[Video] To morate videti: Bizaren izpad skrajnežev nad tihimi molivci pred porodnišnico

Vir: Ž.K.

Prav neverjetno se zdi, da lahko oseba ali dve, ki pred porodnišnico v tišini molita za vse nerojene otroke, razburita toliko ljudi. Razburjeni so nekateri ginekologi, ki v bolnišnici opravljajo splave. Razburjene so levičarske ekstremistke, ki študente po fakultetah posiljujejo s svojimi teorijami spola. Razburjena je Združena levica, ki bi zaradi dveh molivcev najraje ukinila osnove domokracije v Sloveniji.

Popolna nestrpnost skrajnežev pa gre tokrat še korak dlje. Danes se je molivcem zoperstavilo bizarno gibanje z imenom Sentimentalno mleko. Člani gibanja so se prvič zbrali pred enim tednom, ko so izvedli protest na ploščadi pred medicinsko fakulteto. Tokratno javno manifestacijo, v kateri je eden izmed protestnikov nastopil našemljen v pingvina, so poimenovali “Ubranimo pravice želv”.

Spočetje kot napaka
“Tukaj smo, da ubranimo pravico žensk, da lahko “napako”, ki so jo storile, tudi popravijo,” je pravico do splava komentiral neformalni vodja protestnikov. Na drugi strani se je zbrala neprimerno večja množica ljudi, ki je molila. “Vsak dan se zbiramo, da bi opozorili na vsa izgubljena življenja, do katerih pride zaradi načrtovanega splava. To je že tretjo leto, odkar akcija 40 dni za življenje poteka v Sloveniji. Do sedaj nam je uspelo rešiti dve življenji. Podpiramo tudi pravico skupine, ki se nam bo danes zoperstavila, čeprav se smešijo,” je povedal eden izmed molivcev.

Akcija 40 dni za življenje ima svoje korenine v Združenih državah, kjer se je začela leta 2004. Akcija molitve, posta in bdenja poteka tudi v Sloveniji, in sicer že tretje leto zapored. Namen sodelujočih je z molitvijo zaščititi še nerojene otroke, ki bi jih matere lahko umetno splavile. 

Ž. K.