Študenti na režimski FDV zgroženi nad predstavitvijo knjige jugodiplomata Zvoneta Dragana, kjer je branil ekonomske ukrepe Milke Planinc – tam mu je kimal tudi Kučan!

Profesionalni totalitarni levičar Zvone Dragan (foto: STA)

Mehanizem očitno deluje s polnimi obrati. V četrtek zvečer se je na Fakulteti za družbene vede na predstavitvi knjige Zvoneta Dragana zbrala smetana globoke države, manjkal ni niti partijski šef Milan Kučan. Dragan je sicer nekdanji komunistični politik, nato pa je prešel v diplomatske vode, po upokojitvi pa si čas krajša z udejstvovanjem v okviru paravojaške borčevske organizacije. Razkrivamo, o čem je tekel pogovor, ter katera podjetja globoke države so sofinancirala izid knjige!

Pozne večerne ure so na režimski Fakulteti za družbene vede očitno namenjene zbiranju odsluženih privilegirancev nekdanjega sistema in kasneje tudi tranzicije. Tokrat je bila na sporedu predstavitev knjige nekdanjega komunističnega politika in diplomata Zvoneta Dragana, ki sta jo organizirali FDV in založba Modrijan, dogodek pa je obiskala sama smetana globoke države. Na nas se je obrnila študentka, ki pravi, da se je prireditve udeležil kar šef globoke države, Milan Kučan, manjkali pa niso niti povzpetni poslanec iz vrst SD Milan Brglez, državni sekretar Roman Kirn iz kabineta predsednika vlade in Vasilka Sancin, znana kot “prijateljica” Danila Türka, predsednika, ki je tudi javno razdelil državljane na prvo in drugorazredne. Pogovor je z Draganom je vodil profesor z režimske FDV Boštjan Udovič.

Kirn in Brglez sta sicer avtorja spremne besede Draganovi knjigi, nedavno pa je izšla tudi Kirnova knjiga, kjer pa je avtor spremne besede Udovič. Zdaj je tako jasno da gre pri slovenski diplomaciji za zaprt mehanizem znotraj večjega mehanizma globoke države pod vodstvom Kučana.

Vabilo na dogodek (foto: Facebook)

Knjigo sofinancirala znana podjetja globoke države: Riko, Studio moderna, Krka …
Izid knjige so sofinancirala štiri podjetja globoke države. Prvo podjetje je Riko v lasti Janeza Škrabca, ustanovnega člana Kučanovega Foruma 21, naslednje podjetje pa je Studio moderna v lasti Sandija Češka, prav tako ustanovnega člana Foruma 21. Knjigo sta sofinancirali še novomeška Krka, v kateri ima država pomemben lastniški delež. Vsa ta podjetja so zloglasna zaradi svojega poslovanja pretežno na vzhodnih trgih, kjer potrošniki sicer niso zahtevni, slovijo pa po dogovorni ekonomiji, korupciji in nedemokratični politični ureditvi.

Gre pri tem za naključje? Ne. Kot smo že pojasnili in večkrat poročali v preteklosti, je slovenska diplomacija povsem v rokah globoke države in temu primerno v službi podjetij globoke države. Ta podjetja so znana po svoji neinovativnosti, zato jim slovenska zunanja politika s približevanjem Rusiji in Iranom odpira vrata na te nezahtevne trge. S takšnim potiskanjem Slovenije proti Vzhodu pa državi delajo nepopravljivo škodo, s tem smo namreč vse bolj na slabem glasu v ZDA in ostalih državah Zahoda.

Zgrožena študentka: pogovor je bil navadna levičarska propaganda, Dragan nima pojma o ekonomiji!
Na nas se je včeraj popoldne obrnila zgrožena študentka FDV, ki se je udeležila pogovora z avtorjem ob predstavitvi knjige. Poleg gostov jo je zmotila tudi skrajno levičarska naravnanost pogovora. Udovič, ki je vodil pogovor je uvodoma ironično povedal, da je temperatura v prostoru 23 stopinj in, da bi se tekom gospodarskega kolapsa SFRJ v 80. letih udeleženci tresli od mraza, saj bi bilo v prostoru manj kot 20 stopinj. A to Dragana ni zmedlo, takoj je namreč začel udrihanjem čez “kapitalistični” Mednarodni denarni sklad ter nadaljeval z branjenjem nesposobne Milke Planinc, SFRJ. Pomanjkanje in ostrih varčevalnih ukrepov naj po njegovih besedah ne bi bila njena krivda, pač pa so jo zakrivile grde “kapitalistične” kreditodajalke Zahoda, še pripoveduje študentka.

Dragan naj bi se zavzel celo za odprtje več veleposlaništev v Afriki in kritiziral Pahorjev nedavni obisk vse bolj socialistične Etiopije. Kljub temu, da bi takšne dekadentne “eskpedicije” z odpiranjem novih veleposlaništev davkoplačevalce drago stale pa bi se gotovo našlo več delovnih mest za prijatelje in sorodnike globoke države. Spomnimo naj samo, da je tudi hči šefa globoke države Špela Kučan našla svoje mesto v slovenski diplomaciji. Tekom pogovora so se prek projektorja predvajale fotografije iz Draganove kariere in življenja, na katerih je pogosto Kučan, vidni pa so bili še ostali nekdanji komunistični veljaki. Študentka je povedala še, da je vse to veliko njenih kolegov tako zdolgočasilo, da so kmalu kar zaspali!

Več študentov je med dogodkom zaspalo, v ozadju Dragan, na platnu pa fotografija, na kateri je skupaj s Kučanom (foto: študentka)

Aktiven je tudi v ZZB NOB
Sodeč po opisu na spletni strani založbe je avtobiografija Dragana Od politike do diplomacije zapis o avtorjevem življenju v zanj ključnih obdobjih. V hierarhiji zveze komunistov je hitro napredoval, pri čemer je veljal za partijskega čudežnega dečka. Hvalijo ga, kako naj bi pri Mednarodnem denarnem skladu po Titovi smrti reševal Jugoslavijo pred bankrotom, se pogajal za nafto, posloval z zloglasnim diktatorjem Gadafijem in morilcem Huseinom. Še danes, kot upokojenec na Mladiki in v klubu bivših diplomatov, zagovarja krepitev gospodarske diplomacije, ki jo je Slovenija povsem zanemarila, razberemo iz opisa, pri čemer založba pozabi omeniti, da konkurenčna podjetja ne potrebujejo nobene “gospodarske diplomacije”, njihovi izdelki se namreč prodajajo brez takšnih posredovanja politikov. Opis obeta tudi hvalospeve šefu Kučanu, ki naj bi vsakokrat očaral svoje sogovornike na diplomatskem parketu. Dragan se poleg tega v paravojaški borčevski organizaciji tudi danes bori zoper revizijo zgodovine. Tako se politično korektno reče vojni proti svobodi govora in prikrivanju resnice, knjiga pa naj bi se zaključila z Draganovo mislijo “Bil sem levičar in ostal sem levičar.” Avtor je očitno ponosen svoji pripadnosti ideologiji, ki je povzročila prek 100 milijonov žrtev, sorodnejša kot demokraciji pa je fašizmu in nacizmu.

S. A.

 • večni srb

  Po kakšni logiki je komunizem povzročil 100 milijonov smrti, če mi lahko kdo razloži bolj natančno, ker to je nezaslišano nora izjava, če vemo, da komunisti od začetka hladne vojne naprej niso bili udeleženi praktično v nobeni vojni in jih je danes enkrat več kot pred pol stoletja, ko bi se morali vsi pobiti med sabo, pa se očitno niso.

  Koliko ljudi je pa potem pobila demokracija, predvsem ameriška, ki je v vojni neprestano že več kot 70 let in zatirajo narode na vseh kontinentih planeta? Če bi te oslarije držale, potem bi bila vojna dejansko mir.

  • Miro Jereb

   Ti tega ne bi razumel…drž se raj kozarca…

   • večni srb

    Poskusi, mogoče pa le, jaz si lahko zamislim marsikaj.

  • Silka

   Žrtve 100 miljonov nedolžnih ljudi, ki so jih pobili komunisti so: od Lenina, Stalina, Mau Zetonga, Tita, Pol Pota, Castra …….Seveda tega nekateri ne morejo dojeti, ker se ni zgodilo na njihovih ritih.

   • Hun

    in ti si stel trupla prisel ravno do sto milionov
    med sabo so se zmenil pa vlekl slamce kdo bo zadnjjega zatolku z krampom sred cela da bo cifra okrogla pol so se pa odlocil nehat
    ubijjat

    • Friderik Peršič

     To se je spomnil en desničarski bebček in zdaj to ponavljajo vsi kot papagaji …to je njihova mantra , ponavljajo si jo vsako jutro , da lažje vstanejo v svoje luzersko življenje . Pa tisto o paktu Hitler – Stalin , pa da so komunisti in nacisti skupaj žurirali za 1.maj …

     • Hun

      Zural so ga ustaški Rožman pa nacisti. Se spominsko slavnostno plosco jim je odkril v Lublan. Tisal glavo klerikalsko izdajalsko u rit švabsko .

   • večni srb

    Kako boš pobil tako maso človeškega mesa, to te sprašujem, če vemo kakšne ogromne težave so imeli nacisti s 6 milijoni judov. Prvič slišim, da sta tudi sovjetska zveza in kitajska gradili kakšne industrijske obrate za pobijanje ljudi, sicer mi ni jasno kako bi zmogli tak tehnični in organizacijski podvig.

  • Gr Enze

   PREBERI KAKŠNO REALNO KNJIGO PA BOŠ VIDEL KOMUNISTI SO V STOTIH LETIH NAREDILI TOLIKO GORJA PO SVETU , DA BI MORALI BITI NASLEDNJIH STO LET ČISTO TIHO , KAJTI KJER SO ONI VLADALI SO IMELI MONOPOL DRUGAČE POVEDANO NASPROTNIKE ALI OPOZICIJO SO POBILI .

   • Miro

    jaz tud pravim, da se Jajo ne bi smel oglašat

  • šrauf

   Po navedbah Slavoje Žižka ,jih samo Kitajci priznavajo med 45-50 miljoni.

  • Mirnik Aleš

   Beri avtorje: Karlo Štajner, Aleksander Solženicin in poglej videe na youtube švedskega avtorja estonskega porekla – Juri Lina.

   Deluješ prizadet.

 • večni srb

  Kogar zanimajo strokovna besedila iz ekonomije, naj se naroči na Economist in podobne specializirane borzne revije, kjer strokovnjaki objavljajo svoje referenčne ekspertize.
  naši fašisti bi jo morali brati v katolibanščini, so ja vse predali hrvatom, še svoje borze več nimamo, ta idiot pa naklada o diplomaciji. Zmenit se je treba, sicer bo še kdo spal z ribami.

 • Miro Jereb

  Kga querca sploh še zanima milka planinc lepo vas prosim…knjiga se bo kmalu pridružila zbranim delom edvarda kardelja…KOLIČEVO.

 • VERRZIFIKATOR

  Dragan Zvončič

  KOMU ZVONI?

  Dragi zvonček, ki si se oglasil,
  si povedal čisto vse o sebi,
  in zamólčal, kar vemó o tebi?
  Torej spet si, zvonček, dolgočasil?

  Dragi zvonček, ki bingljaš na vrvi,
  kaj o sebi vse si nam razglásil,
  kakšne nebuloze svetu kvasil,
  češ da bil si vedno zvonec prvi.

  Praviš, da zvoníl si diplomatsko,
  vedno linijo držál si pravo,
  kaj naj rečem drugega kot bravo,
  si do sem prizvonil avtomatsko.

  Dragi zvonček, zdaj v idili zimski,
  praviš, da jesen samo preživljaš,
  Kaže vse, da se hudo izživljaš,
  pričaš, da si le tolkač režimski.

  Dragi zvonček, greš se diplomata
  pa ekonomista prve klase,
  revež, ki zvoniš le v prazno zase,
  vrv nadomešča ti kravata.

  Dragi zvonček, bi brez tebe ubogi
  narod še ne vedel, kaj so borci,
  in da drugi vsi smo čisti norci,
  tudi ne, kaj biti je na drogi.

  Dragi zvonček, tole kar izraža
  tvoje nebulozno zdaj zvonjenje,
  kaže na uborneža življenje,
  poslušalec da ob njem se zgraža.

  Praviš, da zvoníl si še maršalu,
  da kamelar tudi te je slišal?
  Kdaj boš, zvonček, končno se utišal?
  Upam, da se strga vrv kmalu.

  • Hun

   pjevać tuge

  • Vesna Kovač

   Resnično in dobro zveneče!

 • Pika

  Matr ste vi usekani.

 • Kujo

  A vi znate pruducirati še kaj drugega kot greznico?

  • maksimalno

   In iz katere si pa ti prlezu?

  • BlackOpsSystem

   Sej živimo v tej greznici…na kerih tabletah pa si ti, da si vajen vsega v rožicah???!

 • Van Der Waals

  IN LJUDJE ŠE KR NASEDAJA LEVEMU FAŠIZMU!

 • luckyss

  Nobene knjige se ne sme prepovedati ali odsvetovati ali celo kuriti…Ne Biblije, Korana, Mein Kampf ali komunističnega manifesta…
  Razumski človek si sam ustvari mnenje…
  Vaš problem je, da ste verjetno brali le eno, pa še te ne cele…ostalo vam je župnik povedal..;)

  • montyamp

   Ka si spet Violetu volu ???

   • luckyss

    Ne hodim na volitve…sami idioti na spisku ;(

 • totex39

  Samo, da si bil njihov si uspeval na vseh področjih in seveda tudi delal, kar ti je bila volja, stvari se še v današnjih časih nič kaj dosti ne spreminjajo. Smo pač dežela, kjer so komunisti naredili močni vtis še na mlado generacijo in jo popolnoma spremenili.

  • luckyss

   Janez se je tudi obrnil za 180 stopinj….ker mu je Školjč speljal funkcijo v KPS in ker niti za urednika Pavlihe ni bil sprejet ;)

 • Miro

  ja tale FDV je res valilnica strokovnjakov za ekonomijo…. en takih je Jajo, vendar se je ta dodatno brusil še na kumrovški “fakulteti”

  • urh

   Kaj se trudiš tepček, ker so vsi tvoji komentarji le en kup lažnivih smeti.
   Kuži, daj tačko ?

   • Miro

    laž? kuži? kaj si pa vzel že takole kmalu zjutraj? ali si pa samo dozo prekoračil?

    • urh

     Ko sem zagledal tebe, mi je želodec obrnilo.
     Dej, spel se, da ne bodo še ostali začeli kozlat !

     • Miro

      ja mucek kdo te pa sili…. pojdi na SDS -jevo spletno stran, morda se ti tam prebava uredi…..

 • Govekar

  Neokomunajzrski SDS še danes ni jasno, da je Afrika milijardna celina z nadpovprečno gospodarsko rastjo, kjer ima Slovenija zgolj eno veleposlaništvo v Kairu. Pa tok gobcajo o gospodarstvu in izvozu.

  • ZatonMesecnikov

   Poslušaj Govedar, Afrika je dobra za produkcijo in rojevanje malih črnčkov. Njen izvozni artikel so pa črnci.

   • Miro

    mirnčan, komar marko al kaj si že…. kok si ti pameten. kje spiš da te ne ukradejo

    • ZatonMesecnikov

     Vedno uporabljam le en nick. Za razliko od tebe, ki se skrivaš za večimi.

     • Miro

      pred tridesetimi leti še niso klonirali ljudi , tako da bi lahko bili kar trije ali štirje lahko tako veliki beboti je znanstvena fantastika

     • ZatonMesecnikov

      Ti si stara šola, ko je vsa bebavost tega sveta koncentrirana v enem?

   • Govekar

    Za mentalno zaostale mogoče res, drugi pa vidijo 2 200 mrd veliko tržišče. Navijam za Kitajce, oni bodo neokomunajzerje v Sloveniji in svetu naučili kaj je to pravi kapitalizem, brez milosti.

 • Antonius

  Zvone Dragan je ena navadna partijska baraba. Ko smo Slovenci po službi letali po trgovinah za pralnim praškom, zobno pasto in vsem ostalim česar ni bilo, se partijskemu apologetu ni bilo treba z avtom prevažati po restrikcijskem sistemu par ne par in kasneje z borno odmerjenimi boni.
  Koliko so nas *ropali* pove tudi zgodba iz takratnih dni splošnega pomanjkanja. Slovenci smo delali do poznih popoldanskih ur, iz Bosne so pa v času naših služb v Emoni in Mercatorju pokupili ves prašek in ga zvozili k svojim v Bosno.
  Zvone Dragan naj bi se pogajal za nafto?! Uspešni in premožni kupijo kar potrebujejo, Draganov neuspešen in zapufani socializem je pa prosjačil in fehtal, kdo bi nam jo na kredo sploh še prodal.
  Nekaj malega venezuelskih izkušenj imamo Slovenci že od takrat, ko je zvezni izvršni svet vodila morilka Milka Planinc v njeni vladi se je pa s politikantsko *slamo* šopiril tudi Zvone Dragan.
  Danes nam njihovi politikantski nasledniki delajo drugačno svinjarijo. Zavoženi, kot smo, živimo s pomočjo tujih kreditov, nižje obresti na kredit plačujemo pa z navažanjem šerijatarjev.
  Izvoljen Kučanov Serpentinšek je jamstvo, da bo šlo s krediti in šerijatarji po starem naprej, nekam tja dol, kjer je zdaj Grčija in še nižje Venezuela.
  Bojte se Janše, naivnim volivcem kličejo Kučanovi, ki se ga pa zares bojijo.

  • luckyss

   Da te ne bo razneslo…
   Česar ni bilo v Jugoslaviji smo kupili v Avstriji ali Italiji…ker smo imeli s čim…
   Sedaj lahko pri nas kupiš vse, ampak premnogi nimajo s čim…banda kapitalistična..

   • Black_hawk

    Ker smo imeli s čim. :))?

   • montyamp

    Ti si že imel s čim .
    Yugooficirska udbodeca so imeli vedno več kot pametni slovenski otroci .

    • luckyss

     Moja starša sta bila oba delavca v proizvodnji…občasno sta hodila v cerkev..
     Smo pa delali vsi na družinski kmetiji od jutra do mraka..tako, da hrane res ni bilo treba kupovati..

     • montyamp

      Ti v žlahti nimaš Slovenca .

     • luckyss

      Naša kmetija in naš rod ima znane korenine tam od leta 1800…zate ne vem…

     • montyamp

      Zanima me , kako se boš rešil starih partijskih fosilov , če pljuvaš po osamosvojiteljih ???
      Tega pametni ne počnejo .

     • luckyss

      Kdo se je kam osamosvojil ?!
      V Titovih časih bi imeli točno nič prebežnikov..svojo obrambo, itd..
      Lačnih in brezposelnih pa že takrat ni bilo, pa delujoče zdravstvo in šolstvo itd…
      Edino lenuhi ste pa res bolj tenko piskali..Kljub temu, da ste dobili četrt plače nazaj za vrnjeno kavcijo od praznih steklenic vina in piva ;))

     • ZatonMesecnikov

      #Titovih časih bi imeli točno nič prebežnikov..svojo obrambo, itd..
      Lačnih in brezposelnih pa že takrat ni bilo, pa zdelujoče zdravstvo in šolstvo itd..#

      Avstrija je bila seveda polna prebežnikov takrat, brez obrambe, pa polna lačnih in brezposelnih…

      Tvoje izvajanje je, ko se revež primerja z drugim revežem, češ da bi bilo lahko še slabše…

     • luckyss

      Avstrija je bila takrat kot vojaška sila za nas “pičkin dim”….Pa sprehodi se kdaj po Dunaju…boš videl starke “napravljene po turško”, ki že celo življenje tam prebivajo..

     • ZatonMesecnikov

      #Avstrija je bila takrat kot vojaška sila za nas “pičkin dim”.#

      To je jugo mit o četvrtom najjačem. koliko je bila sposobna ta jugo vojska z doktrino in oborožitvijo Sremske fronte iz leta 1944 se je pokazalo kasneje. Ko ni mogla prebiti sremske obrambe leta 1991. Vse jugo vojske so se do sedaj stopile kot pomladni sneg. Enako bi bilo tudi na severu.

     • luckyss

      120 operativnih migov ni bil ravno pičkin dim….Nekateri hrvaški še dandanes strašijo na našem nebu, ko nas “varujejo”….;)…Nikoli ne veš kam bo padel ;))

     • ZatonMesecnikov

      Bilo je veliko več Migov, pa tudi padali so dol na veliko. Mig kot tak je bil sicer operativno na nivoju avstrijskih starih Draknov, ki so jih imeli tisti čas. Vendar avstrijci ne bi ostali le pri tem in bi hitro dobili nemške prostovoljce z precej modernejšimi letali.

      Avstrijci so imeli pokrite vse vstopne ravnine v Avstrijo z artilerijo iz hribov. Celo Beljaško kotlino naprimer. Poleg same motivacije avstrijskega vojaka, ki je bila na precej višjem nivoju od jugo vojaka, skreganih med seboj na nacionalni osnovi.

     • montyamp

      Avstrijska povprečna pokojnjna danes ,
      —————————– 1 8 0 0 €€€€€ ——————-

     • Miro

      a ni Jajo neko Noro kraljestvo ustanovil? ti si umsko že tam

     • montyamp

      Ajde slovenac ……………………

     • montyamp

      Sn ti reku da si oficirski oddojek .

     • montyamp

      Zato je pa tito dal potne liste 1965 , da je narod lahko brez lukenj v čelo ali hrbet šel po kruh v Nemčijo .
      Pa ti se delaš , tak nor sploh ne moreš bit .
      Sicer pa , pametnega provokatorja in zelenega konja ……….

     • VERRZIFIKATOR

      Se pojavlja zopet komentator,
      bil že oče je na pravi strani,
      pa ne tam kot rdeči partizani,
      bil je namreč nemški okupator.

      Montyamp, saj veste, da to niste vi.

     • Friderik Peršič

      S temi flašami si jih zadel …

   • Antonius

    Spomin ali pa pamet vam delata probleme. Najbrž niste nič kupovali v Avstriji, ker bi v nasprotnem zagotovo vedeli, koliko je bilo v socialistični Sloveniji in Jugi vredno vaše delo. Šticunga nas je uvrščala med evropske *klošarje*. Tisoč DM ste v Sloveniji odšteli za Nordmende televizor z diagonalo ekrana 42 cm. Tega denarja je bil v Nemčiji vreden še enkrat večji televizor.
    Teleskop, ki sem ga kupil v kapitalistični Avstriji, so mi pa prek meje prešvercali kar Avstrijci, da sem se izognil zelo dragi carini.
    Sicer pa, bando kapitalistično z davki za vrat stiskajo vaši socialisti. Zaradi previsokih davkov na plače, ki jih oberejo Kučanove vlade, kapitalist zagotovo tudi zelo uspešnemu delavcu ne more dati kaj več.
    Prepričujete nas, da ste delavsko kmečkega porekla, pa se človek vpraša, do kam ste splezali z vašo izobrazbo. Zdresirano mi delujejo vaši napori.
    Se vam pa zahvaljujem, ker ste me izzval. K zgoraj zapisanemu sem še *šticngo* dodal.
    Da se ve, kakšen partijski blefer je bil in je Zvone Dragan.

   • antimur

    Kaj gobcaš o kapitalistih, idiot zaplankani, “kapitalisti” so tisti kučanistični nesposobneži, ki igrajo z našim denarjem kapitaliste, kot so Škrabec, Šeško in vodilni v večini državnih podjetij in bank. Brez njih bi tvoj metercvancig in njegova golazen že zdavnaj krepnila. Zato ne serji in zapri svoj rdeč gobec.

    • luckyss

     Joj, kako te boli resnica ;)

     • Franci

      ampak res ste lolek, ha, ha. Vam se je čas ustavil leta 1980. Ja “tekovine revolucije” so se vas lepo prijele, ha, ha, ha. Vaši kradejo že II. svetovne vojne, vam pa lepo nastavljajo zelo spretno propagando o tem kako so drugi krivi. Kako so veseli, ko jim naivni ves čas lepo verjamete, oni pa na veliko uživajo v tem “status quo”. Kar veliko teh levakov se pa dobro zaveda, da če pride nasprotna opcija na oblast se bodo razkrili njihovi zločini predvsem nad vami zavedenimi in potem boste vi njihovi najhujši nasprotniki.

   • zvone gabrijan

    Ja delavci so nenehno kupovali v Avstriji in Italiji a ne bebo?

  • ZatonMesecnikov

   Najbolje pa je, da se danes najdejo raznorazni “razlagalci” preteklih dogodkov in nas učijo, da je Jugoslavija imela nafto zastonj zaradi Brozovih neuvrščenih.

 • Bandit123

  Študentka zgrožena, ne študenti zgroženi.

 • Black_hawk

  Partizanstvo parazitstvo…z roko v roki pa to.

 • montyamp

  Paraziti imajo nadpovprečno dolgo življenjsko dobo .
  Zgarani Slovenci , ki to svojat krmijo , ne dočakajo penzije .
  Spet ostane več za šrjenje rdečega ultrafašizma .

 • Foglof Tunek

  Fse kar so povedali je resnica!!!… Riko, Studio moderna in Krka so močna in dobro stoječa podjetja…pokvarjeni Boscarol in Akrapovič se lahko skrijeta!!!

  • ZatonMesecnikov

   #Riko, Studio moderna in Krka so močna in dobro stoječa podjetja..#

   Dogovorna ekonomija Edvarda Kardelja – Speransa. zato pa so krkina zdravila v Sloveniji 3x dražja kot ista naprimer v rusiji.

   • Dragan Krstič

    Pravkar sem se vrnil iz Turčije.Ker sem se prehladil sem potreboval zdravila proti prehladu in lahko iz prve roke povem, da so protibolečinske tablete, spray za nosnice in septolete ameriškega proizvajalca Merck tam cenejše za približno 70%. Kupil sem jih tudi za domov.
    Toliko o opevani tovarni generikov oziroma ponaredkov KRKA. Ko bodo prodali prvo tabletko v Nemčijo bom rekel, ja res je Krka dobra tovarna, do takrat pa samo tovarna PONAREDKOV.

    • ZatonMesecnikov

     seveda je tako, 500 aspirinov v Ameriki stane 5 dolarjev. Pa itak samo malo poguglaš pa vidiš razliko v cenah po EU in pri nas. V ozadju je naveza zavarovalnice-lobiji. ker gre večina na recept in zavarovalnice, se samoupravljalcem zdi, da za Zdravila nič ne plačajo. Gre pa čez zavarovalnice in preko napihnjenih cen. Levičarje pač zanimajo profiti.

     • Dragan Krstič

      Tudi desničarji delajo za profit ampak ta rdeča mafija krade prav najrevnejši sloj prebivalstva, ki je toliko nerazgledan in butast da tega ne dojame.

     • ZatonMesecnikov

      Pravim, keč je ker gre s kartico ZZZS čez zavarovalnico. In ima prejemnik zdravil občutek, da ga v ustavo zapisana socialna država časti. V resnici pa so na računih visoki zneski, ki jih plačuje zavarovalnica denar dobi z zakonskimi transferji od državljanov, če pa zmanjka denarja proti koncu leta, pa primakne država milijone. Razlika med nabavno in prodajno ceno gre pa dilerjem in tistim, ki se v tej verigi “znadejo”.

  • montyamp

   Hahahaha…………………………………….
   Ko bo v Sahari zmanjkalo peska , se bo rodil prvi pameten komunist .

   • luckyss

    Ne piši tega na Janševi tv…Te bodo obiskali “Pohorci” s sekiro in plastičnim AK..

    • montyamp

     Hahaha , Janša ti je rasturio JNa , hahaha…………….

     • luckyss

      On je samo prepodajal njihovo orožje…ne obtožuj ga neutemeljeno..

    • zvone gabrijan

     Tebe bodo obiskali oni z belimi jopiči.

   • samotoje

    Pri nas imamo lušten izraz- o svetem nikoli.

 • montyamp

  TITOBANDITO JE AMERIKO STAL VRTOGLAVIH —108 MILJARD— DOLARJEV
  Bedak je gradil bunkerje , UDBA pobijala domoljube , ………………….
  Bunker Konjica 4,6 miljard dolarjev
  Bihač podzemno letališče 8,5 miljard dolarjev
  Split podzemna luka 5 miljard dolarjev .
  Preračunano v stanovanja po 50 000 dolarjev , bi z zneski porabljenimi za idiotske gradbeniške manevre , lahko zgradili 362 000 stanovanj .
  Avtomobilov za 10 000 dolarjev bi lahko kupili miljon osemstodesettisoč ( 1 810 000 ) .

  • luckyss

   Povej še, da je bilo to v zameno za vesoljsko tehnologijo, ki smo jo dali, da so sploh prišli na Luno….mislim, če že bluziš..

   • ZatonMesecnikov

    Kaj praviš da je Amerika plačala Jugi vse naštete milijarde, da je broz kennedyju posredoval vesoljsko tehnologijo, ha, ha, ha…

    • luckyss
     • ZatonMesecnikov

      To je bilo posneto kot parodija. je bilo razloženo na TV.

     • luckyss

      Pričevanja so avtentična…Ostalo od montaže naprej pa je umetniška svoboda…
      Vsekakor ni treba celotnega filma opredeliti kot smeti..

     • zvone gabrijan

      Ti si moraš odstraniti par smeti iz podstrešja.

     • Dragan Krstič

      Luckyass, človek-budala. Kar je Juga prodala Ameriki od vrhunske tehnologije je bil fičko za 500.-USD. Re4s si kreten.

   • montyamp

    Hahaha , najjača vojska , najjača industrija , bankrot zagotovljen….
    Hahahaha……………………………………………………………….

    • luckyss

     Ja, dvajset let ste porabili v demokraciji, da ste pokradli in prodali vse kar smo takrat zgradili, dogradili ali ohranili…
     Kaj je še ostalo v naši lasti razen Postonjske jame, ki jo malce teže ukrasti, pa še ta je v privatni lasti..;)

     • Dragan Krstič

      A ne veš tega da Janša na osnovi pokradenih milijard poleg bolnišnice v Avstraliji gradi še eno v Amazoniji. Ti luckyass si res budala od človeka.

     • zvone gabrijan

      Ja kar je država leta 45 pokradla si pozabil povedati, bebo Kumrovški.

     • Franci

      lolek

   • zvone gabrijan

    Ja in to tehnologijo je osebno razvil naš genialni kjučavničarski diktator. Mislim, da bi bilo tebe potrebno poslat na luno, bebo bebasti.

 • Anton

  na splošno imam visoko stopnjo tolerance do drugače mislečih, tudi do radikalno “levo” opredeljenih,v kolikor le-ti svoja stališča znajo podkrepiti z dobro artikulacijo, , žal pa praksa na predhodnjih informacijah kaže, da v ospredje čedalje bolj prihajaragument moči ne pa moč argumentov.. smo v času paradoksa, ko fašisti nefašiste zmerjajo s fašisti,ko se manipulira/zlorablja,s pojmi kot je npr. sovražni pojem,populist itditd, vse s ciljem zavajati ljudi.

  “Nastopili so pa tudi lažnivi preroki v ljudstvu, kakor bodo tudi med vami lažnivi učitelji, ki bodo vtihotapljali pogubne krive nauke in zatajevali celo Gospoda, ki jih je odkupil, in s tem si pripravljali naglo pogubo…”

  sarkazem press

 • ZatonMesecnikov

  Zvone Dragan, neko ime sivega socializma in neke propadle države. namesto, da bi sedaj bili tiho, se kitijo z nekakšnimi “uspehi” te propadle države

 • Domus Lubus

  Takšno pisanje o FDV ni ravno primerno. Priznati je treba,
  da je ta fakulteta dala Slovencem kar nekaj velikih umov in demokratov (Janša,
  Mahnič). In ravno ta izobrazba je pomagala Janši, da je popravil Pučnikovo
  zablodo s politiko. Pučnik je namreč bil slabše izobražen in je v svoji
  nevednosti ustanovil socialnodemokratsko stranko, katera je kot vemo
  tradicionalno leva stranka. Na srečo je prišel Janša, popravil Pučnikovo
  napako, stranko preimenoval in jo zapeljal tja kamor spada, na skrajno desnico.

  • Miro

   Pučnik je bil manj izobražen? aja….. a si misli da ni bil pokvarjen?

  • zvone gabrijan

   Kaj iz Polja lahko pišete ?

   • xtc

    Ko uidejo iz kleti v odklenjene pisarne.

  • tohuvabohu

   Blablabla. Stranko je ustanovil Tomšič.

 • xtc

  Dragan je zadrt nesposoben komunist,ki je viserl po partijskih funkcijah.
  V SFRJ se je govorilo ,da je na poti domov mrtvo pijan povozil žensko,kar so zabrisali pred javnostjo.
  Seveda je jasno ,da barani zločinko Planinčevko in Kučan ,kima saj je bil zraven teh.
  Je pa jasno ,da je Planinčevka reševala državo tako,da je le ta še bolj propadla in s povsem narobnimi ukrepi,saj bi vsi pravilni zrušili komunoste.
  Lažo Dragana kamo JE IMF naložil,da moramo imeti bone za bencin in redukcije,pomanjkanje so navadna komunistična laž.
  Dragan zavestno zamolči ,da je bila Yuga ves čas trajanja nerentabilna ,zgubaška in je obstajala,dokler je prihajal kak denar iz tujine,ko je usahnil se je pokazala vsa sposobnost komunistov-bankrot-razpad in državljanska vojna.
  Pravljice ,ki jih Širi dragan so basni za leve ovčice,realnost pa je pokazala dejstva,pa lahko Dragan piše kaj hpče-kako je bil uspešen in Milka pa vidimo danes-kje imajo skupaj s Kučanom “uspešno” SFRJ?
  Ne najdem je.
  Kar govori Draganje nadzor politike nad gospodarstvom socializem-tega smo imeli in SFRJ je propadla.Izkanje nezahtevnih trgov je pot navzdol,saj nas bodo tudi od tam izrinili agilnejpi in cenejši Kitajci in druga konkurenca.
  Pudkupnine,pač ne gredo dolgo,ker trg naredi svoje.

 • Olga2345

  Udbomafijce za rešetke zaradi propagiranja zločinskega totalitarnega režima! Denar davkoplačevalcev naj vrnejo! Mladi pa upam, da so potegnili prave zaključke! Komunizem je zločinski totalitarni režim, enak nacizmu in fašizmu! Kučan je enak Hitlerju!

  • Ivan Friderik Novak

   W(O)lga, metin čaj pomirja.

 • Friderik Peršič

  Zgrožena študentka FDVja …? Znano je , da tam študirajo bodoči veleumi ekonomije …

 • slosin

  …se še spomnite, ko so se v socijalizmu ljudje spraševali, kdo je najbližji sorodnik Milke Planinc…Pa je prišlo na dan, da je to Šar Planinc…

 • von Rhein

  Stavim,da je med udeleženci krožil vpisnik udeležbe.

 • Vera

  Ta Zvone Dragan je pa v politiki že kakšnih 80 let .Čas je za upokojitev !

 • Ivan Friderik Novak

  Uboga študentka (na duhu). . .
  To, da konkurenčna podjetja ne potrebujejo gospodarske diplomacije, lahko napiše le bebček S. A.

 • Ivan Friderik Novak

  Pogrešam komentarje klene Primorke z napako, Ive P. Ž.

 • Janez Novak

  Po tridesetih letih tranzicije iz komunizma v demokracijo smo še vedno na začetku. Ali pa smo že na koncu, kar pomeni, da smo tranzicijo dokončno zavozili. Vladajo nam nekdanji partijci s pomladkom. Tako je zato, ker so nam pomladniki dejansko pripravili pozebo: skoraj vsi so imeli figo v žepu in so skrivaj paktirali s Kučanom.

 • samotoje

  Lahko bi kdo posnel slovensko različico Zore živih mrtvecev. Igralcev in statistov je še nekaj.

 • SmashFascism

  Bil je podpredsednik vlade in pripomogel, da je juga bankrotirala

 • marjan podlogar

  Tipični komunistični gnoj, ki krasno živi a nikoli delal, a zvesto lajal.

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem =
   SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«