fbpx

Na slovenska veleposlaništva dežujejo pisma podpore premierju Janezu Janši

Pismo podpore Janezu Janši (Foto: Urad predsednika Ukrajine; demokracija)

Na slovenskem veleposlaništvu v Canberri v Avstraliji so prejeli zanimivo pismo, kjer je eden izmed avstralskih državljanov pohvalil potovanje predsednika vlade Janeza Janše v Kijev. “Vaša Visokost, prosim sprejmite mojo pohvalo in spoštovanje za moralen in fizičen pogum, ki ga je izkazal vaš predsednik vlade Janez Janša, ko je potoval v Kijev osebno, medtem ko so Rusi povzročili divjo in hudo vojna, ki ne prizanaša civilistom,” je dejal upokojeni zdravnik dr. Phillip Chalmers. 

Mediji so se razpisali o pogumu treh evropskih voditeljev, ki so se združili v moči, da bi pomagali Ukrajini. Dober glas seže v deveto vas, pravijo. Tokrat se je avstralski državljan in upokojeni zdravnik odločil, da bo pohvalil našega predsednika vlade s pismom, ki ga je naslovil na slovensko ambasado v Avstraliji.

“Vaša Visokost, prosim sprejmite mojo pohvalo in spoštovanje za moralen in fizičen pogum, ki ga je izkazal vaš predsednik vlade Janez Janša, ko je potoval v Kijev osebno, medtem ko so Rusi povzročili divjo in hudo vojna, ki ne prizanaša civilistom,” je dejal dr. Phillip Chalmers.

Foto: Pixabay

Slednji poudarja, da je zdravnik v 80 letu starosti, kot mlad neporočen mož pa je pomagal v vojni, na kar treh bojiščih. Pomagal je med bitkami v Bangladešu, Portugalskem Timorju in Vietnamu. “Žal pa mi starost in slabost onemogočata, da bi temu sledil,” je poudaril.

Zahvala predsedniku vlade za pogum (Foto: Slovensko veleposlaništvo v Avstraliji)

Pravi, da bo lahko na takšen način pred smrtjo pustil sinove, hčere in vnuke v svetu, kjer je evropska zapuščina in domovine v rokah oseb, ki imajo načela in pogum. “On [Janez Janša] je hvaležno pokazal, da predstavlja svoje ljudi v njihovi ljubezni in podpori državljanom Ukrajine. Z vsem spoštovanjem, Phillip Chambers,” je sklenil.

Sara Rančigaj