Nacionalna RTV ima še enega novinarja v službi globoke države: Tako hujskaško in aktivistično izraža politična stališča!

Matej Šurc (Foto: Facebook)

Novinar globoke države Matej Šurc je povsem hujskaško in politično aktivistično napadel poslance Stranke modernega centra. “Boste mirno gledali, kako se poslanci te stranke priklanjajo Janši. Lahko jim pišete! Na spletni strani Državnega zbora boste našli njihova imena in pod vsakim imenom rubriko “Pišite mi”. Pa jim potrkajte na vest, če jim populisti trkajo na denarnice,” je družbenopolitični delavec, ki bi moral kot novinar nacionalne RTV skrbeti za objektivno poročanje, izražal svoja politična stališča proti SMC in Janezu Janši.

Matej Šurc je novinar javne RTV Slovenije. Kot zaposleni v javnem zavodu, ki ga plačujejo in vzdržujejo vsa slovenska gospodinjstva, bi lahko bolj skrbel za ugled te ustanove. Toda na Facebooku je povozil vsa novinarska načela objektivnosti. Njegovo početje ga ob bok postavlja radikalnemu aktivistu v službi globoke države, Gregi Repovžu.

Ker naj bi nacionalna radiotelevizija predstavljala vse Slovence z različnimi ideološkimi pogledi, bi se morali tudi novinarji potruditi, da bi tako profesionalno kot zasebno skrbeli za ugled in videz nepristranskosti “našega” medija.

Šurc ne dojame parlamentarne demokracije
Toda Šurc zanemarja vsa strokovna načela, njegovo delovanje je politično hujskaštvo. Aktivistično je namreč pristopil proti stranki SMC in javnost pozval, naj “zasujejo” njihove poslance z elektronsko pošto. Šurc in njemu podobna četica usmerjenih novinarjev in analitikov bi se lahko že sprijaznila, da je slovenski družbeno-politični sistem že od 1991 leta dalje demokracija in da se v slovenski politiki ne dogaja nič dramatičnega, kar se ni dogajalo že v preteklih 30 letih slovenske samostojnosti. Stranke se pogovarjajo, dogovarjajo, sklepajo kompromise, se kregajo; vse to je del demokracije, proti kateri je nastrojen Šurc, ki s svojim aktivizmom prenaša politično odločanje v roke globoke države, tistih, ki na volitvah niso bili izvoljeni.

Javni napad novinarja RTV SLO Mateja Šurca na stranko SMC in njihove poslance. (Foto: Twitter)

Matej Šurc že pred parlamentarnimi volitvami leta 2018 strašil slovenske državljane s klerofašistično vlado Janeza Janše
Matej Šurc si je velikokrat privoščil nesramne in žaljive napade na volivce slovenske desnice. Med drugim je v radijski oddaji Labirinti dejal, da če ne bodo levičarji sestavili vlade, bo Slovenija dobila nagnusno koalicijo sovraštva in zatohlega klerofašizma. Na žaljivo mnenje Šurca se je odzvala državljanka Iva Pavlin Žurman, in sicer, da gre pri njem za očitno sovražno propagando. Šurc se je na kritično pismo državljanke odzval, da je počaščen, da je njegova pot borbe proti klerofašizmu na pravi poti.

Matej Šurc je v preteklosti označil morebitno desno vlado za klerofašistično. (Foto: STA)

Vse morebitne scenarije glede političnih kriz rešuje 111. člen ustave
Vse scenarije glede sestave vlade in njenih morebitnih kriz opredeljuje 111. člen ustave. Zato je popolnoma nerazumljivo, s kakšno paniko in strahom pred morebitno sestavo nove vlade Janeza Janše strašijo tranzicijski slovenski mediji.

Mediji tranzicijske levice pozabljajo na primere iz preteklosti
V Sloveniji nismo prvič soočeni s politično-parlamentarno krizo, kot jo želi prikazati Marjan Šarec in njegovi medijski podložniki. Leta 1992 je ob padcu Demosove vlade so poslanci na mesto predsednika vlade izvolili Janeza Drnovška. Leta 2000 so ob padcu Drnovškove vlade izvolili vlado dr. Andreja Bajuka. Leta 2013 pa so v isti sestavi parlamenta ob padcu druge Janševe vlade poslanci ustoličili za predsednico vlade Alenko Bratušek. Zato bi vsem medijskim lakajem tranzicijske levice postavili vprašanje za milijon evrov, v čem je razlika med sedanjo politično krizo in bivšimi podobnimi primeri iz preteklosti. Vsak državljan pa si lahko na to vprašanje odgovori sam.

Janez Drnovšek je leta 1992 prevzel vlado po padcu Demosove, leta 20o0 pa so ob padcu njegove vlade poslanci izvolili Bajukovo vlado. (Foto: STA.)

Luka Perš

 • Martuljek

  Ta bolezen je neozdravljiva! Sicer pa, le kdo levičarjem še kaj verjame?

 • tohuvabohu

  Dragi poslanci SMC, vedite, Šurc vas gleda!

  • Silos

   Mhm

 • Peter

  Če boste slučajno na vodstvo Javne hiše naslovili vprašanje, kakšno je njihovo mnenje o političnem angažiranju njihovih družbeno političnih delavcev, vam bodo odgovorili, da jih ne zanima, kaj v prostem času delajo njihovi novinarji, no.

 • Peter
 • tasilo

  Emm … jaz bi pa Möröndörförja vseeno javno vprašal, v katero stranko bo pa iz SMC prestopil zdaj?

  Najbrž v Šarčevo Anti-Janša Stranko (ŠAJS), ka-li?

  • Kapodistrias

   Zelo posrečeno ime (ŠAJS). Tudi Primorci vemo, kaj je šajs, kurji šajs (ljudsko iz nemške besede die Scheisse – drek, sranje).

 • montyamp

  Hahahaha , to je dober znak , banditom se je ftrgalo .

 • Silos

  Dajte pišite jim,in jih podprite v njihovih prizadevanjih,da končno po letu 2008 dobimo spet
  kredibilno in pošteno vlado ! Krti pa tako že kopljejo svoje rove stran od svojih strank,na
  smetišče zgodovine

 • Vera

  Šurc se ne zaveda, da je za vse zlo od junija 2018 kriv “petorček”,ki je ustanovil stranko” Proti-Janša” ? Vsi so krivi , zato je prišlo do odstopa nesposobnega Šarca,ki brez ” financ-ministra “, ni več vedel kako in kaj .

 • montyamp

  Murglosrbski partijski klerofašizem je pa res vrh ledene gore .
  Bestialnost v javnem droge alkohol zdravilišču RTV HANZA KURBENHAUS , je stranski učinek obsedenih z Janšo in polomljenih v primežu subverzivne kompulzivne motnje , zdravljenih in vodenih iz kriminalnega koka bankrot atentat kurćanističnega podzemlja .

 • mginko

  Starejši genski podmladek stare udbomafije, za pranje možganov drugorazrednim državljanom v ukradeni državi. Te isti državljani plačujejo udbomfijsko članarino 12,76 € na mesec. In koliko časa še ?!

 • Antonius

  Slovenski politični prostor se vendarle čisti. Poslanci se počasi le začenjajo zavedati, kolikšna je cena izdaje stranke. Zanimivo bo spremljati, kdo s propadajoče, razgaljene levice, jim bo za prihodnost omogočil dobro plačano službo.
  Šurc je svoje opravil. Najbolj izpostavljeni lažnivec je med 571-imi novinarji. On lahko nagovarja poslance, težavo mu dela poslancev spoznanje, da volivci niso več povsem butasti.

 • Ryuk

  V teh dneh se bodo ločili državniki od politikantov. Prvi težijo k dialogu, drugi ga zavračajo: prepovedujejo dogovarjanja, razdvajajo in izključujejo. Upam, da bodo ljudje to (končno) spregledali.

 • rrrrr

  Ko Svečana šurci z nekdaj našimi pometajo,
  za Veliki srpan dobro letino obetajo.”
  Slovenska pratika

 • ZatonMesecnikov

  V ozadju je privzgojeno globoko zaničevanje in podcenjevanje slovenske desnice, po principu pogojnega refleksa iz slovenskega šolstva zadnjih 70 let. Levo=dobro, desno=slabo. Desnica je mračna in zatohla,, neka preteklost, oni pa so svetli in napredni ter bodočnost. Vse to pa je produkt tudi strahu zaradi služb, saj takle novinar kot je Šurc nima šans dobiti kakšno drugo pisarniško službo. Padec iz prvorazrednih med Drugorazredne pa je trd in boleč. Zato piše Gospodarju “všečno”… Oziroma tudi če ni Gospodarja, piše tako, kot on misli, da mu bo všeč…

 • Jan Kovalski

  Si lahko samo predstavljamo kako verodostojne so njegove knjige.
  Nova kletvica bi se lahko glasila:
  “Šurc vas gleda”

 • Andrej

  Saj ravno zato, ker imamo poln kufer levaškega plenjenja denarnic bi se vas rad znebil za večne čase.

 • ljubinica

  Vprasajte vodstvo RTV, ce bodo odslovili Surca. In ce ne, zakaj ne.

  • Kapodistrias

   Bo sam odšel. In to na portal NECENZURIRANO. Tam režimske hlapčke bolje plačajo!

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Najnovejše informacije:

  – Miro Cerar je v pismu vodstvu SMC izrazil nasprotovanje politiki Janeza Janše in sporočil, da v morebitni vladi pod vodstvom Janeza Janše ne more sodelovati…Miro Cerar: “Od vstopa v politiko sem vseskozi zagovarjal ista načela in nasprotoval politiki, ki jo pooseblja Janez Janša.

  – Štirje milijoni evrov naj bi z računov, ki so povezani z madžarskimi politiki, prispeli v Slovenijo z namenom financiranja medijev, ki odkrito podpirajo SDS. Denar naj bi prišel za “medijsko hobotnico SDS in madžarsko politično-obveščevalno-medijsko operacijo iz najožjega kroga Viktorja Orbana in podjetja, ki sodeluje pri madžarsko-ruski gradnji nuklearke.

  PS: Ti nima nobene zveze z globoko državo…Kapish?

  • šmentanamuha

   A dej, a tko je?

  • tohuvabohu

   Kdo pa je rekel, da bo Cmero zraven? Za to nima niti najmanjše možnosti. Kdor tega moralno-etičnega nabijača sprejme v vlado, se ustreli v koleno.

 • šmentanamuha

  Ko novinar izgubi dostojanstvo …. Matej Šurc ni edini.

 • WISKY 1000

  A ta škurc je novinar?

 • tomven

  A je bebo spet pozabil zjutraj na wc-ju dildo iz riti vzet….

 • milanček

  ravno zaradi takih izrodkov, se bodo v kratkem času pojavile še druge varde, mogoče se bodo imenovale, Gorenjska, mogoče Dolenjska, Primorska, ki bodo, ponavljam, bodo bolj radikalno zastopale zavedni slovenski narod! temu sekretu pa svetujem, bodi pazljiv, nobeden ne more garantirati, da jih ne boš dobil po svojem usranem gobcu, komaj čakam!

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  (EKSKLUZIVNO) – poglejmo resnici v oči:

  Pri pregledu nakazil je videti, da je v financiranje medijev iz kroga SDS vpleten madžarski politični vrh, in ne le posamezni madžarski podjetniki, kot trdi lažnivi Janez Janša!!!

 • Peter

  Kodeks Družbenopolitičnih delavcev Hanzi TV je podpisal mag Janez Kocjančič. Jp, tisti Kocjančič..
  Btw, ali mag pomeni magician al kva, no?

 • NoName

  Pričeli so še z javnim hujskanjem, na enak način kakor so to počeli komunisti med vojno, medtem ko so rovarili po Sloveniji in za svoj prav morili drugače misleče, samo vprašanje časa je kdaj se bo zgodil še kakšen umor, ki ga bodo naprtili SDS-u, z grožnjami so tudi že začeli, kar pomeni, da tudi to ni daleč.
  Kdor voli levico, se mora zavedati, da v ozadju voli tudi ostanke komunistične oblasti, ki bodo naredili vse samo, da se obdržijo pri koritu, pa četudi ponovijo revolucijo.

 • Slovenka

  Družbenopolitični delavec dela, kar so mu naložili gospodarji.

 • Lux Ferre

  Ubogi revež… se mu maje stolček :)

 • Stajerka

  ….tisti, ki bo UKINIL RTV SRANJE, bo zmagal na volitvah……

 • von Rhein

  V kateri resor so vtaknili tega šnurca?

 • piko8

  In tako golaze Futramo davkoplačevalci preko obveznih položnic, takoj ukinit plačevanje te MURGLSKE GREZN8CE!!!

 • mali49

  Šurc ga gleda!

 • Ježek Teka Teka

  Krvave zvezde na čelo, nikdar pošten Slovenec si ne postavi, ker to sramota je …

  F. Prešern

 • Olga101

  Murglsko trobilo se boji, da mu bo idklenkalo?

 • Olga101

  Murglsko trobilo se boji, da mu bo odklenkalo?

 • xtc

  Rdeči psiho.

 • Gren

  ŠURC TI SI ZA EN KURC PLEŠAST PA BREZ PAMETI !

 • Kapodistrias

  A da je neki kurc (no Šurc ali kaj takega) novinar? Dajte no! Zame je, kot bi rekli južni bratje (no, vsaj bratranci): niko i ništa. Od našega davkoplačevalskega pokradenega denarja podplačani režimski hlapček.