Pretresljiva zgodba, ki jo morate slišati: Še vedno je živ spomin, kako so partizani Alojzu Hudniku iz Sela pri Dobrovi krvoločno umorili deset članov njegove družine!

Alojz Hudnik (Foto: posnetek zaslona)

Pričevanje Alojza Hudnika iz Sela pri Dobrovi je eno najbolj pretresljivih doslej. V njem namreč spregovori o nezaslišani tragediji, ki je med 2. svetovno vojno prizadela njegovo družino. Revolucionarno nasilje je terjalo življenja kar desetih članov njegove družine. Večina je bila barbarsko pobitih, in sicer brez strelnega orožja. V dogajanje je bil po Alojzovem prepričanju vpleten tudi domačin Ivan Dolničar, poznejši general in predsednik zveze združenj borcev, ki je dal leta 1945 umoriti celo lastnega brata.

V najnovejši oddaji Pričevalci dr. Jožeta Možine, za katere obstoj se je na nedavni spominski slovesnosti v Kočevskem Rogu zavzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, svojo življenjsko zgodbo predstavlja Alojz Hudnik iz Sela pri Dobrovi, ki se mu pridruži tudi žena Olga. Omenjeno pričevanje je eno najbolj pretresljivih doslej, saj Hudnik med drugim spregovori o tem, kako je revolucionarno nasilje vzelo življenja desetih članov njegove družine, v njihovi hiši pa se je naselilo vodstvo Osvobodilne fronte.

Pričevanje Alojza Hudnika iz Sela pri Dobrovi je eno najbolj pretresljivih doslej. V njem namreč spregovori o nezaslišani tragediji, ki je med 2. svetovno vojno prizadela njegovo družino. Revolucionarno nasilje je terjalo življenja kar desetih članov njegove družine. Poleg Alojza je od celotne družine preživela le še sestra Marija Veronika Hudnik. V pričevanju se Alojzu pridruži tudi žena Olga Hudnik, ki je prav tako doživela bridko družinsko izkušnjo, saj je bila njena mati, sicer mama dvanajstih otrok, po vojni več let v zaporu, kjer so jo tudi mučili. Prav žena Olga je Alojzu stala ob strani, da se je po desetletjih molka in trpljenja odločil pomorjene svojce poiskati ter jih pokopati v posvečeni zemlji.

Poboj desetih članov družine Hudnik
Tragedija Hudnikovih se je začela novembra 1942. Partizansko vodstvo je takrat iskalo zatočišče v Polhograjskih dolomitih na obrobju Ljubljane. Hudnikovi so bili premožnejša kmečka družina, ki je bila v dobrih odnosih s partizani, a prav njihovo hišo so si vodilni funkcionarji izbrali za svoje prebivališče. V dogajanje je bil po Alojzovem prepričanju vpleten tudi domačin Ivan Dolničar, poznejši general in predsednik zveze združenj borcev. Ko so partizanski likvidatorji vdrli v hišo, je imel Alojz štiri leta, sestra pa pet let. Bolehna mama je od šoka umrla, sedem članov družine, tudi očeta, pa so odvedli in jih naslednji dan pomorili, povečini brez strelov. Čez teden dni so na grozovit način umorili še staro mamo. S sestro sta tako na kmetiji ostala sama. Po vojni je bil ubit še en stric. Skupno je tako revolucionarno nasilje vzelo življenja desetih članov družine Hudnik.

V zločine je bil vpleten partizan in nekdanji vodja Zveze borcev Slovenije Ivan Dolničar.

V hišo Hudnikovih se vseli vodstvo Osvobodilne fronte
V hišo Hudnikovih se je med vojno vselilo vodstvo Osvobodilne fronte, med drugim Edvard Kardelj, Boris Kidrič in Edvard Kocbek. “Spali so v mojih posteljah,” poroča Alojz, ki je nato živel pri sorodnikih. Ob tem pripoveduje, kako se je prebijal skozi otroštvo in ves čas pogrešal mamo in očeta. V šoli se je sprva zatikalo, nato je šlo bolje: prišel je do poklica, se poročil, z ženo pa imata tri sinove in tudi že vnuke. A vendar sta v njem vseskozi kljuvala žalost in občutek dolga do prednikov, ki so bili krivično pomorjeni. Že v osemdesetih letih mu je namreč eden izmed likvidatorjev ponujal denar in priznal, da je bil oče nedolžen.

Iskanje grobov svojcev
Po letu 1990, ko je komunističnega, ki mu je pomoril starše, zamenjal demokratični sistem, si je Alojz upal spraševati več. Slovensko sodišče je tako Hudnikove opralo vsakršne krivde. Ne glede na to je šele leta 2015 prišlo do prvega izkopa v Dolgi grapi pri Babni Gori, le streljaj od hiše, kjer je komunistično vodstvo s Kocbekom podpisalo znamenito Dolomitsko izjavo. Pri tem so odkrili le ostanke ženskih žrtev, med njimi 16-letnega dekleta, katerega identiteta ostaja neznana. V nadaljevanju je Alojz v oddaji Tednik na Televiziji Slovenija prosil slovensko javnost, naj mu tisti, ki kaj vedo, pomagajo najti očeta, da ga bo lahko pokopal. Dobil je nekaj groženj, med drugim s podtaknjeno bombo, a prišel je tudi do namigov, kaj se je dogajalo z žrtvami in kje naj išče. Leta 2018 so ob podpori Petra Hribarja, ki je prav tako nastopil v oddaji Pričevalci, našli grobove očeta in drugih. Danes vse žrtve iz družine Hudnik skupaj ležijo na dobrovskem pokopališču.

Celotno pričevanje Alojza Hudnika in Olge Hudnik si lahko ogledate TUKAJ.

Opravičilo predsednika 
Hudnikovim se je v imenu države opravičil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik zveze združenj borcev Tit Turnšek pa je nezaslišano znova napadel Hudnikove ter opravičeval njihov umor.

M. D.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM !
  ALI MEN9, NAM
  KDORKOLI OD VAS BEROČIH
  ZNA POJABITI TOLE “ZBRKO”
  OKROG
  ROJSTVA IN IDENTITE OSEBE EX T.I MARŠALA TITA ?
  Meni, Janez Kepic-Kernu
  ni niti najmanj jasno kdo naj ni sploh
  bil
  ta realni človek t.i. maršal TITO !? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  Nam vsiljevani, “poznani” t.i. Josip Broz “Maršal Tito” verjetno res ni bil kovinarski vajenec Josip Broz iz Kumrovca. Vse več dokazov je, da je bil ta nam vsiljevani “poznani” “MARŠAL TITO” čisto druga oseba.

  Citatni preposnetek: Iz posnetka intervjuja gospoda MOMČILA JOKIĆA.

  Klobčič vprašanj v zvezi z nejasno identiteto osebe t.i. Maršala Tita, se vedno bolj razpleta.

  Že za življenja ex. KP, ZK diktatorja t.i. MARŠALA J. B. TITA so zaradi njegovega čudnega načina govora in zaradi njegovega znanja klavirja ter “fevdalnega” stila vedenja obstajali stalni, seveda prikriti dvomi v to da bi bil diktator Maršal TITO res tisti Josip Broz kovinarski vajenec iz Kumrovca.

  Po objavi knjige “TAJNI DOSJE J.B, TITA”, ki jo je leta 1992 objavil zelo znani, hud TITOV (že za življenja J.B. TITA) nasprotnik – MOMČILO JOKIĆ, ki je ponudil največ “dokazov”, da je bila vsiljevana nam podoba diktatorja MARŠALA TITA – KOT KOVINARSKEGA VAJENCA, pravzaprav politično KP, ZK oblastno – ideološki konstrukt?!

  Raziskovalec INTELEKTUALEC IN VELIK “POŠTENJAKAR” MOMČILO JOKIĆ je na osnovi podatkov in sledi ter posrednih dokazov, postavil svojo verzijo o IDENTITETI ROJSTVU, STARŠIH in ŽIVLJENJU vsem nam poznanega ex. KP, ZK diktatorja JOSIPA BROZA TITA.

  Verzija Momčila JOKIČA je bistveno DRUGAČNA od uradne verzije o identiteti in življenju t.i. MARŠALA TITA. Po njegovi verziji naj bi bilo rojstno ime ex. KP, ZK MARŠALA TITA

  Franz (Franc), tudi Jozef (Josip) AMBROZ:
  rojen naj bi bil kot nezakonski sin poljske grofice, vdove Marije E. – S., ki je imela 160 hektarjev veliko zemljiško posest – latifundija v bližini zelo poznanega madžarskega mesta – SZEGED. Rojen naj bi bil dne, 17. 3. … – tej grofici in upravitelju njenega posestva, Franzu AMBROZU

  Kot zanimivost:

  Sedanja vas AMBROZFALVA, s 500 prebivalci, južno od Szegeda na Madžarskem.

  Več podatkov najdete v posnetkih z intervjuji z gospodom MOMČILOM JOKIĆEM, ki jih navajamo

  CITATNO – s sliko in z LINKOM na posamični intervju g. M. JOKIĆA. V teh intervju g. Jokić ne podaja podatkov le o identiteti Maršala Tita, temveč tudi, katere vse njemu osebno konkurenčne, KPJ funkcionarje (Ivo Lola Ribar, Đuro Đaković, itd) je na poti na vrh KPJ, odstranil s svoje poti – jih dal “likvidirati”, itd.

  Tajni dosije J. B. TITO.

  (https://www.youtube.com/wat

  Samo ja znam ko je bio TITO.

  (https://www.youtube.com/wat

  Ko je bio TITO?

  (https://youtu.be/FrXQPxCUO3A)

  Kliknete na sliko in odprl se vam bo celoten video posnetek konkretnega intervjuja g. M. JOKIĆA.

  Ena zadnjih izdaj, v veliko jezikov prevedene knjige, g. Momčila Jokića:

  TAJNI DOSIJE J. B. TITO.

  Ta knjiga je dosegljiva na spodnjem linku za prosto, brezplačno branje –

  vsem zainteresiranim, izberite vam ustrezajoč link, npr tega:

  (https://openlibrary.org/boo

  Spodaj l.r. podpisani Janez Kepic-Kern zapisane CITATNE PODATKE o vprašljivi identiteti javne osebe “poznane” kot t.i. J. B. Maršal Tito tu pri nas v Sloveniji objavljam zaradi tega, ker gre za podatke, pomembne tudi za državljane Republike Slovenije. Zgoraj citirani podatki so pri nas v Sloveniji javno pomembni, vsaj iz dve razlogov:

  Šolajoča mladina ima polno pravico, do polne prave resnice o pomembnih javnih zgodovinski osebah in dogodkih,
  Vsi se verjetno strinjamo, da morajo biti tudi državne službe in ljudje aktivni v nji, ki se ukvarjajo z identitetami oseb z obveščevalnimi podatki, itd, … dovolj vešči, visoko strokovno sodobno usposobljeni, da bodo zmožni samostojno uradno raziskati vprašljive in sporne identitete preteklih in sedanjih oseb in dogodkov, pomembnih za nas državljane in za našo državo R. Slovenijo.
  Konec, koncev se le nahajamo v visoko digitalizirani dobi, leta 2019, 21. stoletja. Mar ne?

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

  •Edit•Reply•Share ›
  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 2 minutes ago
  PA ŠE TA – ZBRKA
  OKROG
  OTROK, KI NAJ BI JIH RODILA “URADNA” MAMA OD T.I. MARŠALA TITA ?!
  KER JE
  NA DUNAJU LETA 1892 RODILA OTROKA – FRANZA BROZA,
  KAKO NAJ BI POTEM – MAJA 1892 – RODILA ŠE
  “KOVINARJA J.BROZA TITA?
  Ali
  kdo od vas na pojaniti
  to
  zbrko z rojstvi otrok Marije BROZ-JAVERŠEK? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  ZGODOVINSKO
  IN PRAVNO-VELJAVNO – DOREČI !
  SPODAJ
  KOT
  ZANIMIVOST PODAJAM – V KNJIGI M. JOKIĆA NAJDEN DOKUMENT,
  DA
  JE MARIJA BROZ-JAVERŠEK – LETA 18892
  NA
  DUNAJU RODILA OTROKA – Z IMENOM – Franz BROZ ! Čudno – mar ne ?

  SVODODA, MISLLI, GOVORA
  ITD
  – ABSOLUTNO SEM – “ZA”
  NPR.
  Pred kratkim sem temeljito pregledal 1. izdajo knjige kosovskega Srba
  – Momčila JOKIĆA
  TAJNI DOSIJE JOSIPA BROZA iz 1992. leta.
  V
  tej knjigi sem naše zanimiv – DOKUMENT: kopijo izpiska iz matične knjige.
  KNJIGE
  ROJSTEV – NA DUNAJU – LETA 1892.
  V
  TEJ KOPIJI – LEPO PIŠE ! Marija BROZ-JAVERŠEK
  JE
  LETA 1892. – na DUNAJU RODILA OTROKA I IMENOM – Franz BROZ.
  Seveda
  se takoj postavi vprašanje: KDO, ČIGAV OTROK – JE BIL – tisti Franz BROZ !?
  iN?
  Zlasti se postavi vprašanje: KAKO JE ISTA ŽENSKA – MARIJA BROZ-JAVERŠEK
  LAHKO
  V MAJU 1892 – RODILA ŠE T.I. JOSIPA BROZA:
  – KASNEJŠEGA
  KOVINARSKEGA VAJENCA ? – Zagonetno – ni kaj ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Z
  MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edic
  P.S.
  Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”://sloveniana.si/identiteta-ma…

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 12 minutes ago
  V NAŠI SLOVENIJI – SE – NIČ NE DOGAJA
  TUDI
  NA SPODNJEM PODROČJU.
  SE ZDI – NIČ?
  TUDI
  NA PODROČJU DRŽAVNIH, PRAVNIH, REHABILITACISKIH,
  ODŠKODNINSKIH ITD. – KOREKTNIH DRŽAVNIH – URADNIH PORAVNAV
  POSLEDIC
  KPS, KPJ STALINISTČNO-TITOISTIČNIH
  NESODNIH
  “POLIT MORJENJ” – UREDITVE
  – REHABILITACIJ, DRŽAVNIH ODŠKODNIN POLITIČNO VZROČNO – PRIZADETIM ITD.
  Tega
  je bilio v naši R. Sloveniji – “malo” !
  nakazana – težka problematika – pri nas, v Sloveniji
  na
  uradno, državno UREDITEV – ŠE ČAKA !

  Rehabiltacija DRAŽE MIHAJLOVIĆA
  URADNA, SODNA REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA, LETA 2015 V BGD.
  PRILAGAM/O VAM
  KOMPLETEN TEKST PRISPEVKA
  IZ PRVE ŠTEVILKE MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”, JULIJ 2018.
  Še enkrat naj močno poudarim,
  da država Srbija močno prehiteva našo državo R. Slovenijo
  na področju
  korektne, pravne in moralno etične ureditve posledic KP STALINIZMA in TITOIZMA na področju Srbije: velik del
  KP stalinističnih, titoističnih nesodnih POLITIČNIH LIKVIDACIJ so v R. Srbiji že uredili,
  kljub velikemu obsegu
  takih nesodnih politično/marksističnih likvidacij, od leta 1941 dalje.
  Npr.:
  že jeseni leta 1941 so KPJ Stalinistični komunisti, pod vodstvom t.i. Maršala Tita na tak način likvidirali preko
  – 400 premožnejših ali Stalinu nenaklonjenih prebivalcev okoliša UŽICE !
  Več najdete o tem v mojem prispevku
  in
  v virih na internetu.! Ex OK knjižničar iz LJ. l..e. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/wp-co

 • Steiermarkt

  Pljuvate po NOBju, pljuvate po istospolnih, pljuvate po Srbih…
  IN POTEM VAS CUDI ZAKAJ Z VAMI NIHCE NOCE V KOALICIJO ???

  • xtc

   Zakaj vas nihče ne mara umsko prizadetih,si se vprašal Tunek?

   • Steiermarkt

    govoris o sebi !!!

  • SIMON ROZIC

   Hvala za tvoje lažnive “partizane”, hvala za istospolne sprevržence,
   hvala tudi za proruske Srbe! Kar sami jih imejte !

  • janko

   S vami, ki “ne dovolite spreminjati naše zgodovine, kakor so jo napisali naši zgodovinarji”, ki ste v vsem ena sama napačnost, težnja samo navzdol… ??

  • Joško

   Takih, kot ji ti zagovarjaš, jaz ne maram v koaliciji.

  • if

   Po Srbih je genocidno udaril Karl Marx, avtor marksizma in posledično produciranega boljševizma.
   https://youtu.be/40GT0AuGHEI?t=50

 • xtc

  Sicergrozljiva in moreča zgodba.
  A glede na sestavo SLO NOB komunističe elite med WW2 nič čudnega-sŠLO je za drhal iz družbenega dna brez moralnih in drugih zavor.

 • Antonius

  Revolucionarnim partizanskim prascem gre kot po loju. Umorijo 10 nedolžnih kmečkih civilov, potem se skoraj 70 let sprenevedajo, si omislijo spravni spomenik in brez priznanja in opravičila postanejo zopet nedolžni.
  ———
  Pogled 100 let nazaj nas danes spominja na čas, ko je srbska vojska vkorakala v Celovec. Koroški Slovenci so se potem z lahkim srcem odločili, da raje kot v kraljevini Jugoslaviji, ostanejo kar v Avstriji.

  • Steiermarkt

   Teslo, komunizma ni vec. Ne znas citat? Kaj pise? Poglej spodaj:
   Po letu 1990, ko je komunističnega, ki mu je pomoril starše, zamenjal demokratični sistem, si je Alojz upal spraševati več.
   ANTONIUS = TESLO NA KVADRAT.
   Ze 29 let imamo demokraticni sistem, ti pa se vedno kvakas o komunistih.

   • janko

    Lažeš, izkrivljaš, zavajaš….. še zverine ubijajo samo za potrebe hrane, s svojim življenjem branijo vsaka svojo vrsto, svojo čredo…
    Komunizem pa ni teslast – je pošastnost, je satansko delo, zdrav človek in nobeno bitje na svetu ne premore takšnih dejanj.

   • FORT WORTH

    Demokraticni sistem z blesavim zagovornikom krvave revolucije, bratomorne in drzavljanske vojne turnskom, ki si prizadeva ukiniti svobodo govora, odajo Pricevalci, ki ne zeli, da se raziskujejo MED IN POVOJNI revolucionarni poboji…
    Men se zdi, da si ti Teslo, ki ima namesto glave prazen lonec.

   • Joško

    To ti misliš. Levaki še vedno častijo revolucionarno nasilje in poboje.

   • Anton

    kaj ti je tabletka popustila, o kaki Demokraciji pa ti to govoriš?

    sarkazem press

   • macon

    V demokraciji bi vi bolj malo tulili še premalo so jih. Plačevali bi kazni, par vas najbolj norih bi bilo pa po zaporih, kamor sodijo(te).

    • Steiermarkt

     Kdo so to mi?
     Jaz nikoli tega nisem rekla.

   • pupa

    Steiermarkt

    126 comments • 82 votes

    Ali vam ta informacija kaj pove? Meni pove vse.

    Včasih se je ta pojavljal kot lažna OLGA.

    • Steiermarkt

     vcasih kot lazna PUPA

    • Steiermarkt

     TOLE CITAJ TESLO, PONAVLJAJ DOKER NE BOS ZNALA NA PAMET:

     Danes ko postajam pionir
     dajem častno pionirsko besedo,
     da se bom pridno učil in delal,
     da bom spoštoval starše in starejše ljudi,
     da bom zvest in iskren tovariš,
     ki izpolnjuje dano besedo.

     Da bom hodil po poti najboljših,
     cenil slavno delo partizanov in naprednih ljudi sveta,
     ki želijo svobodo in mir.

     Da bom ljubil svojo domovino,
     vse njene bratske narode,
     da bom gradil novo življenje
     polno radosti in sreče.

  • janko

   ************
   Ja! In še kako zelo je potrebno obsoditi pošastni peklenski komunizem!
   Pogledam govorico obrazov na zg. fotkah – in vidim veloko!

   • Hribouc

    Veš, ko so ti razložili kakšno revolucijo bodo naredili in kaj bodo vse od nje imeli, je klonilo veliko ljudi.

    In za izvedbo svojih sanj so ubijali, morili, mučili svoje nekdanje kolega, prijateljice, sosede, svoje ljubice in popolne neznance.
    Postali so krvavi od zunaj, njihove duše so umrle.

    • sunday

     njim duša ne ure – ampak crkne in zgnije !!!

     • janko

      Duša je neumrljiva, preti jim večno trpljenje – če se temeljito ne spreobrnejo in pokesajo! Zagotovo!

  • FORT WORTH

   Logika.
   Ob razpadu yugovine so se tudi crnogorci odpovedali bratom srbom…

  • Hribouc

   Bravo Antonius.

   Ravnokar sem končal braje Pera Simića, Tito.
   Ne pove veliko novega, vendar pove na res realen, produktiven, učinkovit način, brez pridevnikov zadeve take kot so bile. Res dobro spisano, dokumentirano, argumentirano.
   Če boste brali, bodite pozorni na spremno besedo Janka Prunka.
   Moram reči, da ta pa je kaliber vseh kalibrov.
   Zver Milan mora biti ponosen nanj, četudi tega uradno noče.

  • sunday

   točno tako, res je !!!

 • Gilbert Beko

  11 je spizdo in to šteje!

 • FORT WORTH
 • totex39

  Neverjetno nas so v šoli učili o domoljubnih partizanih in njihovih zmagovitih borbah, šele po več kot 70 let spoznavamo njihovo pravo grozovito zgodovino, ker si ljudje upajo javno pričati tudi drugo plat zgodovine. Ampak to še ni konec, kajti še danes imamo stranke, ki javno zanikajo vse to kar so ljudje v resnici doživljali in hočejo na vsak način zgodovino prikazati v sebi v prid.

 • Joško

  Kakšni morilci so bili ti”partizani”? Pa to so bili slabši od najkrvoločnejših zveri. Me zanima, kako njihovi potomci gledajo na svoje starše- morilce; upam, da se jih sramujejo do dna duše. Človek kar ne mor verjeti, da je bila parija sposobna takšnih zločinov nad lastnim narodom, nad sosedi, prijatelji.

  • Tomaz

   Ja verjetno ne brez Razloga

   • Joško

    Kakšen je tvoj razlog, da ubijaš otroke?

 • MEFISTO MODRI

  Edinih pravih zmagovalcev nad nacifašizmom v Sloveniji in lastnim narodom pa znova niso povabili na slovesnosti v Normandiji.

  Bandit123 se bo hudo razjezi in jim preklel mater fašistično in nacistično.

 • Zgornji

  GROOOOOOOZNOOO , KAAAKOOO ZLOBEN NAROD SMO POSTALI !!! ! !!! Nič čudnega, da se pripravlja K
  onec sveta v Naslednjem Desetletju … Mir vam bodi do tedaj.

 • Nata

  + + + + + + + še pišite, čeprav mnogi mislijo, da je že dovolj ! NI ! nikoli tudi ne bo !In, tiste osmrtnice, ki sta jo pred letom dni Hudnikova,se dobro spominjam
  Jaz je že ne bi napisala !
  Hudič naj jih pocitra rdečkarje. Kakšno strašno ” uslugo ” so naredili ljudem, ki so s čistim srcem in mislijo odšli v partizane. Ni jih bilo malo !
  Zato ne bodo komunisti dali miru.Sedaj so res močni in mislim, da je naslednji na vrsti g. Možina in njegove oddaje ??
  Kaj bomo res samo gledali, brali in pisarili ???

  In rezultat tiste osmrtnice ?
  Takole je silni Turnšek napisal na portalu ZZB
  https://www.zzb-nob.si/aktualno/resnica-o-druzini-hudnik-odgovor-na-osmrtnico-objavljeno-v-casopisu-delo-19-5-2018/ki
  Je pa ta portal ” res vreden ” . . . . . . . branja !

  • antimur

   Tako dolgo je potrebno pisati, da bodo te zločinske pošasti ter rdečezvezdaška golazen, ki te pokole podpira spregledali, če ne drugače s kakšnim trdim argumentom po betici, pa nisem za nasilje, ampak očitno se drugače ne bomo rešili teh zločinskih norcev, zame je zločinska tudi golazen, ki to podpira. Za ostudnega Turnška je pa škoda besed.

 • ZatonMesecnikov

  Ni čudno, da Pričevalci nekatere hudo motijo. Na fejsbuku celo zbirajo podpise Peticije za njihovo ukinitev.

  Češ, da “razdvajajo” narod….

 • if

  Šolski sistem prejšnje države in RS sta si podobna v interpretaciji vsebin, ki tičejo marsksizma, njegovih produktov boljševizma/komunizma in vseh posledic v zgodovini vključujoč sedanji čas.

  Bistvo nedemokratične interpretacije zgodovine sloni na naklepnem iztrgu zgodovinskih dejstev iz kronološkega vzročno posledičnega teka po načelu “zgodovino interpretirati v korist laži kot namenskega orodja za kontinuirano pohabljanje demokracije in posledično uzurpacije oblasti”.

  Vse to je produkt avtorja marksizma Karla Marxa, ki je v uničenje predvidel Baske, Srbe, Slovane …
  https://youtu.be/40GT0AuGHEI?t=44

  Ni nerazumljivo, da samostojna Slovenija ječi tudi pod težo komunstičnega fosila ZZB NOB, ki vzdržuje OF laž pri življenju.

 • Janez Pavel Kanc

  Brez vzroka jih niso pobili.
  Premožni ljudje niso spadali v koncept “slavne” komunistično-boljševiške partije. Zato so jih pospravili.

 • tomnidari

  In koliko je bilo še takih družin, za katere ne bomo nikoli izvedeli? Turistična zveza Slovenije bi kot glavno promocijo dežele lahko uvedla slogan Dežela z največ komunističnih morišč na kvadratni kilometer. Planinsko društvo pa uvedlo Pohod Po Poteh Tisočerih Morišč.

 • JANEZ GUS

  Zbrat podpise pa zločinca Dolničarja s tega pokopališča prekopat za zid.Tako so v Rusiji oz. še SZtakrat naredili s Stalinom.

 • Hribouc

  Odlično, da pišete o tem nezaslišanem zločinu!

  Katastrofa nečloveka Tita Turnška, ki danes tuli, da je bil pomor Hudnikovih prava stvar, da so bili izdajalci, mislim, da je rekle celo banda ali banditi .
  In to izreče po jasni odločitvi sodišča, da so Hudnikovi nedolžni !

  KDO BO TURNŠKA KLICAL NA ODGOVORNOST ?
  Odg.: Nihče, ker vsakdo parcvi, da Miličarji, Tožilci in Krivosodje v španoviji zla ne bo ukrenilo ničesar.

  Turnšku, očitno ostane le še Božji tron, pred katerega bo stopil kmalu.
  Od tam naprej, pa naj si vse pripiše sam.
  Vsak las naglavi ima preštet vsako sekundico ničevega življenja.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++SE STRINJAM, ABSOLUTNO č.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • palačinka

  Od prvega dne vstopa v politiko je bil na soncu zažgan in dokazano izgubljen na področju podpore Slovencem.
  Lepota na papirju je bila zanj edina vrednota, ki jo je kasneje dopolnil z blebetanjem v prazno in na koncu odkrito sodeloval z izdajalci naroda.
  Njegov obisk pod Krenom na proslavi zločincem proti slovenskemu narodu, hkrati pa zagovarjanje prevarantske oddaje Pričevalci, ki je naročena s strani tiste elite, ki Slovenije že dolgo ne mara, je samo pika na izdajo naroda.
  Njegova praznina iz ust trdi, da mora tudi oddaja, ki lažno prikazuje zgodovino, obstajati in še naprej deliti narod, kajti le tako bomo čez nekaj let dokončno v sodobnem taborišču smrti, ki mu bomo rekli Merkel/Macron EU.
  Skoraj zagotovo bomo dočakali pred koncem njegovega političnega življenja državni zakon, ki ga ne bo nikoli več možno izbrisati – zmagovalci 2. svetovne vojne so bili sodelavci Hitlerja in Mussolinija, ki so delali vse, da njima podjarmijo slovenski živelj in jima podarijo celo Slovenijo, kot to delajo danes njegovi tesni sodelavci ob njegovem božjem soglasju.
  Živimo zares v dobi najhujše sramote, ki je celo leto 1991 ni upalo tako jasno napovedati, čeprav je takratna pokvarjena elita vse to že načrtovala.
  Pri nas ima pravico do svobodnega govora vsak, ki zna lagati v korist politike, elite in cerkve, vsi ostali pa bodo preganjani, kajti resnica bi bila smrt za Slovenijo.
  Zato pa imamo izdajalskega predsednika, ki mu je lasten obstoj daleč nad etiko, moralo in slovenskim narodom!
  Bomo tudi mi Pričevalci izginotja neke dežele, ki je pregnala fašizem in nacizem! Nič kaj tiho se vrača Hitlerjev obisk Maribora leta 1941, najvišji pa navdušen!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/475772/pahor-ljubi-delitev-slovencev

  • ZatonMesecnikov

   Te moti oddaja Pričevalci palačinka? Bi se tvoj dedi morda prepoznal v njej?

 • Hribouc

  Napaka v uvodu.

  Dolničar je svojega brata Dommobranca sam našel v Teharajah in ga pripeljal domov in ga tam pred vsemi domačimi hladnokrvno umoril !
  (nimam vira, sem pa to navedbo večkrat bral v medijih- to je Hudičev primer brez presedana)

  • ZatonMesecnikov

   Ja, bratomor je izgleda zagrešil. Kot kajn iz Svetega pisma…

   Peter in Ivan…

   Zaznamki: resnico, je, treba, povedati…

   Oddano: 27.12.2011 || 09:57:14

   Oktobra letos je umrl nekdanji predsednik Zveze združenj borcev Ivan Dolničar. Mediji so temu dogodki namenili kar nekaj pozornosti in so med drugim omenili, da je bil že leta 1941 aktivno sodeloval v “narodnoosvobodilnem boju” in da je bil “narodni heroj”.

   Zamolčali pa so eno zgodbo iz njegovega življenja, ki meče nekoliko drugačno luč na njegovo “herojstvo” kot tudi na partizanski “narodnoosvobodilni boj”. O tem je oktobra 2010 pripovedoval Vladimir Dolničar, sin Petra Dolničarja, ki je bil brat Ivana Dolničarja.

   Družina Dolničar je živela v Dobrovi pri Ljubljani in je bila partizansko usmerjena. Štirje člani te družine so bili pri partizanih, med njimi tudi sin Peter Dolničar. V partizanih je nasprotoval nasilju

   in pobijanju nedolžnih civilistov, zato so mu ukazali naj ubije družino Ambrožič iz Dobrove. Na izvršitev ukaza so za nadzor nad njim poslali poleg njega še enega VOS-ovca. A Vladimirjev oče ni hotel izvršiti zločinskega ukaza lažnih “borcev za svobodo”, temveč je Ambrožičeve

   pri zadnjih vratih rešil iz njihove družinske hiše. S tem človekoljubnim dejanjem si je pri “borcih proti okupatorju” nakopal smrtno obsodbo in zanj ni bilo drugega izhoda kot pristop k domobrancem, da bi ubežal partizanskim krvnikom. S tem pa je, kot je pozneje zapisal

   njegov brat Ivan, postal “narodni izdajalec” ter povzročil “gorje in sramoto” svoji družini. Skupaj s Petrom Dolničarjem je k domobrancem pristopil tudi sin Ambrožičevih, oče prihodnjega nadškofa Toronta in kardinala Alojzija Ambrožiča, ki je tudi umrl avgusta letos.

   Peter Dolničar je bil po vojni iz Koroške vrnjen v Teharje, kjer se je za njim izgubila sled. Petrov brat, general Ivan Dolničar, v knjigi Generalov let (Založba Modrijan, 2005) na strani 41 piše: “…znašel se je (brat Peter) v Teharskem taborišču. Jaz sem bil takrat s Štirinajsto divizijo v Avstriji. O njegovem zajetju me je po telefonu obvestil Janez Petje iz Celja, ki je bil svoj čas moj namestnik v 13. brigadi.

   Vprašal me je, ali ga hočem videti. Poiskal sem še mlajšega brata Lojzeta, ki je bil v diviziji in oba sva se odpravila v Celje. Bil sem v veliki dilemi. Kaj naj storim? Ali naj ga pokončam? Ko sem prišel zvečer v Celje, so me na Oddelku

   za zaščito naroda zadržali na večerji, v taborišče Teharje pa naj bi šel zjutraj.

   Naslednji dan so v taborišču postavili v vrste vse domobrance, vendar med njimi ni bilo mojega brata Petra. Začudeno sem gledal moje spremljevalce, ki mi niso vedeli nič povedati. Šele pozneje sem izvedel, da so ga odpeljali ponoči in tako preprečili kakšno nepremišljeno

   dejanje, ki bi ga lahko storil. Najprej sem se jezil, po premisleku pa sem jim bil hvaležen. Zelo lahko bi se zgodilo, da bi ob snidenju in ob spominu na vse gorje in sramoto, ki jo je brat prizadejal družini v razburjenju potegnil pištolo. Sem pa v taborišču posredoval, da so

   spustili domov nekaj mladoletnih fantov iz meni znanih družin iz sosednjih vasi, ki so se kdove kako znašli med domobranci.”

   Da je bilo res tako, je Vladimir Dolničar podvomil že pred leti, ko so mu prišle na ušesa drugačne govorice, a v slišano ni mogel verjeti. Ko je leta 2008 umrla Vladimirjeva mati, ga je prosila naj dostojno pokoplje očeta. Zato je odšel v Teharje, od tam prinesel nekaj prsti in

   dal na nagrobnik zapisati, da je Peter Dolničar umrl v Teharjah. „In potem so peli telefoni“, pravi Vladimir. „Ni bilo tako,“so zatrjevali a nihče ni prišel z odkrito besedo na dan. Z besedami: „Boš že izvedel,“ so se ti pogovori navadno zaključili.

   Potem pa je prišlo po pošti pismo, ki ga je napisal Tone Šebenik. V njem je, po besedah Vladimirja Dolničarja, zapisan nekoliko drugačen konec kot ga beremo v generalovi zgodbi.Ivan in Lojze sta brata Petra vTeharjah našla. Zatem sta ga v črni limuzini skrivoma pripeljala domov.

   „Tam so mu kot ljudsko sodišče sodili. Oče je bil tožilec – sodnik, bratje in sestre porotniki.“ Sodba se je glasila smrt,

   izvršena pa je bila za domačo hišo… Šebenik navaja tudi nekatere ljudi, ki so bili navzoči, sklene zgodbo Vladimir Dolničar sin pokojnega Petra. „In očetovi posmrtni ostanki še vedno niso pokopani, ampak imam veliko upanje, da se bo to zdaj le zgodilo!“ sklene pripoved. Pove še, da ga je že pred leti stari oče klical k smrtni postelji, ker mu je hotel še nekaj povedati, vendar pa ni imel več moči za to.

   Upati je, da bo pokojni Peter končno le našel zadnje počivališče v družinskem grobu. Dejstvo pa je, da je bilo dejanje, če je bilo izvršeno tako kot je opisano, kaznivo tudi v tistem času.

   Pričevanju Vladimirja Dolničarja lahko prisluhnite na tem linku:

   http://audio.ognjisce.si/index.php?p=Moj

   a_zgodba/2010

   https://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=blog&op=func&func=print&c_menu=66655

   • Janez Kepic-Kern

    GROZLJIVO !
    VSE
    TO
    IN ĐE MNOGO DRUGEGA BO TREBA – PRIPELJAI DO – PRAVE R E S N I C E ?
    Le
    prava, polna resnca ima dvojo – teo,
    vse ostalo so prazne marnje – dezinformacije.
    Naj pooblaščene državne službe R. Slovenije
    uradno ugotovijo in javno razglasijo tudi
    PRAVO RESNICO
    – O IDENTITETI, ROJSTVU, REALNIH STARŠIH ITD. T.I. MARŠALA TITA.
    ČAS
    JE ZA TO. Po nad 70 letih. Mar ne?L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
    Z
    MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”

    GLEDE TE SPORNE NOVINARKE E.C. Z OBALE,
    S SEDANJE SLOVENSKE OBALE,
    KI
    JE BILA PO LETU 1945
    NASELJENA – PO EX KP TITOISTISTIČNIH – POLIT DEKRETIH
    TUDI
    S TEDANJIMI – KP SLOVENSKIMI – KOMUNISTI-STALINISTI
    O
    TEJ – VPRAŠLJIVI – NOVINARKI Z OBALE
    BODO
    PRAVO “RESNICO” POVEDALI – DRUGI.

    IN
    ŠE O MNOGIH DRUGIH JAVNO DELUJOČIH – NPR. O KARLU E. IZ T.I. DESUSA.

    SEJANJE DEZINFORMACIJ – NAOKROG – NI LEPA OZ. JE PRAV GRDA STVAR,
    KI
    JE TUDI V NASPROTJU Z
    ZELO ZNANO ZAPOVEDJO IZ – T.I. SVETEGA PISMA – BIBLIJE:

    “NE PRIČAJ PO KRIVEM” !
    KAJ
    JE – “RESNICA” S TEM SPORNIM KARLOM ERJAVCEN IN OKROG NJEGA
    BODO
    ŽE UGOTOVILI – NAŠI PARLAMENTARCI
    IN
    BJIHOVE T.I. PARLAMENRARNE KOMISIJE.
    Jaz
    osebno, Janez Kepic_Kern – si zelo prizadevam
    z
    mojo mesečno revijo in z mojim e-portalom “SLOVENIANA”
    ZA
    PRAVO, IDEOLOŠKO NEPOTVORJENO – RESNICO
    O
    ŠRETEKLIH IN POLPRETEKLIH TER O
    AKTUALNIH
    DOGAJANJIH TER O JAVNIH OSEBAH,
    KI SO POZITIVNO
    ALI BEGATIVNO – VPLIVALA NA ŽIVLJENJA
    NAŠIH SLOVENSKIH PREDNIKOV
    ALI,
    KI VPLIVAJO NA ŽIVLJENJA NAS
    SEDANJIH SLOVENCEV ! L.R EX OK knjižničar L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

    P.S.
    V TEM LINKU
    https://sloveniana.si/ident

    Z
    MOJEGA E- PORTALA “SLOVENIANA”
    VAM DAJEM INFORMACIJE O – “DEZINFORMACIJAH” IN “ZBRKAH”
    OKROG
    ROJSTVA, STARŠEV, IDEDENTITETE OSEBE T.I. EX KP, ZK “MARŠALA TITA”
    Spodnje
    je tekst iz TEGA LINKA

    Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

    Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

    Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

    CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

    Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

    Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

    Vprašanje ni šaljivo,

    ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

    L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.
    ŽIV
    LINK NA “SLOVENIANO”

   • Hribouc

    Hvala, Človek!

    Ja, sin, Peter Dolničar je ostal Čisti Človek. Resnični heroj Naroda Slovencev.
    —————————————————————————————————
    Oče in ostali njegovi otroci ?
    Sin Ivan, ki naj bi bil ubil brata pred očmi vse družine?
    Ubogi ljudje!!!

 • Ryuk

  Danes je dan D + 75 let. Na proslavah ni niti enega iz NOB, “zaslužnega” za to.

 • Darth Vader

  delaš pizdarije, kradeš, lažeš, povzročaš ljudem bolečino……preden boš umrl se vse poravna……precejšna sramota mora biti življenje OF opranoglavca, da takole prihajajo na dan zločini, ki si jih počel celo življenje…..Turnška pa strpajte že počasi v umobolnico

 • Hribouc

  Gledam in poslušam direktni prenos slovesnosti v Franciji v čast dnevu D.

  Kako je vse drugače !? Kako človeško, kako domoljubno, človekoljubno, svetovljansko, etično !
  —————————————-
  Pa proslave v Moskvi ?
  Pa izjava v Moskvi včeraj , da dan D ni bil odločilen dan 2.svetovne vojne!!!?

  kako lažnjivo, kako podlo, kako hinavsko in nespoštljivo. Ruski, en sam obup obupa!

  Satan dela sto na uro, ne glede na čisto vse.
  Putina Groznega niso povabili!
  Pravilno.
  Čez leto obletava NATO ladje čisto na blizu, jim blokira elektroniko, jih izziva in zajebava na mrtvo…
  Čez leto inscenira približevanja teritorialnim vodam in obalam dežel NATA in razburja protizračne obrambe svobodni dežel vse severne Evrope…
  IN, BI NAJ BILI RUSI NA DANAŠNJI PROSLAVI? A, JA ?

  Kučan bo spet butnil, da jih , njih, kot zaveznikov niso povabili…hudičevo!

  • Darth Vader

   kaj pa ima kučan spploh za delat na proslavi zmagovalcev 2 svetovne vojne?

   • Hribouc

    Po mojem popolnoma nič. NIČ.

 • JANEZ GUS

  Tudi zanaše herojske zločince ni bilo mesta.Kaj se bo zmislil Turnšek.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Vi banditi na NovaTv pa spet nabijate komuniste, LGBT in partizane!!!… Jebem vam pas mater domobransko in belogardistično. Gamad gnila…v brezna vas je potrebno spet zmetati. Ološ posrana…klerikalna!!!…Bobu bob!!!

 • bubamara

  Noro. Kaj je zmožen Slovenski človek narediti sonarodnjaku. In neposredni potomci krvnikov še danes zagovarjajo klanje “herojev”. Tudi v konkretnem primeru. Verniki rdeče zvezde. Fanatični Slovenci.

 • Vlado77

  No temu Turnšku nihče ne skrivi lasu za njegovo obnašanje. Še več – vleče veliko denarja iz proračuna za kom.propagando. Kašen človek je lahko tak individuum? Ima srce? In najhuje je , da nekako posledično plačujejo tega Turnška in ZZB žrtve umorjenih od tistih “osvoboditeljev” .Kdaj bo tega konec? Ukinit ZZB , ker ni nič drugega kot privesek SD in motor komunistične propagande – in to brez obžalovanje za masakre nedolžnih. In to leta 2019 do kdaj še?

 • garfi

  komunisti so Psihopati
  tisti, ki jih tolerirajo ali celo podpirajo tudi

 • Dragan Krstič

  Saj tudi zaradi tega prof. dr. naravega prava Brgtlez odhaja v Bruselj da razloži levim bruseljskim kretenom kako je komunistična prevna država rešila problem z demokratično opozicijo p 2WW. Pa ga zagotovo niso izvolilli čefurji ampak čisti Slovenci.

 • Tomaz

  Pretresljivo je tudi ravnanje Scipiona Afriskega rimskega poveljnika ki je po porazu Hanibala poklal vse zivo v Kartageni ter jo izbrisal z oblicja zemlje , gremo se prckat preteklost koga briga sedanjost ter prihodnost glavno da rascistimo vse od Arhajicne Grcije pa do Danes !!!!!

 • Janez Kepic-Kern

  Eno zanimivo in tudi pomembno
  vprašanje !
  Dober dan vsem skupaj ! Za gospoda DETEKTIVA – P. iz okoliša Ptuj
  imam
  eno nič kočljivo, a pomembno vprašanje,
  ki
  zna pripeljati
  do tega, da UGOTOVIMO,
  KDO
  ZARES JE BIL T.I. MARŠAL TITO !
  Ali torej – g. DETEKTIV – P.
  , ki ste
  po prednikih nemškega rodu – morda
  poznate
  ali vam zveni znano priimek WANKMUELLER !
  Ti
  WANKMUELLERJI – SO BILI NAMREČ MED VOJNAMA ZELO POMEMBNA DRUŽINA
  V OKOLIŠU – PtUJ.
  EDEN
  OD WANKMUELLERJEV – pa je bil celo glavni ZDRAVNIK – MED VOJNAMA
  V
  OKOLIŠU OZ. V MESTU – MARIBOR !
  Brata
  wankmueller sta bila namreč sošolca – domnevno pravega MARŠALA TITA !
  Resno vprašanje
  za vas je tole.TA DVA BRATA W. sta bila iz okoliša PTUJ ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU !
  CITATNO Z INTERNETA
  navajam – poznavalca t.i. GEOPOLITIKE iz Srbije – DEJANA LUČIĆA !

  V državi SRBIJI
  je
  odnos do polpreteklega “TITOIZMA”
  in
  do same osebe ex KP; ZK ex KP, ZK diktatorja t.i. MARŠALA TITA
  čisto –
  DRUGAČEN KOT V NAŠI R: SLOVENIJI !
  Vodilni
  srbski vladni svetovale za GEOPOLITIKO in TV komementator _ Dejan LUČIĆ
  na
  srbskih TV kanalih
  s takole OSTRIMI IZRAZI IN ODKLONILNO govori – ex t.i. MAEŠALU TITU !
  “Ljudje v Sreriji,
  ki imate še pozitiven odnos do Ex MARŠALA TITA
  – NEHAJTE GA POVELIČEVATI !
  NE,
  NE POZNATE DOVOLJ DOBRO VSEGA, KAR JE NEGATIVNEGA STORIL . T.I. MARŠAL TITO !
  NI RAZLOGOV,
  ZA POVELIČENJE – EX T.I. MARŠALA TITA ! ON JE BIL – “Z L O T V O R E C”
  Osebno
  je ukazal NESODNO KOMUNISTIČNOPOLITIČNO LIKVIDIRATI
  VEČ
  STO TISOČ – SRBOV, HRVATOV IN SLOVENCEV !
  Tudi
  povojni koncentracijski
  logor
  GULAG – GOLI OTOK – ZA “PREVZGOJO” V “TITOIZEM”
  TISTIH,
  KI JIH JE ON INDOKTRINIRAL v “OBOŽEVANJE” – J,V. STALINA !”
  Geopolitik
  z močno oporo – v Srbiji – javno na TV
  reče prebivalcem Srbije:
  “NE POVELIČUJTE VEČ – MARŠALA TITA” ” ON je bil ” ZLOTVOR” ”
  Oglejte
  si sami: še mene je presenetilo zelo odklonilno,
  NEGATIVNO
  GOVORJENJE POMEMBNEGA – D. LUČIĆA O EX “TITU” ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  CITATNO
  DEJAN LUČIĆ: “TITO JE BIO ZLOTVOR”

 • Janez Kepic-Kern

  CITATNO Z INTERNETA, IZ SRBIJE,
  GEOPOLITIK Z OPORO SRBSKE VLADE
  – DEJAN LUČIĆ – O EX T.I. MARŠALU TITU. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  SRBSKI GEOPOLITIK
  DEJAN LUČIĆ:” TITO JE ZLOTVOR”

  https://www.youtube.com/watch?v=QKx2w0zCJ80

 • Janez Kepic-Kern

  DVIGNJEN PRST ?
  ŠE VEDNO MI NI JASNO,
  KAKO JE LAHKO
  – TISTA DOMNEVNA “TITOVA” MAMA – MARIJA BROZ !
  ZMOGLA

  1. NAJPREJ RODITI – LETA 1892 – NA DUNAJU – FRANZA BROZA !
  NATO PA ŠE
  ISTEGA LETA 1892

  2. MAJA 1892. LETA – ŠE – JOSIPA BROZA T.I “MARŠALA TITA !?
  RES
  ČUDNO: poglejte na moj e-portal “SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

 • Jožef

  Milka Planinc je imela na prsih pripeto priznanje ki bi naj pomenilo pobitih lastno ročno vsaj 2 000 ljudi. Upam da govorice ne držijo, ampak kako straho spoštovanje je imel narod do nje in samega njenega ožjega kroga z istimi priznanji bo to kar držalo. Zločine bi naj počeli v miru takoj po vojni.