fbpx

Mineva eno leto, odkar so v Sloveniji začele padati maske tistih, ki nam vladajo iz senc

Foto: Nova24tv

Ko je pred enim letom začela izhajati naša spletna stran, jo je mnogo ljudi dočakalo z navdušenjem. Ni jih pa bilo malo, ki so nam napovedovali, da bomo hitro propadli. Na veselje prvih in navkljub drugim smo uspeli in obstali. Nismo zgolj obstali, postali smo vpliven medij, ki je pomembno spremenil naš medijski prostor.

Nič več ne more ostati skrito, ker objavimo, kar drugi skrivajo. Stvari prikazujemo z drugačne perspektive in s tem dajemo bralcem možnost izbire. Ponosni smo na delo, ki ga opravljamo in vztrajali bomo. Bili smo prvi, ki smo prikazali, da begunci niso zgolj begunci, ampak da gre za v večini za ilegalne migrante, med katerimi so tudi teroristi. Na začetku so nas napadali, danes to ve cela Slovenija.

Bili smo prvi, ki smo strice in nečake iz ozadja, ki brez volitev upravljajo našo državo, imenovali z imeni in priimki. Danes so mnogi drugi mediji zbrali pogum in govorijo o ljudeh, ki so ugrabili državo.

Več kot 8.000 člankov v prvem letu
V prvem letu so naši novinarji napisali več kot 8.000 člankov. Našo spletno stran je v zadnjem letu vsaj enkrat obiskal čisto vsak uporabnik interneta v Sloveniji, danes imamo več kot 200.000 rednih bralcev. Najbolj pomembno pa je, da rastemo in vsak dan povečujemo svoj vpliv. Postavljamo vprašanja in terjamo odgovore. Zato nam mnogokrat očitajo, da smo predrzni.

Nismo predrzni, le svoje delo opravljamo. Ostali smo zvesti našemu sloganu. Še zmeraj smo v službi resnice, le da smo po enem letu boljši in bolj izkušeni. Resnica pogosto ni prijetna, zato mnogim ni všeč, kar pišemo. To nas ne moti, vztrajali bomo zaradi tistih, ki nas podpirate, in zato ker imamo poslanstvo. Naše poslanstvo je razkrivati prikrito in povedati stvari drugače, kot želijo vladajoče elite, da jih vidite.

Hvala vsem, ki ste podprli projekt nove medijske hiše in hvala vsem našim bralcem. Posebna zahvala in pohvala pa gre naši ekipi, ki že leto dni z zanosom in ponosom, vztrajno in odločno ter zavzeto in predano pripravlja vsebine za naš portal nova24tv.si.

Pot do uravnoteženega medijskega prostora bo še dolga. Naš portal je začel orati ledino, marca se nam je pridružil sestrski program televizije Nova24TV.

Berite nas in ob letu osorej bomo živeli v boljši Sloveniji.

Direktor Boris Tomašič

V imenu celotne ekipe pa se vam, bralcem, zahvaljuje tudi v. d. odgovornega urednika Jure Ferjan:Portal nova24tv.si praznuje eno leto obstoja 1
“Drage bralke, spoštovani bralci, po letu dni skupne poti se vam iskreno zahvaljujem, da nas spremljate, dnevno prebirate in širite naše novice po spletu oz. socialnih omrežjih. S tem povečujete našo prepoznavnost in – kar je še bolj pomembno – dajete moč informacijam. V teh dinamičnih mesecih smo razkrili marsikaj, kar bi sicer ostalo zamolčano, prezrto ali prikrito. Zaradi vsebin in vas nismo le prodrli, temveč se zasidrali v slovenski medijski prostor. 

Novinarska ekipa, ki poleg vsebin na portalu pripravlja tudi televizijski program, živi za projekt nove medijske hiše. V prijetnem in produktivnem delovnem vzdušju, ki smo ga z vztrajnostjo in trdim delom ustvarili, bomo nadaljevali z razkrivanjem vsebin, ki vas zanimajo in ki sooblikujejo slovenski družbeno-politični prostor.

Iskrena hvala in ostanite z nami, kajti postajamo vedno boljši.”

Odzvali pa so se tudi znani slovenci iz sveta zabave, politike in gospodarstva. Nekatere objavljamo v nadaljevanju.

Miro Petek – novinar, politik in kolumnist:

Miro Petek

Miro Petek

Nova24TV je prinesla v slovensko medijsko enoumje kanček upanja, da se na medijskem področju vendarle lahko kaj spremeni. Že siloviti odzivi pred začetkom rojstva tega medija so pokazali, da za vladajočo politiko in njihovo omrežje, ki prek različnih kanalov obvladuje medijski prostor, tovrstna medijska novost ni po volji. Na drugi strani pa se je v tem letu pokazalo, da so gledalci in bralci drugačnost v medijskem poročanju in pogled z druge perspektive vendarle potrebovali in dobro sprejeli. Dobro je, da ima Nova24TV še veliko rezerv in odprtega prostora, kar pomeni, da bo v prihodnje samo še rasla in se razvijala. Čestitke in pogumno naprej.”

Eva Irgl – poslanka SDS:

Foto: zasebni arhiv

Foto: zasebni arhiv

“Čestitke spletnemu portalu Nova24 ob letu dni uspešnega delovanja v medijskem prostoru. Začetki so vedno težki in zahtevni, vendar ste z zagnano in dobro ekipo ustvarjalcev dokazali, da zmorete in da se zavedate poslanstva, ki ga imate kot vedno bolj bran in uveljavljen medij. Predstavljate pomembno osvežitev na medijskem področju zlasti z vidika pluralnosti in zavezanosti resnici. Še naprej delujte v skladu s profesionalnimi in etičnimi novinarskimi standardi, saj boste le tako lahko ohranjali zaupanje vaših bralcev in pridobivali nove.”

Bojan Dobovšek – vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev:

Foto: STA

Foto: STA

“Vsem novinarjem želim, da bi bili čim bolj preiskovalni novinarji v profesionalnem smislu in da ne bi podlegali tem piarovskim agencijam in vse skupaj predstavljali piarovsko. Torej, poudarek je na raziskovanju in izhajanju iz dejstev in novi mediji imajo to priložnost, da postanejo tudi dobri.”

Matej Lahovnik – ekonomist:

Foto: STA

Foto: STA

“Mislim, da je vsako leto, ki ga medij preživi v teh težkih pogojih, zelo velik dosežek, še posebej pa je pomembna prva obletnica, ki si jo verjetno tako gledalci kot bralci medija najbolj zapomnijo. Mislim, da je zelo lepo, da imamo še dodaten medij, ki je vnesel nek potreben prepih v slovenski medijski prostor, in več kot je prepiha, več je tudi možnosti, da se megla, ki se včasih ustavlja v naši deželi po nepotrebnem, razkadi.”

Brigita Šuler – pevka:

Foto: STA

Foto: STA

“Novi24tv iskreno čestitam ob prvi obletnici in vam želim še naprej obilo uspeha in kreativnosti!”

Sebastjan Cimirotič – nogometaš:

Foto: STA

Foto: STA

“Vse najboljše, Nova24tv in veliko novih in pozitivnih zgodb!​”

Uredništvo Nova24tv.si