fbpx

[Video] ZRC SAZU z napadom na profesorja Gamsa, ki opozarja na izumiranje slovenskega naroda, znova dokazal, da je ideološka in ne znanstvena institucija!

Dr. Matjaž Gams (vir: printscreen youtube)

Dr. Matjaž Gams z Inštituta Jožef Štefan je prišel na tnalo zaradi svoje zvestobe resnici, znanstvene metode ter brezkompromisnega nasprotovanja ideološkim vstavkom, kakršni strašijo po Filozofski fakulteti zato, da bi ljudi držali v nevednosti. Zdaj se je nanj spravil še dr. Oto Luthar, direktor ZRC-SAZU-ja – ustanove v državi, ki bi morala brezpogojno podpreti Gamsovo prizadevanje za temeljna načela znanosti. 

Kako abotno je vse skupaj, pove že dejstvo, da mnogim, ki so se spravili na dr. Gamsa, ne gre za resnico, temveč samo iščejo naslednjega slamnatega moža, ki bi ga lahko zažgali. Gamsovo predstavitev v državnem svetu, kjer je navedel še kako resnične razloga za izumiranje slovenskega naroda, so vzeli v zobe in skušali obrniti na način, ko bi njihovo lajanje izgledalo smiselno.

Po vsemu nepotrebnem laježu, gonji s strani režimskih medijev ter dodatnih Gamsovih razjasitvah ostaja jasno, da kar je povedal, še kako drži. Zato bi mu morali ploskati, namesto da ga javnost preganja kot grešnega kozla, ki si je drznil opozoriti na realne demografske probleme v Sloveniji.

Najbolj je Gamsovim nasprotnikom v nos skočila trditev, da je eden izmed vrste navedenih razlogov za katastrofalno nizko rodnost v Sloveniji emancipacija žensk. Ključni argument Gamsovih nasprotnikov temelji na enem samem iztrganem stavku, “ki trdi za več atributov, da so pozitivno korelirani z manjšo rodnostjo,” je zapisal Gams v odgovor Mihi Mazziniju na Siolu.

“Sporna” predstavitev dr. Matjaža Gamsa v Državnem svetu RS. (Vir: Youtube)

“Čeprav je stavek malo nerodno napisan z moje strani, to ne opravičuje lažne interpretacije besedila. V več prispevkih trdim, da sodobna neoliberalna družba preko teh mehanizmov zmanjšuje rodnost. To ne pomeni, da sem za zmanjšanje ženske emancipacije, izobrazbe, kontracepcije, splava …, saj sem tisočkrat (!) napisal in dejal, da se je potrebno več in bolje izobraževati. Nikoli (niti enkrat) nisem trdil, da je potrebno uvesti splav, zmanjšati izobrazbo, emancipacijo žensk itd. Torej čisti, preprosto dokazljivi neresnični konstrukt.”

Že kratek ošvrk čez statistiko je dovoljšen, da potrdi Gamsove trditve. Muslimanke v Evropi imajo v povprečju 2,2 otroka, medtem ko imajo Evropejke samo 1,5 otroka. Slovenska rodnost je komaj kaj višja, pri 1,58 otroka. Izobrazba je brez dvoma razlog za to. Navsezadnje ženske izgubijo najbolj rodna leta na faksu. Zatem pride težka izbira med otroki in kariero, kjer pogosto prevlada želja za “svobodo” in kariero. Otroci so v naši, zahodni družbi postali ovira. Razlog za to lahko brez dvoma najdemo v sami nedoraslosti današnje mladine, ki se ji ne mudi postaviti na lastne noge. Tako imamo kohorte tridesetletnikov in starejših, ki v ničemer ne doprinašajo svojemu narodu.

“Sporna” predstavitev dr. Matjaža Gamsa v Državnem svetu RS. (Vir: Youtube)

Vsi se lahko strinjamo, da ženskam ni lahko. A emancipacija je še kako eden od razlogov za tako stanje. Emancipacija je bila namreč prvi korak, s katerim se je nekdaj pojmovano eno družino razbilo na dva dela, ki sta bila sestavljena iz moškega in ženske. To je bil prvi korak. Vse naprej je samo logični razvoj že začetega propada. Krščanstvo je zagovarjalo zakonsko zvezo, v kateri sta mož in žena postala eno. Dandanes mladi ne vidijo razloga, zakaj bi v zakonsko zvezo sploh vstopili. Gams ima še kako prav, da ni varnih pogojev za otroke. Mit o državi, ki poskrbi za matere samohranilke, pa je samo to, navaden mit. Mati samohranilka bi morala biti statistična anomalija, ne pa sprejeta normalnost.

SAZU je ideološka copata in ne znanstvena institucija
A vse to ne šteje nič, kar se tiče SAZU-ja, ki je te dni navadno ideološko gobcalo. Bolj kot za resnico in znanstveno metodo jim gre za širjenje laži ter vztrajanje pri neresnicah. Bolj kot za gola dejstva jim gre za čustva. Da SAZU-ju ni mar za resnico, smo vedeli že dolgo, ne nazadnje jih je že pesnik in akademik Niko Grafenauer označil za ideološko copato, ko je prišlo do zagovarjanja ilegalnega migranta Ahmada Šamija“Gre za ideološke intrige in je izraz mišljenja, ki ne sodi na pročelje akademije. To je provokacija za akademike,” je takratno stanje ocenil Grafenauer.

Edini način za preprečitev izumrtja slovenskega naroda je številnejše potomstvo. Gams je na ta problem nazorno opozoril in bil zaradi tega skoraj križan. Če ne bodo imeli otrok Slovenci, jih bodo pa afganistanski migranti. Slednjim je vseeno za emancipacijo žensk. Odločitev je na posamezniku. Ali bo zapravil svoje življenje v hedonizmu in razvratništvu ali pa bo svojim vnukom in vnukinjam omogočil, da bodo tudi oni še vedno lahko Slovenijo imenovali za svojo deželo.

Argumente prof. Gamsa si lahko ogledate na spodnjem posnetku, ki ga je pripravila S-tv Skledar:

Ivan Šokić