Lovec okreva, medveda pa bodo ustrelili

Foto: STA

Na Gorjancih je v torek zvečer medved napadel 53-letnega lovca in ga poškodoval. Moški ni v smrtni nevarnosti, medveda pa iščejo člani intervencijske skupine. Ta naj bi zaprosila za izredni odstrel zveri.

Po prvih ugotovitvah policije je moški hodil po cesti med Gospodično in Vahto, ko naj bi ga presenetil in napadel medved. Lovcu so v novomeški bolnišnici oskrbeli poškodbo noge.

Medveda še iščejo
Po napadu naj bi medved odšel v gozd. O dogodku so bili obveščeni pristojni iz intervencijske skupine za hitro ukrepanje v primeru ogrožanja življenja ljudi in njihovega premoženja po velikih zvereh kočevske in dolenjske regije, so zapisali na novomeški policijski upravi. Po poročanju portala 24ur.com bo skupina zaprosila za izredni odstrel zveri.

Glede na posnetke medveda, ki so jih priskrbeli lokalni lovci, naj bi šlo za mladega medveda, ki je star okoli tri leta in so ga na območju videli že večkrat, še poroča portal.

Na Voglu medvedje truplo
Po poročanju Slovenskih novic pa so na Voglu konec tedna našli medvedje truplo. V upravi Triglavskega narodnega parka so potrdili, da sta se verjetno spopadla dva medveda, ali je eden pokončal drugega, pa bo jasno šele po patološkem pregledu na veterinarski fakulteti.

B.P., STA