fbpx

Študenti na režimski FDV zgroženi nad predstavitvijo knjige jugodiplomata Zvoneta Dragana, kjer je branil ekonomske ukrepe Milke Planinc – tam mu je kimal tudi Kučan!

Profesionalni totalitarni levičar Zvone Dragan (foto: STA)

Mehanizem očitno deluje s polnimi obrati. V četrtek zvečer se je na Fakulteti za družbene vede na predstavitvi knjige Zvoneta Dragana zbrala smetana globoke države, manjkal ni niti partijski šef Milan Kučan. Dragan je sicer nekdanji komunistični politik, nato pa je prešel v diplomatske vode, po upokojitvi pa si čas krajša z udejstvovanjem v okviru paravojaške borčevske organizacije. Razkrivamo, o čem je tekel pogovor, ter katera podjetja globoke države so sofinancirala izid knjige!

Pozne večerne ure so na režimski Fakulteti za družbene vede očitno namenjene zbiranju odsluženih privilegirancev nekdanjega sistema in kasneje tudi tranzicije. Tokrat je bila na sporedu predstavitev knjige nekdanjega komunističnega politika in diplomata Zvoneta Dragana, ki sta jo organizirali FDV in založba Modrijan, dogodek pa je obiskala sama smetana globoke države. Na nas se je obrnila študentka, ki pravi, da se je prireditve udeležil kar šef globoke države, Milan Kučan, manjkali pa niso niti povzpetni poslanec iz vrst SD Milan Brglez, državni sekretar Roman Kirn iz kabineta predsednika vlade in Vasilka Sancin, znana kot “prijateljica” Danila Türka, predsednika, ki je tudi javno razdelil državljane na prvo in drugorazredne. Pogovor je z Draganom je vodil profesor z režimske FDV Boštjan Udovič.

Kirn in Brglez sta sicer avtorja spremne besede Draganovi knjigi, nedavno pa je izšla tudi Kirnova knjiga, kjer pa je avtor spremne besede Udovič. Zdaj je tako jasno da gre pri slovenski diplomaciji za zaprt mehanizem znotraj večjega mehanizma globoke države pod vodstvom Kučana.

Vabilo na dogodek (foto: Facebook)

Knjigo sofinancirala znana podjetja globoke države: Riko, Studio moderna, Krka …
Izid knjige so sofinancirala štiri podjetja globoke države. Prvo podjetje je Riko v lasti Janeza Škrabca, ustanovnega člana Kučanovega Foruma 21, naslednje podjetje pa je Studio moderna v lasti Sandija Češka, prav tako ustanovnega člana Foruma 21. Knjigo sta sofinancirali še novomeška Krka, v kateri ima država pomemben lastniški delež. Vsa ta podjetja so zloglasna zaradi svojega poslovanja pretežno na vzhodnih trgih, kjer potrošniki sicer niso zahtevni, slovijo pa po dogovorni ekonomiji, korupciji in nedemokratični politični ureditvi.

Gre pri tem za naključje? Ne. Kot smo že pojasnili in večkrat poročali v preteklosti, je slovenska diplomacija povsem v rokah globoke države in temu primerno v službi podjetij globoke države. Ta podjetja so znana po svoji neinovativnosti, zato jim slovenska zunanja politika s približevanjem Rusiji in Iranom odpira vrata na te nezahtevne trge. S takšnim potiskanjem Slovenije proti Vzhodu pa državi delajo nepopravljivo škodo, s tem smo namreč vse bolj na slabem glasu v ZDA in ostalih državah Zahoda.

Zgrožena študentka: pogovor je bil navadna levičarska propaganda, Dragan nima pojma o ekonomiji!
Na nas se je včeraj popoldne obrnila zgrožena študentka FDV, ki se je udeležila pogovora z avtorjem ob predstavitvi knjige. Poleg gostov jo je zmotila tudi skrajno levičarska naravnanost pogovora. Udovič, ki je vodil pogovor je uvodoma ironično povedal, da je temperatura v prostoru 23 stopinj in, da bi se tekom gospodarskega kolapsa SFRJ v 80. letih udeleženci tresli od mraza, saj bi bilo v prostoru manj kot 20 stopinj. A to Dragana ni zmedlo, takoj je namreč začel udrihanjem čez “kapitalistični” Mednarodni denarni sklad ter nadaljeval z branjenjem nesposobne Milke Planinc, SFRJ. Pomanjkanje in ostrih varčevalnih ukrepov naj po njegovih besedah ne bi bila njena krivda, pač pa so jo zakrivile grde “kapitalistične” kreditodajalke Zahoda, še pripoveduje študentka.

Dragan naj bi se zavzel celo za odprtje več veleposlaništev v Afriki in kritiziral Pahorjev nedavni obisk vse bolj socialistične Etiopije. Kljub temu, da bi takšne dekadentne “eskpedicije” z odpiranjem novih veleposlaništev davkoplačevalce drago stale pa bi se gotovo našlo več delovnih mest za prijatelje in sorodnike globoke države. Spomnimo naj samo, da je tudi hči šefa globoke države Špela Kučan našla svoje mesto v slovenski diplomaciji. Tekom pogovora so se prek projektorja predvajale fotografije iz Draganove kariere in življenja, na katerih je pogosto Kučan, vidni pa so bili še ostali nekdanji komunistični veljaki. Študentka je povedala še, da je vse to veliko njenih kolegov tako zdolgočasilo, da so kmalu kar zaspali!

Več študentov je med dogodkom zaspalo, v ozadju Dragan, na platnu pa fotografija, na kateri je skupaj s Kučanom (foto: študentka)

Aktiven je tudi v ZZB NOB
Sodeč po opisu na spletni strani založbe je avtobiografija Dragana Od politike do diplomacije zapis o avtorjevem življenju v zanj ključnih obdobjih. V hierarhiji zveze komunistov je hitro napredoval, pri čemer je veljal za partijskega čudežnega dečka. Hvalijo ga, kako naj bi pri Mednarodnem denarnem skladu po Titovi smrti reševal Jugoslavijo pred bankrotom, se pogajal za nafto, posloval z zloglasnim diktatorjem Gadafijem in morilcem Huseinom. Še danes, kot upokojenec na Mladiki in v klubu bivših diplomatov, zagovarja krepitev gospodarske diplomacije, ki jo je Slovenija povsem zanemarila, razberemo iz opisa, pri čemer založba pozabi omeniti, da konkurenčna podjetja ne potrebujejo nobene “gospodarske diplomacije”, njihovi izdelki se namreč prodajajo brez takšnih posredovanja politikov. Opis obeta tudi hvalospeve šefu Kučanu, ki naj bi vsakokrat očaral svoje sogovornike na diplomatskem parketu. Dragan se poleg tega v paravojaški borčevski organizaciji tudi danes bori zoper revizijo zgodovine. Tako se politično korektno reče vojni proti svobodi govora in prikrivanju resnice, knjiga pa naj bi se zaključila z Draganovo mislijo “Bil sem levičar in ostal sem levičar.” Avtor je očitno ponosen svoji pripadnosti ideologiji, ki je povzročila prek 100 milijonov žrtev, sorodnejša kot demokraciji pa je fašizmu in nacizmu.

S. A.