RTV Slovenije zopet z lažmi nad Zidarja in vaško stražo, Mahnič opozarja da je bil glavni namen nove resolucije o strategiji o nacionalni varnosti vohunjenje režima za državljani!

Blaž Zidar (Foto: Nova24TV)

Kot kaže, je za novinarje RTV Slovenije največja grožnja varnosti v Sloveniji belokranjska vaška straža, o čemer so obsežno pisali v novem žaljivem in zavajajočem članku na svojem spletnem portalu MMC RTV SLO, pri tem pa sta sodelovala nekdanji direktor Sove Andrej Rupnik in nekdanji visoki Zaresovec, danes pa “neodvisni strokovnjak” Branko Lobnikar. V članku vaško stražo opisujejo kot paravojsko in jo primerjajo s Štrajersko vardo Andreja Šiška, prav tako pa se zgražajo, da država za družino ne more vohuniti, dokler ta ne povzroča kaznivih dejanj. Vodja vaške straže Blaž Zidar je zgrožen nad takšnim poročanjem MMC RTV SLO in vse zlonamerne očitke odločno zavrača, oglasil pa se je tudi poslanec SDS Žan Mahnič, ki je opozoril, da je temeljni namen omenjene resolucije podelitev dodatnih pooblastil Sovi.

V času, ko število nelegalnih migrantov uhaja izpod nadzora, vedno več pa povzročajo tudi kriminala, Državni zbor sprejema novo strategijo o nacionalni varnosti. O tem seveda poroča tudi spletni portal MMC RTV SLO, ki smo ga prisiljeni financirati z RTV prispevkom, v članku na to temo pa se ne sprašujejo o kadrovsko podhranjeni in slabo vodeni policiji ali pa propadajoči vojski, namesto tega so se odločili spraviti na vaške straže, ki za levičarje očitno v teh časih predstavljajo največje varnostno tveganje v državi. K sodelovanju so kot vedno povabili režimske “strokovnjake”, nekdanjega direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Andreja Rupnika in Branka Lobnikarja s Fakultete za varnostne vede.

RTV Slovenije v  članku vaško stražo opisuje kot paravojsko in jo primerja s Šiškovo Štajersko vardo
V celotnem članku na portalu MMC RTV SLO vaško stražo opisujejo kot paravojsko. Za komentar smo se obrnili na vodjo vaške straže Blaža Zidarja, ki takšno blatenje s strani režimske RTV odločno zavrača: “To ni nobena paravojaška skupina! Saj nismo oboroženi, niti nobenih slovenskih ali kakršnihkoli drugačnih insignij ne uporabljamo.”

Foto: posnetek zaslona

V članku so belokranjsko vaško stražo, ki je po funkciji primerljiva z v Združenih državah Amerike pogostimi uličnimi stražami (neighborhood watch), kar z razvpito Štajersko vardo Andreja Šiška. Ob tem naj opozorimo, da so pred tedni takoj po objavi hujskaškega prispevka o vaški straži v oddaji Tednik na TV Slovenije Zidarjevim že razbili okno.

Oddaja Tednik povzročila nasilje: Takoj po objavi prispevka neznanci napadli hišo domoljuba Blaža Zidarja in njegove družine!

Takšno vzporejanje vaške straže s Štajersko vardo Zidar ocenjuje kot nesmiselno: “Mi se nismo organizirali na takšen način, pač pa smo prostovoljci. Nikogar niti ne urimo, prav tako pa ne uporabljamo orožja, niti imitacij orožja.” Po Zidarjevih besedah so nekateri prostovoljci pridobili posamezne veščine v Vojni za Slovenijo, nekateri pa vojaških veščin nimajo: “Noben pa takšnih veščin ne uporablja, saj za to ni potrebe. Imamo namreč policijo in vojsko.” Policija, ki ji je vaška straža s svojim delovanjem v veliko pomoč, je za TV Slovenije sporočila, da “tako imenovane vaške straže in varde predstavljajo varnostno tveganje, zato jasno in odločno obsojajo ustanavljanje takih skupin.” Zidarja takšni očitki žalostijo in jih odločno zavrača: “To, da nekdo trdi, da deset ljudi predstavlja tveganje za državo, je smešno.”

Foto: Igor Kralj/Večernji

Režim bi rad možnost, da Sova kot paravojaško skupino oceni katerokoli slovensko družino in tako vohuni za njenimi člani
Vaška straža pri svojih aktivnostih doslej ni povzročila nobene kršitve ali kakršnega koli kaznivega dejanja, kar pa očitno predstavlja razočaranje za novinarje spletnega portala MMC RTV SLO, saj policija “paravojaških skupin” ne sme nadzirati, dokler ne gre za kaznivo dejanje in tudi Sova bo ostala brez takšne možnosti, nekdanji direktor te agencije pa je za omenjen portal izrazil mnenje, da bi Sova nujno potrebovala takšna pooblastila: “Na ta način se lahko varnostni aparat, ko je to potrebno, pravilno odzove. Zato se mi zdi narobe, da so to vrgli ven iz resolucije.” Prav tako je v zvezi s tem opozoril, da ima nad nacionalno varnostjo v vsaki urejeni družbi primat država.

Slika je simbolična.

Vaška straža monopola države na tem področju nikakor ne ogroža, v zvezi z delovanjem policije in obveščevalno-varnostnih služb pa velja opozoriti, da tako kot danes mainstream mediji in režimski “strokovnjaki” označujejo vaško stražo za paravojaško skupino, lahko jutri kateregakoli posameznika ali družino, če bi ta prišel v napoto režimu in prične pod takšnimi pretvezami grobo posegati v zasebnost, že v preteklosti smo bili namreč priča številnim zlorabam takšnih služb. Pristojni bi morali po Rupnikovem mnenju prav tako ugotoviti, na podlagi katerega zakona bi bile “take enote” sploh dovoljene. No, naj mu pomagamo, Ustava Republike Slovenije jasno določa pravico do združevanja, prav tako pa ne razumemo, ali je Rupnik mnenja, da bi morali biti družinski sprehodi dovoljeni na podlagi kakšnega zakona?!

Foto: STA.

Nekdanji Zaresovec, danes pa režimski “strokovnjak” nad vaško stražo popolnoma neutemeljeno in z mastnimi lažmi
Prav tako si je mastne laži, ki niso utemeljene na ničemer, razen na socialistični ideologiji, privoščil Lobnikar, katerega delovanje na FVV smo prisiljeni financirati davkoplačevalci, ki je rekel, da ustanavljanje “paravojsk” v ničemer ne prispeva k večji varnosti. Seveda niti on ni utemeljil, zakaj vaško stražo opisuje s terminom paravojska, niti ni utemeljil svoje trditve glede varnosti. Če si pogledamo znanstveno literaturo, hitro vidimo, da so ugledni tuji strokovnjaki ugotovili, da skupine, kot je vaška straža pripomorejo k nižjim stopnjam kriminala. Trevor Hugh Bennett in Katy Holloway z Univerze New South Wales sta v svojem znanstvenem članku objavljenem v Security Journal npr. ugotovila, da je vzpostavitev neighborhood watch pozitivno povezana z zniževanjem stopenj kriminala v kar 56 odstotkih ameriških sosesk. Lobnikar, ki ga na portalu označijo kot “stroko” se ob tem sprašuje, kaj bo, “ko se bodo znašli na nasprotnih bregovih” s policijo. Zidar je ob tem jasen: “S policijo se sodeluje, vendar pa ta jamra, da ta ni dovolj močna, je pač izgorela.” Zidar se ob vsem tem sprašuje, zakaj se vendar ne ustanovi Narodna garda, kot je predlagala Slovenska demokratska stranka že v začetku leta 2016: “Vojska je v razsulu in že več let ima negativno oceno. Naj se torej organizira narod, ki je pripravljen na to, tudi leta 1991 smo se tako organizirali, nekateri smo tudi z golimi rokami takrat branili državo.” Lobnikar je bil sicer podpredsednik stranke Zares in torej desna roka enega najbolj razvpitih sedanjih botrov iz ozadja Gregorja Golobiča. Svoj čas je bil tudi državni sekretar na ministrstvu za javno upravo, danes pa naj bi bil spet politično nevtralen varnostni “strokovnjak”, ki se je že pred časom na pajdaško kapitalističnem portalu 24ur.com zavzel tudi za večja pooblastila policiji: “glede dovoljene uporabe lovilcev IMSI opozarja, da policije ne smemo omejevati, pač pa ji moramo dati potrebna orodja in ob tem poskrbeti za ustrezen nadzor nad njenim delom.”

Branko Lobnikar in Gregor Golobič, prijatelja v stranki Zares. (Foto: STA)

Eden temeljnih namenov resolucije je bil podelitev dodatnih pooblastil Sovi
Glede resolucije o strategiji nacionalne varnosti se je oglasil tudi poslanec SDS Žan Mahnič, ki je napovedal, da stranka ne bo podprla omenjene resolucije, ki bo po njegovem mnenju ostala zgolj črka na papirju, kot je poudaril pa so v Slovenski demokratski stranki vložili amandma, da pa se črta tisto, kar je v resnici bil eden od temeljnih namenov te resolucije: “To pa je, da Sova dobi dodatna pooblastila; sicer pod nekim sodnim varstvom, ampak poglejte si, kakšne odredbe je podpisoval sodnik Janez Žirovnik. Takšnih Žirovnikov je med sodniki še mnogo. Kako so preiskovali na podlagi sodne odredbe stanovanje bivšega poslanca SD Andreja Magajne, ko so ga obtožili pedofilije, potem pa se je ta disk kar izgubil. Se je izgubil, ga ni več. Na policiji ga je nekdo izgubil.” In še mnogi takšni primeri, ki govorijo sami zase, da tudi tistemu, ki bi odredbo podpisal, po Mahničevih besedah žal ne moremo zaupati, kaj šele Sovi, ki je namenjena že sedaj predvsem za špijunažo proti notranjemu sovražniku. Za obračunavanje s strani Gregorčičeve proti tistim, ki bi kakorkoli ogrozili tiste, ki sedijo na Gregorčičevi – ne v smislu življenjskega obstoja, ampak v smislu njihovih pozicij. Upam, da bo KNOVS začel odpirati tudi to vprašanje, kar se dogaja zadnje dni, o čemer poroča Požareport. Če se Sova zlorablja za to, da se slikari direktorje državnih podjetij, novinarje, poslance in kogarkoli, potem imamo mi hud problem.

Poslanec SDS Žan Mahnič. (Foto: STA)

Rok Krajnc

 • Slovenec

  Noro, take vaške straže so nujno potrebne, glede na slabo delovanje vojske in policije.

  • ROMAN Naprudnik

   In politike!

 • šmentanamuha

  RTV Slovenija in njeni sateliti Popkorn TV in Akanalizacija ogrožajo slovensko nacionalno varnost s svojim lažnivim in zavajajočim poročanjem.

 • Antonius

  Ob Zidarjevem naporu je vredno samo eno spoznanje. Kdor ga kritizira, je svoje poštenje zabarantal za varnost slovenske države.
  Veleizdajalec je zagotovo hvaležen tudi RtvS.

 • Miro Jereb

  Največ škode nam dela vlada…razni Rožleti in bedanci…

 • Ivan Ivanovič

  Očitno je, da se stari avtokratski režim, ki nikoli ni bil poražen, restavrira na vseh področjih: v javni upravi, represivnih organih, pravosodju, šolstvu, medijih … Povsod. Nekdanja partija se je po sestopu z oblasti dejansko le adaptirala na spremenjene razmere, v resnici pa nikoli ni spustila oblasti iz rok.
  Med drugim so pripravili novelo zakona, po kateri bo lahko medijski inšpektor prepovedal delovanje medija zaradi številnih razlogov. Ne vem, ali se slovenski opozicijski mediji, med katere sodi tudi Nova24tv, tega sploh zavedajo ali so se že vdali v usodo, da jih bo neokomunistični režim postopno odpravil. Pripravljajo jim smrtno obsodbo, opozicijski mediji pa nič.

  • Amerikanc

   Včeraj je prišlo celo do cenzure prispevka Nove24, na temo Jankovićevih pufov. Joj, joj, kam smo prišli. Venezuela se bliža,…Kordiš že skače od veselja.

   • janko

    To je naša kontinuiteta, social produkti.

  • Kapodistrias

   Zato pa 10. oktobra množično v Ljubljano na proteste! Takšne države, kot je zdaj, ne maramo. To ni naša država!

 • janko

  V Ameriki so ljudje oboroženi.
  Pri nas pa bi to seveda ogrozilo kontinuiteto, ki ljudi še vedno tretira za pohlevne molzne krave!

 • Amerikanc

  Že to, da je Šarko zaposlil Črnčeca za “svojo desno roko”, nam da misliti, da Šarko želi novodobno udbo tik ob sebi. Tudi vse ostale Šarkove eskapade okoli oglaševanja v “nepravih” medijih in okoli sovražnega govora, nam dajo misliti, da se Šarko počuti dobro samo takrat, ko je seznanjen z vsemi dejanji državljanov. Očitno smo že vsi, ki se ne strinjamo z udbomafijsko politiko, očrnjeni – crna tačka !

 • VERRZIFIKATOR

  Vasko Stražar

  ZIDAR IN SOVA

  Krajina je bela, ni še snežna,
  po gozdovih se zidar sprehaja,
  gleda, ali trdna je ograja,
  ne kamnita, je ograja mrežna.

  Kar zapiči vanj se jezna sova,
  ki podnevi morala bi spati,
  a pri miru zdaj ji ni obstati,
  besno prhuta in krili znova.

  »Kaj zidar po gozdu ti pohajaš?
  V moj rajon si vstopil brez pravice,
  tukaj vsa oblast v rokah je ptice,
  kot stražar po mojem zdaj razgrajaš!«

  Jo zavrne mož po vsej pravici:
  »Kje bila si sovica ponoči,
  kje podnevi, prosim, to sporoči,
  enkrat vsaj skovikaj po pravici!«

  Besna sova rada pridobila
  zoper bi zidarja in podobne
  kompetence nove, še bolj zlobne,
  roparice vsa pooblastila.

  »Ti imaš jih, tičica, ponoči,«
  ji zidar pošteno v kljun zbrusi,
  a podnevi, prosim, kar poskusi,
  jasno ti povem, da ni ti moči.«

  In se ptičici je zalomilo,
  še tako grdoba če skovika,
  še tako svoj zlobni kljun če vtika,
  konec je noči, je dan zvonilo!

 • IZBIRA

  To je RTV komunistična Jugoslavija, ki diskriditira zavedne Slovence? Novinarji pa so navadni kvizlingi in demagogi. Katera nacionalna TV postaja, katere države deluje prozi lastni državi.ogroža s svojim delom naionalno varnost, obstoj in blati državljane.ki jo plačujejo, da lahkosabotirajo njihov trud. Celo kriminalizirajo poštene ljudi To je sramota in veleizdaja.

  Vprašam RTV kvizlinge. Ali je zavzemanje za demokracijo, pravno državo, red in varnost, ki ga ne zagotavlja komunistična Vlada v nasprotju z ideali za katere se je ljudstvo v Sloveniji odločilo, ko je na referendumu in se z vojaškim uporom odločilo za novo samostojno Slovenijo? In v kateri državi živijo in komu nabijajo RTV prispevek?

  RTV Kvizling razpustiti in vzpostaviti RTV Slovenija!

 • IZBIRA

  Eden temeljnih namenov resolucije je bil podelitev dodatnih pooblastil UDBI!
  Ta komunistična nazadnjaška in primitivna drhal nas Slovence ne misli izpustiti iz svojih krvavih in umazanih krempljev.

 • JANEZ GUS

  Seveda tega komunistična rdeča greznica RTVS,POP,A NISO RAZLOŽILI zakaj SDS te resolucije ni podpšisala,ampak so samo vstrajno srali čez SDS,da ta stranka eno govori,drugo dela.

 • Felikss_AH

  Levičarski Mafiji je vse kar zveni na domovina, nacija, vasi, vaško, vaška in podobno – odbojno. Obsedenost na konkreten pojem “vaška straža” im se lahko spodnese z pojmom ki je bil njihov izum in so ga častili kot zdaj častijo Islam in Alaha. Zamenjati je “vaška straža” z nekaj kot – “Civilna Samoupravna Zaščitna Iniciativa” na primer… pa naj potem lajajo v lastno skledo.

 • Felikss_AH

  Mike Walsh pravi – – “Vse ki menijo da sta “Velika Zamenjava” s temi – https://russia-insider.com/sites/insider/files/styles/w726xauto/public/main/2019-Sep-23/photo_2019-09-22_04-19-07.jpg – in “Belski Genocid” samo navadno Desničarsko ustrahovanje, potem take čaka eno sočno grdo presenečenje … klic k prebujanju zaspanih Evropejcev je tik za vogalom… in prišel bo kot ledeni tuš mnogim”

  “Naši dragi” Levičarji niso osamljeni v svinjariji Multikulturalizma… sicer so samo izvajalci… ideje in ukazi pa prihajajo iz legla starejših “izbrancev”. V tej Kosher ergeli je še ena (do sedaj malo znana) oseba “vredna” vsake pozornosti… poleg že znanih – Sorosa, Barbare L Spectre, Macarona, Merkelove, Anette Kahane – https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/Birlikte_-_Podiumsdiskussion-0454_-_Anetta_Kahane_-_Ausschnitt.jpg – Noel Ignatieva – https://i.ytimg.com/vi/DdRO8R_rO14/maxresdefault.jpg … in še na tisoče ostalih Kosher osebkov je tudi ime – Emma Bonino.

  • Felikss_AH

   Emma Bonino – https://www.democratica.com/gCloud-dispatcher/f6caf001-91a8-11e7-b50c-001b21be4498 – (slika pove več kot vse ostalo o njej) – Italijanska Radikalka, Zunanja Ministrica 2013 – 2014, aktivistka Kultur-Liberlizma, nekdanja vodilna v “More Europe”… slavljena od Papeža kot feministična zagovornica splava… njen sodelavec je Sergio d’Elia, nekdanji pripadnik levičarske teroristične skupine “Prima Linea” in danes vodja radikalne skupine “Nessuno Tocchi Caino”. Še dva teroristična sodelavca sta z njo – Mambro in Fioravanti, osumljena umorov.

   Kosher Emma pravi – “… da bi preživetje Evrope in njene potrebe po socialnem varstvu morale izhajati iz premestitve ljudi iz najbolj naseljenih držav Afrike. Organizirati moramo premestitev prebivalstva iz Afrike, zlasti iz Nigerije, ki je najbolj naseljena država, čez 50 let pa bo imela večje število prebivalcev od vse Evrope. Zavajamo se, da je dovolj narediti zid in oni bodo tam ostali, no, ni tako”

   Mednarodni Anti-Belski korporativni mediji, ki so primarno v lasti in upravljanju Kosher neevropejcev, trdijo da je načrt etničnega nadomeščanja (Evropskega) prebivalstva prevara, ki so jo izumili teoretiki zarote za širjenje sovraštva. Kosher Emma potrjuje, da je zaupanja vredna organizacija (Open Borders), ki jo nadzira George Soros, priznala svojo osrednjo vlogo pri razseljevanju etničnih Evropejcev. Spodbujevalka brezplačnega splava danes pravi, da bo trajalo predolgo, da bi spodbudili (Evropska) rojstva, in raje zagovarja preseljevanje Afriškega prebivalstva v Italijo, po možnosti iz Nigerije.

   Zaradi tega pa je instalirana pro-“imigrantska” vlada v Italiji… da se umakne Multikulturalno motnjo Salvinija

 • xtc

  Težava SLO levakov je v tem,da se jim bo sleje kot preje zgodil narod,ampak ne zaradi nnarodne zavesti,ampak ,ker bo zmanjkalo denarja za podkupovanje volilcev.
  Bi pa opozoril še na nekatera kozlanja nekaterih komentatorjev,ki nabijajo vedno enake neumnosti,neuštevajočč,da vse zadeve ,delujejo ,dokler je denar in prejemki za vse,ko tega zmanjka pride do obračuna in vojsne in EU je na zelo dobri poti v to sploh ,ker se pridno igra z nevartno klopotačo imenova no hiperinflacija,ki bo sleje kot preje ušla iz rok.

 • macon

  Varnostno tveganje so pritepenci in ne domoljubi. Komunajzarska sodrga je v samopašju, pokvarjenosti in laganju povsem iztirila.

  Serjejo po lastnih ljudeh in povzdigujejo pritepene socialce in kriminalce, ker so zmešani.

  • Andrej

   Varnostno tveganje za komuniste so vedno domačini. Od leta 1940 naprej je to jasno dokazano. Kdor ni verjel dokazu so poskrbeli, da nikoli več ni mogel ničesar verjeti.

 • Kapodistrias

  Imenovati pisune in gobezdače režimskih trobil za novinarje je velik nesmisel. Le kakšni novinarji neki?

 • Felikss_AH

  Nameraval sem odgovoriti neki Ani Bidar, a je komentar zaradi očitne hudobno-maloumne sprenevedavosti najverjetneje umaknil kar moderator

  Kako Bolano Naklada tale Ani… ko pravi – – “Vaška straža se je pojavila kot “protiutež” CI Štajerska varda in prav nič drugega. Jasen dokaz za to so prispevki v medijih, ki so pod nadzorom »janšistov« – – Holy crap… epsko sprenevedava “miselnost” tipična “sodobnemu” Levičarju. Kaj pa gore dokazov o Levičarskem paktiranju z Globalisti in njihovo genocidno-uničevalno dogmo Odprtih Mej… ampak samo za Zahod

  Laprda še da je – – “Prepričana, da za vsem tem stoji Janez Janša s svojo SDS” … in da je ta – – “poteza povsem nepotrebna in prispeva k še globlji delitvi slovenske družbe na dva politična pola” – – očitno ji pa zmanjka prepričanj o delovanju “dobrega strička” iz Murgelstana in njegovih pajacev ki ih po domače kot na tekočem traku instalira v sintetične vladne kakalicije

  Mnogi v katere spada tudi tale Ani Bidar… ne morejo ali nočejo dojeti da je nemogoče zediniti vodo in olje… in prav taki smo Levi in Desni… in je ni sile ki bi nas lahko združila. To ni samo specifika v Sloveniji… tako je povsod… zato so državljanske vojne neprimerljivo bolj brutalne od “klasičnih”. Vzrok nezdružljivosti so definitivno Levičarji… in to iz preprostega vzroka ker je Levičarstvo Mentalni Defekt. Da pa je Mentalni Defekt se lahko razbere že samo iz njihovega Anacionalnega odnosa do lastne nacije… nagnjenosti k uničenju vsega tradicionalnega z sprejemanjem kvazi Multikulturalne dogme… in s tem odprava Evropskih nacij. Pa še en osebnostni defekt ih dale – SPRENEVEDAVOST

  Nič nenavadnega da Levičarji kot notorni domoizdajalci pljuvajo po pojmu domobranstva… in Domobrance iz WW2 imajo za izdajalce… kaj so pa pol prav danes oni s to njihovo kolaboracijo z “Multikulturalno” odpravo celotne Evropske civilizacije in narodov.

  • J.Smith

   Z levicarjem me lahko zdruzi samo nekaj kar mu posljem po dolgi (ali ktatki) cevi

   • Lcipher

    He he, enako

   • Felikss_AH

    Temu se reče “cevna enotnost”

 • Artur

  Useful Idiot Children Used for Globalist Climate Alarmism (Fri 9/20/19).

  https://www.youtube.com/watch?v=bFVpJT7lTmk

 • Mark Peterbilt

  Še malo , pa pridejo te gnide izdajalske na vrsto … to je golazen , ki jo je potrebnl izkoreniniti !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!