fbpx

Nove podrobnosti “desnega libertarca”

Rok Jarc (Foto: Twitter)

Poročali smo že o provokatorju desnice Roku Jarcu. Čeprav v svojih tvitih redno kritizira levico in aktualno vlado, se pojavljajo govorice, da opravlja vlogo vohuna in prinaša sekretarju za nacionalno varnost Damirju Črnčecu informacije glede dogajanj v različnih desnih strankah. Njegovo najbolj sporno dejanje je udejstvovanje v militantnem neofašističnem gibanju Partei des Volkes (PDV), v okviru katerega je nastopal kot govornik. Vendar so v naše uredništvo prišle nove informacije o temačni preteklosti Roka Jarca, ki naj bi se v vlogi učitelja geografije na Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana, bolj znani kot Vegova, dotikal svojih učencev in jih tudi masiral. 

Na našem portalu smo predstavili zgodbo o “desnemu libertarcu” Roku Jarcu. Do leta 2015 je bil popolnoma neznano ime, ko ga je na politično in medijsko sceno izstrelila migrantska kriza. Takrat je postal eden izmed aktivnejših kritikov levičarske vlade, zanje čase pa ga bolj kot levica žuli dogajanje na desni. Medtem ko smo že razkrili, da je bil v preteklosti govornik na prireditvah avstrijskih nacistov, se o Roku Jarcu pojavljajo nove informacije.

Na nas se je obrnil njegov nekdanji učenec in nam zaupal, da se ga je ta v vlogi učitelja geografije na Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana pred dobrimi 15 leti dotikal. Med poukom naj bi po njegovem “masiral” tudi druge učence, zato si je med dijaki prislužil vzdevek Jajc.

Zapis iz leta 2005 o Jarcu na enem izmed forumov.

Neuradno naj bi Jarca aprila letos videli tudi v gejevskem lokalu Tiffany na ljubljanski Metelkovi, kjer naj bi se vidno opito in prešerno družil z vidnejšimi pripadniki slovenskega LGBT-lobija. To pa samo potrdi teorijo, da je sam infiltrator nekih močnejših lobijev, ki delujejo v službi globoke države. Prav v teh lastnostih pa se je našel tudi Rok Jarc, ki mu ugajajo težnje in politične zamisli lezbijsko-gejevskega lobija v Sloveniji.

Ali je Jarcu vzornik kar glavni protagonist filma Razcepljen?
Kot so nas opozorili določeni poznavalci razmer, naj bi imel Rok Jarc več povezav in kontaktov z LGBT-lobijem in deluje v dobrobit LGBT-lobija, ki je produkt globoke države. Na Twitterju naj bi imel več lažnih profilov, med drugim naj bi se izdajal tudi za ženski “Johanco” in “JoAnnaOfARC“, ki pišeta v ženski osebi, a z istim slogom pisanja kot Rok Jarc, in si celo všečkata objave med seboj. Ali gre tu za neko osebnostno motnjo ali krizo spolne identitete, naj presodijo ustrezni izvedenci psihiatrične stroke. Na Twitterju napada člane in simpatizerje desnice, saj naj bi po navodilih globoke države želel razbiti desnico in diskreditirati njene člane. To nas spomni na znano hollywoodsko uspešnico izpred nekaj let, film Razcepljen (Split), v katerem je glavni antagonist strašil in ugrabil dve prestrašeni najstnici s svojimi devetimi razcepljenimi osebnostmi.

Roka Jarca smo hoteli seznaniti z dejstvi in podatki v telefonskem pogovoru, vendar ni hotel podati izjave oziroma pojasniti svojega videnja zgodbe. Zato smo se dogovorili, da mu pošljemo vprašanja na elektronski naslov. Namesto odgovorov nam je grozil s tožbo.

Luka Perš