Medijski tajkun Odlazek trepeta pred izgubo svojega medijskega imperija, zgrajenega z izkoriščanjem invalidov in vpletanjem svojih otrok

Martin Odlazek je bil v preteklosti že obsojen zaradi gospodarskega kriminala. (Foto: arhiv Nova24TV)

Medijski tajkun Martin Odlazek si rešuje kožo preko portala davčnih goljufov Necenzurirano.si. Pravnomočno obsojeni Odlazek je bil namreč obsojen na šest mesecev hišnega pripora zaradi poslovne goljufije v Gorenjskem tisku. Šest mesecev zaporniškega dopusta pa je preživljal v svoji graščini. V preteklosti je v svojih podjetjih zapustil milijonske dolgove. Najhuje pa je, da je za svoje nizkotne cilje izkoristil invalide. 

V preteklosti smo poročali, kako si je Martin Odlazek žepe napolnil z milijoni z izkoriščanjem in goljufanjem ene najranljivejših družbenih skupin, invalidov, nekaterim je ostal dolžen od 6 pa vse do 60 tisoč evrov. Svojo zaporno kazen kot prvorazredni poslovni goljuf je preživljal šest mesecev v svoji graščini v bližini Ivančne gorice, iz katere je vodil svoj poslovno-medijski imperij.

Martin Odlazek je s svojim večkrat dokazanim goljufivim imperijem sezidal velike graščine v okolici Dolenjske. Tako smo v preteklosti poročali, kako ima svoja posestva v okolici Ivančne Gorice in posestvo na Selu pri Radohovi vasi pri Šentvidu pri Stični. Sezidal si je tudi kozolec – toplar, narejen iz turškega oreha, vreden 200 tisoč evrov. Razkrili smo tudi prazno hišo v vasi Selo pri Raduhovi, ki služi predvsem kot hipoteka za njegove milijonske kredite. V kraju Sobrače ima Martin Odlazek tudi večjo kmetijo na hribu Žabjak. Razkrili smo tudi ranč na Velič vrhu v bližini Temenice, ki je v lasti njegovega brata Marka Odlazka. Gre za 40 hektarjev veliko zemljišče, ki se je pred leti prodajalo za milijon evrov, vendar zanj niso našli novega lastnika. Vse to si je družina Odlazek nakradla s slovenskim davkoplačevalskim denarjem.

Odlazkove graščine. Kozolec je stal 200 tisoč evrov. (Foto: Arhiv Nova24tv)

V svojo goljufivo hobotnico vpleta tudi svoje otroke
Spomnimo, da je Martin Odlazek nekoč obvladoval ogromno hobotnico podjetij (od predelave papirja do medijskih hiš). Prek podjetja EVROFIT, d.o.o., katerega lastniki so v večini Martin Odlazek in s po 8 odstotkov še Domen Odlazek, Nejc OdlazekLiza OdlazekMaja Odlazek, Meta OdlazekTina Odlazek in Gašper Odlazek, je ‘klan’ Odlazek neposredno lastniško obvladoval podjetja Dolenjski list, d.o.o., Salomon, d.o.o., RGL, d.o.o., Veseljak TV, d.o.o., Kočevski tisk, d.d., Media storitve, d.o.o., Studio D, d.o.o., Radio Kum, d.o.o., Lepenka, d.d., Agencija24, d.o.o., Svet24, d.o.o., Blue trade, d.o.o., in še bi lahko naštevali. Posredno prek družbe Salomon pa je obvladoval skupino Krater, pod katero so spadala podjetja Papir servis, d.o.o., SET, d.o.o., Delo-TČR, d.d., Algas, d.o.o., in druga. Kljub tej razvejani hobotnici radiev, rumenih časnikov in različnih agencij se imperij počasi sesuva sam vase.

V preteklosti že velikokrat prikazali Odlazkovo hobotnico. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Za lastništvo Reporterja uporabil kar sinovo spremljevalko
Medijsko hobotnico Martina Odlazka smo v preteklosti večkrat že razkrinkali. Podrobno smo poročali o njegovih medijskih lastništvih. V preteklosti tudi v reviji Reporter. A Reporter, ki je formalno v lasti domnevne spremljevalke Odlazkovega sina, je le vrh ledene gore. V ozadju je cela množica podjetij, ki jih je obvladoval tajkun Odlazek, po svojem poslovnem propadu pa je vzpostavil pravo finančno hobotnico, v katero je vpletel kar svoje otroke. Čeprav je v rdečih številkah, ga to prav nič ne moti. Uživa namreč v graščini, ki se razprostira v vasi Selo pri Radohovi vasi v občini Ivančna Gorica.

Nejc Odlazek (Foto: Facebook)

V poletnih mesecih uživa na svojih jahti in vili na Čiovu pri Trogirju v Dalmacij
Med njegovimi zaposlenimi so bile že pred leti, kakor smo že poročali na Nova24TV, pogoste govorice, sploh v poletnem času, kako “super je Martin Odlazek, ko na morje, na svojo jahto, povabi vse svoje otroke in njihove mame”. Prav tako niti ni skrivnost, da naj bi bili dve njegovi partnerici noseči istočasno, za piko na i pa naj bi se celo poznali in prijateljevali, je slišati od ljudi, ki so blizu Odlazku. Gotovo že komaj čaka poletje, med drugim ta letni čas rad preživlja tudi na kopnem, ne le na morju, v zbirko svojih nepremičnin je tako pred časom dodal tudi vilo na Čiovu pri Trogirju v Dalmaciji.

Mediji, ki jih obvladuje družina Odlazek (Foto: Facebook)

Ta vila je bila pred tem v lasti nekdanjega vrhunskega nogometaša Ivice Šurjaka, Odlazku pa naj bi jo prodal za 2,5 milijona evrov. Lastnik podjetja naj bi bilo sicer Odlazkovo podjetje Lepin, lastnik tega pa je podjetje Algas. Na čelo Lepina pa je postavljen kar Odlazkov sin Gašper, ki bo naslednje leto star 30 let. Posebnost te vile je, da ima celo lasten privez za jahto, poleg tega pa je ravno dovolj skrita med drevesi, da lahko Odlazek in njegovo potomstvo mirno uživajo skriti pred pogledi radovednežev.

Odlazkov medijski imperij edini propagira spletni portal Necenzurirano.si davčnih goljufov ubijalske četverice Cirman, Rankov, Vuković in Modic. Njihovo delo pa je razkrinkal eden najboljših davčnih svetovalcev v Sloveniji, Ivan Simič. (Foto: Posnetek zaslona/svet24.si)

Luka Perš

 • Steiermark

  Odlazek se bo kmalu spremenil v “odplazek”…..kakor tudi negovi padrinoti!

  • rrrrr

   ….pa tudi njegovi krščenci : Šurla, Kršinar in Sunčička….

 • lojze

  Škoda, pa je ravno kupil novinarje Reporterja!

  • milanček

   ja, kršinar ima dobesedno mokre sanje, Janša se mu prikazuje cele noči, tudi fu..ti ne more več! kršinar, pazi se , kje hodiš, ljudje kot slišim , te imajo dovolj!

  • Hribouc

   Ubogi so eni, ki morajo za ljubi kuhek zdaj packat spakedravčine.
   ———————————-
   Ampak, Kršinarjev Igor je pa dobu zalet, de je kar ubogi.

   A si sploh še upa kam na prireditve, gre v oštarijo, a ga sploh še kdo ima zamar?

 • Peter

  Ravno berem knjigo Michael Dobbs: Goodfellowe MP. Zgodba o moči medijev in pokvarjenosti njihovih lastnikov. Tudi v Angliji, no.

 • Antonius

  Odlazek je zelo uspešen mafijec.
  Imperij je ustvaril zato, da je najete milijonske kredite pospravil v davčno oazo, obveznosti je prepustil pa imperiju, da z njimi vred bankrotira in propade.
  Krediti so edina čista voda, ki v našem, slovenskem socializmu teče navzgor, vračilo dolgov je pa odplaka, ki z bankrotiranimi firmami teče navzdol.
  Whisky sem pil z mafijcem Odlazkom v njegovi pisarni SET-a v Vevčah, ko še nisem vedel niti tega, da je že takrat bil baraba.

  • samotoje

   En viski ne naredi posebne škode, a ne.

   • Antonius

    V pivu včasih operem spomin, da imam mir v duši in čisto vest.

    • samotoje

     Meni pa jurka dobro sede v ta namen.

    • Peter

     Ja, sem ravno pomislil: vsaj nekaj si imel od tega pokvarjenca. Upam, da je bil vsaj kakšen dober Single Malt, no.

     • Joc 52

      Po mojem sta pila na Antoniusev racun, taki kot odlazek so ponavadi skrti, da je kaj

  • Ehnaton

   Nič kaj prida nemških oficirjev do takrat ni pokončala partizanska vojska z VOS-om vred, raje več slovenskih. Da pa je ta podvig pred samim koncem vojne uspel ravno Bračičevi brigadi pa tudi ni naključje. Uspeh je le potrdil sloves komunističnega klavca, po katerem se je imenovala in, ki je tudi poklal več svojih kot sovražnih.

   • Hribouc

    Zagotovo je pobil večkratno več lastnih borcev kot okupatorjevih.

    Zato so mu v Kočevju tudi poslali kugle v hrbet, da je crknil, kot se za mazohista in psihopata spodobi! Narodni heroj, pač.

  • Joc 52

   od 200.000 do 300.000 jih imajo na vesti PO VOJNI, brez sodisc

   • Antonius

    Spoštovani Joc 52, samo na današnji dan pred 75-imi leti so gošarski komunisti ob življenje spravili 100 nedolžnih ljudi.
    Spomin na gošarski osvoboditeljski vzrok in njih neverjetno posledico sem imel v mislih, ko sem pisal, kar sem zapisal.

 • xtc

  A bo šel iNVALIDSKI VJESNIK KONČNO V STEČAJ?.

 • murgl

  malo verjetno, da bi ostal brez denarja. Če bo lahko še na kak način financiral globoko državo mu bo vse odpuščeno, če na pa bo moral med klošarje.

 • Ehnaton

  K Odlazku bi moral romati po denar s svojim Zavezništvom v podporo knjigi Kučan, če je bil to v resnici njegov namen pohoda k Pahorju, kar je sicer bolj malo verjetno. Tudi na jahtah bivši šef CK ZKS rad letuje pa bi mu verjetno ne bilo odveč še na Odlazkovi jahti malo poležati.

 • WISKY 1000

  Zato na volitvah vsi za SDS,da Slovenijo očistimo levih parazitov,mafije……

  • Joc 52

   udbomafije, podpornikov, simpatizerjev, ….npu, krivosodje, policijo, ki lovi vseckarje in se s specialci spravlja na plasticne pistole (v vrtcih jih menda se ni bilo?)

 • mona lisa

  Vse mu vzet kar je nakradel in dobil na nepošten način. To pa tako skoraj vse.

 • Peter

  Česar koli se je lotil, pa ni bilo pokrito s strani mafijskih botrov, je propadlo.
  Tipičen dolinski manižder, no.

 • Vlado77

  Človek se sprašuje-Do kdaj bodo obvladobali medije taki pokvarjenci. In na RTV in POP ni razsikovalnih novinarjev,ki bi jih (družino) obdelal. Revčki so vsi ( razen Pezdir) v Reporterju ,ki so se prodali. Lastnika vprašajo kaj hočeš, da ti pišem in objavim in potem objavijo. Njihovo pisanje je pravo nasprotje prejnjemu . Mene bi bilo enostavno sram. Seveda če ostaneš zvest svojim načelom potem zgubiš službo. V nasprotnem pa si pisun. Vse kar si zgradil gre v nič. V resnici prej spoštujem tiste ,ki ostanejo na svojem ,čeprav se z njimi ne strinjam.

 • Andrej Žalec

  Ne vem kakšno politiko podpira Odlazek ampak dobro se spomnim začetkov Salamonovega oglasnika. Človek je začel z oglasi na listu A4. Bil sem med prvimi njihovimi strankami.Ostalo je zgodovina..