fbpx

Manifest davkoplačevalcev: Človek ni Bog, da bi si sam izbiral spol

Foto: epa

”Razvrednotenje zakonske zveze moškega in ženske je napad na dolgoročno reprodukcijsko sposobnost naroda. Nova definicija zakonske zveze je protiustavna in antirazvojna. Človek ni Bog niti mati narava, da bi si sam izbral spol po svojih ideoloških predstavah,” so v Humanističnem manifestu 2015 zapisali v civilni iniciativi Davkoplačevalci se ne damo

Civilna iniciativa Davkoplačevalci se ne damo v svojem Humanističnem manifestu 2015 z geslom Poziv za zdravo pamet, ki spoštuje naravo! ostro nasprotuje noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih in poziva vse državljane, da na referendumu glasujejo proti. V manifestu navajajo glavne razloge, zakaj naj državljani glasujejo proti:

Država ne more dati, česar ni dala narava
Zakon bi moral ščititi nemočne, torej otroke. Nikoli ne more dati nekaj, česar ni dala narava. Razvrednotenje zakonske zveze moškega in ženske je napad na dolgoročno reprodukcijsko sposobnost naroda. Nova definicija zakonske zveze je protiustavna in antirazvojna, so zapisali v manifestu in dodali, da se zavzemajo za enakopravnost, ne pa za enakost.

Človek ni Bog niti ni mati narava, da bi si izbiral svoj spol
Predlog Združene levice označujejo kot pot v eksperimentiranje s človekovo spolno identiteto, saj uvaja spol kot poljubno kategorijo ne glede na že znane posledice. Človeku jemlje dostojanstvo in ga zreducira na številko. Predlog ocenjujejo kot destrukcijo humanosti in začetek razkroja naroda.

Ljudstvo pozivajo k uporu ideologiji igračkanja z naravo
V svojem manifestu pozivajo ljudi, naj na referendumu glasujejo proti. ”Praznino duha in malobrižnosti napolnimo z uporom, uporom ideologiji igračkanja z naravo, ki ga prinaša in podpira zakon. To ni pot k naravi in humanosti, ampak pot, ki vodi stran od človeka,” so še zapisali v manifestu.

M. G.