Na izvolitev Ferlinca v Državnotožilski svet se je znova oglasila Vera Mejak: “Neumni Ferlinc si zasluži napredovanje”

Upokojena finančnica in pravnica z mnogimi izkušnjami v tožilstvu, Banki Slovenije in gospodarstvu. (Foto: Printscreen)

“Seveda si neumni Ferlinc zasluži napredovanje po 40 letih poslušnega in ubogljivega dela v prid propadlemu komunističnemu režimu,” je brez zadržkov komentirala nekdanja tožilka in mentorica sedanjega vrhovnega državnega tožilca Andreja Ferlinca, ki je bil z največ glasovi izvoljen v Državnotožilski svet. Mejakova je dejala, da sicer ne ve kakšne pristojnosti ima Državnotožilski svet, “verjetno v smislu samoupravljanja, ker sicer Ferlinc vanj ne bi bil imenovan.”

V soboto je odjeknila novica, da je vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc praktično pometel z vso konkurenco in iz tekme za funkcijo Državnotožilskega sveta izrinil tožilski ‘težkokategornici’ Barbaro Brezigar in Barbaro Knol Drobnič. Novica je z vidika zaupanja v pravno državo, katere sestavni del je tudi tožilstvo, precej nenavadna, glede na to, da je prav tožilec Ferlinc peljal zadevo Patria, ki pa jo je na koncu ustavno sodišče soglasno razveljavilo in vrnilo v ponovno odločanje.

Še bolj je nenavadno tolikšno zaupanje tožilcev, ki izmed sebe izvolijo štiri člane v Državnotožilski svet, po tem, ko je javnost izvedela, da je bil prav Ferlinc pripravnik pri takratni tožilki Veri Mejak. “Pripravnik moj je bil tale Ferlinc..bolj butastega pripravnika nisem imela,” je o njem v oddaji na RTV povedala Mejakova, kar bi moralo dati vsakemu malo misliti, preden bi glasoval za takega kandidata.

Nagrada za 40 let poslušnega in ubogljivega dela
Ob izvolitvi Ferlinca v Državnotožilski svet smo ponovno poklicali gospo Mejakovo, ki se je ravno mudila v Španiji, da nam pokomentira triumf Ferlinca. Z dogajanjem v Sloveniji sicer ni na tekočem in se ga kolikor je mogoče izogiba, ker je nad opranimi možgani našega naroda povsem obupala. Je pa komentirala izvolitev Ferlinca z besedami, da si “seveda neumni Ferlinc zasluži napredovanje po 40 letih poslušnega in ubogljivega dela v prid propadlemu komunističnemu režimu.” Mejakova je dejala, da sicer ne ve kakšne pristojnosti ima Državnotožilski svet, “verjetno v smislu samoupravljanja, ker sicer Ferlinc vanj ne bi bil imenovan.”

Andrej Ferlinc (Foto: STA)

Bodo te osebe lahko vzpostavile integriteto v tožilstvu?
Državnotožilski svet ima devet članov, od katerih štiri izvolijo državni tožilci, enega imenuje minister za pravosodje, štiri pa na predlog predsednika republike izvoli Državni zbor. Trenutni sestavi šestletni mandat poteče 12. decembra. Državnotožilski svet, ki ima ključne pristojnosti za imenovanje v tožilske vrste in varstvo tožilske samostojnosti. Poleg Ferlinca so bili izmed tožilcev izvoljeni ljubljanska višja državna tožilka Tamara Gregorčič, celjska okrožna državna tožilka Simona Kuzman Razgoršek in slovenjgraška okrajna državna tožilka Lucija Helbl. Poslanci so sicer v tem tednu na predlog predsednika republike Boruta Pahorja za nove člane Državnotožilskega sveta izvolil Katjo Filipčič, Milana Birso, Ljubico Kosmovski Fojkar in Igorja Lučovnika. Sposobnejši in bolj kvalificirani kandidati so odpadli ali pa so odstopili še pred izvolitvijo.

C. Š.

 • Janez

  Bravo, vse priznanje
  zelo cenjeni in spoštovani pravnici in gospe Veri Mejak
  – za njene prejšnje prispevke
  in to stališče o presenetljivem predlogu imenovanja spornega tožilca A. F. ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • ahnenpass

  Pravijo, da ni butastih učencev, samo nesposobni učitelji.
  Jaz si pa mislim, saj ni čudno, da je bil Janša obtožen, glede na to kako pri nas deluje pravo. Verjamem celo, da je šlo za spontano reakcijo neodvisnega tožilca, ker verjetno dela tako od nekdaj. Predstavljam si, da ga je nekdo poklical ali mu poslal kakšne dokumente v tisti zadevi, verjetno se je o tem posvetoval z mentorji in kolegi, ki so obveščeni spet od drugih ljudi, tako počasi nastane fama o zločinu, ki se vrne do tožilca kot nek nezavedni fead-back. Tako dobijo ljudje počasi občutek za neko zadevo, če je kaj na tistem ali gre samo za posle kot običajno. Ker so vsi pritiskali in omenjali Janšo, se je marsikomu zdelo, da v tisti poplavi dezinformacij lahko razbere neke vzorce, ki dajejo slutiti, da gre za nezakonit konstrukt. Sicer možno, da tudi ne, ampak ko je pa toliko javnih uslužbencev in strokovnjakov spremljal enak občutek, vključno s tujimi službami. Že zaradi tujine se niso upali blamirati, kaj pa, če bi bilo res kaj na tistih čenčah. Pravo vprašanje je torej, kako nastanejo govorice, pa to niti slučajno ne velja samo za Patrijo, taka je vendar vsakdanja praksa tožilstva oziroma pravosodja. Saj nimajo steklene krogle,življenje je zmeda, ki se neprestano spreminja, ne obstajajo nobeni trdni okvirji, vsak primer je zgodba zase, prepleten s številnimi drugimi usodami in dogodki. Zato verjamem, da se udi tožilci na neki točki odločajo subjektivno, na koncu se vse zreducira na karakter in javno podobo posameznika. Bolj kot stvari postajajo osebne, več je običajno potem tudi korupcije in krivic.

  Ni pa nujno, največji problem je po moje mit o neodvisnosti, ki javnim uslužbencem zapoveduje nekaj nedosegljivega in od njih terja tudi poseben slog življenja, sploh na najbolj resnih položajih, kjer se odloča dobesedno o življenju in smrti. In to popolnoma hladno in neosebno, brez vsake neposredne osebne prepletenosti,meni se zdi čudno že, da si sploh kdorkoli želi biti izvoljen na take “funkcije” režima. Zakaj bi si človek s tem mazal dušo in polnil sanje s tujimi nočnimi morami, kaj ima lahko od tega, razen čedalje hujše depresije in paranoje. Neodvisnost pa itak ne obstaja, odvisnost od česa točno naj bi bila nezaželjena, cel sistem torej temelji zgolj na zaupanju.
  Zato se mi zdi, da bi se morali državni tožilci med sabo več pogovarjati in socializirati, predvsem pa bi se morali funkcionalno ločiti od vseh ostalih državnih segmentov, tudi ali predvsem od policije, pa zato vzpostaviti več komunikacije s stroko, kot so FDV, medicinska fakuleta ali Akademija znanosti in umetnosti. Več časa bi lahko porabili tudi za duhovnost, ne zdi se mi narobe, če tožilec verjame v Boga, dokler ga ne imenuje. Naj jih ne bo sram dvomiti in kršiti pravila, če se lahko na ta način izognejo paradoksom. Ferlinc bi lahko za tole zdaj verjetno tožil Mejakovo, lahko pa bi se tudi oglasil k njej na čaj in poskušal razumeti kako ona vidi te stvari.

  • janez zorman

   Dkazi, dokazi,…so sveta stvar. Brez tega je vse čenčarija ! Naši komunisteki so imeli vedno “vse dokaze” v svojih rokah in tako je še vedno. Ko se je soedovi Micki, uslužni javni uslužbenki zazdelo, da bi lahko imela partizansko penzijo (saj je enkrat videla partizane, kako grejo čez vas), je sosedov Francelj (domnevni partizan), potrdil, da je Micka res šivala zvezde na kape, čez čas je Micka pričala, kako je sosedov Pepe hranil partizane; in vsi so srečni in udobno živijo z partizansko penzijo. In tako se je dogajalo in se očitno še, na vseh področjih.

 • resnicaboli

  Saj takšne rabijo ker sami vedo da niso sposobni ampak naredijo vse kar jim ukažejo Patria pove vse.

 • VERRZIFIKATOR

  Verij Mejač – Mira Vijak

  PRIPRAVNIK IN VEDEŽEVALKA

  Je pripravnik v stroki vsaki
  nujno res, potrebno zlo
  in pa jasno vsem je to,
  da ljudje so neenaki.

  Enim stvar ne gre od rok,
  drugim pa še teže v glavo,
  ti hlepijo žal za slavo,
  v vlogi večnih so otrok.

  Bil nekoč je tak pripravnik,
  deloval precej zabito,
  a je hotel, kot pribito,
  da postal bi čislan pravnik.

  Ni pripravnik se odrezal,
  naj se je na moč napenjal
  in s komolci v prazno drenjal,
  brž se v jezik je urezal.

  Tale bodi prispodoba:
  ko bi tulil naj kot volk,
  se zavil je v mutast molk,
  bil kot pudlja je podoba.

  Kaj bilo mu je storiti,
  ko bilo je, kot pribito,
  da ne mogel bo skoz sito,
  v svoj poklic normalno priti?

  K jasnovidki se zateče,
  ženski za vse to pristojni
  in v mejáh verodostojnih,
  storil bo, kar ona reče.

  Nade polna, v méjah vere
  ženska skuša pomagati,
  in pripravnika peljati
  čez življenjske vse ovire.

  Takšna, pravi, tu je slika:
  ker premalo si pripraven,
  žal ne moreš biti zraven,
  kjer so sojenja velika.

  Tam, kjer ukazuje klika,
  tam težko jim prav boš služil,
  zlahka stvar boš vso okužil,
  nisi ti za obsodnika.

  Obsodnik lahko je tisti,
  ki nalogo brž dojame
  in obsodbo nase vzame,
  ko jo spišejo lobisti.

  Toda mora tudi znati
  vsako stvar utemeljiti,
  ne kar tja v en dan soditi,
  z lista plonkanje prebrati.

  Kvečjemu boš tam pripraven,
  kjer se fer bo linč pripravljal,
  in pod krinko se postavljal,
  da pravičnost vsa je zraven.

  Fer se linča pod pretvezo,
  da proces je bil pošten,
  spoštovan poslednji člen,
  kot pod božjo vse zavezo.
  ,
  Saj če stvar bi fer bila,
  ne bi linč ime ji dali,
  s tem so že vnaprej priznali,
  da je vsa sprevržena.

  Linčanje je pač prozorno,
  tam te dolete očitki,
  v vodi da ribariš plitki,
  naj povem ti to nazorno.

  Tebe tam ne da se vpreči,
  to drži žal kot zabito,
  da pljuvalno boš korito,
  čim boš zraven pri tej reči.

  Ni pripravnik ta pri pravi
  se ustavil jasnovidki,
  pričajo prerokb zavitki,
  ki zavrže jih, zapravi.

  Mu prerokbe ne dišijo,
  ker nobene ne razume,
  jasnovidka brž doume:
  drugo fant ima vizijo.

  Ta gospa vedeževalka,
  vse je videla vnaprej
  in bila je slej ko prej
  jasnovidna pričevalka.

  Rekla je verodostojno
  mu v mejáh še razumljivih,
  da bo v časih izmuzljivih
  fant končal prav nedostojno.

  Krajši čas se s slavo kinčal
  res bo, a zelo neslavno,
  in ker delal nepostavno,
  samega se bo fer-linčal.

 • VERRZIFIKATOR

  Dragemu ANTONIUSU še enkrat zahvala za VSO pomoč. Prijatelja spoznaš v nesreči.

  Verzifikator

 • MEFISTO

  Ta režimska totalitaristična oblast se je začela že norčevati na svoj račun.

 • Franc Šink

  Res ne izgleda ravno pametno.

 • Kučko pod pručko

  Ukaz Kučana Vrhovnemu državnemu tožilstvu

  V uredništvu Nove24TV smo od anonimnega pošiljatelja dobili kopijo pisma, ki ga je murgelski upokojenec poslal Vrhovnemu državnemu tožilstvu RS.

  Ferlinca spravite v Državnotožilski svet, pa če se svet podre. To, da je butast kot kanta, sploh ni važno, glavno je le, da je naš. Milan Kučan!!!

  • Viktorh

   Bog usliši naj to prošnjo…

 • antimur

  Ta golazen nima več nobenega sramu, ve, da jo banda pritepenska, kriminalci, pedri, lezbijke, zombiji, neomajno podpirajo, zato počne te umazanije vsem na očeh in v posmeh zavednim Slovencem. Kazen bo velika, to je neizpodbitno dejstvo.

 • totex39

  Za tega bumbarja pa res ne najdeš več prave normalne besede in takega komunistična banda poveličuje. Normalni državi bi bil odstavljen, ne pa da bi bil še nagrajen.

 • janez cepec

  sej pravem, ne rečem, de Ferlinc ni butast, res ne zgleda prou pametn, sam to ni merilo, tud ljubljeni vodja ma isti glup ksiht, pa rečmo, de ni tko fuknen, ali pač? sam tale Mejakova je tud bel za en kurc mentorca, če ga ni uspela nč navadet, a ne?

  • Anton

   cepec pač ostane cepec

   sarkazem press

   • janez cepec

    vem, boli, sam je res

  • Hun

   ponavad gredo sposobni tozilci v odvetniske vode…tale je Ferlinc je tupoglavec na kvadrat

 • Ryuk

  ” Poslanci so sicer v tem tednu na predlog predsednika republike Boruta Pahorja za nove člane Državnotožilskega sveta izvolil Katjo Filipčič, Milana Birso, Ljubico Kosmovski Fojkar in Igorja Lučovnika.”

  Da nisem volil za pahorja se je izkazalo za pravilno odločitev. On ni predsednik vseh Slovencev.

 • milanček

  Dobro jutro zavedni Slovenci! 1.)Sporočam veselo novico, končno je gavznil Charles Manson! 2.) Sporočam žalostno novico, v Murglah ni nihče umrl,torej se slovenski narod še ni rešil kućana in njegove mafije!, Mogoče jutri, ali pojutrišnem, samo da bo čim prej!

  • janez cepec

   če b’ še tebe pobral, pa tud ne bi blo nubene škode

   • milanček

    upam, da boš zakapiral, idiot ferlinc in idiot “janez cepec” nista vredna, da vaju pes poščije!

    • janez cepec

     ohvad se mejhn, ejga, de se nauš užgau

 • PLavi-mil

  Čestitke ga. Mejak za povedano resnico.

  • janez cepec

   ma baba pojma nima, če bi bla za kej, bi ga kej naučila

   • MEFISTO

    Pomisli nase!

    Kako lahko butastega rdečkarja “kej” naučiš?!

   • Capi

    Bedaki in cepci imajo lahko najboljše učitelje in šole, pa jim ne pomaga, saj so bedaki in cepci……

    • janez cepec

     po tem takem si ti bedak

     • Capi

      Točno takšen odgovor sem pričakoval od cepca, drugače itak ne znaš razmišljat

    • Kosobrin

     Ampak ta “bedak” je vse te šole in pripravništva naredil, kajne Cepec? – pardon, Capi … in to še pri najbolj pametni in sposobni gospe Veri!

     • Mu je šenkala.

     • Kosobrin

      Močno dvomim!

     • Luiggi

      Mu je morala,drgac bi koncala na Golem!!!

     • xtc

      Bedaki so levaki saj veš’ Samo levaki in konji.

     • Capi

      Ko vidiš brezupen primer, je najbolje spregledati, ker nikoli ne prideš do konca………samo poglej naše socialistične levake, sanjali so v Yugi, sedaj pa nadaljujejo kar niso dokončali…………..

   • PLavi-mil

    Cepcev se ne da naučiti, samo sebe poglej, brezupen primer.

    • janez cepec

     ne sodi po sebi

 • MEFISTO

  Dosledna pa ni tale Vera Mejak!

  Še vedno dolguje Ferlincu tiste klofute.

 • xtc

  Dve logični pojasnili,komunnizem uspeva le ,če na pomembna mesta imenuje či večje bedake in privržence,resnica dve ravno zaradi gojenja in vzoje bedakov ter njih postavljanja na pomembna mesta komunisti in socialisti uničijo vsako državo ,ki si jo prilastijo.

 • karpelec

  Nič novega v tej naši Dolini. Slaba dela so vedno v njej nagrajena.

 • Olga_10

  Čestitke gospa Mejak za jasno in glasno besedo! Ferlinc si zasluži napredovanje samo v Butalah! Zanima me tudi, koga bo predlagal butalski predsednik v državno tožilstvo svet…… Pustimo se presenetiti, čeprav mislim, da dvoma ni.. saj on “ne bo delil” Slovencev (levih)…

  • janez cepec

   a nisi šla na britaf?

   • Olga_10

    Ste že pokopan?

 • Kosobrin

  Gospa Vera, saj vas je lepo poslušati, ampak, včasih pa tako grdo in študiranega človeka nevredno izjavo ven vržete, da ni za nikamor! Veličina človeka ni v žaljenju drugih, drugače mislečih in drugačnih od nas! Temveč v sprejemanju različnosti. Ni človeka na tem svetu, ki bi imel vedno samo on prav, da bi bilo tisto, kar on misli edino sveto in zveličavno! In povejte, kateremu režimu bi pa moral biti pripaden g. Ferlinc, da bi bilo po vaše prav? Jaz namreč ne maram nobenega režima.
  “Kristjani nismo občasno, samo v določenih trenutkih, v nekaterih okoliščinah, v nekaterih izbirah. Ne moremo biti kristjani tako, kristjani smo v vsakem trenutku!” (PAPEŽ FRANČIŠEK)

  • Janez

   Bravo !
   Pisanje na ta portal te bo še ? Poboljšalo.
   Hja?
   Če se ji je zdel ta tožilec Ferlinc – tak – kot se ji je zdel? Je čisto ok, če je rekla – kot je.
   Direktno
   govotjenje – je srbska maniral. Gospa Vera je napol Srbkinja.
   Taki
   so srbski pregovori :
   “sine Mitre – majčina budala”. Kad vidim tebe – ne radža se mi muška deca” itd.
   Ta ?
   Tožilec Ferlinc – ni samo nečastno ponižno uslužen nadrejenim ?
   Ne le – se zdi – da poslušno izvede še tako čast človeka ponižujoč – ukaz nadrejenih.
   Tudi?
   “Priča po krivem”.
   Ko je na TV RTV SLO POJASNJEVAL TOŽBO ” PATRIE” – NI GOVORIL RESNICE.
   SODNI
   PRIMER ” PATRIA” JE BIL – “NEČISTO=UMAZANO” – POLITIČNO MOTIVIRAN !
   Ta
   tožilec F. je javno na TV trdil,
   da zadeva “PATRIA” ni politično motivirana. Kar – dokazljivo. Ni res. L.r. Janez J. KOMENDA

   • janez cepec

    pod kašno parolo je fotr tebe devu, k mu, ama baš nije ratal.

    • Janez

     Pod mamino parolo ” HOČEM IMETI VEČ OTROK” Zelo nepolitično. L.r. J. KOMENDA

     • janez cepec

      ja upam, de jo je poj, k’ je tebe dobiva minil, ker je en debilček dost u familiji

     • Janez

      Po srbsko : ” ajde – vozi – majmune” ! Bye, bye ! L.r. J. KOMENDA.

     • janez cepec

      zgleda, de je u ted tud mau “taspojdnga”, sej kleni in čistokrvni Slovenci res ne mormo bit tko fukneni kot si ti

    • Hun

     on obozuje srbski rek, ko se gre zanj….lep po majki, pametan po tati..

     • centurion

      tut ko gre zate.
      Grd po tati, neumen po mami…

     • Hun

      otroci mesanih narodov smo/so vedno lepi in pametni

     • tramal

      Ti že ko si mešanica med srbom in oslom.

     • Hun

      srb ti osla smesti v gobc

     • tramal

      Srbin ,ti že veš kakšni so srbski pregovori .

     • Hun

      jebo te srbin

 • Kosobrin

  In vi, Nova, pričakujete nekakšno nagrado za novinarstvo? Dokler bodo na tem portalu takšni prispevki, s takimi naslovi, s takimi “novinarji”, nagrade pač ne bo!

  • Peter

   ja, veliko bo joka zaradi tega, no.

  • janez cepec

   koko ne bo nagrae, pa več al men so usi njihovi novinarji kandidati za Pulitzerja

  • tramal

   Ti si že dobil prvo nagrado s tem da si največji oslovski cepec,zraven janeza cepca.

 • Kapetan Dule

  Ker je Ferlinc vodil politicni proces mu bodo dali napredovanje. Poznam jih dobro.

  • Kosobrin

   Skoraj povsod je zraven politika.

 • janez cepec

  Pozor, Atenšn,
  Atencjone, Pažnja, Ahtung!!!

  Za vse nostalgike, častilce in ljubitelje, Vam drage,
  bivše domovine
  Jugoslavije,častilce lika in dela tovariša TITA in njegovega imitatorja
  , velikega disidenta, ljubljenega vodjo, dobrega pastirja, pesnika in
  pisatelja, preroka od nedavna, enega in
  edinega, Ivana Janeza Janše.

  Ob rojstnem dnevu republike Jugoslavije, 29.nov in 40
  letnici pohoda po poteh AVNOJA (1977),
  agencija Kompas – KOM –
  unistična PA- rtija
  S -lovenije organizira spominski pohod v Jajce. Vodič bo udeleženec in vodja pohoda 1977,
  takratni komisar in Titov mladinec Janez Janša.

  Odhod bo iz Ljubljane;
  zberemo se ob 06:00 uri na avtobusni postaji, potem se dostojanstveno in
  peš odpravimo na Roško, kjer si bomo ogledali zapore, v katerih se pred razdružitvijo od Juge kalil nepronicljiv um velikega disidenta Ivana,
  ob tem pa je našel še čas, da je ob lizanju sladoleda utrjeval srbohrvaški jezik. Janez bo imel krajši
  ekspoze (svoje videnje, op.p.) o
  takratnih dogodkih. Odpravili se bomo na
  avtobus in se odpeljali na Dob, kjer bo čas za prigrizek in kavico. Vodič
  nam bo predstavil svoje kratkotrajno bivanje na Dobu, ogledali si bomo
  stezice, po katerih se je sprehajal in koval strategijo za lepšo rumeno – modro
  prihodnost Slovenije. Nato se bomo odpravili proti Grosuplju,
  rojstnemu kraju velikega vizionarja. Če
  bo doma in pri volji, nam bo nesojena predsednica Slovenije, ga
  A. Likovič, nekdanja »tršica« pionirja Janezka povedala kakšno
  anekdoto iz tistih dni, npr. kako ga je
  čohala po gostih črnih kodrih (zato j’
  dons plešast, op. p), ali pa tudi ne. Skratka, odpravili se bomo naprej,
  direktno proti Jajcu, mestecu, kjer se
  je 29.nov.1943, rodila Vam ljuba Jugoslavija. Med potjo vam bo vaš vodič Ivan,
  predaval o pomembnosti tega dogodka, o
  tem kako je kot 19 letni komisar vodil leta 77 pohod zavednih Titovih mladincev
  po poti, po kateri so med vojno vihro, leta 43, slovenski delegati odšli na
  zasedanje v Jajce.

  Po prihodu v Jajce si boste ogledali muzej pod vodstvom Janeza in lokalnega vodiča, popoldan bo čas
  za »šoping«, ogled mesta in sprostitev z obujanjem spominov na polpreteklo
  zgodovino. Povratek je predviden v večernem času.

  Za člane SDS je izlet obvezen, za polovično ceno, kdor pripelje novega člana, ali morebitnega
  simpatizerja ima še dodaten popust. Prijave sprejemata B. Grims in član dvojca
  A Je To Ž. Mahnič.

  Za pokušino pa še nekaj misli takratnega komisarja Ivana
  Janeza Janše:

  »Tukaj se nahajamo, da bi si pridobili izkušnje, z njimi obogatili
  svojo aktivnost in hkrati te izkušnje prenesli na bazo iz katere izhajamo. Vsi
  udeleženci pohoda AVNOJ 77 bi morali
  postati nosilci različnih aktivnosti v svojih sredinah, predvsem pa na področju
  splošnega ljudskega odpora in družbene samozaščite,« je med drugim modroval
  mladi Ivan. »V takšnih okoliščinah se torej rojevajo novi kadri, ki bodo sposobni prevzeti naloge,
  ki jih čakajo ali v komisijah pri predsedstvu občinskih konferenc ZSM,
  ali pa v delavnih organizacijah na področju SLO. Kajti mladega človeka
  gradi akcija. Izkušnje starejših prehajajo na nas, mlajše. Hkrati s tem pa teče
  proces osamosvajanja-izkušnje starejših TOVARIŠEV so samo osnova za nadaljnjo
  izgradnjo. Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na nas leži naloga,
  da naprej razvijamo našo SAMOUPRVNO SOCIALISTIČNO DRUŽBO, da gradimo na
  REVOLUCIONARNIH TEMELJIH, TEMELJIH MARKSIZMA.«

  • Soave

   Pišeš pravljice za odrasle komunjare ? Jih boš objavil ? Morda pa boš uspel ? Saj imaš kar nekaj somišljenikov tule. Upam, da to napišeš tudi na kakšnem drugem portalu, saj so te verjetno zelooooooo veseli !

   https://www.youtube.com/watch?v=NFf8w9CugVY

   • janez cepec

    kva se tle finga devaš, sm mau po prijavah pobrsku, pr taprveh si se prjavu, sam ti je narodn prznat. nč nej te ne bo sram, pa nč se bt, sej bo “dobri pastir” z vami.

    • Soave

     prznam , pa me ni sram !! Ti je pesmica všeč ?

     • janez cepec

      lepa, Adi poje u tvojem imenu

     • Soave

      Tudi. . . tudi .

 • Janez

  Spodnji
  “Janez Cepec”
  JE VERJETNO ZASVOJEN Z ALKOM IN KAKIMI DROGAMI ? Verjetno.
  Predvsem
  je pa
  – zasigurno
  – ZASVOJEN Z CENJENIM GOSPODOM J. JANŠO.
  Naj
  “J. Cepca” ozavestim , da se g. Janša – niti najmanj ne briga – zanj, za – “J. Cepca” !
  Saj ima dovolj pomembnejših skrbin in opravkov – v dobro R. SLO in njegove družine.
  Torej !
  “J. CEPEC” – S PISANJEM NA TA OK PORTAL – KRADEŠ – ČAS – SAM SEBI !
  Ne
  BOŠ ŽIVEL 1000 LET.
  Tudi zate Matilda brusi koso. Bolje izkoriščaj – svoj preostali čas. Tik, tak. L.r. Janez K. KOMENDA

  • janez cepec

   Janez aus Begne, sej vem, de ti je žou, k ne boš mogu zravn, sam glih usakga idijota pa res ne morejo s sabo uzet, bo že tko preveč norcou na kup. z vodičem ured.

 • baubau

  kj čš-tku je:kakršni državljani in volilci,takšna oblast.

  • Luiggi

   Kok pa da nisi napisou ABLAST???

   • baubau

    ja,pa še en k je prevč…

 • Soave

  ” Nagrada za 40 let poslušnega in ubogljivega dela ”
  Tako je !! Nagrada za poslušnost. Saj neznanje, kiksi, posledice le

  teh niso važni. Samo da veselo ” furajo ” ta voz še naprej.

  Pa še čivk. Slovenci imamo – imajo eno strašno napako. . . . . bolj ko so sposobni, prej odnehajo ! Škoda. To ni dobra popotnica za uspeh.

 • dr Janez Sveti

  Baba in pol tale gospa Vera Mejak!

  DR janez Sveti Spoštljivo

 • piko8

  Tako dela kominterna v zloveniji: najbol butaste privržence ck zks nagrajujejo z dobro plačanimi mesti in za naprej zagotavljajo oblast!
  Murglsko PODGANO milana kučana pospremit na Dob!!!

 • toxico
 • Hun

  a se je Verica tud mogla vclant v partijo da je uhka napredvala na tozilstvu?

  • Janez

   Ti “anafabet” !
   Reče se – moral, morala – ne – mogel, mogla ! Še sloveščine ne obvladaš.
   Seveda se je morala včlaniti v ZK !
   Vendar !
   To ne pove nič slabega o njej !
   Pač pa ta ” primoranost” včlanjenosti v ZK
   – POVE VELIKO
   O VELIKEM TOTALITARIZMU, IDEOLOŠKEM NASILJU V EX KP, ZK YU. L.r. J. KOMENDA

   • Hun

    mas prav, vcas si se MORAL vclant v partijo, ce si hotel napredvat, danes ni nc drgac.., raja pa
    MORA umret in davke placat, to MORAS to je mus

    • Janez

     Hja?
     ZDI SE
     – DA ČE SE PIŠEŠ “Zoran JANKOVIĆ” !
     – TI
     DAVKE KAR ODPIŠEJO ?
     Jaz sem prejšnji teden
     plačal cca 700 € neznižanega davka – zemljiški itd. davki pač. L.r. Janez K. KOMENDA
     P.S.
     NE PIŠEM SE – “Janković” pa sem – kar moral plačati.

     • Hun

      Janković se dolgov ne placa, po tem je bil znan v ljubljanskem podzemlju se predn se je zgural v merkator

     • Janez

      Ja no ?
      KOLIKO MOL ŽUPAN PLAČUJE OZ. NE PLAČUJE DAVKE ? To jaz osebno se eda ne vem.
      Saj sem penzionist,
      ne pa uslužbenec enote DURSA , KJER Z. JANKOVIĆU – OBRAČUNAVAJO DAVKE !
      Sliši se,
      v medijih se pač – bere, DA SO MU VELIKO DAVKA – KAR ODPISALI !
      Javni,
      DRŽAVNI NADZOR NAD DELOM DURSA.
      – preko Parlamenta RSLO –
      IN OSTALIH
      DRŽAVNIH , PODOBNIH “INSTITUCIJ” BO TREBA – OKREPITI ! L.r. Janez K. KOMENDA

     • Kosobrin

      Njemu so bili dokazi uničeni. Dokazi so dokazi, se pravi, da je vse res. Ne vem, kako še lahko hodi sredi belega dne po ulicah Ljubljane in ga ni nič sram?!

     • Hun

      zgajnarjeva dela procesne napake kot kaka vecna pripravnica

  • Franci Steiner

   VESTE KAJ, GOSPO POZNAM ŽE PREKO 50 LET, ŠE IZ CELJSKE GIMNAZIJE IN O NJEJ SEM DO SEDAJ SLIŠAL LE POZITIVNE STVARI. NA PODEŽELJU SE LJUDJE MED SEBOJ DOBRO POZNAMO. ZLOBA IN PRIVOŠČLJIVOST NISTA PRIJETNI LASTNOSTI. NEKATERI SMO S FAKULTET LETELI, DRUGI SO USPELI, NEKATERE NAS JE UDBA ZASLEDOVALA, DRUGI SO BILI PA SODELAVCI-V TISTIH ČASIH NI BILO LAHKO ŽIVETI. KDOR JE OSTAL POŠTENJAK, MU VSA ČAST

   • Hun

    hvala za odgovor, rd se informiram predn hvalim ali grajam…ne spekuliram to ni v moji nravi..

    • Luiggi

     Po tvjih doedanjih postih,sem ugotovil,da je tvoja glava prazna,ali pa je napolnjena s kommunisticno slamo!

     • Hun

      luiggi pederigo

   • Kosobrin

    Meni se pa to ne zdi ravno pozitivno, če o nekomu na TV rečeš; “Pripravnik moj je bil tale Ferlinc..bolj butastega pripravnika nisem imela,”

    • Peter

     Seveda, navajen si na laži in sprenevadenje. Kot večina Dolinčkov. Zato pa smo kjer smo, ker so vsi dobri, kaj dobri, najboljši, ker ne smeš povedat, kaj si v resnici misliš, da se ne boš komu zameril…
     Ker potem si pa gotov, tudi če si povedal resnico, no.

    • Povedat resnico je lepa vrlina.

     • Kosobrin

      Nihče, ki je naredil pravno fakulteto,ni ravno butast.

     • Mogoče mu neb smela rečt butast, ampak piflar, ki je potreboval mal več njene pomoči….šenkanje.

     • Kosobrin

      No, je že malo bolje …toda, v teh letih, ko je glava že siva in modra, si je prav gotovo pridobil veliko izkušenj, znanja in prakse. Ne, takega nivoja od študiranih ljudi, ki bi morali biti zgled, res ne pričakujemo.

     • tramal

      Takemu butastemu sodniku je to velik kompliment.

     • Luiggi

      Pri komunistih je resnica relativna stvar,sicer je pa resnica vse kar nekdo hoce verjeti!!

    • Anton

     tu se strinjam steboj. Žalitev/žaljenje ravno ni na mestu in slednjega se je potrebno čimbolj izogibati. nekdo bo rekel saj je povedala zgolj samo “dejstvo”(o tem težko sodim, ker ga ne poznam ne kot osebo kot tudi ne strokovnjaka), že že, vendar to “dejstvo” se da povedati precej na bolj human način. In navsezadnje, kako lahko pričakuješ od ostalih da bodo humani do tebe, če ti do njih nisi?

     sarkazem press

     • bednick

      “……vendar to “dejstvo” se da povedati precej na bolj human način.”
      ……………………………………..
      Ti si vosu.

     • tramal

      Pove se odkrito pošteno in naravnos ,ne pa da neko stvar olepšuješ.To so dejstva in to je napisala.

     • samotoje

      Da je butast, je za Ferlinca kompliment.

     • Kosobrin

      Točno to!

    • tramal

     Vem ,saj nikoli nisi bil za resnico.Ti vedno zagovarjaš nepoštene se pravi sebi enake.

    • Peter

     Kar nekaj časa sem te prenašal, ampak, kar je preveč, je preveč.
     Srečno hodi, izbrisani komentator, no…

    • samotoje

     Pozitivno ni, je pa res.

    • MEFISTO

     Smo mar že tako daleč in globoko zabredli, da se ne sme govoriti resnica?

 • Peter

  …. Novica je z vidika zaupanja v pravno državo, katere sestavni del je tudi tožilstvo, precej nenavadna,…..

  Še bolj nenavadno je “zaupanje v pravno državo”.
  Ker niti namignete ne, katero državo s tem mislite, no.

 • Franci Steiner

  juda iškarjot je prejel 30 srebrnikov za izdajstvo…

  • FRANC3

   In kaj je potem naredil Juda Iškarjot?
   Obesil se je.

 • Janez

  Gospa Vera MEJAK
  Je
  na Radiu Ognjišče pripovedovala tudi o tem,
  kako
  JE V BEOGRADU IZVEDLA – URADNO SODNO R E H A B I L I T A C I J O njenega očeta,
  KI
  GA JE ZLOČINSKA KOMUNISTIČNO-STALINSKA “OZNA” NESODNO LIKVIDIRALA 1944. LETA.

  KDAJ?
  Bomo začeli
  URADNE, SODNE
  R E H A B I L I T A C I J E
  – NESODNIH ŽRTEV KOMUNIIZMA – IZVAJATI V NAŠI R. SLO ?! L.r. Janez K. KOMENDA

  P.s.
  Pravnica Vera MEJAK
  O URADNIH, SODNIH
  REHABILITACIJAH NESODNIH
  ŽRTEV KOMUNIZMA – V SRBIJI .
  https://www.google.si/search?q=vera+mejak+radio+ognjišče&oq=vera+mejak+radio+ognjišče&aqs=chrome..69i57.20322j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Hun

   nevem kdaj bodo rehabilitiral nove cetniske odrede k so plenl po hrvaski, bosni,…

 • piko8

  Butasti ferlinc si je tožilski stovček zasluživ, ko je pomagav blatiti dobro ime g. Janeza Janše! Ravno tako je nedotakliv zorangutan, ki plava v mfijski greznici je pa nasprotnik g. Janeza Janše!

 • samsara

  Negativna partijska selekcija v živo.

 • Peter

  Že par dni nazaj sem uprašu, kje delajo take lepe trajne. pa noče nuben povedat.
  Jest biu pa tko rd lep k Ferlinc. č že pameten nism tok.
  al ma pa tupe, kva mislte, tup je že tok, d bi meu tupe, no.

 • Patricija

  Danes je v reporterju intervju nsijevega poslanca, ki pravi, da se jansa in bajuk nista razumela. Tale Vera Mejak naj si prebere in memoriam andreju bajuku od steinbucha,ki ga bo nasla na strani https://slo-tech.com/forum/t446423/1399 in clanek Prijatelji na zvezi v Delu.

  • MEFISTO

   A zdaj si pa že Patricija?

   Res mora biti nekaj narobe s tvojo spolno idntiteto!

   • Patricija

    Bolj je narobe s tvojo, glede na to, da zivis kot da si v samostanu ze celo zivljenje. Zgleda da zenskam tvoja spolna identiteta uganka.

 • MEFISTO

  Bomo res morali nazaj pod Beograd, da bodo Srbi opravili z našimi partizani in lažnivo NOB!?

  • Janez

   Ja?
   V Srbiji – so nas prehiteli glede tega. Glede “lažnivosti -NOB”.
   VEČKRAT
   SEM ŽE TU ZAPISAL,
   DA SO V SRBIJI ŽE 2015. LETA – REHABILITIRALI Dražo Mihajlovića, vodjo četnikov.
   Prav
   gospa
   Vera MEJAK
   – JE V R. SLO
   – VERJETNO – PRVA – OPOZORILA
   – NA
   URADNE, SODNE – REHABILITACIJE !
   NESODNIH ŽRTEV ZLOČINSKEGA TITO- KOMUNIZMA. L.r. Janez K. KOMENDA
   P.s.
   KAKO BI ZAČELI Z
   REHABILITACIJAMI – V R. SLO.
   V
   SRBIJI – PRAVNICA GA Vera MEJAK
   https://www.google.si/search?q=vera+mejak+radio+ognjišče&oq=vera+mejak+radio+ognjišče&aqs=chrome..69i57.20923j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • učko

  Na tale članek nisem napisal niti enega komentarja, bom pa zdaj. Tožilec je v sodnem postopku samo ena od strank v sodnem postopku, tako kot tožena stranka, skupaj s svojim pravnim zastopnikom oziroma odvetnikom. Nalog tožilca je, da obtoži nekoga za kaznivo dejanje in to tudi dokaže na sodišču in seveda “zmaga” tako, da sodišče obsodi na podlagi pravnih dokazov toženega, v tistem primeru Janšo. Ker je Ferlinc “uspešno” tožil oziroma v tistem sodnem postopku zmagal in to kljub pomanjkljivim pravnim argumentom oziroma dokazov zoper Janšo. To pomeni, da je zelo sposoben tožilec, ravno tako, kot je uspešen odvetnik, ki “izgubljeni primer” uspešno privede do konca v korist svoje zastopane stranke. In zdaj se jaz vprašam, kje vi vidite nesposobnost Ferlinca ?!

  • Janez

   ZAKAJ?
   pa ti vprašuješ ?
   A ti nič ne razumeš?
   A si ti iz tistega “štosa”?
   “NE MOREŠ TAKO PAMETNO POVEDATI – DA BI JAZ NE MOGEL NEUMNO VPRAŠATI”?
   SI TI TUDI
   – ” TAK KOT TOŽILEC FERLINC”?!
   DAJ RAZLAGO- SAM !
   Tu je
   brez smisla govoriti o
   ” PAMETI ALI NEUMNOSTI ” “TOŽILCA FERLINCA” !
   SPLOH
   NI PROBLEM V “TOŽILCU FERLINCU”
   ON
   LE “DELA” KAR NADREJENI PRIČAKUJEJO OD NJEGA. Se zdi.

   POVEDANO V – PRISPODOBI.
   Odveč je razpravljati o “tožilcu Ferlincu”
   On
   SE ZDI -O TOŽBAH “VE” LE – TO KAR VE NPR. O REALNEM “ZLATU”
   VE,
   DA JE ZLATO RUMENE BARVE. Z ostalimi lastnostmi te kovine se ne brihta.
   Ve le,
   kako mora biti tožba
   -sestavljena.
   Kako mora biti utemeljena, to – se zdi – ga ne skrbi kaj dosti.
   O
   – utemeljenosti sodb ? O tem odločajo – sodniki.
   Sodnikom je pritresel “rumeno-mesingasto” tožbo ” PATRIA”

   SODNIKI – SO VZELI “RUMENO MESINGASTO TOŽBO “PATRIA” – KOT “ZLATO – TOŽBO”
   IN
   SO NA OSNOVI “MESING RUMENE TOŽBE” ? Obsodili J. Janšo in ostale.

   Problem – je v “TOŽILCU FERLINCU” “Upa” si ponujati “mesing”rumeno tožbo – kot – “ZLATO”!?
   ŠE
   VEČJI PROBLEM V ZADEVI “PATRIA” SO BILI – ” SODNIKI” !
   Ferlinčeve “mesing” obtožnice – niso zanvrnili.
   Tudi R. SLO
   “SODNIKI” SI – SE ZDI – SI “UPAJO” MMESING PRODAJATI – KOT ” ZLATO ” L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   ZAKAJ JE TEBI “UČKO” BOG DAL GLAVO? Odgovori!
   Zato?
   1. Brez glave bi izgledal – čudno.
   2. Glavo ti je Bog dal zato, da bi z njo – mislil.

 • lunabije

  Tako pri nas deluje struktura, ki je nastala iz bivše udbe…. Vse svoje vojake nagradijo s položaji in dobrimi službami, tako zagotovijo mir in tišino, saj si nihče ne želi izgubiti privilegijev. Tako ščitijo eden drugega saj se bojijo eden drugega in se dobro zavedajo, da če se ne bodo držali navodil, za njih veljajo pravila “devetega kroga”!

 • Janez

  AHNENPAS ?
  A
  ZATE TUDI VELJA PAROLA :
  ” NIHČE MI NE MORE PREPREČITI “NEUMNEGA” PISANJA” IN ” NEUMNIH ” VPRAŠANJ.
  Zaj obstoji – beseda – ” neumno”?!
  Ja?
  Ker – nekateri ljudje, nekatera pisanja, govorjenja – pač – to – so? Neumna.
  Če bi obstajala le pamet, le pametni ljudje itd? Besede – ” neumno” ne bi bilo. A ne ? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  TEBI SE ZGLEDA – SE ZDI- TVOJE SEJANJE NEUMNIH “FAKE DILEM” – “PAMETNO”
  ZDI SE, DA IMAŠ Z NJIMI NAMEN? Zameljevati? TEBI IN TVOJIM – NEPRIJETNO? Resnico.

 • Janez

  KAKO?
  BI ZAČELI – PRI NAS V R. SLO ?
  Z URADNIMI, SODNIMI REHABILITACIJAMI
  NESODNIH ŽRTEV
  ZLOČINSKEGA NESODNO MORILSKEGA TITO-KOMUNIZMA? Kdo ve ? L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  PRAVNICA GOSPA – VERA MEJAK
  O REHABILITACIJAH V SRBIIJI.

  https://www.google.si/search?q=vera+mejak+radio+ognjišče&oq=vera+mejak+radio+ognjišče&aqs=chrome..69i57.20923j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • lili pili

  Pa kva se cudi, bila mu je mentorica, prej bi ga onemogocla, sedaj ko jo je pa prerasel je pa nesposoben, debilna matora , mars v dom

  • traktor

   Po sliki sodeč se tud ti oglašaš iz doma.

   • lili pili

    Ja od doma

   • lili pili

    Sedim na traktorju, hijaaa

    • traktor

     Houdr, na traktorji sedijo tist, ko kaj delajo. Koja si kup, pa jahi, če ti je dolgcajt.

     • lili pili

      Jaz se vedno jsham babe ko mi je dolg cajt, hija..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!