fbpx

Maročan v Ljubljani napadel uličnega glasbenika

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Na Prešernovem trgu se je včeraj okrog 21-ih dogajala prava drama. Maročan naj bi sprva nadlegoval uličnega glasbenika, kar je preraslo v prepir.

Maročan, ki je prišel v Slovenijo, je očitno s seboj prinesel tudi svoje manire. Slovenske novice namreč poročajo, da je tujec, po njihovih podatkih naj bi šlo za Maročana, na Prešernovem trgu okrog 21-ih sprva nadlegoval uličnega glasbenika, kar je privedlo do pretepa. Po prvih ugotovitvah PU Ljubljana je Maročan že pred pretepom nadlegoval uličnega glasbenika, kar je slednji prijavil tudi na 113.

Iz PU Ljubljana so zapisali: “Kmalu zatem ga je na njegovo početje opozoril drugi moški, zaradi česar sta se s tujcem pričela prepirati. Tujec je pri tem moškega prijel za vrat, slednji pa ga je udaril, tako da je padel in z glavo udaril ob tla.”

Ob tem dogodku bi morala država nemudoma ukrepati in Maročana takoj poslati nazaj v njegovo državo. Naj se tam pretepa, če je to v njegovi kulturi.

Slovenija ni več varna pred nasilnimi migranti
Sicer pa tudi v Sloveniji nasploh naraščajo problemi z migranti, predvsem v prestolnici. Ljubljančani nas redno obveščajo, da so naravnost zgroženi, ker se migranti prosto in brez kakršnega koli nadzora sprehajajo po Ljubljani. Tako niti ne čudijo vsi ti pretepi, ki so jih migranti, ki izvirajo iz čisto drugačnega okolja, kot je kulturna Evropa, prinesli s seboj. Naj spomnimo, da so se v Ljubljani pred nekaj meseci stepli Afganistanci, ki so družno napadli nekega drugega Afganistanca kar z leseno palico. Vsi so bili močno pod vplivom alkohola, ki je sicer v njihovi muslimanski družbi prepovedan.

Nadlegujejo tudi slovenske rekreativne športnice
Še posebej pa se počutijo ogrožene pripadnice nežnejšega spola. Ena izmed njih, ki želi ostati anonimna, nam je zaupala, da si, odkar migranti nimajo v Sloveniji nikakršnih omejitev glede gibanja, sploh ne upa več sama na jogging na priljubljene ljubljanske izletne točke. Pred kratkim naj bi jo na Rašici neprimerno ogovarjala prav skupina migrantov, v kateri je bilo okrog 5 moških in ki se jih je komaj otresla.

Grozijo z nožem, kradejo …
Nepredvidljivi migranti pa so na sploh močno zaskrbljujoči, saj so se večkrat spravili tudi na Slovence. Spomnimo, da so migranti z nožem grozili varnostnikom Parlament Puba – ta se sicer nahaja na zadnjem delu Gimnazije Jožeta Plečnika v Ljubljani. Prav tako so pogoste kraje. V državah, od koder prihajajo, bi jim ob takih prekrških že sekali roke, pri nas pa so jih policisti le popisali. Kazensko ovadili niso nikogar.

M. S.