[VIDEO] Šokantna razkritja o maščevalni policistki Marjani Van, ki je zlorabljala policijsko uniformo in ustrahovala več deset Mariborčanov …

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Nekdanja mariborska policistka je v kazenskem postopku, ker si je izmislila prekršek zoper mariborskega mestnega svetnika Ivana Celcerja. Ta je za domnevni prekršek izvedel šele potem, ko je dobil opomin pred izvršbo. Vztrajal je s pritožbami, dokler ni policijska preiskava pokazala, da je policistka res lagala. Zdaj, ko je njegova zgodba prišla v javnost, se je javilo še več deset drugorazrednih Mariborčanov, ki  trdijo, da imajo z maščevalno policistko podobne izkušnje. 

Maščevalnost, potvarjanje resnice, ponarejanje dokumentov in podobna deviantna ravnanja nimajo česa iskati v policijskih vrstah, so uvodne vrstice prispevka, ki so ga pred nekaj dnevi objavili v časniku Večer in razkriva zgodbo Mariborčana Ivana Celcerja, ki mu je lokalna policistka dobesedno podtaknila prekršek, zaradi česar je pred kratkim tudi izgubila službo. Gre za 35-letno Marjano Van, ki je bila zaposlena na policijski postaji Maribor 1.

Zgodba se je začela nekaj mesecev prej
Celcerju, ki je pred dnevi poklical tudi našo televizijsko ekipo, je prekršek podtaknila lansko poletje. A zgodba se začne nekaj mesecev prej, spomladi 2018, ko Celcerja nepričakovano ustavi policistka na poti v središče mesta. “Rekla je, rabila bi dokumente od vas. A sem kaj naredil narobe? Ne, dokumente rabim. Lahko stopim vem, glede na to, da imam vozniško v žepu? Veste, zakaj sem vas ustavila? Ne vem, pojma nimam.” Tisto, kar Celcer sliši, ga šokira, saj se je policistka do njega obnašala brez kančka spoštovanja do starejših. “Takšni rdeči so ponavadi pijani,” je dejala. Celcer ni dobil kazni, ker je nima za kaj dobiti. A nesramna policistka mu ostane v spominu. Že čez nekaj dni jo sreča pri tenis igrišču, kjer je v družbi v času službe več ur posedala in pila kavo. Nato je Celcer policistko vprašal, če je ni nič sram, da jo morajo davkoplačevalci plačevati, medtem ko sama ne opravlja svojega dela. “Odgovorila je: saj imam pa pravico kavo piti”, na kar pa je Celcer zatrdil, da ne more tako, da ima najprej pavzo uro in pol, nato malico. “Kdaj boste pa delali? Seveda je to ona meni malo zamerila.”

Užaljene mariborske policistke tudi dejstvo, da gre za znanega mariborskega svetnika, ni ustavilo, da ne bi našega sogovornika vzela na piko. Že čez nekaj dni se v koloni vozil za avtobusom, na katerega vstopajo potniki, spet srečata. Marjana Van je v policijskem vozilu pred njim, Celcer jo takoj prepozna. “Piše ona na volanu neki nalog ali kaj je pisala. Medtem pa meni telefon zazvoni. Seveda sem naredil prekršek, ko sem imel ugasnjeno vozilo, sem se oglasil na telefon. Nakar ona skoči iz avta in še ena Lojzka, ki je bila tiho in mirno. Vprašala me je, zakaj ste sedaj telefonirali? Saj imam vozilo ugasnjeno, vi pa pišete tam na tem. Pa mi napiše nalog.” Celcer mora plačati 120 evrov, polovička znaša 60 evrov. Ker se zaveda, da ima policistka teoretično prav, čeprav nihče ne piše kazni, ko je vozilo tako ustavljeno, se odloči svojo kazen poravnati.

Tina Radej, Marjana Van, Kmetija

Marjana Van (desno) kot tekmovalka v resničnostnem šovu Kmetija. (Foto: Proplus)

A nočna mora z Marijano Van se šele dobro začne. Že čez nekaj tednov se spet srečata. Tokrat na parkirišču pred občino. “Tu vidim policijski avto pred vhodom občine in seveda vstopim notri in vidim Vanovo, ki me napeto gleda. Takoj sem se pripasal, ker sem mislil, da se bo za mano peljala, ampak se ni.” Zdi se, da je policistka našega sogovornika pustila pri miru. A čez mesec dni ga poštar preseneti z neprijetno novico. “Čez mesec dni sem dobil izvršbo kazni, ki je nisem plačal.” “Nisem vedel, da imam kazen, ker je ona sama napisala. Napisala je, da nisem bil pripasan, štorije v glavnem. 120 evrov kazni, če bi vedel, bi plačal 60 evrov. Ona me ni ustavila in me ni obravnavala, saj tudi iz avta ni šla.” Celcerju je hitro jasno, da je žrtev maščevalne policistke, ki si je kazen preprosto izmislila. Odloči se pritožiti na mariborski policijski postaji. Sprva se zdi, da je Vanova zgolj opravljala svoje delo. Evidenca pokaže, da je policistka v elektronskem plačilnem nalogu navedla, da ga je v prometu kontrolirala v Mariboru, na Ulici heroja Staneta, ob 12.50.

Ivan Celcer

Grozi ji zaporna kazen od 3 mesecev do 5 let
V poročilo o opravljenem delu pa je zapisala, da Celcer plačilnega naloga ni hotel podpisati. “Nič od tega ni res,” vztraja Celcer. Trdi, da si je Vanova vse skupaj izmislila. Zgodba je tako neverjetna, da Celcerju nihče od policistov ne želi verjeti. A Celcer vztraja s pritožbami in doseže, da policija izvede notranji nadzor. “Stvari niso štimale, ko daš nekomu pihati, do sekunde natančno zabeleži čas, druga stvar, GPS, ko je mene kaznovala je bila na Vurberku, pred tem je bila v Malečniku, kjer je tam nekoga obravnavala. To je 15 kilometrov razlike.” Z drugimi besedami, v Mariboru ugotovijo, da si je Vanova poleg očitane kršitve izmislila, da je voznika preizkusila z alkotestom in da je ta pokazal 0,0 promila. Zato je Celcerja kaznovala samo zaradi uporabe pasu, kar znaša 120 evrov. Tega na policijski upravi Maribor niso mogli tolerirati; ker so bili potrjeni razlogi za sum, da je policistka storila uradno pregonljivo kaznivo dejanje, so zadevo odstopili v nadaljnjo obravnavo pristojnemu oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili pri specializiranem tožilstvu. Decembra lani je morala sleči modro uniformo, proti njej je že stekel sodni postopek. Osumljena je, da je kot policistka naklepno zlorabila položaj, zaradi česar skoraj zagotovo ne bo ušla nadaljnjim sodnim postopkom. Grozi ji zaporna kazen od 3 mesecev do 5 let.

Najhuje pa je, da primer ni osamljen. Kmalu po razkritju zgodbe se mu je oglasilo najmanj 50 ljudi, ki imajo podobne primere s policistko. Celcer zdaj razmišlja, da bi z vsemi, ki menijo, da so bili oškodovani, najprej naredil spoznavni piknik, potem pa se bodo skupaj odločili za nadaljnje korake. No, večina oškodovanih si pred kamero ne želi  stopiti, saj se preveč boji maščevanja. Nekdanja policistka danes dela kot varnostnica, bojda v Avstriji. Drugače pa je z Darkom Bukovcem, ki ga je Vanova pripeljala tako daleč, da želi, da tudi njegova zgodba pride na dan. “Pridem v Maribor, imamo rampo za dvigniti, ker imamo svoje parkirišče. Pridem ven, ona stoji zunaj s prižganimi orientacijskimi lučmi, ne da bi koga obravnavala. Pogledam, vidi, da sem prišel ven, takoj se pred mano pripelje. Se za njo peljem in šel sem na policijsko postajo vprašat, kaj ona tam dela. Če se pred mano pelje. So rekli: Tu ima rajon, ne moremo reči, da po tem rajonu ne sme hoditi.”

Naskrivaj slikala psa, ki ga je sprehajal
Zloraba službenega vozila za ustrahovanje meščanov. Darko Bukovec je Mariborčan, ki ima stanovanje tudi v Vardovem Gradu nad Ljutomerom. Njegova soseda tam je prav Vanova. Tam je nekaj več kot 20 stanovanj, petino teh si lasti družina Van, ki Bukovca preprosto ne mara. Glavni razlog spora naj bi bil pes, prikupen nemški ovčar Alex, ki naj bi bil za ljudi nevaren. Bukovec pravi, da ga je naskrivaj slikala in snemala ter ga prijavljala inšpekcijam, če psa kdaj, ko ga je peljal na sprehod, ni imel privezanega. Skozi kukalo ga je opazovala in snemala. “Na redarstvu sem dobil to sliko. Ker sem šel vprašat, zakaj sem kaznovan. Mestno redarstvo Ljutomer mi je dalo kazen v višini 250 evrov, ker pes ni bil na povodcu. Odnosi z Marijano Van so postali slabi, še preden sem jih sploh vzpostavil. Ko smo se selili, ko smo za 10 minut nekoga zaparkirali, da smo iztovorili fotelj, sta nam Vanova in partner žugala,” razlaga Bukovec. “Ona je kot predstavnik stavbe. Šel sem za njenim možem, da bi povprašal glede dokumentov, pa mi je njen mož rekel, da ne želi z mano kontaktirati. Takrat se še videla nisva, pa je že pokazala, kdo je in kaj je.”

Darko Bukovec

Ko je Bukovec policistko okrivil, da je kot predstavnica bloka odgovorna za materialno škodo, ki je nastala ob padcu drevesa na dva avtomobila, poti nazaj ni bilo več. “Na dvorišču smo imeli divji kostanj – dve leti sem opozarjal, naj se obreže, pa je ta okrog govorila, da to moti samo Bukovca. Tako dolgo, da je prišlo neurje in je odtrgalo tretjino drevesa. Dva avta sta bila totalka. Ko sem sprožil, zakaj se ni to prej obrezalo, je bilo maščevanje kruto. Imeli smo jajca na vratih, preluknjano gume na prikolici, na nabiralniku je namesto dr napisala drek. Proti meni je začela obračati tudi druge stanovalce.” “Prijavil sem jo zaradi blatenja, kazanja, da sem nor, norčevanja zaradi mojega šepanja.” Najbolj kruto je bilo maščevanje njegovi ženi, ki je zobozdravnica v Prekmurju. Po elektronski pošti je grozila, da žena dela slabe plombe, da brez rokavic pobira pasje iztrebke in da si pred odhodom v službo rok sploh ne umije. V zdravstvenem domu so dobili tako anonimko.

Več si lahko pogledate v oddaji Drugorazredni v priloženem posnetku.

H. M.

 • FRANC3

  Če je vse to res, potem je baba ”nora”.

  • Steiermark

   Mislim, da ni edina “nora” v teh vrstah!

 • Garbage man

  LOL

 • Garbage man

  Vsak normalen moški ,obvlada policistko in njegovega !!! partnerja ( skupaj sta 3 m visoka).Na gobec!!!!!!

 • Rožle
 • Radolf Mitler

  Manjkal ji je dober k….c

  • KAPIBARA

   Tudi to ji je premal..

 • joza joza13

  Nikoli nisem opazil, da bi bil čisto “diht” kdorkoli od nastopajočih v šovu Kmetija! …še voditeljica ne…

  • tomnidari

   Nikoli nisem imel prilike nobenega od nastopajočih na šovu Kmetija slišat izgovorit do konca niti ene besede.

   • joza joza13

    A si prej zaspal?

 • Nšo-či

  Cilj opravičuje sredstva. Moto ljudi, ki skušajo za vsako ceno uveljaviti svoj prav. Jpp. tale ni edina in po zapisanim, se ji je gospod samo malce uprl, česa je šele sposobna, če bi se ji kanček več. Brrrrrrrrr.

  • stane

   V sluzbi imam podoben primer mascevanja zenske,ki misli kaj,da je,ce je v “nadrejenem” polozaju. Ko sem se ji uprl pri njenih neumnostih(trdila je,da je sobota navaden delavnik,da se nedeljska nocna racuna samo nocna,obozuje ko nekdo krade-material inox plosce,pijancuje,obtozuje druge). Pri tem pa te se slabo placa in grozi z odpustom. Ustvarja kriminal v firmi. Vse kar je pokradenega placujemo posteni zaposleni. Direktor pa verjame njej,ker jo gleda med noge,ne pa to,da mafija krade in izvaja strahovlado nad zaposlenimi. Sindikat jr pa isti kurac. Sem se izpisal. Enaki lopovi.

   • Nšo-či

    Žalostno. Kaj te pa zadržuje v taki sredini? Želim ti vse dobro . Pazi nase.

  • Marija

   Zgleda da sem res imela srečo v življenju.40 let sem vozila ampak nikoli nisem naletela na hudobnega policista,pa so Me velikokrat ustavili.Mislim,da je ta oseba v teh vrstah izjema.

   • Nšo-či

    40 let si že šoferka…čestitke. Mene redko ustavijo. Človek pravil sem Edino na plin rada pritisnem, ker izjemno uživam v hitrosti in me bolj kot polcaji skrbijo radarji. Sem pa maščevalnost pred časom spoznala na popolnoma drugem področju..

 • Anton

  bojim se da je tovrstnih psihopatinj/psihopatov v vrstah policije še kar nekaj

  sarkazem press

 • GverilaStyle

  in zakaj je bilo potrebno nalepit “simbolično sliko” postavne policistke, ki bi je bil vesel sleherni voznik…..sej imate psiho šunko v ovitku kako vleče……..

  • xtc

   Navadno nisem vesel ne policistke ne policista,sicer pa saj ni važno kaka je postavna,nepostavna važno je da ni psihopat.

 • xtc

  Težava SLo policije je v tem,da je še vedno okužena s sindromom komusocializma in da je treba služiti Partiji in CK ZLS in da so zasebniki in ljudje sovražniki države-oz. Partije,ki jih je treba kaznovati vzgojno že preventivno.
  Tako je postala SLO policija ponesrečeno zbirek psihopatov,ki so moteči že za same policiste,ki pač ne razmišljajo tako skrajno in niso toliko ideološko in drugače obremenjeni.
  Seveda ta zgodba ni tako osamljena tudi v naših krajih so se pojavili dve podobni psihopatinji(ženske so huje nagnjene k temu),ki so prehajale vse meje znosnega tako ,da so se ju it policijskih postaj na željo sodelavcev dobesedno odkrižali,saj je bilo nevzdržno in konfliktno tako med njimi,kot z obravnavamimi so zaradi niju konflikti porasli za 80%.
  Seveda je bilo tudi nekaj moških primerov a so bili redkejši a nič manj psihopatski,ko je eden izmed podobnih primerkov v policijski uniformi med postopkom skočil na motorni pokrov avtomobila obravnavanega,pri čemer ga je kolega zvlekel iz njega in skoraj je prišlo do pretepa-omenjeni je bil kasneje začasno suspendiran nato pa je nazaj pri le zgolj prometni policiji. Skratka mislim ,da bi morali biti psihološki testi pri sprejem v policijo razširjeni še v kako drugo smer ,da se taki psihopatski primerki nebi mogli vrinjati v policijske vrste.
  Že res ,da je red -red a tudi tu so meje,med zakonitim in prestopom zakonsko še dopustnega.

 • šmentanamuha

  Sem poslušala drugorazredne, Dio mio.

 • janban

  Vsak PP ima kakšnega takega zmaja, in zanimivo, večinoma so ž. spola.

 • milanček

  koliko je še takih policistov, še huje pa so posodiščih oz tožilstvu, masleša, furlan…………………!

 • JANEZ GUS

  Na vsaki PP imajo take izmečke.,samo vsak kraj nima takih Celcarjev,ki bi imeli jajca da tak plevel prijavijo,pa še potem je to vprašanje komandirja,da ni isto govno.

 • JANEZ GUS

  Obstaja pa tudi danes vsem že dostopna in kvalitetna tehnika,da vsake take izpade tudi arhiviraš.Bljižna srečanja s policisti,sodniki,zdravniki,ravnatelji in podobnim iparaziti ki živijo na račun davko plačevalcev.Vse te devijacije pa javno objavit na pr.Nova tv.Sigurno bi potem takim kadavrom pognali strah v kosti.

 • Olga101

  Ona je samo stranski produkt murglske udbomafije! Kje so tajna policijska navodila, ki jih parlamentarna preiskovalna komisija ni dobila na vpogled?!!

 • montyamp

  Še komunisti niso skurli arhivov ???
  Ta prasica je ziher v žlahti z žveplenim .

 • Artur

  Kalsičen babji psihopat, ki še za kidanje gnoja ni primeren žal jih je ogromno takih med(nad) nami in to na najvišjih pozicijah odločanja, čisto podlo zlo opisano iz videa.

 • Common Sense

  Ženski se je že zdavnaj odpulilo. Je pa porazno, da ne delajo psiholoških testov predno sprejmejo nove ljudi v policijo. Da pa je nastopila v Kmetiji, je pa povedno. Pove vse kar je treba vedeti.

 • Darth Vader

  ne boste verjeli……takšni pokvarjeni policisti v nekaterih občinah po Sloveniji delajo kot župani……lopovi brez primere,ki na slovensko policijo (na ta normalne fante) mečejo izredno slabo luč in skozi svoja dejanja promovirajo krajo, prevaro, laži, lažni elitizem,poveličevanje komi diktature in kronični alkoholizem…..ter psihopatstvo….kar poglejte, kdo v vaši občini dela kot občinski funkcionar in je na funkciji župana……tam se krade davkoplačevalski kapital na veliko

 • alojz

  Ja, maščevalna baba je hudič.

 • Garbage man

  Brezposelne čistilke in brezposelni klošarji se prijavijo na zavod, ta jih pošlje na šnel kurs…………….
  tako, kot v ZDA……

 • sem dokaj

  Ekstremistke v vsaki zgodbi prekašajo možke, pa naj bo ženska v vlogi matere, ljubice, teroristke ali policistke.
  Ženske iz fantov lahko naredimo možkega ali možkega pokončamo, tega se ženske moramo zavedati. Nemalokrat smo ženske krive, da se možje zapijejo, rogovilijo in postanejo nasilni.
  Možje pa morajo svoje žene ljubiti, jih varovati, crkljati.
  Kjer je veliko besed, ni brez greha, kdor brzda ustne svoje, je razumen. Mož togoten dela zdražbo, potrpežljiv pa tolaži prepir. Ves svoj gnev izliva bedak, modri pa ga zadržuje in miri.
  Ob temperamentnih izbruhih ostrih besed se bo vsak po svoje odzval, nekdo se umaknil, drugi
  spustil v prepir, tretji sklenil se maščevati ……….

 • Amerikanc

  Ta je vedela zakaj jo ima,……uniformo !

  • sem dokaj

   Iz lastnih izkušenj vem kaj uniformirana ženska pomeni in zakaj uniformo obleče.

 • Joža

  Napisano pa polpismeno, polno napak, da ne veš, kdo je kaj, on ali ona. Sram!

 • alojz

  Če te pa tale iz simbolične slike ustavi bi pa še 3x okrog pripeljal nepripasan. Ja odnos do voznikov je še kako pomemben.

 • Marija

  Hudobija ne pozna meja.

 • plamen100

  To je ze naravnost psihoticno bolano. Kadra nimajo, pametni so ze davno zapustili njihove vrste saj za 800 eur tega poklica, ki zahteva poleg vseh nevarnosti cloveka 24 ur na dan, nihce noce opravljati, tapravi policisti ki so bili v vojni za osamosvojitev so se ze upokojili oz so jih s 50+ leti kar na silo upokojili zato danes jemljejo v policijo ves krafl, ki se prijavi. Nekoc se jih je javilo na razpis za 50 prostih mest 250 danes pa 15, ki niso za nikamor razen za policijo so se dobri ker tam pac vse sprejmejo, posledice taksnega kadrovanja pa potem cutijo drzavljani saj se razni psihoticni tipi v uniformah znajo izivljati nad drzavljani kot v ameriskih filmskih grozljivkah o policajih le da v tej komunjarski drzavi to postaja realnost!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!