fbpx

Na socialnih omrežjih sta se pojavila lažna profila ministra Dikaučiča in sekretarja Kacina

Minister Marjan Dikaučič (Foto: STA)

Ministrstvo za pravosodje je na Twitterju opozorilo, da novonastali račun @MDikaucic ni račun Marjana Dikaučiča, ministra za pravosodje. Šlo je namreč za lažni profil. Medtem so omenjeni profil očitno tudi že ukinili, saj ga ni več mogoče najti. A previdnost in zdrava mera skepticizma na družabnih omrežjih nikakor nista odveč. Na Instagramu pa se je poleg tega pojavil tudi profil nacionalnega koordinatorja za cepljenje, Jelka Kacina – ki je prav tako lažen.

Nekaterim vročina očitno res precej škodi oziroma jim na pamet ne pade nič pametnejšega, od ustvarjanja lažnih profilov na družabnih omrežjih. Tokrat so si privoščili novega ministra za pravosodje, Marjana Dikaučiča. Med tviti je bila objavljena tudi vest, da naj bi umrl vojni zločinec Radovan Karadžić, a gre tudi pri tem po vsej verjetnosti za lažno novico, saj ni bilo podanega nobenega uradnega obvestila. Profil je bil sicer medtem že izbrisan, a vseeno ob tej priložnosti ni odveč opozoriti, da je vsak tak profil – sploh če je obenem objavljena tudi nenavadna vsebina, treba vzeti z veliko mero skepticizma.

Ni pa to edini lažni profil, ki se je pojavil v zadnjih dneh. Na Instagramu se je namreč pojavil nacionalni koordinator za cepljenje Jelko Kacin, na katerem je navedeno, da gre za uradni profil. Na prvi pogled niti ni videti, da bi bilo s tem profilom kaj narobe, vendar pa je naš nekdanji sodelavec objavil zasebna sporočila, ki so mu bila poslana s tega profila – iz vsebine pa je kristalno jasno, da je profil seveda lažen.

Sara Bertoncelj