[Video] Pisateljica Desa Muck Kobalu brez zadržkov: “Pomanjkanje idej nadomeščaš s tem, da je vsaka druga beseda, ki jo uporabiš, ‘pizda’, in da si še vedno nadevaš oguljen, stokrat predelan in preobrnjen plašč rohnenja čez desnico.”

Desa Muck je v preteklosti kritično ovrednotila kulturni opus Borisa Kobala. (Foto: Facebook)

V javnosti je veliko pozornosti vzbudil odziv znane pisateljice Dese Muck na afero Borisa Kobala – ki je kot avtorsko delo oddal plagiat -, ki ga je objavila v Dnevniku. Muckova svojih pogledov na zadevo ne opisuje le kot njegova stanovska kolegica, pač pa tudi na podlagi svojih lastnih izkušenj z depresijo. Tako meni, da je malo verjetno, da bi bila depresija resničen razlog za dejanje, ki ga je storil Kobal. Zanj pa ne najdeta lepih besed niti zloglasna Svetlana Makarovič niti Sašo Hribar; preberite, kaj sta nedavno povedala v oddaji Argument na Planet TV.

V sobotnem Dnevniku se je Desa Muck, znana slovenska pisateljica, dramatičarka, gledališka in filmska igralka, odzvala na afero v zvezi s plagiatorstvom Borisa Kobala. Kot uvodoma pojasnjuje, je z njim v preteklosti kratek čas prijateljevala, a je kmalu prišla do zaključka, da je bolje imeti čim manj opravka z njim. Že uvodoma je kritična do njegovega dela in poudarja, da uporablja enake taktike kot politiki, obenem pa daje vtis, da je velikan slovenskega humorja in gledališča, a po drugi strani nastopa kot prostodušen ljudski človek. Kot vse kaže, gre pri Kobalu za povzpetneža, ki je imel rad vodilne funkcije, a se na nobeni ni obdržal dolgo. Muckova ga je namreč spremljala skozi njegovo kariero in svoja opažanja opiše takole: “Videti je bilo, da greš s slabšega na slabše. Ko si zaključil kariero direktorja prestižnega Mestnega gledališča ljubljanskega, si zamenjal kar nekaj služb, vedno pa na vodilnem mestu, in zadnja leta si jih menjal vedno pogosteje. Povsod se je ponavljal isti vzorec in večina tvojih bivših sodelavcev ne ve kaj dosti dobrega povedati o tebi. Nazadnje si se vrnil v Ljubljano, v častitljivo Šentjakobsko gledališče, edinstveno v Evropi, z izjemno tradicijo, in zdaj si še tam spustil svoj kakec.”

Pomanjkanje idej Kobal nadomešča s kletvicami in rohnenjem čez desnico, ki se je že sprevrglo tudi v grožnje
Ne samo nesposobnost opravljanja vodilnih in direktorskih funkcij, tudi Kobalovo umetniško delo očitno odraža nesposobnost in pomanjkanje idej, kar je nadomeščal s kletvicami in rohnenjem čez desnico. Tudi Muckova je to opazila: “Spremljala sem tudi tvoje delo, predvsem kar zadeva stendap, in ugotovila, da pomanjkanje idej nadomeščaš s tem, da je vsaka druga beseda, ki jo uporabiš, ‘pizda’, in da si še vedno nadevaš oguljen, stokrat predelan in preobrnjen plašč rohnenja čez desnico. Saj dobro obvladaš tole formulo: ‘Če boš čez nekoga pljuval, si boš vedno našel hvaležno občinstvo pri njegovih nasprotnikih.’ Tako so si dvorni norci že pred davnimi stoletji zagotovili kruh, danes so si pač nadeli ime humoristi ali celo satiriki, čeprav prava satira pomeni, da si kritičen do vseh(!) škodljivih družbenih pojavov, in ne samo do tistih, ki jih izvajajo določene stranke.” Kobalovo sovraštvo do desnice se je sprevrglo tudi v grožnje: 2. avgusta lani je na protestnem shodu borcev v Kopru, kot smo poročali na Nova24TV, izrekel odkrite grožnje proti voditelju Televizije Slovenija dr. Jožetu Možini, potem ko je ta v svoji oddaji Intervju na prvem programu gostil zgodovinarja dr. Jožeta Dežmana. Takrat je dejal: “42.000 ljudi mora tega idiota tožit, moramo ga onesposobit, in isto velja za Možino, in isto velja za hišo RTV in za glavnega direktorja!”

Tudi Svetlana Makarovič in Sašo Hribar ne najdeta lepih besed za Kobala
Po pohlepu, kletvicah in prostaških žalitvah pa je dobro znana tudi Svetlana Makarovič, Kobalova ideološka somišljenica, za katero bi pričakovali, da bo njegova zaveznica. A celo ona mu je odrekla podporo, v oddaji Argument na Planet TV je brez dlake na jeziku spregovorila, kaj si misli o njem in o njegovem delu, in malo je manjkalo, da bi ga pričela obkladati s kletvicami, kakršne uporablja proti političnim nasprotnikom: “Meni je to popolnoma nezanimiv človek, jaz ga poznam že od 80. let. Zmeraj je bil koritar, zmeraj je bil baraba, zmeraj je bil prostaški. Zmeraj je bil človek brez vsake srčne kulture. Bom povedala, kaj me iritira, da si ta tip tukaj in zdaj drzne nositi rdečo zvezdo. Ker simbol rdeče zvezde, prastari apotropejski simbol, že dolgo ni več politični simbol, še manj strankarski simbol, ampak je moralni simbol. Da ga takle prostak nosi, to me pa iritira. Drugače mi je Kobal popolnoma nezanimiva figura, to je pritlehni oštarijski zabavljač in nič drugega. Ima se za satirika, nima pa pojma, kaj satira sploh je.” Da je bilo Kobalovo delo slabo, je na Planet TV izpostavil tudi Sašo Hribar, ki je že pred časom opazil možnost, da je šlo pri Kobalu za plagiat: “Takrat je prvič vodil oddajo v najbolj gledanem terminu Ne se hecat. Že takrat je to mejilo na slab plagiat 30 let stare italijanske oddaje, kjer je star, ostarel in šarmanten voditelj, ob njem pa punčka, ki ni možgansko dorasla svojemu vzorniku. Kobal je delal slabo in na to smo večkrat opozorili in se spraševali, kako je mogoče, da človek v teh letih dela tako nizkotno, tako proti gledalcem in vsem zaposlenim.”

Svetlana Makarovič in Sašo Hribar v oddaji Argument na Planet TV (Foto: posnetek zaslona)

Muckova na podlagi lastnih izkušenj dvomi, da je za njegovo dejanje res kriva depresija
Muckova pa ne ocenjuje Kobalovega dejanja le na podlagi njegovega dela, pač pa tudi tega, da sta oba za depresijo zbolela v približno istem času. Prav depresija in posledična osebna stiska sta bili Kobalov izgovor za njegovo nesprejemljivo dejanje. Muckova v Dnevniku pojasnjuje, da je to malo verjetno: “Kot tvoja sestra v depresiji prekleto dobro vem, kakšen strašanski napor je brskati po možganih, ki na vsako vprašanje o tem, kaj naj napišeš, odgovarjajo: ‘Kaj boš pa pisala, saj ne znaš! Še izumrli ptič Dodo piše bolje od tebe. Še poleno je bolj duhovito kot ti … Itd.’ In ko jih prosiš za pomoč in jih rotiš, naj vsaj nekaj malega iztisnejo iz sebe, prhnejo: ‘Zate? Ni šans! Nisi vredna, da te muha poserje, in vsi pametni se norčujejo iz tvojega pisanja.’ Takole čuti in deluje avtor v depresiji, zato razumem stisko praznih ur sedenja pred računalnikom. Sploh, če si nehal kaditi. Toda sama sem kljub vsemu napisala deset tisoč strani teksta več kot ti, mnoge v resnih suicidnih stanjih (še tole napišem, da ne bo urednica nasankala, potem pa se fentam), in seveda takšna tudi nastopala ter zabavala ljudi.” A kot pojasni Muckova, je bilo pri Kobalu povsem drugače: “Zagotovo pa se v depresiji ne da izpeljati tako zapletenega in obsežnega projekta, kot si ga ti. Najprej poiskati manj znan, a še vedno sprejemljiv tekst v jeziku, ki ga obvladaš. Ga prevesti. Ga prirediti, kar pomeni, kot sem videla, predvsem prenesti v nižji pogovorni jezik. Ga poslati. Podpisati pogodbo. Imeti pogovore z dramaturginjo in z direktorico.” Kritična je do Kobala, kako je lahko izdal zaupanje vseh, ki so sodelovali z njim, in mu ob tem svetuje, naj poišče primernejši način zdravljenja ali pa naj se poda v invalidsko penzijo ter se meče po biovrtu. Kako hladnokrvno je lagal in razlagal, kako se mu je porodila zamisel za predstavo Profesionalci espe, si lahko še enkrat ogledate na priloženem videoposnetku.

J. Ž.

 • Peter

  Cobalt, zajebo si, no.

 • Common Sense

  Morda pa je še kaj osnovnega človeškega dostojanstva ostalo v tej dolini šenflorjanski.

  • Franc Šink

   V prisotnosti raznih Kobalov težko verjetno.

 • pajot

  He,he,he…Desa,najlepša ti hvala za tole. se strinjam s tabo. Tudi jaz se Kobalu najraje izognem. Pred štiridesetimi leti me je izdal na najbolj pokvarjen način. Čudim se,kako je Bernarda zdržala z njim toliko časa. Depresija? Ne me basat. Laže pokvarjenec. Pohlepen je čez vsako mero. In primitiven.

  • Peter

   Ide mu u životu, ide mu….

   • pajot

    Kao i njegovim drugovima. Zasada. Ali račun neumoljivo stiže.

   • SIMON ROZIC

    Upam, da “niz brdo” ! – In da ga bo enkrat “pizduna” pobralo
    od laži in sovraštva!

 • Peter

  Akhm, zdaj bom pa še jaz malo žleht.
  Ob vsaki omembi tega dvornega norčka smo tukaj izražali isto negativno mnenje, kot ga zdaj.
  Desa in Ceca in vsi ostali, ki so zdaj planili po njem, so bili takrat tiho.

 • xtc

  Na ja tegale Cucbala bi morali že davno vreči iz gledališč.
  Sicre pa ne glede kaj pravijo tule ostali razen Muckove so nekje blizu orbite Kobala tako ,da kakor koli že SLO je res prava kulturna greznica.

  • pajot

   Kolikor jaz poznam kulturno srenjo,so vsi na plačilnem seznamu države. Zato so raje tiho,imajo pa svoje mnenje o Kobalu. Večina slabo. Redki so tisti,ki si upajo v javnosti pokazat,da podpirajo desnico in Janeza Janšo.

   • rubec

    Janšo odkrito podpirajo le Bine Matoh, Roman Končar, Tone Kuntner in Jack Nicholson. Po mojem mnenju drugih niti ne rabimo.

 • Peter

  Imam občutek, da se bo tale depresija še poglobila.
  Pa glejte, prav privoščim mu in prav nič mi ni nerodno reči mu: ena pička si, kobal, no.

  • SIMON ROZIC

   Mona, se reče, da bo bolj razumel, saj je po novem pooblaščen prevajalec iz
   italijanščine ….

 • Peter

  Una strokovnakinja za helihopterje in pluvanje po ministrih za kulturo se pa ni še nič oglasila?
  Mene pa zelo zanima njeno mnenje, a vsete, če se zastopš na helihopterje, madona, pol si že skor k en azilant, no.

 • FRANC3

  Galileo Galilei naj bi izjavil:”In vendar se vrti”. Po njem bi malo preuredil rek:”In vendar se v Dolini Šentflorjanski nekaj spreminja. Po Svetlani Makarovič se je našlo kar nekaj estradnikov, ki ga zavračajo.
  Ne glede na medijski pogrom, mi je bil Kobal VEDNO odvraten, ker je bil izpričan levičar. Vedno je udrihal po desnici, po osamosvojiteljih in po pokončnih ljudeh, nikoli pa po levičarjih ali po komunistih.
  To za mene ni kulturnik ali komik, ampak navaden hlapec eni politični opciji. V tej primerjavi je Serpentinšek za Kobala Pavaroti proti najslabšemu gostilniškemu pevcu.

 • Skrajno Desni

  Bravo Desa.

 • komar marko

  no vsaka RIT najde svoje mesto in palica ima dva konca. NIKOLI TE NISEM GLEDEL ALI POSLUŠAL.Ker si mi bil odvraten, ker si se preveč SLINIL in LIZAL zadnjice. Prav tako si z zagovorom spet dokazal, da imaš narod za BUTASTEGA. Pač, verjamem, da je taka tvoja opcija, KAPIŠ KOBAL!

 • zvone gabrijan

  Gotof je za vse večne čase, bogu hvala en primitivec manj.

  • komar marko

   bo kakšno novo ZBURUVANJE,kot je bilo v KOPRU ali pa za govorca v LAŽGOŠAH! V sili hudičšemuhe žre!

 • Peter

  42000 ljudi mora tega idiota tožit, moramo ga onesposobit, no.

 • Antonius

  *Dokler šimfam čez Janšo, se meni ne more nič zgoditi*. Plagiatorju se je zalomilo, sedaj pa čakam, kdaj se bo zalomilo še kleptomakoviću.
  Deso Muck omenjati skupaj z Makarovičevo je pa najmanj žalitev odlične pisateljice in igralke Dese Muck.
  Malo ljudem je poznano, da je Desa svojega žlahtnika, profesorja na AGRFT, Kristjana Mucka po kulturni in igralski ustvarjalnosti posekala po dolgem in počez.
  Najbrž tudi zato, ker jo niso sprejeli na AGRFT.
  Bravo Desa !! V Kobala si niti čevljev ni vredno mobrisat.

  • Peter

   Že mogoče. Še vedno pa velja, da je molčala, ko je ta režimski klovn sral po vseh nenaših in čakala, da je padel, da si je še ona obrisala čevlje obenj, ko je bil na tleh. Prej je bila pa tiho ob vseh njegovih kozlarijah.

   Ni lepo, če že kaj slabšega ni, no.

   • Antonius

    Desa nima nikakršnega političnega *ozadja*. Niti za žemljo ne bi nič več zaslužila, če bi se Desa obregnila ob politikantskega protežiranca, borčevskega arogantneža in plagiatorsko pi.ko.
    Peter, nisem od predvčeraj. Kar dobro poznam kulturniško ozadje. Vztrajniku sem svetoval naj se vzdrži kar je nameraval storiti, pa so se zaradi njegovega protestniškega angažmaja spravili na njegovega sina. Imen namerno ne navajam, ker gre za zelo izpostavljenega kulturnik.
    Poglejte na primer Ota Pestnerja. Nikjer več ga ne slišite, ker je javno nastopil in podprl SDS in Janšo.

    • Peter

     Razumem. Grank priokus pa ostaja. Pri meni.

     • Antonius

      Korajža brez pameti je slaba korajža.

      Nekoč sem angažiral igralce in jim zelooo, zelooo dober honorar, ki sem jim ga izgovoril, prinesel na dom en teden po proslavi. Pokojna Alenka Svetel mi je skoraj padla med njenimi domačimi vrati. Veste, več kot pol leta čakamo da dobimo tisti drobiž, se mi je v čudenju zahvaljevala. Skoraj pol delavske plače so bili zneski.
      Pokojna Milanka Bavcon mi je pa ob srečanju v gostilni zapela, Vsi so venci vejli.
      Veliko hvaležnih spominjanj živi z menoj.

    • Peter

     Saj veš, Antonius…

     Ko so nacisti prišli po komuniste,
     sem ostal tiho;
     nisem bil komunist.
     Ko so zaprli socialne demokrate,
     sem ostal tiho;
     nisem bil socialni demokrat.
     Ko so prišli po sindikaliste,
     nisem spregovoril;
     nisem bil član sindikalistov.
     Ko so prišli po jude,
     sem ostal tiho;
     nisem bil jud.

     Ko so prišli po mene,
     ni bilo nikogar več ki bi spregovoril.

     Martin Niemoeller 1976

     • Antonius

      No, ja, se bom pa še na zapisano odzval z vprašanjem.
      Kje ste se pa vi izpostavili, ker ni nikjer o vašem izpostavljanju, moč nič prebrati?
      Zaboga! Desa Muck je bila nekaj časa celo ločena in samohranilka. Težko verjamem, da bi se vi v njeni situaciji takrat okoli sprehajali s Kobalom v glavi.
      Grenak priokus?! Poizkusite verjeti, da more imeti tak priokus še kdo drug, pa mu pamet in socialno stanje narekujeta, vzdrži se, molči, bodi tiho.

     • Peter

      Ja, vem. Ni lahko.

      Pa smo v demokraciji, kaj bi šele bilo, če bi bili v enoumju, no.

     • Antonius

      No, vi ste v demokraciji, jaz pa v veleizdajalčevem enoumju.
      Z nagobčnikom se trudijo, če še niste opazili.

     • Peter

      Ah, pa saj se lahko tikava, Antonius, spoštovanje do sogovornika pa vseeno ostane.
      Kaj takega takrat leta 1992 nisva pričakovala, čeprav so bile sanje dovoljene samo tisti večer, kaj?

     • dob

      Najprej so prišli …
      (prirejeno po Niemoellerju)

      Najprej so prepovedali svinjino,
      in jaz sem ostal tiho, ker sem vegetarijanec.
      Ko so prepovedali kajenje v bifeju, me ni motilo,
      ker sem nekadilec.
      Ko so nato zahtevali od žensk naj nosijo burke, me tudi to ni motilo
      ker nisem ženska,
      tudi ko so prepovedali šnops, pa vino, sem bil tiho,
      saj nisem pijanec, ne pijem alkohola!

      Ko so pa prišli po moj avto,
      sm pa popizdu.

     • Peter

      Očitno imaš Audija, no.
      Dobra priredba.

     • xtc

      Al pa Bmw ja no tud Pan Amera ni izključena-he,he.

 • RATATA

  O pokojniku samo najlepše. No, najmanj grdo. Lepega tko nič ni. Še grd je ko sto hudičev.

 • totex39

  Mogoče pa se bodo začela le zapirati vrata, ki so do sedaj lahko bila odprta za vse tiste, ki so lahko govorili in udrihali po pravi resnici in to še v svojem “kulturnem” primežu.

 • komar marko

  in zopet imajo KULTURNIKI šanso,da na predvečer KULTURE pred CD popljuvajo kulturnega ministra. Za kaj so že takrat PLJUVALI in kateri?????????

  • Peter

   Strokovnjakinja za helihopterje, tov Podočnjak, zdaj glavna in edina za klikanje proti vojni v Jemnu. En klik konča vojno by podočnjak, klik ju tu.
   Da bi najprej klikala za pokojnine za ljudi, ki so delali 40 let in nimajo za prežvet v njeni lastni domovini, to ji pa ne pride na misel, no.

 • Slovenka

  Desa obvlada slovensko besedo. Ni da ni.

 • Slovenka
  • Peter

   Kobal je trenutno prost, razen, če kaj ne prevaja, no.

   • Silos

    Ne mislite,da pri nas ni vse možno! Le problem imajo,ker je stvar postala
    preveč javna drugače pa brez sramu bi ga prav hitro ustoličili.

    • Peter

     Za dobrim konjem se kadi.
     Kobala za ministra.

   • Slovenka

    Levica je dovolj nora in pokvarjena za kaj takega.

 • Janez

  POGREB DR. JUSTINA STANOVNIKA.
  Bil sem
  na njem.
  Zelo veliko ljudi je bilo. Verjetno 1000 in več. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Viktorh

  Veliiiiiiiiiiiko let nazaj se spominjam, toda Slovenija ni imela za humorista, komika, večjega prostaka kot je bil tovariš Boris Kobal. Edini, ki mu je bil blizu je bil Svetlan Makarović.
  Oba sodita v zapor.

  • Slovenka

   V poboljševalnico!

 • Claudio Moro

  Ta “zenska” ni dobra niti za v zivalski vrt!! FUUUUUUUUUUJ!

  • Peter

   Si pa ti zato.
   Kdaj prideš, da obvestim recepcijo, no?

 • Anton T.

  Desa Muck ima prav… NOT !!!

 • Peter

  tumpek je spet tukaj, nova.

  • Nšo-či

   Kje?

   • Peter

    Potegneš pušico na avatar, dobiš 16 comments, 1 vote…kdo drug misliš, da je, no?

  • Anton T.

   Mislim da ga ni več. So ga popolnoma zblokirali. Žal :(

   • Peter

    Ne, žal te niso. Bolnik. Te bodo že še, ne skrbi.

    • Anton T.

     Ne vem o čem govoriš!?!?

     • xtc

      ako kaj Tunek,kdaj boš začel spet rogovilit?
      Pa si ja obljubljal ,da boš sf*** Novo?
      No očitno je Nova tebe,kot sem napovedal jaz.

 • Anton T.

  Kaj pa je Desa dosegla v življenju, da tako pljuva po stanovskih kolegih?

 • sodnikisozločinci

  Komentar Pankrtov na tole bi verjetno bil: “Za železno zaveso stare babe puljo rdečo peso…”

  • Peter

   Al pa Živ spomenik neumnosti…

 • Peter

  42,000 ljudi mora tega idiota tožit, moramo ga onesposobit,

 • Anton T.

  Najbolj me preseneča, kako nekateri stanovski kolegi post festum brcajo v mrtvo truplo. Ste kar bedni v poizkusih populističnih samopromocij.

  • macon

   Verjel bi ti le, če bi na koncu stavka dodal kapiš.

   • Anton T.

    Kaj pomeni “kapiš?”

    • xtc

     Da piše “Die Tote Tunek”.

 • Peter

  42000 ljudi mora tega idiota tožit, moramo ga onesposobit,no.

 • Peter

  Koliko časa bo trajalo, da bodo na novi pogruntali, da majo spet tumpeka kle?

  • Anton T.

   Res upam, da ugotovijo.

 • Anton T.

  Mediji hočejo Kobala raztrgati. Če bi jih bilo pol toliko hrupa, ko so kradli z orožjem, nesmiselnimi investicijami in krpanjem bančnih lukenj, bi morda slovenski narod prihranil kako milijardo ali dve. Ampak ne… navadni revčki so zdaj v centru pozornosti ulice in medijev ter spečih odpisanih polpisateljev, ki so izkoristili priložnost za novih pet minut slave.

 • Peter

  42000 ljudi mora tega idiota tožit, moramo ga onesposobit….

  • Anton T.

   Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade.

   • Janez

    Kaj boš lepega povedal TUNEK?
    A
    SI TI KAJ PONOSEN SLOVENEC?
    A imaš edino Tita rad?
    Kaj pa mojih LJUBLJANČANK ? A se jih kaj bojiš.
    A si se kar pod pravim imenom prijavil? To je pa lepo.
    SAMO JAZ NE VERJAMEM,
    DA JE IME IN PRIIMEK NA TVOJI OSEBNI – TVOJ ROJSTNI PRIIMEK IN IME.
    BOLJ
    TAKO KOT PRI MARŠALU ZIZU – A NE?Daj nam povej. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

    • Anton T.

     Pa kaj je z vami? Kdo je to Tunek?

     • xtc

      V ogledalo poglej.

 • xtc

  No bolj kot prosuli tatinski Kobal me daje druga dilema.
  A bodo sedaj Mesec,Kordie,Vijolična,Trček itd,predlagali nezaupnico o Šarcu,ker jim bo priznal njihovega sovražnika in SLO levih ter Madura. v Venezueli?

  • Peter

   Hehe…zanimivo vprašanje načelnosti se tukaj pojavlja, no.

   • xtc

    No osebno mislim ,da je prav ,da Šarec in Cerar podpreta z Levico Madura-svoje socialistične prijatelje.

    • Peter

     Jasno, mi pa Rusi pa Kitajci pa Korejci bomo podprli Manura. Itak, vedno smo nekaj posebnega na Zahodu.

     • xtc

      Tako se govori.
      Levica mora zahtevat ,da se podpre SLO socialističnega idola Madura ali pa Šarca ne podpirajo več in mora po zaupnico v parlament.
      Upam ,da bo Kordiš sedaj imel jajca in to jasno sporočil Šarcu.

     • Peter

      Hm, vprašanje, kolk so se zakadil na zadnjem žuru.
      Veš, je hudič še na pol zadet hodit v Parlament pa tam se jebat okol boksarc pa Manura pa tak. Bod mal člouk pa razum mau probleme mladega Će Gevare, no.

     • xtc

      Saj ga razumem za revolucijo mora tud Šarc past-saj veš v Venezueli je premalo socializma,kot v SLO zato mora nujno ukrepat.

     • Peter

      Apsolutno. Najprej socjalizem u Venuzeli, pol pr nas pol pa po celem svet.
      Dok je bilo tita bilo je i šita.

     • xtc

      No najprej je treba pokazat revolucionarni duh tukaj,ali Šarec podpre Madura ali pa levica izvede revolucijno v parlamentu.
      Za SLO in Venezuelo z Kučanom in Madurom naprej,Kobal pa bo en revolucionarni nagovor v parlamentu naredu.

     • Peter

      Sem se že tako navadil na Manuro (saj veš, manure), da mi je kar čudno videti tisti D tam, no.

 • Anton T.

  Komentatorji ne lagat. Slovenski zunanji minister Miro Cerar bo vladi predlagal, naj Slovenija vodjo venezuelske opozicije Juana Guaidója prizna za začasnega predsednika Venezuele z namenom, da razpiše predčasne predsedniške volitve. Šestnajst od 28 članic Evropske unije je v ponedeljek priznalo Juana Guaidója za začasnega predsednika Venezuele.

  • Common Sense

   Upam, da se Levica upre tem imperialističnim nagnjenjem in ne popusti ter glasuje proti ;) Ker močno upam, da se zato ta čudna koalicija sesuje, kar bi bilo nadvse blagodejno. Potem bi Maduro vsaj odigral neko pozitivno vlogo, vsaj posredno.

 • Janez

  No?
  Desa Muck – za otroke je npisala – kaj dobrega.
  Knjigice o Anici.
  ZA KOBALA SE PA REX NE SPOMINJAM, DA BI KAJ
  OMEMBE VREDNEGA. Tisti TV POPER SO BILI PRECEJ – “ŠVOH” ŠTOSI.
  No, vedno mi je bil antipatičen. Da mu ne delam krivico. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

  • xtc

   Ni važn mel pa je “super buzzzi Malalana” pa onega belino,ki je bil predolgo v solariju itd.

   • Peter

    Očitno sem imel že takrat eno varovalko in se ne spomnim, da bi gledal en sam samcat TV Poper, hvalabogu, no.

 • Janez

  KAKO je Tunek postal boječ ?
  Jaz sem
  radoveden človek. Daj nam zaupaj v čem je tvoj problem ?
  Lepše piši, a ne ? Pa bo vse OK.
  Saj menda nisi odraščal v poboljševalnici, med furmani,
  ali v pijanski oštariji. Ali med kakšnimi zaporniki td. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • Peter

   Janez, ne seri.
   tumpek je profesionalec in s svojimi amaterskimi izpadi si smešen, no.

   • Janez

    Rad bi, da bi se Tunek normalno razgovoril,
    pa mi ne bo uspelo. Saj vem, da ne. Iz navade kar misli,
    da kar mora nas napadati, čeprav to seveda ni nujno.
    Jaz namreč čisto točno vem, kdo ta Tunek je.
    Bil je slikan takrat pred VRH. SODIŠČEM v času ptrotestov proti Patriji.
    Pa ena moja 75 let soseda
    – ga Tunka in njegove dobro osebno pozna. Le za to gre. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

    • Peter

     Kaj bi ti rad in kaj ti ne bi rad, dragi Janez, je povsem irelevantno. Opravka imamo s plačanim troublemakerjem, ki poskuša vse, da bi onemogočil razpravo na opozicijskih medijih.
     tumpek se bo normalno razgovoril samo, če mu ponudiš več, kapiš?

  • xtc

   Tunek je ratal čista pussy potem,ko ga je Nova zrihtala.
   Sedaj je Anton T-trenutno.

   • Peter

    Ja, idejo mu je dal sam g. Antonius, naiven kot je…

 • Kosobrin

  Bravo, Desa!

  • Peter

   Ojoj, zdaj pa še ti, no.

   • Kosobrin

    Kaj je narobe z menoj?

    • Peter

     Sem rekel, da je kaj narobe?

     • Kosobrin

      Če jaz ali kdo drug reče ojoj, potem je nekaj narobe.

 • Peter

  Oj nata, si kje blizu?
  Sem si dal gor original Jarret Koln Concert…uživam.

  • Nata

   Tudi jaz ga imam včasih za scensko muziko !!
   LP

 • Anton T.

  No, sedaj pa se lepo spat spravite…dovolj je bilo za nocoj. Lahko noč :)

 • Peter

  Hehe, tumpek, lahko noč, no.

  Boš jutri ob 16 00 tukaj ali končate prej?

  • xtc

   Šteje samo norma,ki jio mora nardit.

 • Janez

  NO?
  Danes je bila
  LEPA INFORMACIJA TO, DA TA PLAGIATOR
  – B. KOBAL NE BO VEČ DIREKTOR ŠENJAKOBSKEGA GLEDALIŠČA.
  To gledališče je namreč možnost nastopanja za bolj talentirane amaterske igralce.
  Druga
  pomembna info,
  ki jo povem jaz,
  DA JE BILO NA POGREBU prof. Justina STANOVNIKA IZREDNO VELIKO
  LJUDI, VEČINA T.I. “VZTRAJNIKOV” IN OSTALIH.
  Pogreba sem se udeležil, ker sem se s pokojnim
  prof. Justinom S. večkrat pogovarjal..
  Pogreb je bil po maši izredno lepo zaključen s pemijo ROŽ, PODJUNA, ZILA.

  “V SVETI ZEMLJI SNIVA – TVOJ SLOVENSKI SIN” L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Ryuk

  Blazno resno o plagiatorstvu.

 • Peter

  “42000 ljudi mora tega idiota tožit, moramo ga onesposobit,

  • xtc

   Tako kot je Nova Tuneka.
   No sedaj je Anton T.ič po domače Fogglov Tunek.

 • Peter

  bw, veste, da je piranski župan postal Đenio Zadković?

  Potrebujem zdaj vizo za v Piran, no?

  • xtc

   Zadković-a ima to paj z rabotami o odzadaj?

   • Peter

    Ma ne vem, tud Đenio nima opravka z genijem, tko da ne vem, no.

    • xtc

     Torej bo nekaj v zvezi z zadnjicami kolikor je videti?

     • Peter

      Ah, tam je važno, da zna tapravim zrihtat parcele za mal dnara, pa je dober, pa ni važn nč druzga, no.

     • xtc

      A one na Friedhofu tud štejejo?

     • Peter

      Nisem lokalc, ne vem.

     • xtc

      Po mojem morajo štet,da imaš razgled proti morju in ,da ne visiš z glavo proti njemu,da ti kri ne pritiska v glavo,pa tud noge ne smejo bit na mokrem kam boš pa dal v trugi čevlje in zokne posušit,pa še prehladiš se.

     • Peter

      Hehe, nisem vedel, da je to britof, ne govorim nemško, no.

     • xtc

      No ravno zaradi teh parcel me je zanimalo.
      Seveda pa .če imajo majhen Friedhof morajo pokopavati pokonci,to pa je tud problem saj veš od preveliko in dolgega stanja na nogah te te prično bolet,potem pa še peš dohtarja izkat.

  • Janez

   Ne rabiš, Peter !
   Tujec za župana – je pogost pojav v slovenskih krajih.
   DOMAČINI DRUG DRUGEGA DOBRO POZNAJO,
   NE ZAUPAJO SI, NE PRIVOŠČIJO OBLASTI KOMU OD DOMAČINOV
   – ZATO RAJE – VZAMEJO – TUJCA. Le za to gre ponavadi. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

   • Zgornji

    … nadaljujem : LE ZATO GRE PONAVADI VSE K HUDIČU V PEKEL !!! ! !!!

 • ZatonMesecnikov

  #in da si še vedno nadevaš oguljen, stokrat predelan in preobrnjen plašč rohnenja čez desnico.#

  Preverjen “dizel” za marsikaterega “umetnika” pri nas, ki še vedno poganja. Težava je seveda v zastareli cestni infrastrukturi (občinstvu), ki omogoča, da ta dizel laufa….

  • Janez

   Dobro povedano, tisto o – PLAŠČU.
   Jaz ženske spoštujem.Gospa Desa je bistra. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Janez

  PROF. JUSTIN STANOVNIK !
  Pesem v zemeljsko slovo gospodu, ki ga zelo spoštujem ! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  ROŽ, PODJUNA, ZILA, gospodu Justinu v slovo jo je danes zapel zbor, ob grobu !
  https://www.google.com/search?q=rož+podjuna+zila&oq=rož+podjuna+zila&aqs=chrome..69i57.21564j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Minovak

  Kobal je svoje odkobalal, ne mara ga desnica, niti levica (kar pokaže, da, kolikor si od koristi, toliko časa si naš), slutim pa, da se mu ni bati, saj bodo strici poskrbeli, da bo dobil sobo zraven Makarovićke in brkota. Takim izmečkom rdeča zvezda pomaga, toda koliko časa še…?

 • učko

  Kučanov “pičkator” je prišel v nemilost celo pri levuharjih kot je S.Hribar, Nagravžno lepo, ni kej !!!!

 • Andrej

  Zdaj je pa Zoki v stiski. 1. maj se bliža, Kobal je bil pa tako pripraven, kot nalašč za rdečezvezdne partizane.

 • učko

  Desa je “dasa”, ki je “udesila” Kobala, LOL !

 • učko

  Kobala majo že usi poln kurac !

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Ha ha ha, Kobal se zapora bo bal. Areeeest za tebe je the best.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  A ga sploh še kakšen Slovencelj mara?? Mislim, da ne. Na Čopovi se vsi obračajo stran od njega.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Toliko časa je uporablja besede PIZDA, da se je na koncu sam znašel sam v njej.

 • Poserjemsenavse

  v čuzo z njim in ključ v kanal

 • Poserjemsenavse

  baraba pokvarjena komunistična

 • Nata

  O kulturi in umetnosti ne bi . O kulturnikih in umetnikih tudi ne !
  Ampak bom pripela nekaj o iskanju ministra za kulturo.
  Vsak se otepa. Zakaj neki ? Morda bi pa oni drrrrrrrrrrekec mešales Štrukelj prevzel http://pozareport.si/post/447652/zidanova-stranka-ne-more-najti-novega-presicka-niti-presicke-najmanj-sest-so-jih-ze-vprasali-pa-nihce-noce

 • McBobo

  Ko se levičarji spravijo na svoje, mora biti pa nekaj hudo narobe.

  • Marjan Smrekar

   A veš kaj je narobe? Zaslužek, onih 500.000 eur, priguljofanih 13.000 in očitno vse življensko koritarstvo

 • Steiermark

  Ko tovarišica zavaljenka navaja in se zgraža glede “piz…..”, iz njegovih ust, pa sama pozablja, kolikokrat so pa te “p…..” vrele iz njenih ust in to od “otroške pisateljice”, kot od one čarovnice, ki je bojda sama pisala otroške pravljice istočasno pa sovražila otroke…… Vsi skupaj eni navadni jugognoji!

  • Zgornji

   AJAAA ??? A ONA JE TUDI TAKO VULGARNO POKVARJENA KRASTAČA DEBELA ???