fbpx

Twitter provokator Rok Jarc je v resnici razbijalec slovenske desnice

Rok Jarc (Foto: Twitter)

Agent Provocateur je francoski izraz za osebo, ki je nastavljena s strani določene politične ali vladne organizacije, da infiltrira drugo, običajno novonastalo politično frakcijo. V slovenskem političnem prostoru je bilo veliko takih “špicljev”, a eden izmed bolj znanih je človek z imenom Rok Jarc, ki se včasih predstavlja s psevdonimom “Rok de Ljubljana”. Sodeloval naj bi tudi z avstrijskimi nacionalsocialisti leta 2015 in 2016. Po številnih indicih naj bi šlo za pravega režimskega “krta”, ki so mu med drugim delali reklamo v piškotarskem Reporterju.

Po znanih informacijah Rok Jarc, ki stalno pljuva po Slovenski demokratski stranki, ni bil politično aktiven pred pričetkom migrantske krize leta 2015. Po javno dostopnih podatkih je star 46 let, po izobrazbi profesor zgodovine in geografije in po poklicu turistični vodnik. Od leta 2015 do zdaj je deloval v različnih političnih skupinah, organizacijah in strankah, kjer naj bi na prefinjeno paranoični način ustvarjal razdore. Že od samega začetka, tj. njegove prisotnosti na socialnih omrežjih, stalno napada Slovensko demokratsko stranko in njen podmladek Slovenska demokratska mladina ter poslansko skupino Evropske ljudske stranke (EPP) z različnimi teorijami zarot.

Najprej moderator Facebook skupin, zatem pri Čuševih Zelenih, NSi in nazadnje pri DOM-u
Rok Jarc je bil pred migrantsko krizo politično neaktivna oseba. Aktiviral se je v drugi polovici leta 2015, med začetkom migrantske krize. Sprva je deloval kot moderator nekaterih skupin na socialnem omrežju Facebook. Leta 2018 je postal član propadle stranke Zelenih Andreja Čuša, a je po neuspelem in poraznem rezultatu Zelenih na državnozborskih volitvah leta 2018 odkorakal drugam. Po določenih informacijah poznavalcev razmer naj bi bil Jarc neuradni podpornik NSi. To potrjuje vabilo iz jeseni 2016 s strani podmladka NSi Mlada Slovenija, ko so Jarca povabili kot gosta in govorca na svoji okrogli mizi. Nazadnje, med evropskimi volitvami leta 2019, je bil podpornik propadle Domovinske lige Bernarda Brščiča, kjer naj bi ravno tako ustvarjal razdore in razprtije znotraj stranke. Izdaja se za “desnega libertarca in domoljuba”, po drugi strani prijateljuje z avstrijskimi nacionalsocialisti, ki so še pred 15 leti Slovence označevali za “nearijske azijate”.

Kaj naj bi počel na komemoraciji SS v Ulrichsbergu?
Po neuradnih in zanesljivih informacijah naj bi se Jarc leta 2017 udeležil komemoracije nemške nacistične enote v Ulrichsbergu na avstrijskem Koroškem. Glede na to, da se izdaja za desnega libertarca in domoljuba, je malce ironično, da se brati z avstrijskimi nacionalsocialisti, ki so še pred 15 leti Slovence označevali za “nearijske azijate”. Leta 2015 in 2016 naj bi sodeloval v skrajno desni stranki Partei des Volkes (PDV), ki je znana po svojih neonacističnih stališčih. To potrjuje izbrisan videoposnetek iz leta 2016, kjer je Rok Jarc povabljen na sestanek PDV v Beljaku. Nekateri člani PDV so bili v preteklosti tudi neonacistični obritoglavci. Dotična nacionalsocialistična ideologija je slovanske narode, med njimi tudi Slovence, smatrala za “nearijske” in “nevredne življenja”. To potrjuje zapis v knjigi Himmlerjeve Avkzilarije (Himmlers Auqilliaries), ki govori o Slovencih kot mešanici “subčloveštva”. Slovenci so bili obsojeni na prisilno germanizacijo lastne domovine in jezika ter na eksterminacijo. Istočasno pa se samooklicani “slovenski domoljub” Jarc brati z avstrijskimi nacionalsocialisti. Ironija?

Na Twitterju ženske zmerja s “perjadjo”
Kot so nas opozorili določeni poznavalci razmer, naj bi imel Rok Jarc več povezav in kontaktov z LGBT-lobijem in deluje v dobrobit LGBT-lobija, ki je produkt globoke države. Na Twitterju naj bi imel Jarc več lažnih profilov, med drugim naj bi se izdajal tudi za žensko “Johanco” in “JoAnnaOfARC“, ki piše v ženski osebi, a z istim slogom pisanja kot Rok Jarc, in si celo všečkata objave med seboj. Ali gre tu za neko osebnostno motnjo ali krizo spolne identitete, naj presodijo ustrezni izvedenci psihiatrične stroke. Na Twitterju napada člane in simpatizerje desnice, saj naj bi po navodilih globoke države želel razbiti desnico in diskreditirati njene člane.

Ali je Rok Jarc agent globoke države ali le človek z določenimi morebitnimi osebnimi problemi, bo pokazal čas. A vsekakor tu ne gre za naključja in so indici med seboj zelo povezani.

Gre za “krta” Damirja Črnčeca?
Po nekaterih indicih naj bi šlo za pravega režimskega “krta”, ki naj bi deloval direktno pod taktirko Damirja Črnčeca, sekretarja vlade Marjana Šarca. Temu v prid priča dejstvo, da je bil pompozno predstavljen tudi v piškotarskem trobilu Reporter v lasti Martina Odlazka. Znano je namreč, da ima Črnčec velik vpliv pri tem mediju, ki je v zadnjem obdobju namenjen zlasti rušenju največje opozicijske stranke. Tam so Jarca predstavili kar kot “antisocialista” in kot “desnega libertarca”.

Rok Jarc (Foto: posnetek zaslona)

Hana Murn