fbpx

Mario Galunič o zdrahah na RTV Slovenija: “Med nami so ljudje, ki se v javnosti borijo proti lastni hiši, kolegom ali za svoje privilegije!”

Mario Galunič (Foto: STA)

Za revijo Obrazi je spregovoril dolgoletni televizijski voditelj in donedavni urednik razvedrilnega programa Mario Galunič z RTV Slovenija, ki ga bomo, kot napoveduje revija, kmalu spet pogosteje videvali na televizijskih zaslonih. Kar je bolj zaskrbljujoče, pa je to, da je s svojimi odgovori za revijo potrdil katastrofalne razmere in odnose na RTV Slovenija, o katerih večkrat tedensko pišemo tudi na našem portalu.

Revija Obrazi, ki sodi v okvir medijskega imperija Večer rdečega tajkuna Hakla, je objavila intervju z dolgoletnim TV-voditeljem in donedavnim urednikom razvedrilnega programa na TV Slovenija, Mariom Galuničem. Čeprav Galunič večinoma molči o razmerah na RTV Slovenija, pa je tokrat potrdil razmere, v katerih se trenutno nahaja javna hiša, priročno pa so v Haklovem glasilu izpustili konkretna imena in konkretne dogodke, ki so za to razlog. Ali Galuniča po tem niso vprašali ali pa sam prikriva dejstva, nam ni znano. Že v začetku intervjuja je spregovoril o svojem slabem odnosu z Mišo Molk, ki je, kot je povedal, sicer že dolgo ne jemlje resno, dodatno pa je slabo voljo na njeni strani povzročil s tem, ko je s sporeda umaknil oddajo njene hčerke Ule. Galuniča je Molkova tako nedavno blatila prav v tej reviji, sam pa ji ni ostal dolžen in ji očita, da komunicira nezrelo ter da ima težave z resnicoljubnostjo in spominom. Na mestu urednika razvedrilnega programa ga je sicer nedavno zamenjal Vanja Vardjan.

V intervjuju potrdil, da na RTV Slovenija vladajo zdrahe ter da jo obvladujejo lobiji
V intervjuju je Galunič namignil celo na to, da je ta javna hiša razpeta med pričakovanja lobijev in politike. Na spletnem portalu in televiziji Nova24TV že dlje časa opozarjamo na to, da je RTV Slovenija dejansko pod popolnim vplivom lobijev in politike oziroma kar celotne globoke države. Primeri vpliva na RTV Slovenija so gotovo homoseksualni lobi, ki je znan kot najvplivnejši lobi v Sloveniji, abortivni lobi, ki svoje zobe v zadnjem času kaže s pritiskom na dr. Tadeja Strehovca, ter interesne skupine, kot je Zveza združenj borcev za vrednote NOB.

Vse to se odraža v programih RTV Slovenija, ko pa si kateri novinar za razliko od večine upa povedati resnico, je kaj kmalu deležen pritiskov k odstopu z različnih mest, kot se je zgodilo v primeru Igorja Pirkoviča, ki je hrvaškemu glasbeniku Marku Perkoviću Thompsonu dopustil možnost obrambe pred pogromom, ki ga je bil deležen, ali pa celo v primeru groženj s smrtjo, kot se je zgodilo dr. Jožetu Možini potem, ko je v svoji oddaji Intervju gostil zgodovinarja dr. Jožeta Dežmana. Seveda pa so izjave, naklonjene režimu, tolerirane tudi, ko prihaja do žalitev, kot smo videli v primeru gostovanja Svetlane Slapšak ali pa Mateja Šurca v programih RTV Slovenija, v zadnjem času pa so na Radiu Slovenija dopustili možnost samopromocije celo Domnu Saviču, ki kot obseden že tedne in tedne pritiska na oglaševalce, naj prenehajo oglaševati na Nova24TV.

V intervjuju je Galunič povedal tudi, da so na RTVS ljudje, ki se borijo celo proti lastni hiši, sodelavcem, delujejo pa za svoje privilegije. Tudi tukaj o konkretnih imenih ni bilo govora, imamo pa nekaj zamisli. Mednje skoraj zagotovo sodijo Eugenija Carl, Mojca Šetinc Pašek in Jelena Aščić. Slednje so si s skrajno pristranskim in ideološko gnanim delovanjem prislužile kar vzdevek mudžahedinke, še bolj zaskrbljujoče pa je, do kakšne skrajnosti se borijo posamezni novinarji proti svojim kolegom.

Mario Galunič (Foto: STA)

Galunič prijateljuje kar s hujskačem Borisom Kobalom
Nedavno smo poročali o tem, kako je v okviru protestov, ki jih je ZZB NOB organizirala proti novinarju Možini v Kopru, igralec Boris Kobal grozil temu novinarju, TV Slovenija pa je o protestih poročala povsem nekritično, v okviru tega se niso zavzeli niti za svobodo govora in avtonomijo delovanja RTV Slovenija kot javnega zavoda. Da je zadeva še hujša, groženj s strani Kobala, uperjenih proti Možini, niso omenili niti z besedo! Le vprašanje je, ali je to zato, ker so kolegi Možine klonili pod pritiskom lobija in si iz strahu niso upali poročati o tem ali pa gre celo za tiho strinjanje s sporočilom protestov, da naj se svoboda govora na javni televiziji omeji do te mere, da bo televizija postala reklamni servis leve politične opcije pod oblastjo globoke države?!

Nekaj pa je gotovo. Borisa Kobala Galunič tukaj ni omenil kot sodelavca, ki se bori proti kolegom, saj naj bi se med njima spletle pristne prijateljske vezi. Kako globoke morajo biti prijateljske vezi, da Galunič v intervjuju ni izpostavil Kobala, ki je grozil Možini, pa presodite sami!

J. Ž.