Na rdeči totalitarni orgiji Makarovičeve zbrani vidni predstavniki Mladega foruma SD

Andrej Omerzel, Marko Koprivc in Marko Kastelic (Foto: Twitter)

V četrtek se je v Ljubljani zgodil koncert zloglasne Makarovičeve z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”, na katerem slavijo simbol revolucije, povojnih množičnih umorov, agresorske JLA in ideologije, ki je pomorila že prek 100 milijonov nedolžnih. Tam so se zbrali tudi vidni predstavniki Mladega foruma SD, nekateri od njih zasedajo tudi pomembne funkcije. Glede na to, da gre za podmladek vladne stranke, koncert pa izraža nasprotovanje temeljnim ustavnim vrednotam, nas lahko resnično skrbi za demokracijo.

Kot smo na Nova24TV že poročali, se očitno mnogi privilegiranci prejšnjega sistema še zdaj niso sprijaznili z njegovim propadom in dejstvom, da smo nedavno praznovali 28. obletnico slovenske osamosvojitve. V četrtek so takšni uživali na rdeči orgiji v organizaciji razvpite Svetlane Makarovič z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”. Tam so slavili simbol krvave revolucije, povojnih množičnih umorov, agresorske Jugoslovanske ljudske armade in ne nazadnje ideologije, ki je na globalni ravni že povzročila smrt prek 100 milijonov nedolžnih, številka pa še narašča. Tam so bili šef globoke države Milan Kučan, zloglasni župan Ljubljane Zoran Janković, ki je po vsej verjetnosti na stroške davkoplačevalcev pomagal sofinancirati dogodek, pa tudi nekateri pripadniki mlajše generacije, ki na lastni koži niso izkusili grozot komunističnega režima, a so danes deležni privilegijev režima – na račun davkoplačevalcev.

Pripadniki podmladka vladne stranke na koncertu, ki izraža vrednote, nezdružljive s temeljnimi ustavnimi vrednotami
Tako so bili na koncertu številni pripadniki Mladega foruma, podmladka Socialnih demokratov Dejana Židana. Društvo MORiS Kočevska Reka je že v preteklosti pojasnjevalo, da gre za dogodek, ki “izraža vrednote, ki so nezdružljive s temeljnimi ustavnimi vrednotami, kot so človekovo dostojanstvo, svoboda, demokracija in vladavina prava”. A ker Mladi forum ni podmladek kakšne marginalne stranke, pač pa vladne stranke, nas lahko upravičeno zaskrbi za obstoj demokracije v Sloveniji.

Andrej Omerzel, predsednik Mladega foruma SD

Na dogodku državni sekretar Štromajer, ki Pikalu pomaga kršiti človekove pravice
Na dogodku je bil tako prisoten na primer Jernej Štromajer. Gre za državnega sekretarja, ki ministru iz vrst SD Jerneju Pikalu pomaga zavlačevati z uveljavitvijo odločbe ustavnega sodišča glede financiranja nevladnih šol in tako krši človekove pravice skoraj trideset let po formalnem propadu komunizma na območju Slovenije. Prav neverjetno je, kako lahko obiskuje takšne dogodke vodilni funkcionar ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Pri tem ga je spremljala njegova zasebna partnerica Urška Honzak, ljubljanska mestna svetnica in pripadnica skrajne Levice. Ob tem nikakor ne gre spregledati, da Levica uživa nadkoalicijski status, v okviru katerega lahko od nekompetentne vladne koalicije izsili prav vse, kar si zamisli.

Jernej Štromajer in Urška Honzak (Foto: Twitter)

Koprivc prepričeval javnost, da skuša ohraniti ideološko nevtralno šolstvo, nato se je pojavil na koncertu Makarovičeve
Na dogodku je bil prisoten tudi poslanec SD Marko Koprivc, čigar posnetek gostovanja v oddaji 24ur Zvečer je zaokrožil po spletu. Tam je zagovarjal stališče, da se vlada zavzema za ideološko nevtralen izobraževalni sistem, a prav gostovanje funkcionarjev na takšnem dogodku dokazuje ravno nasprotno. Ta je velik oboževalec Makarovičeve, že novembra je potrdil tudi prisotnost na dogodku “Dežela pridnih: Naj sije rdeča zvezda” v MGL, kjer je poleg Makarovičeve sodeloval še skrajnež Erik Valenčič. Tam so bili tudi predsednik podmladka Andrej Omerzel, ki je že v preteklosti razburil s čaščenjem množičnega morilca Josipa Broza Tita, na dogodku pa je imel, tako kot radikalec Milan Brglez pred evropskimi volitvami, oblečeno kar majico Cheja Guevare. Tudi slednji je znan kot morilec, prav tako pa ni sporno dejstvo, da je bil rasist in homofob. Družbo jim je delal tudi nekdanji predsednik Mladega foruma Marko Kastelic.

Je Janković na stroške davkoplačevalcev sofinanciral ta nesprejemljiv dogodek?!
A ne le, da koncert ni prepovedan, kot kaže, ga režim na stroške vseh davkoplačevalcev s sofinanciranjem celo spodbuja. Ljubljanska mestna svetnica iz vrst Slovenske demokratske stranke Ana Zagožen je namreč izpostavila močno oglaševanje dogodka, ki je bil brezplačen. V zvezi s tem je postavila tudi svetniško vprašanje:

“Iz katerih finančnih sredstev se financira dogodek ‘Nosil bom rdečo zvezdo’, ki je organiziran na Kongresnem trgu v Ljubljani 4. 7. 2019?
Dogodek je prav tako močno oglaševan (jumbo plakati, elektronski oglasi). Ali oglaševanje financira Mestna občina Ljubljana? Ali MOL dogodek financira posredno (omogoča brezplačno oglaševanje, brezplačen najem ploščadi na Kongresnem trgu, stroški postavitve odra in ozvočenja)? Ali se ideološki dogodek torej morda financira iz javnega denarja?
Ta dogodek poveličuje simbol iz prejšnjega režima, ki je po vsem svetu prepoznan kot totalitaren in nasprotuje vsem civilizacijskim normam in načelom demokratičnosti. Ta simbol je v nasprotju z demokratičnimi vrednotami naše države. Prav tako je Evropa sprejela deklaracijo o totalitarizmu, saj vsa Evropa obstoja pretekle totalitarne sisteme.”

Rok Krajnc