fbpx

Medijski tajkun Odlazek trepeta pred izgubo svojega medijskega imperija, zgrajenega z izkoriščanjem invalidov in vpletanjem svojih otrok

Martin Odlazek je bil v preteklosti že obsojen zaradi gospodarskega kriminala. (Foto: arhiv Nova24TV)

Medijski tajkun Martin Odlazek si rešuje kožo preko portala davčnih goljufov Necenzurirano.si. Pravnomočno obsojeni Odlazek je bil namreč obsojen na šest mesecev hišnega pripora zaradi poslovne goljufije v Gorenjskem tisku. Šest mesecev zaporniškega dopusta pa je preživljal v svoji graščini. V preteklosti je v svojih podjetjih zapustil milijonske dolgove. Najhuje pa je, da je za svoje nizkotne cilje izkoristil invalide. 

V preteklosti smo poročali, kako si je Martin Odlazek žepe napolnil z milijoni z izkoriščanjem in goljufanjem ene najranljivejših družbenih skupin, invalidov, nekaterim je ostal dolžen od 6 pa vse do 60 tisoč evrov. Svojo zaporno kazen kot prvorazredni poslovni goljuf je preživljal šest mesecev v svoji graščini v bližini Ivančne gorice, iz katere je vodil svoj poslovno-medijski imperij.

Martin Odlazek je s svojim večkrat dokazanim goljufivim imperijem sezidal velike graščine v okolici Dolenjske. Tako smo v preteklosti poročali, kako ima svoja posestva v okolici Ivančne Gorice in posestvo na Selu pri Radohovi vasi pri Šentvidu pri Stični. Sezidal si je tudi kozolec – toplar, narejen iz turškega oreha, vreden 200 tisoč evrov. Razkrili smo tudi prazno hišo v vasi Selo pri Raduhovi, ki služi predvsem kot hipoteka za njegove milijonske kredite. V kraju Sobrače ima Martin Odlazek tudi večjo kmetijo na hribu Žabjak. Razkrili smo tudi ranč na Velič vrhu v bližini Temenice, ki je v lasti njegovega brata Marka Odlazka. Gre za 40 hektarjev veliko zemljišče, ki se je pred leti prodajalo za milijon evrov, vendar zanj niso našli novega lastnika. Vse to si je družina Odlazek nakradla s slovenskim davkoplačevalskim denarjem.

Odlazkove graščine. Kozolec je stal 200 tisoč evrov. (Foto: Arhiv Nova24tv)

V svojo goljufivo hobotnico vpleta tudi svoje otroke
Spomnimo, da je Martin Odlazek nekoč obvladoval ogromno hobotnico podjetij (od predelave papirja do medijskih hiš). Prek podjetja EVROFIT, d.o.o., katerega lastniki so v večini Martin Odlazek in s po 8 odstotkov še Domen Odlazek, Nejc OdlazekLiza OdlazekMaja Odlazek, Meta OdlazekTina Odlazek in Gašper Odlazek, je ‘klan’ Odlazek neposredno lastniško obvladoval podjetja Dolenjski list, d.o.o., Salomon, d.o.o., RGL, d.o.o., Veseljak TV, d.o.o., Kočevski tisk, d.d., Media storitve, d.o.o., Studio D, d.o.o., Radio Kum, d.o.o., Lepenka, d.d., Agencija24, d.o.o., Svet24, d.o.o., Blue trade, d.o.o., in še bi lahko naštevali. Posredno prek družbe Salomon pa je obvladoval skupino Krater, pod katero so spadala podjetja Papir servis, d.o.o., SET, d.o.o., Delo-TČR, d.d., Algas, d.o.o., in druga. Kljub tej razvejani hobotnici radiev, rumenih časnikov in različnih agencij se imperij počasi sesuva sam vase.

V preteklosti že velikokrat prikazali Odlazkovo hobotnico. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Za lastništvo Reporterja uporabil kar sinovo spremljevalko
Medijsko hobotnico Martina Odlazka smo v preteklosti večkrat že razkrinkali. Podrobno smo poročali o njegovih medijskih lastništvih. V preteklosti tudi v reviji Reporter. A Reporter, ki je formalno v lasti domnevne spremljevalke Odlazkovega sina, je le vrh ledene gore. V ozadju je cela množica podjetij, ki jih je obvladoval tajkun Odlazek, po svojem poslovnem propadu pa je vzpostavil pravo finančno hobotnico, v katero je vpletel kar svoje otroke. Čeprav je v rdečih številkah, ga to prav nič ne moti. Uživa namreč v graščini, ki se razprostira v vasi Selo pri Radohovi vasi v občini Ivančna Gorica.

Nejc Odlazek (Foto: Facebook)

V poletnih mesecih uživa na svojih jahti in vili na Čiovu pri Trogirju v Dalmacij
Med njegovimi zaposlenimi so bile že pred leti, kakor smo že poročali na Nova24TV, pogoste govorice, sploh v poletnem času, kako “super je Martin Odlazek, ko na morje, na svojo jahto, povabi vse svoje otroke in njihove mame”. Prav tako niti ni skrivnost, da naj bi bili dve njegovi partnerici noseči istočasno, za piko na i pa naj bi se celo poznali in prijateljevali, je slišati od ljudi, ki so blizu Odlazku. Gotovo že komaj čaka poletje, med drugim ta letni čas rad preživlja tudi na kopnem, ne le na morju, v zbirko svojih nepremičnin je tako pred časom dodal tudi vilo na Čiovu pri Trogirju v Dalmaciji.

Mediji, ki jih obvladuje družina Odlazek (Foto: Facebook)

Ta vila je bila pred tem v lasti nekdanjega vrhunskega nogometaša Ivice Šurjaka, Odlazku pa naj bi jo prodal za 2,5 milijona evrov. Lastnik podjetja naj bi bilo sicer Odlazkovo podjetje Lepin, lastnik tega pa je podjetje Algas. Na čelo Lepina pa je postavljen kar Odlazkov sin Gašper, ki bo naslednje leto star 30 let. Posebnost te vile je, da ima celo lasten privez za jahto, poleg tega pa je ravno dovolj skrita med drevesi, da lahko Odlazek in njegovo potomstvo mirno uživajo skriti pred pogledi radovednežev.

Odlazkov medijski imperij edini propagira spletni portal Necenzurirano.si davčnih goljufov ubijalske četverice Cirman, Rankov, Vuković in Modic. Njihovo delo pa je razkrinkal eden najboljših davčnih svetovalcev v Sloveniji, Ivan Simič. (Foto: Posnetek zaslona/svet24.si)

Luka Perš