Rdeče plemstvo, ki nam je ugrabilo državo: Poglejte, kako udbovska deca prevzema posle od očetov! (4. del)

Janez Zemljarič velja za vplivnega igralca iz ozadja glede dobave medicinske opreme v slovenskem zdravstvu. (Foto: STA)

Janez Zemljarič velja za vplivnega igralca iz ozadja glede dobave medicinske opreme v slovenskem zdravstvu. (Foto: STA)

Seznam privilegiranih otrok in sorodnikov z raziskovanjem postaja daljši in daljši, tudi tokrat razkrivamo zanimive primere otrok in sorodnikov nekdanjih prvoborcev in komunističnih funkcionarjev, ki se jim dobro godi v življenju. Nekateri delujejo v okviru režimskih fakultet, nekateri na klasičen način izkoriščajo državna podjetja, nekateri pa so si lagodno življenje ustvarili na bolj prefinjen način, in sicer kar kot znanstveniki v nekaterih režimskih znanstvenih institucijah, kot sta Kemijski inštitut in Institut Jožef Stefan.

Že v preteklih treh delih smo predstavili mnoge sumljive in manj sumljive primere privilegiranih otrok, sorodnikov ali pa le “nečakov” nekdanjih vodilnih komunističnih funkcionarjev, ki se jim v življenju godi izjemno dobro, ali na račun države ali pa paradržave. Nekateri so ustvarili kariero v politiki in so tako direktno nadaljevali delo svojih botrov, drugi pa bogatijo na račun akademskih karier ali pa poslov v državnih podjetjih. Pod drobnogled smo tokrat vzeli primere zaposlenih otrok nekdanjih prvoborcev v lokalnih znanstvenoraziskovalnih institucijah. Le vprašanje je, kakšni okostnjaki bi pričeli padati iz omar, če bi v Sloveniji končno prekinili s komunizmom in se po osamosvojitvi še dejansko osvobodili ter izvedli lustracijo!

Tri generacije partizanske družine Bebler
Družina Bebler je ena tistih, ki že tretjo generacijo izkorišča komunistične privilegije. Zloglasni “narodni heroj” Aleš Bebler se je že pred 2. svetovno vojno udeležil španske državljanske vojne, kjer je širil komunistično ideologijo, povsem nepresenetljivo pa je bil tudi med 2. svetovno vojno pomemben člen OF. Spoprijateljil se je s kasnejšima funkcionarjema Borisom Kidričem in Edvardom Kardeljem, po vojni pa je zasedal najvišja diplomatska mesta in zastopal Jugoslavijo na raznih diplomatskih konferencah, med drugim je bil stalni predstavnik v OZN. Povsem logično je bil privilegijev v času komunizma deležen njegov sin Anton Bebler, ki je poročen z nekdanjo političarko Darjo Lavtižar Bebler. Deležen je bil študija na uglednih tujih univerzah, nato pa je postal profesor na režimski FDV, deloval pa je tudi kot predstavnik Slovenije pri OZN v Ženevi. Kljub starosti še vedno poučuje na režimski FDV, kjer se je povzpel do statusa zaslužnega profesorja, po vsej verjetnosti pa s pridom koristi tudi usluge profesorskih kolegov. Sinova vplivnega očeta, Žiga Bebler in Andrej Bebler, sta ustanovila podjetje za energetske prenove stavb brez enega samega zaposlenega, ki pa začuda dobiva donosne posle, za svoja dela uporabljajo podizvajalce, kar še dodatno podraži njihove usluge. O aferah prevaranih stanovalcev s strani podjetja Beblerjev smo na portalu Nova24TV že poročali. Veliko poslov so opravili v občini Kočevje, kjer je župan Vladimir Prebilič, profesorski kolega očeta Antona Beblerja.

Anton Bebler (Foto: STA)

Tudi sin šefa kliničnega centra dobro bogati na račun državnih podjetij
Nekdanji šef Udbe in še vedno neformalni šef kliničnega centra Janez Zemljarič je nedavno dopolnil okroglih 90 let, a kljub temu naj bi še vedno ostajal aktiven v poslovnem svetu. Tudi njegov sin dobro živi, in to kar na račun državne Nove ljubljanske banke. Ko se je pred časom pisalo o podjetju R.U.R. Draga Kosa, ki je prek sodelovanja z NLB v letu dni uspelo ustvariti kar 765.000 evrov prihodkov, je portal Politikis poročal, da je med odvetniki, ki bogatijo na račun te državne banke, tudi Zemljaričev sin Igor Zemljarič. Ta nudi NLB pravno-svetovalne storitve, starejši Zemljarič pa naj bi še vedno imel odlične povezave z vodstvenimi strukturami pri tej banki. Poslanec SDS Vinko Gorenak je tovrstne podjetnike nekoč poimenoval kar novodobne “prvoborce”!

Janez Zemljarič (Vir: Twitter)

Otroci prvoborca Poliča so si dobro postregli na račun režima, eden celo v krivosodju
Radko Polič je bil prvoborec NOB, režimski novinar, pisatelj, politični funkcionar in tudi istoimenski sin Radko Polič Rac, ki je diplomiral na AGRFT, je prejel številna priznanja režima za svoje igralsko delo. Tako je prejel Borštnikov prstan, leta 2007 pa še Prešernovo nagrado za življenjsko delo. Prejel je tudi nagrado za naj igralca leta v letu 1991 in nagrado bert 2015. Bolj škodljiv in zaskrbljujoč primer pa je Vasilij Polič, nekdanji vrhovni sodnik, znan po svojem javnem pojavljanju v partizanskih oblačilih s totalitarno simboliko. Aleš Primc je pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani pred leti tako izpostavil njegov primer, saj je v obdobju 2003-2008 po njegovih besedah Ustavo Republike Slovenije kršil v 13 primerih, od tega je bil 3-krat v vlogi predsednika senata. Največkrat se je Polič “spozabil” pri 22. členu Ustave RS – enako varstvo pravic. Portal Politikis je leta 2013 poročal, kako je Polič poziral s titovko in rdečo zvezdo na njej, simbolom, pod katero je agresorska JLA leta 1991 napadla Slovenijo. Tam je bil prisoten tudi Prebilič, omenjen že v prejšnjem odstavku! Radko in Vasilij imata še brata Svetozarja Poliča.

Vasilij Polič (Foto: Politikis)

Številni privilegirani otroci so se pripojili na režimske znanstvene institucije
Številni otroci pa so bili bolj previdni in so se namesto v politiko ali državna podjetja na svojo karierno pot podali v znanost. Po vsej verjetnosti so tako finančne in nefinančne privilegije ter ugled želeli koristiti na bolj prefinjen in prikrit način. Eden izmed takšnih primerov bi lahko bila hčerka Borisa Kidriča in Zdenke Kidrič. Oba zakonca sta bila namreč prvoborca in politična funkcionarja, njuna hčerka Jurkica Kidrič pa je kariero opravljala v okviru zloglasnega režimskega Kemijskega inštituta. Ta organizacija je bila ustanovljena leta 1946 pod vodstvom Maksa Samca kot del Slovenske akademije znanosti in umetnosti in je bila kasneje preoblikovana v samostojno inštitucijo, ki se je imenovala Kemijski inštitut Boris Kidrič. Da, prav ste prebrali, gotovo ni naključje, da se je institucija, kjer je kariero ustvarjala Jurkica Kidrič, imenovala kar po njenem očetu!

Eden od nekdanjih sodelavcev je potrdil, da sta skupaj s sodelavcem, ki naj bi mu dr. Stephan grozil s smrtjo, avgusta 2008 odšla do dr. Plavca in mu to povedala. (Foto: STA)

Tudi zgodba prvoborske hčerke partizanov in dolgoletnih partijskih funkcionarjev, ki sta zasedala visoka mesta, Lidije Šentjurc in Sergeja Kraigherja, je zelo podobna. Njuna hčerka Marjeta Šentjurc si je kariero ustvarila v okviru Instituta Jožef Stefan, ki je bil ustanovljen leta 1949. Tam je v obdobju svoje kariere imela številne funkcije, med drugim je koordinirala EPR-raziskave različnih raziskovalnih ustanov v Ljubljani, kot so Medicinska fakulteta, Onkološki inštitut, Biotehnična fakulteta, Fakulteta za farmacijo, Veterinarska fakulteta itd., ki na področju znanosti o življenju uporabljajo EPR kot eno izmed svojih raziskovalnih metod. Za svoje delo je še v času totalitarizma prejela kar nekaj nagrad, in sicer nagrado Sklada Borisa Kidriča leta 1972, nagrado Sklada Borisa Kidriča leta 1983 in tudi v tretje je šlo rado, tudi leta 1987 je namreč prejela režimsko nagrado Borisa Kidriča.

Marjeta Šentjurc (Foto: posnetek zaslona)

Takšna taktika sicer ni redka, a se v Sloveniji za razliko od nekaterih drugih držav metode niso dobro razkrile in o primerih lahko le domnevamo. V Romuniji, kjer so leta 1989 odločno prekinili s komunizmom z revolucijo, se je razkrilo, da je diktatorjeva žena Elena Ceaușescu imela končano le osnovnošolsko izobrazbo, kasneje je sicer poskušala v okviru večerne šole doseči srednješolsko izobrazbo, a so jo izključili zaradi goljufanja. To je bilo osupljivo za Romune, gospa je bila namreč vse dotlej znana kot ugledna kemičarka, imela je doktorat iz kemije, Univerza v Bukarešti pa je izdajala znanstvene članke, podpisane z njenim imenom, ki pa so jih seveda napisali drugi!

J. Ž.

 • VERZIFIKATOR

  GROBAR JANEZ GRÔBARIČ
  IN ZEMLJA

  Dolgo mož med nami je prebival,
  stari znanec Janez Grôbarič,
  o njem vedel nisi skoraj nič,
  svoj poklic je namreč dobro skrival.

  Da je važen, tega ni prikrival,
  kot veljaka vsi so ga poznali
  in pred njim so eni trepetali,
  nelagodje in odpor je vlival.

  Zemlja če tedaj bi govorila,
  znala bi povedati nam mnogo,
  zemlja težka mnogo bi razkrila.

  Kakšno Janez da imel je vlogo,
  zemlja bi odprta ne zakrila,
  vlogo namreč je imel ubogo.

  Vedeli smo, da je nek odličnik,
  redno Grôbarič je bil rotiral,
  tudi v tiste sfere je pikiral,
  da so rekli: Janez je miličnik.

  Vzpel visoko se kot nebotičnik,
  mrko, srepo vedno paradiral,
  kot vojaček trdo salutiral,
  slab pa bil v besedah je jezičnik.

  Tiho razodevala je zemlja,
  da to žal celotna ni resnica,
  ki prišla lahko bi iz podzemlja.

  Na površje vztrajno zdaj pronica,
  zanjo níkdar ni pretežka zemlja,
  na resnico veže se pravica.

  Bil v resnici Janez je grobar,
  malo svet tedaj o tem je vedel,
  dejstvo pozno je lahko izvedel,
  da je pokopaval za denar.

  A mrličem zvonil ni zvonar,
  vedno so skrivaj jih v zemljo dali,
  grob pa z zemljo skrbno poravnali,
  kot ukazal Janez je grobar.

  Težka zemlja stvar je poravnala,
  Grôbarič sledove je uničil,
  zanj to delo je bilo kot šala.

  O vsem tem možak ni pleteničil,
  se nagrada mu je kakšna dala,
  ker je direktive uresničil.

  ————

  Sled zakril je vsakemu grobišču,
  z zemljo težko grob je znal zravnati,
  v zemljo grehe lastne zakopati,
  bil na svojem vendar je zemljišču.

  Ko nazadnje na pokopališču
  moral bi račun svoj poravnati,
  Grôbariča sram ni poiskati
  poplačila mirno na sodišču.

  Toži zemljo in po njej kopalce,
  da grobove stare so skruníli,
  tožil bi še časnikove bralce.

  Ti mendá so Janeza ranili,
  jih označi za obrekovalce,
  silno so grobarja razjezili.

  ————-

  On da vendar časten je občan,
  nikdar šef grobiščne bil uprave,
  predloži lahko dokaze prave,
  vselej da zakonom bil je vdan.

  A nazadnje vse je to zaman,
  ko nudila se je roka sprave,
  Grôbarič si daljšal je rokave,
  grob mu vsak je bil tedaj neznan.

  Zdaj pa prizadeta mu je čast,
  ko se zemlja na stežaj odpira,
  ne pomaga sodna mu oblast.

  Ne pomaga niti kriva vera,
  potrpljenje pa, ta božja mast,
  sliko o zločincu nam odstira.

  • macon

   Odlično. Cel cikel si spisal o Giovanniju De La Terri. :)

   Na koncu bo še sonetni venec. :)

 • Valter BraniSlav

  V ZDA PA OTROCI BOGATINOV NIMAJO NOBENEGA PRIVILEGIJA..
  Sarkazem press….

  • Janez

   Ah, ah Valter.
   Ti bi tudi rad imel – pudlje,, a ne ?
   Koz Maršal Tito, pa da te vsi gledajo. Te občudujejo, ti služijo itd. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.s.
   Tito med služečimi mu mornarji.
   https://www.google.com/search?q=tito+pudle&oq=tito+pudle&aqs=chrome..69i57j69i60l2.11794j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=tpkW9mJiQBODHM:

   • Valter BraniSlav

    Pudljov ne.
    Zanima me samo denar.

    • Janez

     A veš,
     Kako so vrli Dolenjci izkazovali ” čast” I. Mačku? L.r. Janez K. Kern KOMENDA

    • Janez

     ŠALA
     Aja? Potem nam pa povej koliko je vredna zlitina,
     iz katere je grdi kip s Kardeljem?
     Enkrat bo tista grda gmota tako šla v razrez. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
     KONEC ŠALE

 • totex39

  Tako je to, če komuniste niso obsodili, imajo njihovi potomci še danes privilegije na vseh področjih. Čeprav je minilo toliko desetletjih, pa bi kljub temu morali narediti temu konec, vendar se pri nas o tem samo govori in nič ne naredi.

  • KAPIBARA

   Za to je zaslužni Bučar

 • Janez

  Bogdaj dober dan vsem skupaj !
  Pred tedni sem bil v Izoli.
  NA ZDR. PREGLEDIH.
  Ena profesorica od tam mi je rekla,
  DA J. ZEMLJARIČA NA OBALI NE MARAJO.
  DA
  SE LE VSILJUJE TJA. Namesto da bi dal mir. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Frodo

  banda komunajzerska

 • Janez

  No, kakorkoli.
  Saj, ko Matilda pospravi kakega

  tirana, zoprneža, ki je v življenju le druge gnjavil

  – JE TO RAZLOG
  ZA LJUDSKO VESELJE. Mar ne ?
  Ko sta škrip, škripnila tisti zoprni Edo K. in Tito smo bili mnogi – zelo veseli.
  No morda malo zaskrbljeni – a veseli.
  Tako bo tudi s temi.
  Kot je rekel BEN HUR v filmu:”KRIK, VRISK VESELJA DO NEBES SE BO SLIŠAL – KO SE BO TIRANSKI RIM SESUL”
  Nekako tako bo tudi ob odhodu – teh raznih zopernežev. Mar ne ? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Valter BraniSlav

  Titova SFRJ mi je dala ogromno: prosti dostop do izobrazbe (ekonomska fakulteta) in prosti dostop do tujine (NYSE).
  Znanje zastonj pridobljeno v “diktaturi” sem za masten denar prodal v “demokraciji”.

  ZAKAJ NISTE ISTO STORILI TUDI VI?
  Ste bili pretupi ali preleni ali oboje?
  Ste se bali novosti in ste se drzali za materino krilo?
  Vam je Kucan skril potni list??

  ZAKAJ NISTE IZZIVELI SVOJIH AMBICIJ??

  • nevtrino

   Kaj je to “pretupi” ? Nekaj za vas ?
   Ni vsak za to, da se samo spreneveda.

  • Janez

   HA, HA.
   Povej nam raje,
   kje se je ex MARŠAL TITO
   NAUČIL TAKO DOBRO IGRATI – KLAVIR?
   Celo težkega, lepega Chopina.
   Nas nič ne vleče v ZDA, kar ti bodi tam in tam brez spomina nate
   – pač – UMRI.
   Ne v ZDA , ne v Sloveniji te ne bo nihče – nič pogrešal.
   Nek
   moj sorodnik, ki je odšel leta 1945 na Koroško in nato v
   Kanado in v ZDA – KOT PEČAR IN GRADBENIK JE OBOGATEL.
   Ko je bil star je z avionom prišel na BRNIK.
   KER
   JE BILA NOČ IN VSE SPREMENJENO – SE JE ZGUBIL.Zbil ga je avto.
   Mrtev je obležal.
   Njegov denar – je pa veter raznašal naokrog.
   Taka
   JE USODA BOGATUNOV.
   Veter ali drugi pograbijo njegov denar.
   TOČNO TAKO JE BILO. 1000% RESNIČNO. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

   • Valter BraniSlav

    A ni mel denarja v banki?

    • Janez

     Ne.
     Zatlačenega je imel, gotovino – v rekelcu.
     Stara šola. S tistim denarjem – se je hotel bahati – pred žlahko.
     Vendar ni bilo nič od tega.
     Njega
     JE POVOZIL AVTO. PONOČI JE BILO, TEMA ITD. DENAR JE PA VETER RAZNESEL. DOLARJE.
     Popolnoma res. Vas KOMENDA – SE JE KRIŽALA OB USODI TEGA DEDCA,
     KI NI BIL SLAB. Ok pečar je bil. 1000% res. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem nova sola.

  • hiitr

   Posebno brihten pa nisi, ker že tri leta tule eno in isto lajnaš.

   • Valter BraniSlav

    Isti odgovor na vase eno in isto jamranje:
    “KRIVI SO DRUGI, JAZ SEM ZRTEV”

    • hiitr

     Mislim, da je tvoj plonk listek postal že rumen in masten od “prevelike uporabe in denarja”. he, he, he.

  • Janez

   Ja, ja !
   Valter !
   Raje povej, kako je bilo, ko je I. Mačka pobiralo.
   Ena kolegica je pravila, da je zadnje dni njega življenja – s pištolo v roki letal okrog njega bivališča. Nato so ga pa odpeljali v Bolnico dr. P. Deržaja
   – kjer je baje “nehal dihati”
   Mi smo bili veseli.
   Neko hišo je tudi baje zgradil v Kočevski Reki. Naš tedanji direktor je stokal,
   da se starim “STALINOM” čisto meša – da si gradijo – graščine.
   Tisto hišo v K. Reki – sem videl.
   Ni ravno “graščina”, običajna hiša je.
   Zlast so bili veseli
   “odhoda I. Mačka” ljudje v okolišu ZADOBROVA. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KAKO PA, DA JE I. MAČEK OSTAL NEPISMEN. A zato, ker so ga otroci zmerjalli s
   PIŽMOVKO” (=OTROK SPOČET MED SORODNIKI “), pa potem pač ni hodil v šolo in se ni dobro naučil črk.? Povej, a ne?
   Tudi ena kolegica, ki je hodila v šolo z vnukom od Eda K. je rekla, da tisti sošolec-ka – ni bila ravno – “bistra glavca”.
   Kakko je torej z brihtnostjo – pri vas “MAČEK-KARDELJIH”?!

  • milanček

   po tvojih komentarjih pride človek z povprečnim IQ do začljućka, da nimaš dokončane osnovne šole! bebec!

   • Valter BraniSlav

    Dovolj pameti imam da sem ogromno zasluzil.
    Vec pameti ne potrebujem.

    • Schemva Miro

     Toliko je pa vseeno nimaš,da bi pogruntal,da ljudje ne marajo ljudi,ki se nonstop hvalijo.

     • Valter BraniSlav

      In zakaj bi me morali imeti drugi radi???
      GLAVNO JE DA SE IMAM SAM SEBE RAD.
      Drugi ne stejejo. Edine izjeme so zena in otroci.

 • nevtrino

  Lahko si vsak sam pogleda, kako po institutih, univerzitetnih laboratorijih, agencijah in podobnih institucijah vlada zatohla rdečkarska scena in gnila akademska sfera. Večno enakopravnejši tovariši, pripravljeni na pripravljenost, ukvarjanje z nekakšno “znanostjo” zaradi znanosti in samega sebe.

 • pajot

  Živimo v državi lažnivcev,lopovov,plagiatorjev in morilcev. Ah,seveda,živimo tudi v državi,kjer polovica državljanov sploh ne gre volit,očitno zadovoljnih s stanjem,kakršnega imamo.

  • nevtrino

   Kot je videti, so drzavljani kar otopeli in zamrznili po vseh desetletjih rdecega terorja …

 • Janez

  VALTER BraniSlav!
  Pozabil si napisati, koliko je vredna tista zlitina od grdega kipa
  E. Kardelju. Da vemo, koliko bo prihodka od nje ob razrezu.
  Iz
  nje bomo naredili – spomenik kakim res dobrim Slovencem npr. “ORLOM” DR. J.E. KREKA.
  PA
  KJE SE JE TISTI “KRVAVI PIANIST” OD T.I. MARŠALA TITA
  NAUČIL
  TAKO DOBRO IGRATI KLAVIR, CELO CHOPINA.
  Menda ja ne v Kumrovcu,
  pri mehanikarskih mojstrih v Sisku, v Zagrebu?
  Ti
  PA RES – ŠE V PRAVLJICE VERJAMEŠ?
  Pa tako star si že! Ah Valter – EMŠO te daje. Se zdi. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • milanček

  predčagam, pozivam, da se ne ukvarjamo , odgovarjamo kretenu “valter….” Nemoremo se spuščati na njegov nivo, kreten je kreten!

 • Osti jarej

  …rimski pankrti

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Janez

  Ampak !
  Prosim vas – kakšno “rdeče plemstvo” neki?
  Plemstvo
  je res – bilo – ko so ljudje opazili, da so nekateri ljudje pač
  – lepšega videza, bolj bistri, polni vrlin, plemenitosti itd.
  In zato – bolj
  PRIMERNI – ZA RAZPLOD, ZA IMETI RODBINE ITD.
  VENDAR TO V PRAKSI ŽE V FEVDALIZMU – NI DELOVALO.
  Večina t.i. ple iških rodbin – je izumrla.
  V Sloveniji so več stoletij,
  nad 500 let le AUERSPERGI S TURJAKA,, ki jih je še zdaj, cca 100, živih.
  Pri
  tu navedenih ljudeh – ne gre za nič – plemiškega.
  Le z nasilje, z ex KP, ZK IDEOLOGIJO SO SI KP POLIT-MORILSKO – PRIGRABILI OBLAST.
  Zdaj jih
  pobira Matilda. Kar je naravno, lepo in prav. Naj odidejo.
  Bomo že drugi “pospravili” za njimi. Grozote njih vzpona na oblast. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU UDBOFAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

  • milanček

   slovenskemu narodu bijejo zadnje minute! parazit iz murgel ter jugo mafija plansko, sistematično uničujejo slovenski narod! kar je pa najbolj katastrofa, da je cel kup gnojnice med nami, ki se prodajo za drbtinice! ja, moje mišljenje je, da bo še krvavo v moji Sloveniji!

 • Valter BraniSlav

  Titova SFRJ mi je dala ogromno: prosti dostop do izobrazbe (ekonomska fakulteta) in prosti dostop do tujine (NYSE).
  Znanje zastonj pridobljeno v “diktaturi” sem za masten denar prodal v “demokraciji”.

  ZAKAJ NISTE ISTO STORILI TUDI VI?
  Ste bili pretupi ali preleni ali oboje?
  Ste se bali novosti in ste se drzali za materino krilo?
  Vam je Kucan skril potni list???

  ZAKAJ NISTE IZZIVELI SVOJIH AMBICIJ??

  • Schemva Miro

   Sama hvala,vrednost mala,tistemu,ki se hvali daj,tistemu,ki jamra vzemi.

   • Valter BraniSlav

    Dobro blago SE SAMO hvali.

    • Schemva Miro

     Res je,samo pri tebi ni nobenega blaga videti.

     • Valter BraniSlav

      Moje blago so $$$$$$

     • Schemva Miro

      To lahko napiše vsak klošar,ki nima za burek in kot sem že napisal:sama hvala,vrednost mala.

     • Valter BraniSlav

      Dobro blago se samo hvali.

 • Valter BraniSlav

  Se dobro da zivim v ZDA kjer :
  OTROCI BOGATIH NIMAJO PRAV NOBENIH PRIVILEGIJEV IN KJER SO VSI LJUDJE ENAKI.

  Sarkazem press

  • Janez

   Čestitke – za tvoj vesel doodek. L.r Janez K. Kern KOMENDA

 • Janez

  Pojma nimam, kdo je bil TITO !
  Ena
  RUSKA PLEMKINJA, KI JE MENE UČILA RUSKO JE O “”TITU” rekla:” ON AGENTOM”
  Da je bil Tito – AGENT.
  Verjamem, da je imela gospa JELIZAVETA B. – PRAV. Pametna fina plemkinja je bila.
  Ti
  POJMA NIMAŠ – to že vidim.
  NITI TEGA NE VEŠ, KATERA ŽENSKA JE RODILA Maršala TITA. L.R. JANEZ K. KRRN KOMENDA

  • radames

   tito je bil agent sovjetske NKVD, saj je “študiral” tudi na čekistični “akademiji” Dzeržinski v Moskvi. Poleg njega so bili agenti NKVD vsi glavni jugo komunisti.

 • radames

  Kot otrok – kakšnih 9 ali 10 let – sem v 50. letih pogosto hodil po Mencingerjev i ulici od Viča pa do Kolezije. Cesta poteka ob Gradaščici, na drugi strani potoka pa sem videl visoko žično ograjo s stražnimi stolpi in z reflektorji v njih. Nisem imel pojma, kaj to pomeni. Kasneje pa mi je le padlo na pamet – ko sem kaj prebral o Institutu Jožef Štefan -, da je bila tista ograja s stražnimi stolpi zato, ker so Institut gradili politični jetniki. Verjetno je bilo tako tudi z Institutom Borisa Kidriča, saj ni daleč od tam. V tistih letih me pot ni vodila mimo tega Instituta.
  Radko Polič (oče) je bil 1945, če se ne motim, slovenski notranji minister. On je ukazal, da je treba vse grobove “izdajalcev” zravnati z zemljo, zemeljske ostanke mrtvih pa izkopati in “nekam zmetati”. Nezaslišano barbarsko dejanje!!!

 • Slovenec

  Svoji svojim. Le daj sebi in svojim.

 • SmashFascism

  ko vse to berem se prav sprašujem kako so lahko moji starši sploh preživeli to strašno rdečo diktaturo, kjer je kri tekla v potokih!

  ziher si drkate tu na nova24 na te udba-komunistične zarote. kdo pa bi za vse gorje na svetu bil kriv, če ne bi bilo komunistov? muslimani valda. kaj pa, če ne bi bilo muslimanov? verjetno sosed prek ceste…