Nadškof Zore v božični poslanici: V času, v katerem živimo, je veliko teme

Stanislav Zore (Foto: STA)

Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore je ob današnjem branju božičnega voščila poudaril, da so vsi časi zemeljske zgodovine potrebni odrešenja. “Tudi čas, ki ga živimo danes. V njem je veliko teme, veliko noči,” je dodal.

Bog je uslišal prošnjo človeštva tako, da je poslal svojega Sina, ki se je rodil kot človeški otrok. K sodelovanju je povabil Marijo, ki je predano sprejela Božjo ponudbo, ko je dejala: “Glej, dekla sem gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi.” Ljudje po opozarjanju nadškofa Zoreta potrebujejo upanje. “Ljudje potrebujemo zagotovilo, da noč ni končna usoda človeštva,” je dejal.

Zato se je v svojem božičnem voščilu oprl predvsem na mir, pa tudi spravo in sodelovanje. Mir je zaželel vsem tistim, ki “božič praznujejo kot družinski praznik, saj se je tudi Božji Sin rodil v družini”. Prav tako ga je zaželel “vsem preizkušenim bratom in sestram, saj potrebujejo upanje, vsem Slovencem po svetu, ki naj jim prinese košček domačnosti, bratskim Cerkvam, ki živijo iz iste skrivnosti učlovečenja, in vsem tistim, ki v naši državi odločajo, da bodo vse odločitve vodile k miru in sodelovanju”.

Zore je vsem voščil blagoslovljen božič in božjega varstva v novem letu.

C. Š.