fbpx

Logika CSD-jev: Morilec se lahko dobiva z otrokoma, medtem ko se starima staršema to otežuje

Romeo Bajde, Foto: sta

Velenjčan Romeo Bajde, oče velenjskih dečkov,  je na celjskem okrožnem sodišču podal zagovor zaradi umora svoje partnerke decembra lani v Velenju. Zanikal je navedbe iz obtožnice, da jo je ubil iz ljubosumja. Kot je povedal Bajde, je imela njegova partnerka novega partnerja in se je on s tem sprijaznil.

Po njegovi oceni je bila njegova partnerka nesramna in problematična, veliko je tudi pila. Poudaril je še, da je na mesec za mobitel zapravila od 280 do 300 evrov. Ker je Bajdetov zagovornik Tomaž Bromše zahteval izločitev javnosti z glavne obravnave zaradi varstva osebnega in družinskega življenja obtoženega, je sodni senat sklenil, da bo o tem odločal sproti.

Bromše ne more biti dolgo prisoten na obravnavah zaradi terapije
Sodišče ni zaslišalo mame umorjene in zdravnika iz velenjskega zdravstvenega doma, ki je ugotovil njeno smrt, saj je moral Bajde iti na terapijo, po kateri pa ne more nadaljevati s spremljanjem obravnave, poroča STA. Obtoženi Bajde, ki je od dogodka decembra lani v priporu v Celju in je v preteklosti že bil obsojen zaradi nasilništva, lahko glede na ugotovitve izvedenca obravnavam na sodišču aktivno sledi največ dve uri, pretežno sede.

Centrom za socialno delo se zdi normalno, da ima oče stike z otrokoma
Ne glede na to, ali je bila mama problematična, pa ni imel Bajde nobenega opravičila, da jo je ubil. Če je prebolel ljubosumnost, kaj je bil potem razlog in na kakšne terapije hodi Bajde, da ne more poslušati obravnave več kot dve uri? Očitno je, da je Bajde psihično močno nestabilna oseba. Za umor partnerke pa mu grozi 15 do 30 let zapora.

Centrom za socialno delo pa se zdi, da je popolnoma normalno, da ima taka oseba stike z otrokoma. Oče, ki je umoril svojo partnerko, otroka vidi večkrat kot stara starša, ki sta ju vzela k sebi in za njiju skrbela, dokler jih ni CSD ugrabil iz vrtca in odpeljal k rejnikom. Stara starša, ki jima je samo do tega, da njuna vnuka živita v ljubeči družini, imata s koroškima dečkoma manj stikov kot oče morilec. S tem da Bajde ni nikakršen svetnik, saj je imel probleme z nasilništvom že v preteklosti. Pri kakšnih drugih starših bi otroke vzeli že pred tem dogodkom, tukaj pa pač ne.

Mentaliteta zafrustriranih feministk na centrih za socialno delo dejansko uničuje družine, otroke ropa ljubezni in jih ugrablja iz objema starih staršev. Stara starša, če se spomnimo, nista imela ustreznih bivalnih prostorov. Bilo je še mnogo drugih izgovorov. Glavni pa je bil, da je to, da jih vzamejo rejniki, v korist otrok. Center za socialno delo sprašujemo, ali je otrokoma v največjo korist, da se redno srečujeta z morilcem, ki je umoril njuno mamo?

A. R.