Twitter provokator Rok Jarc je v resnici razbijalec slovenske desnice

Rok Jarc (Foto: Twitter)

Agent Provocateur je francoski izraz za osebo, ki je nastavljena s strani določene politične ali vladne organizacije, da infiltrira drugo, običajno novonastalo politično frakcijo. V slovenskem političnem prostoru je bilo veliko takih “špicljev”, a eden izmed bolj znanih je človek z imenom Rok Jarc, ki se včasih predstavlja s psevdonimom “Rok de Ljubljana”. Sodeloval naj bi tudi z avstrijskimi nacionalsocialisti leta 2015 in 2016. Po številnih indicih naj bi šlo za pravega režimskega “krta”, ki so mu med drugim delali reklamo v piškotarskem Reporterju.

Po znanih informacijah Rok Jarc, ki stalno pljuva po Slovenski demokratski stranki, ni bil politično aktiven pred pričetkom migrantske krize leta 2015. Po javno dostopnih podatkih je star 46 let, po izobrazbi profesor zgodovine in geografije in po poklicu turistični vodnik. Od leta 2015 do zdaj je deloval v različnih političnih skupinah, organizacijah in strankah, kjer naj bi na prefinjeno paranoični način ustvarjal razdore. Že od samega začetka, tj. njegove prisotnosti na socialnih omrežjih, stalno napada Slovensko demokratsko stranko in njen podmladek Slovenska demokratska mladina ter poslansko skupino Evropske ljudske stranke (EPP) z različnimi teorijami zarot.

Najprej moderator Facebook skupin, zatem pri Čuševih Zelenih, NSi in nazadnje pri DOM-u
Rok Jarc je bil pred migrantsko krizo politično neaktivna oseba. Aktiviral se je v drugi polovici leta 2015, med začetkom migrantske krize. Sprva je deloval kot moderator nekaterih skupin na socialnem omrežju Facebook. Leta 2018 je postal član propadle stranke Zelenih Andreja Čuša, a je po neuspelem in poraznem rezultatu Zelenih na državnozborskih volitvah leta 2018 odkorakal drugam. Po določenih informacijah poznavalcev razmer naj bi bil Jarc neuradni podpornik NSi. To potrjuje vabilo iz jeseni 2016 s strani podmladka NSi Mlada Slovenija, ko so Jarca povabili kot gosta in govorca na svoji okrogli mizi. Nazadnje, med evropskimi volitvami leta 2019, je bil podpornik propadle Domovinske lige Bernarda Brščiča, kjer naj bi ravno tako ustvarjal razdore in razprtije znotraj stranke. Izdaja se za “desnega libertarca in domoljuba”, po drugi strani prijateljuje z avstrijskimi nacionalsocialisti, ki so še pred 15 leti Slovence označevali za “nearijske azijate”.

Kaj naj bi počel na komemoraciji SS v Ulrichsbergu?
Po neuradnih in zanesljivih informacijah naj bi se Jarc leta 2017 udeležil komemoracije nemške nacistične enote v Ulrichsbergu na avstrijskem Koroškem. Glede na to, da se izdaja za desnega libertarca in domoljuba, je malce ironično, da se brati z avstrijskimi nacionalsocialisti, ki so še pred 15 leti Slovence označevali za “nearijske azijate”. Leta 2015 in 2016 naj bi sodeloval v skrajno desni stranki Partei des Volkes (PDV), ki je znana po svojih neonacističnih stališčih. To potrjuje izbrisan videoposnetek iz leta 2016, kjer je Rok Jarc povabljen na sestanek PDV v Beljaku. Nekateri člani PDV so bili v preteklosti tudi neonacistični obritoglavci. Dotična nacionalsocialistična ideologija je slovanske narode, med njimi tudi Slovence, smatrala za “nearijske” in “nevredne življenja”. To potrjuje zapis v knjigi Himmlerjeve Avkzilarije (Himmlers Auqilliaries), ki govori o Slovencih kot mešanici “subčloveštva”. Slovenci so bili obsojeni na prisilno germanizacijo lastne domovine in jezika ter na eksterminacijo. Istočasno pa se samooklicani “slovenski domoljub” Jarc brati z avstrijskimi nacionalsocialisti. Ironija?

Na Twitterju ženske zmerja s “perjadjo”
Kot so nas opozorili določeni poznavalci razmer, naj bi imel Rok Jarc več povezav in kontaktov z LGBT-lobijem in deluje v dobrobit LGBT-lobija, ki je produkt globoke države. Na Twitterju naj bi imel Jarc več lažnih profilov, med drugim naj bi se izdajal tudi za žensko “Johanco” in “JoAnnaOfARC“, ki piše v ženski osebi, a z istim slogom pisanja kot Rok Jarc, in si celo všečkata objave med seboj. Ali gre tu za neko osebnostno motnjo ali krizo spolne identitete, naj presodijo ustrezni izvedenci psihiatrične stroke. Na Twitterju napada člane in simpatizerje desnice, saj naj bi po navodilih globoke države želel razbiti desnico in diskreditirati njene člane.

Ali je Rok Jarc agent globoke države ali le človek z določenimi morebitnimi osebnimi problemi, bo pokazal čas. A vsekakor tu ne gre za naključja in so indici med seboj zelo povezani.

Gre za “krta” Damirja Črnčeca?
Po nekaterih indicih naj bi šlo za pravega režimskega “krta”, ki naj bi deloval direktno pod taktirko Damirja Črnčeca, sekretarja vlade Marjana Šarca. Temu v prid priča dejstvo, da je bil pompozno predstavljen tudi v piškotarskem trobilu Reporter v lasti Martina Odlazka. Znano je namreč, da ima Črnčec velik vpliv pri tem mediju, ki je v zadnjem obdobju namenjen zlasti rušenju največje opozicijske stranke. Tam so Jarca predstavili kar kot “antisocialista” in kot “desnega libertarca”.

Rok Jarc (Foto: posnetek zaslona)

Hana Murn

 • SIMON ROZIC

  Kaj hočeš, človek je poln kompleksov, kolovrati po svetu, da bi bil opažen,
  njegove odločitve so dvospolne, dvotirne, izživlja se na stoinen način in
  je moralno nezrel ! Takšnih ima Slovenija zelo veliko, premeščajo se iz stranke
  v stranko, miselno ne dohajajo situacijam, zato so tudi nevarni. Včasih je udba
  najemala prav take za gostilniške radarje in spoznal si jih, oziroma si jih zavohal
  na daleč ! On je nihče!

  • zokispoki

   Peder !

   • Franc Šink

    To se vidi.

   • SIMON ROZIC

    …nima izbire !

  • zokispoki

   Ein echte Fettsack !

  • zokispoki

   Torej to, da se brati in udinja pri “ta plavih” pri sosedih, no, ta je pa lovska ! Verjamem, da je podtaknjenec, taksni spini so pri udbovskih pedrih nekaj povsem normalnega !

 • Amerikanc

  Rdečkoti nastavijo na taka mesta svoje “pederčine”. Še na “POP Kmatijei” je tako.

 • mapu

  Samopodoba mu je na psu….

 • tasilo

  Ehh … Rok Jarc … retardiran bajsi bi rad bil drekobrbec, pa je navaden brbodrekec.

  • Oliva

   Potencialni kandidat za borčevsko penzijo.

 • montyamp

  Če ta voluhar ni potomec majskega partizanstva sn jaz pecikl .

 • lojze

  In Reporter pravi temu osebku desni libertarec, Šarec je levi libertarec, Črnec pa nadlibertarec!

 • matjaž

  Ali mora Nova24 res objavljat take članke, ki človeka dobesedno ubijajo. To spominja na najhujše stalinistične čase blatenja ljudi. Ali nimate normalnega urednika, ki bi teli deklici dopovedal, da tako pisanje ne sodi v resne medije.

  • pupa

   Zmirjanje žensk s perjadjo pa je na nivoju tega vampeže, ki ne vidi dlje kot seže njegov vamp. In take “intelektuelce” producira slovensko šolstvo.

 • Dominik Sajko

  Tega tipa naj bi redno srečevali v lokalu Tiffani kjer zahajajo geji in transeksualci. Očitno so se govorice potrdile. To, da pa načrtno provocira in dela razdore na desnici je pa logična posledica, saj je to v interesu LGBT lobija.

  • Slovenka

   In v interesu mnogih drugih. Ima pa SDS srečo. Neprimerni in nekvalitetni tipi se sami poberejo iz te stranke, niti izključiti jih ni treba. SDS ima neverjetno sposobnost samoočiščevanja.

   • freedomfighter

    Hahah sds ima neverjetno sposobnost samociscenja…kaksne res pokate…sds ima neverjetno sposobnost izgona vsakega clana ki se samo malo razhaja v mnenju z leaderjem

    • Schemva Miro

     Mogoče bo pa ta ritopik nagnusni,tebi prav prišel,vzemi si ga domov,ti bo razširil obzorje iz zadnje strani.

     • freedomfighter

      Ne jaz o ritopikih ne razmisljam vidim pa da vas je na desnici ogromno ki povsot vidite in sanjate ritopike…sem pa preprican da clanstvo v sds ni pogojevano s tem da je nekdo strait

 • Mitja Čampa

  Ker je Rok Jarc razkril, da je SDS v Bruslju glasovala za Marakeš deklaracijo, ga ta članek hoče diskreditirati.

  • xtc

   In to v časniku ,ki ga urejajo “invalidi” na plačilni listi Šarčeve in Mirotove naveze za Makareško deklaracijo ,a ne Tunnek?
   Spet te bo treba blokirat tud z tem nickom-koliko so ti jih že ukinili z takimi 1-4 comments?

   • rrrrr

    Tona Pajnkiherjev se spreobrne, ko se v lastno sodno zanko zvrne.

 • Novakec1

  Hebeš tako desnico če jih lahko taka zguba nervira.

 • xtc

  Teh krtov od Kučana je še kar nekaj,JJ jih uspešno izganja iz SDS zato tak bes,
  O časopisu oz.Tedniku Invalidov pač nima smisla izgubljati več besed ,kredibilnost blizu ništice,tako je ,če Reveijo urejajo “invalidi” in članke pišejo “invalidi”.

  • hermannn

   Nekaj podobnega kot Kralji ulice!

 • Slovenka

  Takih tipov bo vedno več na takih in drugačnih omrežjih, napadi na SDS se stopnjujejo, samo poglejmo si Reporter. Prav je, da se take tipe razkrinka.

 • Olga101

  Samo še en prostitut komunistov ups levicarjev! Laž, podtikanje, diskreditacija, likvidacije so takim v krvi! Prej so sodelovali z nacisti, zdaj z islamisti, vedno proti lastni domovini in domoljubom!

 • sloustava

  Oj, Rokec, odrasti, pozicioniraj se ze enkrat, ti mali, debeli krtek. Priznaj, sem krt in zivim na racun naivnih Slovencev in drzavljanov. Uzivam v tuji nesreci, saj sem jo jaz insciniral. Priznaj, moralni podhranjenec!

 • Boy

  Tip hoce biti Lustrator pardon Libertarec, a vsakemu ne rata.
  SDS bi se morala distancirati od neonacistov in neo fasistov!

  • kalavnik

   A neo je kot dodatek, a obstaja tudi neo levicar, neo podjetnik, neo desnicar. Ne razumem tega pojma.
   Ah tocno, se neo libaralec, sam ne vem kam ta spada, samo vem, da ga moja levicarska sestricna krivi za vse njene tegobe in retardirane mozgane…

   • freedomfighter

    Jaz sem Neo liberalec in tocno vem kam spadam…neo liberalca sta bila raeghan in thacherjeva…neo liberalci se posvecajo ekonomski politiki…skratka umik drzave oz gospodarstva, deregulacija itd…so pa neo liberalci tudi veliki zagovorniki osebne svobode in odgovornosti…lahko bi rekli da smo neo liberalci desnicarji ki nismo obremenjeni z religijo in tradicijami ampak vidimo bistvo politike v izboljsevanju pogojev za podjetnistvo in visanju zivljenskega standarda

    • kalavnik

     Tocno tako, ampak tale neo pri tebi nima kaj iskati.
     V USA je pojem liberalizma povezan z levicarstvom in predvsem z antifo – anarholiberalno radikalno fasisticno levicarsko skupino.
     V SLO recimo, vsi komunajzli tolcejo po neoliberalcih,beri desnicarjih, kot si sebe dobro opisal. Jaz osebno se izogibam vsega tega neo sranja, ker po levicarski doktrini ta neo pomeni skrajni in nic drugega. Neo desnicar=skrajni desnicar, samo desnicar – nimam pojma…
     Osebno se smatram za libertalca, kar je vsaj v USA v nasprotju s pojmom “Liberal”.

   • Boy

    Ti ne razumes in jaz naj ti razlagam?
    Tu je link na razlago http://bos.zrc-sazu.si/cgi_new/neva.exe?name=ssbsj&expression=neo
    in to je link na cenik instrukcij https://www.go-tel.si/instrukcije/cenik.php
    Ce pa je to humor ala Serpentinsek, bom bruhal.

 • xtc

  Nasmeji me obupno kruljenje “Invalidskega časnika” v bran “ubogi” Korčetovi,ki ji JJ bojda grozi.
  A so ti bedaki mislili ,da po vsem tem kar se je dogajalo od 49-91-do danes nebo treba odgovarjat?

  Izdajalci in morolci lastneega naroda in podporniki tega se bodo sleje kot preje znašli pred ljudsko roko pravice z koruptivnimi pravniki in sodniki in še kom vred-pridelano nagrado bo pač treba tudi sprejeti,če delaš proti lastnemu naroodu,kar levičarji tudi vedno delajo,moraš tudi sprejeti kazen ,ki ti jo bo naložil-pa naj “Invalidi” iz “Invalidskega podjetja ” še tako jočejo z levaki vred.

 • Peter Korosec

  Pozabili ste omenit tudi da je provociral s vprasanji kako to, da clan izvrsnega odbora SDS, Robert Kolaric s svojim gradbenim podjetjem iz Ptuja, SODELUJE pri gradnji DZAMIJE v Ljubljani. Neprijetna vprasanja, saj smo mi baje proti islamizaciji Slovenije. Ce pa Katar placa, potem pa veter ze malo drugace piha.

  • Lustrator

   Neprijetno vprašanje je edino to ali se samo delaš, da ne razločuješ med pobudnikom/organizatorjem/legalizatorjem in izvajalcem ali pa ti je vsegliharizem prirojen? Za islamizacijo Slovenije so odgovorni izključno tisti, ki so projekt gradnje džamije ter gradbeno dovoljenje odobrili (in seveda posredno volivci te politične opcije), ne pa tisti ki pač izvajajo delo, ki bi ga sicer nekdo drug. Po tvoji logiki smo na nek način kompromitirani vsi državljani, saj hočeš ali nočeš plačujemo davke preko katerih se financirajo partijski posli in izvajamo dela, ki so tako ali drugače povezana z državo (kar je velika večina poslov v naši etatistični državi.

   • Peter Korosec

    hvala na razlagi. Zdaj tudi razumem janicarje, ki so klali in ropali po Sloveniji. Saj niso bili pobudniki/organizatorji/legalizatorji, ampak samo podizvajalci.
    No vazno je, da znate to razliko pojasniti svojim clanom in da se ve kaksna je vasa NACELNOST.
    Placevati davke v Sloveniji ali pa sodelovati pri gradnji dzamije kot izvajalec, je ena in isto. Ni pa to isto kot ce bi bil pobudnik/organizator/legalizator.

    • Lustrator

     Problem življenja v totalitarnem slovenistanu je v tem, da izbire pogosto NI. Ne glede na to v katero šolo vpišeš otroka, ga pelješ v kremplje partijskih politkomisarjev (izjeme so zaenkrat katoliške šole), ne glede na to kje si študiral, si študiral pri komijih, ne glede na to kje se zavaruješ, se zavaruješ pri komijih, ne glede na to v kateri lekarni kupiš zdravilo, si ga kupil pri komijih, ne glede na to kam hodiš v službo, tako ali drugače delaš za komije (razen če si v podjetju, ki ima 100% izvoz v tujino, pa še tu moraš imeti precej zvez, da ti partija pri tem ne nagaja), ne glede na to v katero večje gledališče greš gledati predstavo, spet financiraš komije, ne glede na to za kateri športni klub navijaš,… Dejstvo je, da partija pri nas obvladuje vse družbene strukture in je hkrati tudi največji delodajalec v državi (posredni in neposredni). Če ne živiš ravno od zraka ali si odvisen izključno od poslovanja s tujino, potem te absolutne načelnosti enostavno ni možno živeti. A še enkrat; če ti ne boš naredil posla, ga bo pač kdo drug (po možnosti kakšen rdeči “rođo”) po možnosti z dodatno provizijo, kar pomeni še več denarja v rdečih žepih – bravo načelnost.

     Sam osebno (zgolj zato, ker imam do islama zelo ostro stališče) bi se sicer temu poslu skušal izogniti razen če bi bilo od tega odvisno preživetje mojega podjetje in zaposlenih. Islamizacije se ne preprečuje z odklanjanjem posla, ampak z volitvami, referendumi in demonstracijami.

 • pajot

  Temu tipu češarika ne funkcionira optimalno.

 • Nepriviligiran

  Čudi me, da ta avtohtoni hendikepirani mongoloid ni v vrstah SDS ali NSi. Pasal bi še v Levico ter SNS. Mah, v vsako slovensko stranko. Saj so sami kekci ter rožletki v političnih strankah.

  • xtc

   Ja sploh na Levi in “Žlahtni desnici”.

 • AntiRed

  Človek je s svojim klevetanjen uničil že toliko desničarjev, kot jih niso celotni masovni mediji z antifo na čelu v celotni slovenski zgodovini.

 • Uroš

  Do sedaj ni bil opažen, vi na Novi 24 pa ste ga sedaj postavili pod reflektorje. Vaša standardna napaka. Kot pri Svetlaninih partizanskih orgijah, ki so, paradoksalno, njaveč medijske pozornosti dobile prav pri vas.
  Ne boste nikoli razumeli, da je v tem in podobnih primerih najboljša strategija IGNORE!!! Do sedaj nas večina za tega nesrečnika ni slišala in niti ne bi. Če pa že, pa nanj ne bi polagali nobene pozornosti.

 • Sandokan

  po moje je komunist

  • TITOJEZAKON

   Ti si pa antikrist

   • tohuvabohu

    Ne, to je Emil Milan Marija Pintar.

 • freedomfighter

  Ja kaj pa drugega…ce si upa clovek kaj reci proti sds je takoj levicar in podtaknjenec hahahah…kako jaz uzivam v vasi zblojenosti in neuspesnih poizkusih zavajanja na katere nasedejo edino volivci sds

 • mariborčanka

  in tako deluje en profesor zgodovine?!?!?!

 • trumpet2018

  vedno neki luzerski odvratni zabuhli debeli knedli, kot tunek in podobni plačanci

 • Schemva Miro

  Ne moreš zgrešiti,ritopik.

 • Lon Wolf

  Nein, er ist kein Provokator, in seiner Rede wolte er zwischen den Zeilen folgendes sagen:,, Slowenisches Volk, hat eine Uralte europäische Beheimatung und Siedlung, die mit der deutschen sehr ähnlich ist, und kann und muss in Eintracht mit ihr zusammen leben. Der Reichskanzler hat damals am Anfang einen grossen Fehler begonnen, wo er die slowenisch sprechende Bevölkerung zwangsmässig germanisieren wollte, obwohl die Mehrheit von ihnen ganz für Ihn war am Anfang, und ihm als Befreier vom serbischen Fremdherrschaft angennomen hat. Später hat selbst diesen Fehler eingesehen , und dann waren die Sanktionen nicht mehr so streng wie am Anfang für Slowenen. Kaum jemand weisst es heute, dass er auch dieses gesagt habe: ,,Im Sud Kärnten und Untersteiermark gibt es viel mehr reine Arier wie im übrigen Kärnten und Steiermark, also diese Lügen und Verleumungen, dass er uns als niedrige Rasse eingestuft hat ist unwahr. Eines Tages wird es aber die ganze Wahrheit am Tageslicht kommen, und erst dann werden wir im Frieden zusammen leben können. Auf Deutsch-Slowenisches HEIL( was eigentlich HEILIGUNG auf Slowenisch – Svetost pomeni).

 • IvoZbogar

  Nova24TV je velika zagovornica domobranstva, ki je priseglo Hitlerju (in s tem tudi Himlerjevi ideologiji) in mu strastno služilo do konca. Danes pa je zapisala med ostalimi bedstaočami tudi eno pametno in sicer … citiram …. Dotična nacionalsocialistična ideologija je slovanske narode, med njimi tudi Slovence, smatrala za “nearijske” in “nevredne življenja”. To potrjuje zapis v knjigi Himmlerjeve Avkzilarije (Himmlers Auqilliaries), ki govori o Slovencih kot mešanici “subčloveštva”. Slovenci so bili obsojeni na prisilno germanizacijo lastne domovine in jezika ter na eksterminacijo.
  Zdaj samo čakam trenutek, ko bo dokončno slovenske domobrance spoznala za izdajalce slovenstva in Slovencev.

 • D Zen

  cisto mozno da je clovek kreten, ampak hana murn je pa fejk ime.