Slovensko identitarno gibanje – dokaz, da je lahko imeti rad svoj narod in državo ter zavračati vse totalitarizme!

Foto: Facebook Generacija Identitete Slovenija

“Narod je zasičen praznih obljub, politične korektnosti in zavajajočega populizma. Potreba po sveži, zdravi ter razumni miselni smeri je vse večja. Nikakršno koristoljubje, osebni interes, utopičnost ideologije ali obsesivna potreba po materializmu ne nadvladajo osnovnega človeškega instinkta po ohranjanju svoje vrste ter obvarovanja najbližjih. Zato je zavzeto iskanje alternativnih opcij v visokem porastu med mladimi. Tu nastopimo mi,” se glasi poslanstvo mreže mladih Generacije identitete.

V času, ko sta Evropo zajeli migrantska kriza in kriza vodenja, se je pojavila generacija mladih Evropejcev, ki stopa v bran svoji identiteti s poudarkom, da si bodo prihodnost oblikovali sami. Tudi v Sloveniji je nastala potreba, da je dovolj obrabljenih floskul o toleranci, neskončni strpnosti in medkulturnem sožitju. Kot poudarjajo v slovenskem identitarnem gibanju, je moderna progresivnost oziroma levičarstvo povsem uničilo pojem svobode govora, zaradi česar se je v mladih prebudil občutek upornosti, da bo potrebno v tej smeri nekaj radikalno spremeniti.

Zase sicer poudarjajo, da niso politično gibanje, niti niso zgolj skupina organiziranih ljudi, temveč so ideja – ideja ljubezni do domovine s čutom za ohranjanje lastne identitete, zato identitarizem, kot imenujejo svoje osrednje poslanstvo, postaja nova kontra-kultura. Zaradi polpretekle totalitarne zgodovine in prevlade progresivne politične miselnosti so številni ustvarjalci mnenja in mediji pojav gibanja, ki ima v srčiki delovanja “ljubezen do domovine in naroda”, označili za skrajno in celo fašistično. Ne dolgo nazaj je bilo slovensko identitarno gibanje tarča napadov s strani nekdanjih piscev Dnevnika, sedaj pa portala Siol, Primoža Cirmana ter Vesne Vuković.

Zagovarjamo miroljubno, nenasilno ter popolnoma legitimno obliko izražanja mnenja in aktivizma
Tam so jim poskušali pripeti vse mogoče konotacije o skrajni desnici, urjenju v nekakšnih vojaških kampih in akademski retoriki, pod katero so skrita islamofobna, ksenofobna, homofobna ter protisocialistična gesla.

Kot poudarjajo v Generaciji identitete, v svojem načinu delovanja nikoli niso postopali sovražno, nasilno ali v kakršnikoli obliki skrajno. “Zagovarjamo miroljubno, nenasilno ter popolnoma legitimno obliko izražanja mnenja in aktivizma. Zavračamo vse oblike totalitarnih ideologij, zato v svojih zapisih nikoli nismo malikovali voditeljev takšnih režimov ali idolizirali oseb, ki so se v svojih izjavah ali dejanjih zatekale k nestrpnosti, nasilju, terorizmu oziroma kakršnikoli drugi obliki ekstremizma. Odločno zanikamo takšna ostudna podtikanja brez vsakršnega smisla ali argumentirane osnove. Identitarno gibanje v Sloveniji v nobenem postopku ne deluje protizakonito, posledično ni nobene smiselne osnove za prepoved takšnega gibanja. Naša stališča glede vseh omenjenih zadev so sicer jasno poudarjena na naši spletni strani, a nobenega od navedenih dejstev, prikladno, ni moč zaslediti v omenjenem članku.”

Pri tem poudarjajo, da sebe vidijo kot izven-parlamentarno opozicijsko gibanje – ukvarjajo se z javnim mnenjem v Sloveniji in Evropi ter z akcijami, kampanjami in izobraževanjem na političnem področju, naslavljajo osrednje problematike v okviru politike identitete ter priseljevanja. Zavedanje pomena lastne identitete je za člane gibanja samoumevno temeljno prepričanje, ki ne zahteva nobenih strankarskih programov. Generacija identitete zato v svojem delovanju vselej deluje popolnoma neodvisno od političnih strank. “Bistvo našega obstoja je metapolitično delovanje, ki je, sodeč po paniki na levici, zelo uspešno.” Identitarno gibanje v Sloveniji tako ni uradno, niti neuradno, povezano s katerokoli politično stranko, kar je po svoje povsem razumljivo.

Radi imajo slovenske gore in pomagajo humanitarno
Pogled na njihovo spletno stran v resnici razkrije različen nabor aktivnosti mladih identiracev. Hodijo v hribe in skrbijo za telesno kondicijo, zbirajo zamaške za odrasle z možgansko poškodbo. “Danes smo Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV Draga, Ljubljana), enoti, namenjeni odraslim s pridobljeno možgansko poškodbo, oddali večjo količino zbranih plastičnih zamaškov. S podobnimi akcijami bomo nadaljevali tudi v prihodnje. Želimo spodbuditi narodno solidarnost in poskrbeti, da zbrana sredstva preidejo v prave roke in pomoči potrebnim državljanom,” so zapisali na družbenem omrežju Instagram.

Čaščenje totalitarnih simbolov je psihopatološki fenomen
Pomembno sporočilo so zapisali tudi ob dnevu upora proti okupatorju in ga namenili številnim procesijam po vsej Sloveniji, ki vsako leto bolj spominjajo na neke druge čase. Da leta 2018 še vedno prirejamo parade v spomin na totalitarne in zlagane dogodke, so označili za psihopatološki fenomen. “Smo namreč predstavniki mlajše generacije, ki jo zanima prihodnost in ne čudaška obsesija z zastarelimi ideologijami preteklosti,” so zapisali. Medtem ko se zahod spopada predvsem s problemom kulturnega marksizma, imamo v Sloveniji še vedno opravka tudi s starejšo obliko teh destruktivnih idej namišljenega osvobajanja malega človeka. Zato poudarjajo, da je vsem totalitarnim režimom, ki so krojili kruto in težko usodo Slovencev, mesto tam, kjer so tudi ostali. V zgodovini.

Peter Truden

 • šmentanamuha

  Vau, iskrica upanja …

 • David Hitler

  Dobr tepih za usrane čevle BRISAT

 • RATATA

  Na licu mesta bi oqrcu tistga, ki je napisu na licu mesta!!!

 • Djuro Sumar

  Še eno BLABLA združenje. Verjetno računajo na kakšen državni denar.

  • Olga2345

   A mislite, da so to vaši? Da mečejo kocke za Sorosov in udbaški denar?

   • Djuro Sumar

    Za tele pa res ne vem čigavi so. Morda pa niso od nikogar?

    • kalavnik

     Tvoji so Sorosovi, tile sigurno niso. Cigavi so potem?

     • Djuro Sumar

      Vprašanje je čigavi so oni in ne čigav sem jaz. Če te to zanima, me vprašaj, pa ti bom razložil. Soros za mene ne obstaja, ker ne priznavam liderjev, ne levih ne desnih.

 • RATATA

  Komu pervo zdravico
  Napili bomo krog in krog?
  Slovencov porodnico,
  Deželo našo živi Bog.
  Brate vse,
  Kar nas je
  Sinov slovenske matere!

  V sovražnike z oblakov
  Rodu naj na’šga treši grom!
  Prost, ko je bil očakov
  Naprej naj bo Slovencov dom!
  Naj zdrobe
  Njih roke
  Verige vse, ki jim teže!

  Bog živi vas Slovenke,
  Prelepe žlahtne rožice!
  Ni take je mladenke,
  Ko naše je kervi dekle;
  Ko do zdej,
  Za naprej
  Slovite drage vekomej!

  Ljubezni sladke spone
  Naj vežejo vas na naš rod,
  V njim sklepajte zakone
  De nikdar več naprej od tod
  Hčer sinov
  Zarod nov
  Ne bo pajdaš sovražnikov!

  Mladenči! Zdaj se pije
  Zdravica vaša, vi naš up!
  Ljubezni domačije,
  Noben naj vam ne osmerti strup!
  Ker po nas
  Bode vas
  Jo serčno varvat’ branit klical čas.

 • Jaka Sraka

  Kako lepo bi se imeli, imeli bi vse dobrine kot na razvitem zahodu, če v preteklosti ne bi imeli prekletega komunizma in sedaj izrtirjenih levičarjev.

 • Olga2345

  Bravo mladi! Pojdite tudi VSI na volitve!

  • Djuro Sumar

   Pojdite in volite katero koli napredno levo sredinsko stranko, kajti le tako nam bo zagotovljena svetla prihodnost.

   • stajerc5

    V rdeci riti je tema, nobene lucke ni!

    • Tone

     V črni riti sveti večna lučka.

 • Antonius

  Identitarno gibanje ni politično gibanje, ki pa s svojimi opozorili in prizadevanjem vendarle močno posega v politiko. Politika je urejanje odnosov in spoštovanje družbeno sprejetih in uveljavljenih pravil. Svoboda govora je v vsaki demokratični Ustavi zapisana na prvi strani vseh navedenih pravil v tej *knjigi*.
  Zdaj postajamo priče nasilja, ker svobodo govora sicer dovoljujejo, omejujejo nam pa izražanje vsebin.
  S fašistom ali *skrajnim* desničarjem ozmerjajo vsakogar, ki javno izrazi nestrinjanje s spreminjanjem odnosov, razumevanjem dogajanja v družbi, ki nam ga vsiljujejo razno razni samooklicani prevarantski dušebrižneži, mirotvorci, človekoljubci in kar je *roza* istospolnega.
  Identitarno gibanje naj bi na deklarativni ravni sicer ne bilo politično gibanje, a s svojim prizadevanjem še kako posegajo v medsebojno razumevanje v družbi in njen odnos do nje same.
  Zbiranje zamaškov je zagotovo nepolitična dejavnost, nestrinjanje s tem, kar nam počnejo partizanski dodatkarji in njih politični dediči, pa identitarno gibanje zagotovo zelo močno povezuje povezuje s politiko.
  Prav je, da se oglašajo in opozarjajo, ker je tudi njihovo identitarno gibanje sestavni del naše skupne politike in ohranjanju, spoštovanju odnosov v naši družbi.

 • dob

  Narod ponosnih zbiralcev zamaškov

  • xtc

   Hja Slovenci težko razumejo zakaj so nekateri narodi uspešni.

   • Djuro Sumar

    Uspešnih narodov ni, so le uspešni posamezniki.

 • xtc

  Totalitarnih idej in ideologov ter krame -Nacional socialisti,socialisti,komuznisti,Fašist,kulturni marksisti=0levi fašistii se ne znebiš in je ne izkoreniniš s demokratičnimi prijemi to je jasno.

 • Janez

  Naciji itak

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!