fbpx

Na Radiu Študent kradejo vrtne palčke in se drogirajo

Vrtni palčki, ki polnijo prostore Radia Študent (slika je simbolična). Foto: Pixabay

“Založeni so z vrtnimi palčki, ki jih zaposleni na Radiu Študent kradejo po Ljubljani. Sami temu rečejo, da jih osvobajajo,” je v anonimnem pismu, ki so ga objavile Slovenske novice, zapisala študentka. Udeležila se je avdicije za radijske voditelje in doživela veliko presenečenje: “Popolnoma šokirana sem bila nad količino drog, ki jo imajo v prostorih,” je dejala.

Zgrožena študentka v anonimnem pismu, ki ga je naslovila na Slovenske novice, opisuje, v kakšnem razsulu so prostori Radia Študent. Začudena je predvsem nad tem, da gre za dobro lokacijo v študentskem domu v Rožni dolini, ki naj bi bilo v lasti ministrstva za izobraževanje. “Sami prostori so grozljivo umazani, neurejeni, smrdijo po cigaretah in so založeni z vrtnimi palčki, ki jih zaposleni na Radiu Študent kradejo po Ljubljani. Sami temu rečejo, da jih osvobajajo,” je zapisala.

Ponujali so ji “travo”, govorili tudi o drugih drogah
Študentka je bila presenečena nad veliko količino drog, ki jih imajo zaposleni kar v prostorih radia. Ponujali so ji marihuano, slišala pa je, da so se med seboj pogovarjali tudi o halucinogenih drogah, kot je LSD. V pismu je izraženo njeno ogorčenje, kako se to lahko dogaja v samem centru Ljubljane in v prostorih, ki so v lasti ministrstva.

Seksističen odnos – ne glede na to, ali si ženska ali moški
V anonimnem pismu je študentka razkrila, kako seksističen odnos so imeli tamkajšnji zaposleni. Dejala je, da je morala na račun tega, da je ženska, požreti nekaj nesramnih šal. “Že to se mi je zdelo izjemno nespoštljivo in arogantno,” je zapisala in dodala, da so imeli zaposleni poniževalen odnos tudi do drugih, ki so se udeležili omenjene avdicije, ne glede na to, ali so bili ženske ali moški.

Radio Študent se je sicer nazadnje aktivistično udejstvoval, ko je zahteval referendum o dopolnitvi Zakona za obrambo, na osnovi katerega so pripadniki vojske še danes na mejah Slovenije in sodelujejo pri obvladovanju migrantske krize. Sodišče njihovim zahtevam po referendumu ni ugodilo.

A. D.