fbpx

Na terorizem se ne smemo navaditi!

“Nad najnovejšim terorističnim napadom v Veliki Britaniji, kjer je samomorilski napadalec na prizorišču koncerta ubil več kot dvajset ljudi, med njimi tudi otroke, smo šokirani, ne pa tudi presenečeni. Glede na serijo napadov po Evropi na žalost lahko sklepamo, da se praksa, ki jo poznamo predvsem v vrstah islamistov, ne bo nehala, ampak še bolj zaostrila,” z žalostjo ugotavljajo v Krščanskem forumu SDS.

Kot poudarjajo je k temu žal veliko pripomogla tudi nerazumljiva politika odprtih vrat, ki je pod pretvezo humanitarnih razlogov odprla vrata migrantom iz muslimanskih držav, vendar so bili to predvsem za boj usposobljeni moški, med njimi tudi teroristi.

“Napad na nedolžne ljudi, predvsem, če je bil storjen iz verskih motivov, je vreden najostrejše obsodbe. Gre za strahopetno dejanje, za katerega ni nobenega opravičila.”

Vrnitev k Bogu, ki ni Bog ubijanja
Krščanski forum SDS izraža sožalje s svojci ubitih in hkrati poziva vse kristjane ter ljudi dobre volje k molitvi za žrtve in njihove žalujoče, hkrati pa tudi k aktivnemu krščanskemu življenju. Evropa je namreč postala tarča terorističnih napadov tudi zaradi svoje odpovedi krščanskim koreninam – na ta način je izgubila potrebno zaščito in blagoslov.

Prav tako v Krščanskem forumu SDS nikoli ne bodo sprejeli besed, da se moramo na takšne dogodke navaditi in da bo to postal del našega vsakdana. Odločno izpostavljajo, da banaliziranje nasilnih dejanj, kot je napad v Manchestru, pomeni pasivno podporo nasilju, zato je treba storiti vse, da bi takšne dogodke v prihodnje lahko preprečili. Na žalost pa takšnih dogodkov ne moremo predvideti in povsem preprečiti, zato smo še toliko bolj povabljeni k čuječnosti in pripravljenosti. Evropa, z njo pa tudi Slovenija, je namreč na pomembnem razpotju – ali bo še bolj zaostrovala sekularizacijo (in z njo na drugi strani tudi utopijo o mirni multikulturnosti) ali pa se bo vrnila h krščanstvu. “Prepričani smo, da je rešitev v spreobrnjenju in vrnitvi k Bogu, ki ni Bog ubijanja, pač pa, kot je zapisal naš največji pesnik France Prešeren, “pravi Bog se kliče Bog ljubezni”,” še sporočajo v Krščanskem forumu SDS.

C. Š.