Medtem ko se postopki proti odvetnici, ki je ogoljufala lastne kliente, v Sloveniji ne premaknejo nikamor, je v Avstriji pričakovati hiter razplet

Foto: mediaspeed

Še en dokaz, zakaj je slovenski pravni red v posmeh, te dni prihaja iz Avstrije. Kot smo že poročali, odvetnico Tjašo Andrée Prosenc avstrijsko tožilstvo bremeni prevare in finančnega oškodovanja lastnih klientov. Medtem ko v Sloveniji pravna zbornica ni niti želela zaslišati žrtev zločina, v Avstriji lovke slovenske “stare garde vplivnežev” nimajo moči. Pričakuje se hiter razplet.

Avstrijsko državno tožilstvo trenutno vodi preiskavo proti ljubljanski odvetnici Tjaši Andrée Prosenc in njenem poslovnem partnerju Petru Krisperju, ki ju bremenijo zaradi suma prevare in finančnega oškodovanja. Kazensko ovadbo je vložila Doris Mayer Pignatelli, dolgoletna klientka znane ljubljanske odvetnice.

Kazensko ovadbo proti njima je vložila Doris Mayer Pignatelli, ki bo skupaj s sinom Federicom Pignatellijem v torek, 10. julija 2018, na tožilstvu v Celovcu pričala na obravnavi o tem primeru.

Kakor pričajo dokazi, je Krisper z računa Mayer Pignatellijeve dvigal denar “brez dokumentirane podlage, del spredstev pa nakazal na švicarski bančni račun Tjaše Andrée Prosenc”. Gre za objekt na Wolfovi ulici 1 v Ljubljani, ki ga je Mayerjevim zaplenila komunistična oblast. Po slovenski osamosvojitvi so objekt vrnili prvotnim lastnikom. Družina Mayer pa je skupaj z objektom prejela tudi najemnico Andrée Prosenčevo.

Namesto da bi ščitila svoje kliente, jih je ogoljufala
Ta je postala prokuristka Mayer Pignatellijeve ter nato pozneje sama sebi prodala stanovanje v tem objektu, zaradi česar tudi v Sloveniji tečejo postopki proti njej. Že pred časom je omenjena družina namreč poskusila s prijavo odvetnice Tjaše Andrée Prosenc na odvetniški zbornici zaradi konflikta interesov in delovanja v nasprotju z interesi klienta, a je zbornica vehementno zavrnila vse obtožbe in branila svojo razvpito članico, pri tem pa ni niti zaslišala družine Mayer Pignatelli, nam je zaupal naš zanesljivi vir.

Dr. Janez Kocijančič in Tjaša Andree Prosenc sta si zelo blizu. (Foto: Mediaspeed)

Osumljeni Krisper in Andrée Prosenc naj bi prekoračila svoja pooblastila ter z zavajanjem Mayer Pignatellijevi povzročila premoženjsko škodo, ki naj bi presegala 1,5 milijona evrov. Do tega naj bi prišlo, ker je Mayerjeva zaradi zdravstvenih težav in ker živi v Rimu za upravljanje s premoženjem v začetku 90-ih let pooblastila prijatelja iz otroštva Krisperja, prav on pa naj bi za vodenje pravnih postopkov predlagal Andrée Prosenčevo.

Boj proti stari gardi vplivnežev
Federico Pignatelli, Dorisin sin, je sproženo preiskavo označil za “boj proti stari gardi vplivnežev, ki imajo še nekaj moči v Sloveniji, in proti temu se je treba boriti. Proti korupciji se je treba boriti. Proti tem ljudem, ki prinašajo korupcijo, se je treba boriti”. Še več! Tjaša Andrée Prosenc naj bi mu razložila, kako se posli sklepajo v Sloveniji: “Da se da denar pod mizo, preko vez, vse to je osebno povedala moji mami in meni,” ni varčeval z besedami Pignatelli.

Doris Mayer Pignatelli je hčerka znanega predvojnega ljubljanskega trgovca Emerika Mayerja, ki ga je povojna oblast usmrtila, družinsko premoženje pa zasegla. Ko je ob osamosvajanju Slovenije naši diplomaciji pomagala pri priznanju države, je bil omenjeni objekt vrnjen družini, ki  je upravljanje zaupala osumljencema, sledili pa so številni zapleti.

Zdaj bomo imeli priložnost videti, kako en primer obravnavajo v Sloveniji in kako ga v normalni pravni državi, kakršna je Avstrija, kjer je zakon prvi, in ne veze ter poznanstva. Tako je v Avstriji pričakovati hiter razplet, družina namreč želi rešiti vse težave, povezane z objektom, ter se lotiti temeljite prenove.

A. B.

 • Franc Šink

  Vsak milijardar se lahko skrije glede luksusnega življenja slovenske ” elite”

  • pupa

   Res, da si dal elito v navednice toda navadni kriminalci z belimi ovratniki vemo vsi kam sodijo. Edino v Sloveniji imamo mafijo na oblasti.

   • centurion

    No ja, ELITNI KRIMINALCI so.
    Bolj pravilno

   • Luiggi

    Ko sem jes hodu v solo,smo temu rekli narekovaj zgoraj in narekovaj spodaj,casi prehitevajo tudi mene!….Zdaj sta pa kar oba znaka zgoraj!

  • FORT WORTH

   Ti imas komunajzle za elito ???

   • SIMON ROZIC

    Elita v “narekovajih”! To razume vsak ! Včasih so rekli temu “jara gospoda”..
    kar je pomenilo gospostvo brez pedigreja.

    • FORT WORTH

     V nobenih narekovajih.
     Ta izraz se jih je ze prijel in ljudje ze govorijo o eliti komunistov.
     Prej v yugovini so se ze sami poimenovali AVANTGARDA !!
     Ljudje so jim nasedali tako in drugace.
     To so kradljive podgane.

   • Franc Šink

    V navednicah.

   • Franc Šink

    Imam. Ampak za kriminalno elito! Res pa je da nisem bil jasen pri omembi te “elite”

 • sloustava

  Zato horda old boysev ne mara Nova24tv, ker odkrivate, zakaj nas prehitevajo vse drzave. In se nekaj: mediji! Ti so mudzahedini in mudzahedinke old boysev. In narod? Apaticen! Zakaj pa? Pred casom je bil moj predlog: SDS ima dovolj simpatizerjev, clanov. Naj si vzamejo cas in gredo po Sloveniji! Bodo sprejeti, bodo osovrazeni, a bodo slisani!

 • Gr Enze

  RDEĆI LOPOVI IN KURBE IN MORILCI !!!
  KUĆAN ZAKAJ SI DAL KRAMBERGERJA UBIT ? KAJ TI JE NAREDIL KODER IZ ELANA ? PO PRAVICI JE POVEDAL KAKŠEN SI !! SICER PA LAŽ IMA KRATKE NOGE !! TI PA JANKOVIĆ STA ISTA KRATKONOŽCA KOT JAZBEČARJA !

  • SIMON ROZIC

   Ne žali jazbečarje, ki so prikupni, inteligentni lovski psi, tako,
   da je vsaka primerjava s kratkonožci iz naše politikanske srenje
   popolnoma neumestna!

  • lili pili

   Pucnik ga tudi ni maral….

 • AlojzZ

  “Zdaj bomo imeli priložnost videti, kako en primer obravnavajo v Sloveniji in kako ga v normalni pravni državi, ..”

  In zakaj Avstrija gradi ograjo na meji s Slovenijo.

  • SIMON ROZIC

   Poleg muslijev jih je strah tudi levičarskih idiotov!

 • Ana Job

  Bravo gospa Doris! Končno je nekdo dal ovadbo proti rdečim roparjem!

 • Antonius

  Kaj je zdaj to, 1,5 milijonska škoda, ali 1,5 milijonska kraja?
  Škodo povrneš s poplačilom, za krajo pa sodišče k povračilu ukradenega naloži še zapor.
  Prva slika zgoraj nam ponuja razgled na izobrazbeni in moralni domet *kumrovškega* pravnega faksa. Oba pravnika in oba kriminalca. Na slovenskem krivosodju je njima podobne golazni na pretek.

 • antimur

  V Sloveniji zaenkrat, poudarjam zaenkrat, še vedno velja, da če si kučanist, sploh pa če si nasprotnik Janše, lahko počneš ves kriminal, tudi zločine, pa si že vnaprej opran vse krivde. Vsi alarmi pri “naših” pravosodnih organih bi se morali prižgati že takrat, ko je čefurski kriminalec Janković na tuji televiziji gobcal o tem, da dokler bo nasprotnik Janše, se mu ne more nič zgoditi. Pričakoval bi, da bi ga naši polististi že po uradni dolžnosti pričakali na meji in aretirali. Enako se zdaj dogaja z NLB, Cerar bi še kar odlagal prodajo, verjetno Kos še ni uničil vseh dokumentov, zato takšen strah te bande pred prodajo, pa tudi ropati ne bi več mogli, kar počno že skorajda javno, Furlan ter ostali kriminalisti pa nič, ali je zato Furlan potrjen še za naprej.

 • FORT WORTH

  Kjer je kucan in tovarisija, tam je kraja in prisvajanje mimo vseh moznih zakonov.
  Pozorni moramo biti na cisto vse, kar kucan dela in, na kroge v katerih se giba.
  Ljudje njegovega kova ne vlecejo niti iz ozadja zaradi ideologije ali kar tako, ker v penziji nimajo kaj poceti…
  Pri teh ljudeh je v prvem planu korupcija in nenasitna kraja naroda.
  So zagovorniki anarhije in brezpravja, ker samo na tak nacin uspevajo v njihovih poslih.

 • Soave

  Teh starih komunajzarskih ” vplivnežev ” se ne bomo znebili.
  Za njimi stojijo v vrsti nove , mlade komunajzarske ” elite ” !!

  • antimur

   Bomo se jih znebili, v to sem prepričan, samo ne z demokracijo, ker oni tega ne poznajo, posveti se jim šele, ko dobijo po njihovih rdečih bučah.

   • Soave

    Raje bi videla, da dobijo po buči v prenesenem pomenu besede,
    Če pa drugače ne bo šlo. . . . .

   • domovina mili dom

    Zob za zob. Drugače ne bo šlo. Boš pa videl, kako bodo takrat vpili: kje so vaše krščanske vrednote.

  • SIMON ROZIC

   Primitivci in norci se plodijo serijsko!

  • resnicaboli

   Prenaša se iz roda v rod.

   • Soave

    Hudir je samo to, da imajo taki tički silno ” razširjen ” rodovnik.

 • Vladimir

  Šarec je na vprašanje, če je neumen, odgovoril, da on niti ne, bolj neumni so tisti, ki so ga volili.Tole je problem v naši lepi deželi

 • domovina mili dom

  Vsemu kar kučan pomoli roko je kontaminirano s kriminalom.

 • montyamp

  Zgleda da so stari udbopartijski fosili v Sloveniji , ni nujno da so slovenski in dvomim da je Slovenec lahko tako hudo pokvarjen , rojeni v znamenju kozoroga res rakasta tvorba naše družbe .
  JACKPOT ………..
  Seznam uničevalcev slovenskega dobrega imena , rojenih v znamenju kozoroga , je dobil novo članico .
  To je , aplavz prosim , nihče drug kot Tjaša Andrée Prosenc .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

  • Mojca pokraculja

   Daj še mal tiste v znamenju strelca razkrij. te so tudi “ta pravi” kalibri za dnar!

   • montyamp

    Imaš prav , Stalin strelec , Kardelj vodnar .
    Res je , da dominirajo pri vseh zares hudih stvareh , ljudje rojeni v zimskem času . S statistiko se da dokazat , da je to res .

   • montyamp

    Veš , če bi ti bila rojena v znamenju dvojčka , ne bi s strelci imela težav .

    • Mojca pokraculja

     Kako pa veš da nisem ?!

     • montyamp

      Če pa slučajno si , se bodo težave v kratkem pokazale za koristne .

     • Mojca pokraculja

      He he, nisem- ti kar direkt povem.

  • Steiermark

   Kaj torej predlagaš, da se “evtanazira ” vse te kozoroge in se s tem malenkost prispeva k čistejšemu okolju v Sloveniji…..

 • Olga2345

  Odlično! Tako se je treba boriti proti udbomafiji in komunističnim zločincem! S pravnimi sredstvi! Ne doma, v tujini!
  Upam, da bo Avstrija nadaljevala tudi z Zemljaričem in njegovim šefom, udbomafijcem Kučanom, zaradi udbaških zločinov!

 • Olga2345

  Kako se kaj odvija sodni postopek s prestitutko Carlovo v Italiji?

 • Lisjak

  Povej mi,s kom se družiš in povem ti,kdo si?Naj bo sam ali v družbi,prasec ostane prasec.

 • tramal

  Plastična baba in cvergli na sliki.

  • Steiermark

   verjetno ji je palček rihtal “ljubčke”, tako kot bernardici, ki ji cela garnizija in ves jugooficirski ološ ni bil dovolj…..svoji s svojimi

 • žogica

  V Avstriji imajo ažurna sodišča, tudi Patrijo so rešili pravočasno, pri nas je pa zastarala!

  • xtc

   In Kaznovali Riedla zaradi davčne utaje,kot je to bilo in nič več.
   Sodnica pa si je morala reševati službo zaradi lažnivih SLO levakov,ki so ji podtaknili lažne izjave tako,da je moral na posebni uradni konferenci predsttavnik Dunajskega sodišča vse lažnive podtaknjene izjave sodnici javno zanikati in povedati,,da je Riedl storil davčnoutajo,saj od nakazil in prometa z njimi ni plačal davka-in to je to HITRO in POŠTENO rešeno.

   • žogica

    Tvoja lažnjiva verzija, ki pa ji jaz ne nasedam.

    • pupa

     Normalno bi bilo, da preveriš v avstrijskih časnikih, pa kako, ko pa ne znaš “čitat”.

     • žogica

      Kje lahko jaz to najdem, lahko mi prilepiš prispevek!

  • pupa

   Pa si to “prečital” v avstrijskih časopisih in tudi RAZUMEL?

   • žogica

    Ali ti ne ločiš žen. spola od moš., žogica je v slov slovnici žen.spol, torej!

    • pupa

     Misliš, da si bolj sprejemljiv, če si žogica? Jaz te vidim kot napihnjen nogometni BALON. Sicer se nebi nič čudila, če bi bil ONO.

     • žogica

      Veš kako te pa jaz vidim, kot osamljeno, zafrustrirano pupo, z kompleksom manjvrednosti ( v prid temu, govorijo tvoji komentarji). Jaz sem še pa vedno žogica, žen.spola!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kjer je K je k=Kjer je Kučćan je kraja, vendar tudi ko našega veleumnega komunista Kučćana več ne bo, bo na njegovem položaju nekdo drug. Njegov položaj je zaseden nekaj generacij naprej, če to gledamo po letnicah do leta 2200. Kdo pa bi se branil takšnega položaja???? Nič delat in velik zaslužit nezakonito.

  • FRANC3

   ŠEFI MAFIJE SO VEDNO V OZADJU. O NJIH SE NIČ NE GOVORI, VPLIV IMAJO PA ZELO VELIK.

 • xtc

  Tejle rdeči milanovi coprnici ,ki goljufa in še krade, se jibo avstrijska reatantska uniforma zelo pasala.

 • milanček

  še komunajzarja kućana, morilca slovenskega naroda je treba takoj, ponavljam, takoj obsodit in zapret! Še bolje pa je, če takoj gauzne!

  • lili pili

   Vse komunajzarje tudi ivana, vinkota in ostale iz vrst sds

 • jovan jovan

  Akumulator ji je crknil.

 • Tweety Bird

  Ja, res je…Avstrijci in Švedi so tudi dokazali korupcijo Janeza Janše, pri nas pa nič… pri nas ga je butasto ustavno sodišče spustilo na prostost. Voluharji posrani :)

  • pupa

   Moraš pojasniti katerega Janeza Janše, ker imamo kar tri. Če misliš na predsednika SDS bojda se on res boji potovati na Švedsko, Avstrijo ter na Finsko zaradi tiralice izdane na njegovo ime. Ha, ha, ha,……………

   Ti si pa res hudo bolna.

   • Tweety Bird

    Gre za enega in edinega…iz Grosuplja…prvak SDS-a :)

    • Bemu

     Levičarji imate celo tri “Janeze Janše”, s katerimi ste hoteli konkurirati na zadnjih volitvah spoštovanemu Janezu Janši nekdanjemu dvakratnemu premierju in nekdanjemu predsedujočemu EU v Grosupljem.
     Ta prevara vam ni uspela in spoštovani gospod Janez Janša je prejel preko 7000 glasov, vašemu falsificiranemu “Janezu Janši” pa je potem Tomićka obrisala svečko pod nosom.

    • komar marko

     Kolikor vem so na plakatih viseli kar TRIJE UBRISANCI, ki trdijo da so janezi janšati. Pišem z malo. So pa člani MESEČNIKOV! Ubrisani in še tvoji pobratimi TUMPKO. ja pa vi ste vse pobrali kar leze in diha. še luftarica je pri vas! Ni čudno če si tako velik prjatelj z desanko! Kapiš!

    • pupa

     Sama ločim drugače.Trije lažni so zgolj Janez Janša dočim je Urškin, Črtomirjev, Jakobov, Žanov in Ninin IVAN JANEZ JANŠA. To si le zapomni ,da ne boš mešala jabolka s strupenimi gobami.

   • zokispoki

    Pticu so pristrizene peruti!

    • Steiermark

     to ni ptič, to je nora kura, opipana, brez perja…..včasih pa se počuti tunekovo kozo… Kaj čemo, pri lgbt in qweersexualcih je tako, kar se trenutno počutijo za to se proglašajo – muslijem je to vseeno ali je kura ali koza, naskočili jo bodo vseeno, nazadnje pa s halalom zaklali…..

  • Bemu

   Spelji se haloški butec. Se lotiš debatirat pa nakladaš, kar nekaj kar nima ne repa ne glave.

   • Steiermark

    Verjetno je hlapec onega oneta iz Mladine, ki sam priznava, da proizvaja “fake news”….

 • Slovenec

  Se takoj opazi ogromna razlika med režimskim in neodvisnim sodstvom.

 • zokispoki

  A bosta ta dva hard core porno film snemala ?
  Samo vprasam .

 • Jaka Sraka

  Ko bomo zaprli ta mauga, pa bo mir.

  • Steiermark

   Si pozabil na pregovor, ki pravi, ko ima hudič mlade, nima enega, jih ima sto! Tako tudi z aretacijo tamalega, nemoremo računati, da smo se rešili zla, ko pa ima že obstoječe, male hudiče, kot je opankar, kocjančič, in druga drhal, na tisoče okrog sebe….. ko bo pa te pobralo, bodo pa ti sottisoči imeli drugih stotisoče raztrosenih naokrog….. Hudiča je potrebno pregnat, z izganjalcem hudičev – exorcistom!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!