

  • KP

   Kje je to pri vas?

   • Djuro Sumar

    Jaz sem doma v Radečah, kje pa ti?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!