Nasilje na sodišču: Vrhovni sodnik Jan Zobec trdi, da ga je na sodišču fizično in verbalno napadel policist

Jan Zobec.

Vrhovni sodnik Jan Zobec trdi, da je v prostorih sodišča doživel fizični napad policista. Ta naj bi ga po njegovih besedah napadel med dvigalom in stopniščem, natančneje, trdo naj bi ga prijel za nadlaket, ob tem pa ga tudi poniževal in žalil ter ga na koncu odvlekel proti vhodu v sodno stavbo. “Vse samo zato, ker nisem ponižno vstopil in se podvrgel natančnemu osebnemu pregledu, ampak sem odločno zakorakal proti dvigalu,” trdi.

Njegovo pismo, ki ga je posredoval pravniku Andražu Teršku, je objavil spletni portal Siol.net, v njem pa je vrhovni sodnik Jan Zobec opisal napad nanj. Med drugim se je opravičil, ker ga danes in tudi vse do nadaljnjega ne bo na sestanke skupine, razlog za to pa je fizični napad, ki ga je doživel v prostorih sodišča. Policist ga je po njegovih besedahmed dvigalom in stopniščem napadel, me trdo prijel za nadlaket, me pri tem tudi verbalno poniževal in žalil ter me odvlekel proti vhodu v sodno stavbo – vse samo zato, ker nisem ponižno vstopil in se podvrgel natančnemu osebnemu pregledu, ampak sem odločno zakorakal proti dvigalu.”

“V rokah sem držal ključ svoje sobe (ki ga je zaznal detektor in zazvonil – kot zazvoni vsakokrat, ko grem skozi stranski vhod – vhod za “služinčad”, pa se nihče za to ne zmeni), jim ga ob vstopanju pokazal in povedal, kdo sem. Pa vendar se je policist pognal za menoj in me nekje med dvigalom in stopniščem dohitel ter uporabil prisilne ukrepe (policijsko nasilje v obliki odvzema prostosti).”

Vrhovni sodnik bi moral uživati vse spoštovanje, ker je najvišja sodna avtoriteta v državi
Zobec v pismu šokiran ugotavlja, da česa takega še nikoli ni doživel, pa je na tem svetu že 63 let, ima pa tudi izkušnje iz prejšnjega, nedemokratičnega režima, vendar ne pomni, da bi kdaj vrhovnega sodnika tako napadli na sodišču. “Nikoli ne bi niti pomisli, da je to kjerkoli mogoče, kaj šele v državi, utemeljeni na vladavini prava, v ureditvi, kjer bi moral sodnik, vrhovni še posebej, uživati vse spoštovanje – pač zato, ker je najvišja sodna avtoriteta v državi. /…/ Tu pri nas, v ljudski republiki, kot temu fenomenu pravi BMZ, pa vrhovnega sodnika, ki pride v službo, na poti do svojega kabineta maltretira nek policaj. Govorimo o spoštovanju sodišč, o varovanju ugleda sodstva in tako dalje. Prazne marnje.”
 
Ko te ob vstopu v sodno stavbo zajame strah
“Saj ugleda in spoštovanja sploh ni – če se lahko v sodni stavbi, samo zato, ker si stopil vanjo, nek policaj (izvršilna oblast) po mili volji s prisilnimi ukrepi, konkretno z odvzemom prostosti, izživlja nad teboj, te pred vsemi mimoidočimi zijali žali, ponižuje in posega v tvojo telesno integriteto, potem nimamo več sodstva in nimamo več vrhovnih sodnikov. Kako naj varujemo ugled in dostojanstvo ter spoštovanje sodstva in sodnikov, če tega ni več, če to ne obstaja,” se še sprašuje v svojem pismu ter dodaja, da bo do nadaljnjega, dokler se te stvari ne uredijo, pa tudi dokler se mu policist, ki je nad njim izvajal nasilje, ne opraviči, delal od doma. Predvsem pa poudarja, da ga na sestanke skupine ne bo, dokler mu ne bo treba vstopati v sodno stavbo brez strahu.
M. S.
 • Olga_10

  Če nisi “naš”, lahko delajo s tabo kar se jim zaljubi…laži, diskreditacije, manipulacije, poniževanja, likvidacije….
  Zato se je treba postaviti po robu komunizmu in kaznovati zločince! Prvi korak so volitve in lustracija v sodstvu!

  • ahnenpass

   Za splošno lustracijo nisem, ker bi se kosilo predvsem nedolžne, lustracijo komunistov v pravosodju pa z vsem drcem podpiram.
   Pa ne le to, soditi je treba vsakomur, katerega sodba je padla ne EU sodiščih, za določene primere predlagam tudi izredno smrtno kazen, ker so popolnoma uničili stotine, mogoče celo tisoče nedolžnih Slovencev.
   Eni so slabši od Breivika, pa še vedno ponavljajo prazne marnje, da je treba spoštovati tudi do konca gnilo sodišče, kar bi bilo res edino, če bi sodniki prvi odgovarjali za svoje svinjarije, pa očitno niti slučajno ne.

 • Janez

  Kaj vse bomo še SLOVENCI morali doživeti na tem svetu.

  • ahnenpass

   Kar skorumpiran aparat dela enemu izmed nas, bodo prej ali kasneje naredili vsem, nisi videl im doživel še ničesar.

 • dež

  Da pred dvigalom pridržiš vrhovnega sodnika, ki prihaja v službo, moraš imeti neverjetno ubog IQ. Ne glede na navodila šefov, gre za velikega bedaka, ki bi mu morali takoj reči na svidenje. V nasprotnem bo prihodnjič kakšnega od sodnikov ustrelil.

  • ahnenpass

   A ni janševa vlada združila tožilstvo in policibo? Mogoče je bil Pahor ta genij, res ne vem, ampak zdaj jim ne more nihče več nič, lahko se edino stepejo med sabo. Upanje umira zadnje.

   • dež

    Do enega leta nazaj je imelo sodišče svoje varnostnike in ni bilo nobenih težav. Potem so se dogovorili s pravosodno policijo, od tedaj naprej so težave, govorim o pravosodni palači na Tavčarjevi, drugod naj ne bi bilo problemov.

  • Steiermark

   ali si že videl miličnike ali policaje z visokim IQ? Če bi ga imeli, potem nebi opravljali takšnih del in še to na ukaz svojih gospodarjev!

  • Tone

   Šokantno! Sedaj bo kdo ve koliko časa na bolniški, ker ga je policaj odločno prijel za komolec. Med tem pa bodo talevi sodniki lahko nemoteno izdajali sodbe! Vse je načrtovano, vam pravim!!

 • Mitja Kunstelj

  bravo policaj. umazanemu pokvarjenemu domobrancu bi moral noge polomit. Za začetek.

  • zokispoki

   Majmun, od kod si pa ti uletel, Vollidiot, nori? Se nisi dosti presedel in kazni placal ?

   • rubec

    Iz kletke vendar. Kaj je šele tam danes in včeraj pihalo.

   • ahnenpass

    Če je pravi Kunstelj, je zame častni gost in si štejem v čast, da sodelujem v tako imenitni družbi najbolj kritičnih in prodornih državljanov pri nas, ki nam ni vseeno.

    • Steiermark

     izgleda, da so tudi tebe preveč časa držali v kletki, kjer ti je preveč pihalo in izpihalo še tisto malo (smeti), kar si imel v glavi…..

    • sodnikisozločinci

     Da nisi mogoče psihiater?

  • ahnenpass

   Odvisno, kdo je večja baraba, za ene sodniki, za druge policaji, eni komandirajo, drugi pretepajo in zatirajo, ne ve se, narod je neodločen, sovražimo pa načelno oboje.

   • Steiermark

    Ne govori na splošno, ko dobro vemo vsi, da se govori o poštenjaku g. Zobcu, ki je že od vedno trn v očesu komijev z rdečimi petokrakami na buči, v prostem času, ko se gonijo pijane partizanke, po zabavah, nato pa naslednji dan pridejo sodit, z mačkom……In potem padajo sodbe, kot npr. tista , ki se je pravljično začela, neznanega dne na neznanem mestu in cak, obsodba je nastala, saj “fant” ni bil njihov ampak moteči element v socialistični združbi, nato se je razširi smrad od malega ustvarjalca velikih prdcev in zadeva je kompletna…..Me prav zanima, kako se bo zadeva končala……

  • mginko

   Zopet se ti kisa zgoraj, hudo je .

  • Olga_10

   Torej ste za izvensodne poboje? Človek star 63 let je domobranec? Kaj pa Milanu murglskemu, komunističnemu kriminalcu in veleizdajalcu?

   • Steiermark

    Olga, z bolniki je boljše sploh ne debatirat, ker so nevarni…..in v navezi……vajeni so na ukaze od zgoraj najprej diskreditirati in zadnje, če palček tako ukaže , tudi eliminirati…..

  • Steiermark

   kaj bi pa tebi bilo potrebno polomit

  • Steiermark

   Kje pa živiš ti, še vedno v časih titovih pionirčkov…. Bogi, izgleda, da ti nihče nemore pomagati……gotof si!

 • zokispoki

  HUDO ! Cudno, da ni posegel se po strelnem orozju ! Da jih ni sram !

 • Aron

  Če smo pravna država, naj veljajo za vse enaka pravila. Kaj pa Zobec misli da je, če imamo določene postopke na vhodu v sodišče, naj se jih kot poznavalec prava tudi drži. Meni niti na misel ne bi padlo, da na vhodu v sodišče ne bi spoštoval sodnega reda. Podpora policistu za pravilno postopanje!

  • dež

   Če si prebral Zobčevo pismo si zagotovo opazil, da na stranskem vhodu ni nobenih težav, tudi če piska detektor. Kar pomeni, da ne pregledujejo zaradi varnosti. In gre za vrhovnega sodnika, ki prihaja v službo. Varnostniki na vhodu običajno kontrolirajo goste, ne pa domačinov.

   • ahnenpass

    Ne le to, so tudi opozorjeni kdo prihaja na sodišče in kdaj, včasih se tudi malo pohecajo.

   • Aron

    No ja, gre za eno plat zgodbe. Da pa vrhovni sodnik, govori poniževalno o ‘nekem policaju’, ki si je drznil gospoda sodnika ustaviti, je pa višek arogance.

    • dež

     Še enkrat, kot vrhovni sodnik prideš v službo skozi glavni vhod sodišča, poveš kdo si, a te varnostnik vseeno agresivno pridrži.
     Sem mislil, da je tam zaradi gostov, ki prihajajo na sodišče. A zgleda, da tudi zaradi zaposlenih, razen če ne uporabijo stranskega vhoda.
     Se ti zdi to normalno, misliš da Pahorja in Cerarja tudi pregledajo, preden se štempljata ? Ne vidim nobene arogance, ampak upravičeno zgroženost nad takšnim dejanjem. Varnostnika s tako malo občutka bi jaz takoj nagnal.

     • Aron

      Kot receno, poznamo samo eno plat zgodbe. Cisto mozno tudi, da je bil Zlobec nesramen, osoren, kot to zna biti.

     • dež

      Lahko je bil še tako nesramen in osoren, policist v stavbi sodišča, kjer je vrhovni sodnik zaposlen, nad njim nima prav nobene pristojnosti. Ker sta pri nas izvršilna in pravosodna oblast medsebojno ločeni.
      Če bi Zobec zavrnil legitimiranje ob vstopu na (npr.) Kranjsko sodišče, bi pa to bila druga zgodba. Pa še v tem primeru je potrebno uporabiti zdravo kmečko pamet.

     • Steiermark

      levaki in zdresiranci pa le te nimajo!

  • ahnenpass

   Verjetno ti marsikaj ne pade na pamet, ko boš enkrat sam doživel naše krivosodje, ne boš nikoli več ponavljal taki klišejev in neumnosti, ki s prakso nimajo veze.

   • Aron

    Zanimivo, da imajo čez krivosodje največ za pripomnit kriminalci. Jaz slabih izkušenj z našim pravosodjem in tudi policaji še nisem imel. Tudi odnos je pomemben.

    • ahnenpass

     Prvič, jaz nisem noben kriminalec, mogoče si ti, pa misliš, da nihče ne ve.
     Drugič, a si opazil, da si na tem in tudi drugih portalih praktično edini, ki jih razume in vsaj za silo podpira? A ni to malo čudno, se ti zdi, da si povprečen državljan?

  • Steiermark

   Tvoj problem je, da ti “drugega kot spoštovati pravila”, pri vstopu na sodišče, ker takšne kot si ti in podobni vidijo sodišče od znotraj, kot kriminalci oz. prestopniki!

   • Aron

    Na sodišče grem predvsem po službeni dolžnosti, z sodnimi policisti imam same dobre izkušnje. Ker se lepo obnašam.

 • rubec

  Naj mene proba majmun. Bo plav kot uniforma.

  • ahnenpass

   Mogoče, če si dovolj fit, ampak ti boš potem do konca življenja v restu in pod nadzorom, njemu pa verjetno ne bo nić hudega.
   Pa nikar rne računaj na prijatelje, ko bodo zvedeli, da imaš probleme s policijo, se te bo izogibala cečo ožja družina.
   Se pa vedno lepo sliši kadar to nekdo na glas pove, po možnosti za šankom in pijan, to so bučke.

   • Rožle

    Bomo že tako uštimal, da sploh ne bo vedu kdo ga je ….

  • Janko Gedlička

   Čuj rubec, malo pa le šparaj, indigo je drago barvilo.

 • samsara

  Domnevam, da je bil policist ‘slovenski državljan’.

  • Borut Stari

   Državljan že, če je zaposlen pri policiji. Verjetno pa ni Slovenec ampak načrtni priseljenec iz Balkana.Obvlada in izvaja prijeme, ki jih uporablja in naroča mafija.

 • samsara

  Morda pa bi se moral sodnik našemiti v arabskega Ahmada ilegalca, potem bi morda lahko šlo gladko, kot je šlo v DZ?

 • Rožle

  Kućana bi mogu takole za rokce vlečt ….

  • stajerc5

   Za rokce pa ze ne! Bi ga prevec v krizu zagrabilo…

 • ahnenpass

  Jaz mu verjamem, ve se, kdo ima v vojaško policijski džamaheriji oblast. Prav, da se ga je ustrašil, saj so res nevarni, saj zato pa je pri nas kot je in ni nobenega upora, če lahko delajo kar hočejo. Dobro so organizirani, ja vidimo, da jih še nek bedni sodnik ne more zaustaviti. Nima prijateljev, sodniki in tožilci se pri nas vsem zamerijo, ker na koncu oni odločijo o življenju in smrti, ne njihovi hlapci in pomočniki.

  Jaz mu verjamem, sem osebno doživel še hujše stvari, pomaga pau klevetanje še manj kot meni, v dvigalu ni kamer, včasih so, ampak saj se zmenijo z varnostniki in točno vedo kdaj lahko. Ni dokazov, kaj pa zdaj, jaz bi na njegovem mestu pazil, ker dodnikove prazne besede ne pomenijo nič, probleme jim pa dela, se mu bodo zdaj verjetno maščevali.

 • tarantela

  Ja, zakaj pa ne? Naj se še sodnik počuti, kot vsak drug, menda ni nobeno božanstvo.

  • delaware

   Si predstavljate, da bi v ameriki nek pravosodni policaj tako postopal z vrhovnim sodnikom?

   • MEFISTO

    V moji Ameriki se to ne bi zgodilo!

  • ahnenpass

   Točno tako, premalo ga je zagrabil.

   • MEFISTO

    A si pomagata?

    • ahnenpass

     Mene so preveč, se me ne da več rehabilitirati, nimam niti enega prijatelja v politiki in javnih službah, sploh pa ne v vojski, policiji ali na sodiščih.

   • Steiermark

    tebe pa izgleda, da so te preveč zagrabili za glavo, ob rojevanju….. in kot vidimo to tudi pušča hude posledice – kot pri tebi…..

  • Olga_10

   Samoupravni socializem?

 • neny

  ja za navadno rajo je to normalno…zakaj se pa ni držal pravil? Sami pišejo take zakone, potem se pa žali sam nad sabo. No prav.

 • MEFISTO

  Maslešo, ki je zanič sodnik, pa potemtakem vlačijo po tleh in hodijo po njem in ga brcajo..

  • samsara

   A od tod torej dotičnega slavni izraz ‘tepihovanje’…

 • MEFISTO

  Bettetovi pa krilo privzdigujejo.

  • pajot

   Ni kaj dosti videt.

   • xtc

    Lahko pa te kaj ugrizne saj veš osmi potnik pa to…….

   • Steiermark

    Vprašanje, glede na izkrivljenost teh pojav, danes ne veš več “ili je ona ili ono”…..

  • xtc

   Iz previdnosti ne lahko katerega kap ali infarkt od groze,je že na fasado grozljiv pogled kaj šele v “kletne prostore”.

 • neny

  Mogoče bo prvi sodnik, ki bo napisal pritožbo na sodbo samemu sebi. ;)

 • Olga_10

  Potomci lumpenproletarcev in kurjih tatov… Kaj lahko pričakuješ od njih? Kulturo? Policaji, ki imajo “interna” (udbaška) navodila na delu…
  V vsaki pravni državi bi tak policaj dobil nogo!

  • neny

   Je mogoče sodnik in mora spoštovat pravni red? Sam je prisoten zakonodaji koga je treba po betici.

   • Olga_10

    Podpirate verbalno in fizično nasilje s strani policista? Zanima me, koliko vrhovnih sodnikov pregleda dnevno? Katere? Vse?

 • samsara

  V murgelcentru udbofevda bi utegnili vreči oko na dotičnega policista.
  Zanimivo, bi bilo spremljati njegovo nadaljnjo službeno kariero.

  • RATATA

   Vsak dan,
   V vsakem pogledu,
   Vse bolj ne nazaduje.

   • Ana Job

    ampak je njegova kariera samo še v vzponu.

    • RATATA

     Še par let pa bo Vinko hehe

 • Silka

  Ne razumem, zakaj je sodnik ignoriral varnostni pregled, saj policaj je vendar opravljal svojo službo, ki ne sme biti podrejena sodnikovi dobri volji. Pa še to, služba policista zagotavlja večjo varnost tudi sodnika. Če pa bi bil policist bolj človeški bi pa lahko sodnika ustavil brez fizične sile in grobih besed.

  • RATATA

   Lasso.

  • Steiermark

   Ali si že srečal v svojem življenju “človeškega policaja” oz. miličnika?

 • neny

  U zatvor došao novi policajac za posao čuvara, pa ga šef upozorava na zatvorenike koji su jako neposlušni.
  A on će na to: ‘Ko ne sluša ima da leti van!’

 • janez.pokoncni

  Jan Zobec je eden redkih ljudi v tej zmešani državi, ki ohranja stik z normalnostjo. V preteklosti je na ustavnem sodišču predstavljal glas razuma, kot to funkcijo danes opravlja Klemen Jaklič. Takšne ljudi bi morali vsi čuvati kot zenice svojih oči. To je prava in edina smetana naše družbe!!

  • xtc

   Ati ni jasno ,da so ga opozorili ,da je moteč in kaj utegne slediti,če nebo deloval “pravilno”

   • Janko Gedlička

    Iz konteksta njegovega komentarja vendar konkludentno izhaja, da mu je jasno.

   • Steiermark

    Seveda, čisto po naukih in navodilih rdeče zvezdaške drhali, ki še vedno drži vajeti v svojih krvavih krempljih in ne trpi upiranja. Včasih so s takšnimi opravili , enostavno, kar v kakšnem taborišču, kot je bil goli otok, danes ko pa tega nemorejo več storiti, pa grozijo in brusijo svoje kremplje – nože, na skrivaj, njihovi rablji pa čakajo ukaz kratkonogih podgan!

  • domovina mili dom

   Sedaj je čas za podporo tega poštenega cveta naše družbe.

  • Janko Gedlička

   Kaj še kaj čalka ddr. Jakliča?! Vendar on je pravi mož.

  • Steiermark

   Saj pa vendar veš, da je tem rdečim hijenam Zobec, trn v očesu……

  • Borut Stari

   Enako velja za DDr. Klemna Jakliča, ustavnega sodnika sedanje sestave US RS. Mafija, ki ima v Sloveniji svojo državo tako in podobno odstopanje od njenih pravil, na svoj način sankcionira za opozorilo v bodoče.

 • xtc

  Hm?
  Zadeva mislim ,da ni tako enostavna in ni naključje.
  Dvomim ,da policist ni poznal sodnika preje je bilo to svarilu Zobcu,ker je prevečkrat že udrihal čez Murgeljsodniške svete krave ,kaj sledi,če nebo priden in poslušen.
  Stavim ,da se bo s precej podobnim postopkom sleje kot preje srečal Jaklič kot Šorli,kajti ve se čigava je policija.
  In dvomim ,da se bo temu policaju skrivil las na glavi.
  Gre za svarilo Zobcu,da se ve ,da ni on avtoriteta v državi pačpa je avtoriteta,ki odloča povsem drugje in da on ne pomeni kaj dost,mislim ,da je dovolj intiligenten ,da ve ,da ni šlo za naključje.

  • Steiermark

   Oni zdresirani miličnik je pač ravnal po navodilih svojih gospodarjev……dreserjev

 • Morala

  Hja, po mojem mora tudi vrhovni sodnik opraviti varnostni pregled, če je zapiskalo…ne glede kdo in kaj si…sedaj vidite kako se dela z navadnimi ljudmi…in sodniki nimate več oz. bi si morali zaslužiti spoštovanje…bi pa policaj lahko lepše oz. nežno ravnal z sodnikom :) sigurno ga je poznal…malo sumljivo je tole, če samo enega sodnika pregleda ostalih pa ne…

  • AlojzZ

   Da, da! Tako bo to! Saj je tam vendar policija, ki ščiti sodnike pred roparji!

   OPPPPPSSS! Napaka! Ščiti roparje pred sodniki!

  • Steiermark

   Morala, tukaj je bolj vprašljivo fizično nasilje tega rdečega hlapca!

 • xtc

  V tujini mafija za ustrahovanje sodnikov pošlje mafijce,levaki kar policaje.

  • neny

   razpustit vso korupcijo – t.j. svetovna sodišča, pa bo spet mir na tem svetu.

   • xtc

    Za začetek tega murgelj policaja z gospodarjem na ministrstvu vred.

    • neny

     vse!!! Murgelj ali pa Črnogorc, vse…

 • domovina mili dom

  Tako je začel Hitler. Ta prvo rahli napadi rjavosrajčnikov. Potem pa taborišča.
  Ljubi Slovenci ta incident naj bo sprožilo za generalko v opankovič gradu. Če bomo dopustili, da se to zamolči bo komunistična diktatura za dobro jutro kmalu prišla.
  In ta mali diktator bo rekel: do sedaj ste sanjali, jutri bom jaz gospodar.

  • if

   Zelo se strinjam. Nedemokrati gredo brezobzirno do tja, dokelr niso popolnoma blokirani.
   Hitler je šel do konca, svojega in Nemčije, na svoji poti je pustil milijone žrtev in uničenje.

   V članku opisnai dogodek je taka pot, sedaj sicer šibka, vendar s potencialom višanja pragu neobčutljivosti javnosti.

   • domovina mili dom

    Bilo bi naključje, če bi bil kakšen drug sodnik, v tem primeru je bil napad usmerjeno organiziran.
    Tu poti ni nazaj, kljub suspenzu policaja. Mislim, da je prišlo do točke ko bo morala kocka pasti.

    • Janko Gedlička

     Saj policaj ni bil suspendiran. Izvrševal je svojo dolžnost, kakor mu je bilo ukazano. Verjetno ga čaka neka dobrina, ki bi jo ne dobil, če ne bi bil tako “vesten”.

     • Steiermark

      Bojim se, da je to rres!

     • domovina mili dom

      Mišljeno je bilo, če bi tudi suspendirali policaja, ni opravičila. Ta policaj ni od včeraj. Velika verjetnost, da sta se srečevala dan na dan. Torej, zgleda, da so navade g. Zlobca spremljali in sprožili napad na njega.
      Že iz spoštovanja do sodnika se to nebi smelo zgoditi.

  • ahnenpass

   Sploh ni res, Hitler je najprej poenotil standarde policije po vseh nemških deželah, ko je vse nadziral in komandiral Gestapo, je lahko delal z Nemci kar je hotel.

 • RATATA

  Na avtocestah je razpoznavnost zagotovljena z vinjetami.
  Še za sodnike je treba uvesti nekakšne nalepke za na vetrobransko čelo pa bo stvar rešena.

  • učko

   Kje’s pa ti poštemplan, da’s t’ko razpoznaven ??¨!!!

   • RATATA

    Brez hlać hodim in me vsi prmir pustijo, ker jim mimgrede obljubljam še breskvice.

  • Steiermark

   Mogoče bi pa sodnikom kar elektronske zapstnice nataknili – bolj v slogu komunistov oz. zapornikov!

 • neny

  Itak smo vsi v Sev Koreji… fajn bi blo če bi si pokazala petke, ne pa dolg cajt.

 • centurion

  To ni policist.
  To je policijski buldog, nizkega čela, balkanskega izgleda,
  LAW IQ , dresiran pri partiji za napad.
  Pošten policist ostane za vselej na ulici za tarčo kockam
  devijantnih množic delegiranih in teledirigiranih iz murglštaba.
  Preden je nastopil nizkotno službo na sodišču, je dobil naloge
  in imenski seznam s fotografijami neželjenih oseb.
  NIČ ni slučajnega na sodišču, tudi ta dogodek ne.
  Nič ne de, tudi on bo na spisku.
  Našem.

  • AlojzZ

   Vau! Bo na spisku? Pa bo to opazil?

  • ahnenpass

   Javnost ne podpira ne sodnikov in ne policije, me res zanima kdo ste potem “vi”.

   • centurion

    Bi ti razložil.
    Neb razumu…

 • Caetano

  Spoštovani dr. Jan Zobec mi slovenski demokrati smo z vami!

  • RATATA

   Tako je!!!
   In s tvojim Duhom!

   • rubec

    hehehe

    • RATATA

     Res sm mislu!

  • Janko Gedlička

   To je bilo pa lepo in preprosto povedano.

 • delaware

  To ni naključje..je opozorilo, da kdor je proti globoki državi, tudi če je vrhovni sodnik, bo najmanj kar je ponižan, če je potrebno patudi diskreditiran, diskvalificiran, likvidiran…

  • šmentanamuha

   Zelo pravilno razmišljanje.

 • Vrhovni sodnik

  To je partijski policaj, kateremu je bilo naročeno takšno obnašanje do J. Zobca in takšnih lumpov je vsaj 1/3 policajev, za takšno dejanje, bi moral biti takoj suspendirat in kasneje odpuščen zaradi krivdnih razlogov.

  • neny

   .. kaj ma veze čigav, policaj je policaj. ein zwei drei…

   • Janko Gedlička

    Po Franu Milčinskem (po spominu) je pastir v Butalah namesto 100 ovc prignal domov v hlev le 99 ovc. Župan je zbral l00 mož. Ko je plosknil z rokami je vsak od njih skokoma pograbil eno ovco. Vsi so držali po eno ovco, le butalski policaj je ostal praznih rok. Župan zmagovalno pastirju:” A si videl teslo zabito, policaj je ostal brez ovce.” Pastir pa: “Kaj me briga policaj, prej bi jo naj zgrabil, dokler jih je še kaj bilo.”

  • Stajerka

   ja, zakaj le??……suspenz bo potreben TAKOJ, ko takšna pravila NE bodo veljala za Maslešo, Fišerja, Zalarja in še koga…….dokler pa se drži pravil igre, se jih bo moral tudi sodnik……tudi za vzgled ostalim državljanom……žal, me ne zanima politična pripadnost ….

   • ahnenpass

    Katerega pravila se pa ni držal, da ga je moral policist zato zgrabiti, kaj točno naj bi naredil sodnik narobe oziroma drugače kot vsi ostali, ki niso bili tako zlo-rabljeni?

   • Franc Šink

    te barabe ki si jih naštela so tako zloglasne da se jim ne bo nič zgodilo.

    • Krmak opet si pojeo neko tvrdo kravlje govno, je li papku smrdljivi? Pišam ti se u očne jabučice žvaljava životinjo.

     • Franc Šink

      Koje si ti pasmine đukolo? Imaš li čip? Jeli si ti pička ti materina pseča? Jeli si balkanac?Jeli si…..?

     • Šta je bilo vanzemaljac, ko ti je drmao kavez? Ko ti je dozvolio da mi se obraćaš na tako vulgaran način? Moraš biti ponizan kučko smrdljiva. Treba da čučneš ispred mene i da piškiš kao žena ponizni skote.

     • Franc Šink

      Ma goni se u pičku materinu.prije ju još pojebi u dupe.

     • Pazi kako se izražavaš ponizni čobanine. Bolje uzmi svoj zakržljali mlohavi penis pa ga navlači gore dolje dok ne iscjediš svoje smrdljivo sjeme nakazo mutava. Serem ti se u grobnu jamu.

     • Franc Šink

      !!11&432GJKKŠPIIZ!

     • Manje se drogiraj bitango vidiš da ti ne prija. Nego da nisi prehladio mozak ako ga uopće imaš šugo bolesna?
      Ajde ako hoćeš da me ugrizeš za toplo govno kad budem kenjao.

     • Franc Šink

      Sa kome to pričam?

     • Ja sam za tebe pripadnik višeg roda, aristokratija. Ti moraš biti svjestan da si inferiorna ličnost i da moraš biti ponizan. Pokaži svoju pokornost i dozvoliću ti da mi se obratiš gubo mutava.

  • macon

   In si z besedico partijski razložil, da bo dobil povišico in nagrado, ker brani levo bando pred režimskimi nasprotniki.

  • Janko Gedlička

   Tako kot so odpustili predsednika enega od policijskih sindikatov, ker so dali pihati ministru.

 • neny

  za kazen se bo sodnik odpovedal 1- mesečni plači. :) s tem pa prihranil celoletni zaslužek policaja…kuvg.

 • Slovenc

  Aroganca in nadutost v smislu “nek policaj”. Policisti si zasluzijo spostovanje, vsak dan tvegajo zivljenje in tudi borili so se za samostojno in demokraticno Slovenijo. Pravila varnostnrga pregleda pa veljajo za vse. Tudi za Vas gospod sodnik!

  • AlojzZ

   Ljubi nam Slovenc,
   tega policaja preko davkov plačujemo, da varuje sodnike pred roparji! Varuje in ne maltretira!

  • ahnenpass

   Po moje, imaš neverjetno srečo, da živiš v kraju kjer si lahko privoščiš tako izjavo, pa še to menim, da si eden med redkimi, ker ne verjamem, da je po velikem poenotenju standardov policije, vaš kraj ostal normalen.
   Samo sodniki imajo pri nas manj podpore kot (njihova) policija.

  • Steiermark

   Tudi takšni nasilni prijemi – veljajo za vse oz. si jih neki miličnik laho dovoli? Še dobro, da ga ni podrl na tla in ga vklenil, potem pa še mu jih enih par s pendrekom naložil in ga pred vsemi – pred publiko ponižal, še na ta način – toliko o reakciji nekega policaja, z miličniško mentaliteto in nasiljem!

 • xtc

  No vse tuka naj opozorim na najden dokument v arhivu v Beogradu ,ki ga je obelodanil nek zgodovinar,sicer bom zadevo malce modificiral ampak pove vam bistvo in pove vam vse tudi o levih komentatorjih na temle portalu.
  Zgodovinar je objavil dokument-pismo,v katerem jasno piše,da komunist-beri socialist ipd krama NE more biti nihče ,ki ne zmore ubijati sovražnika brez milosti(ve se kdoso sovražniki za te ljudi-vsi ki niso komunisti)
  Torej ,če se vprašate s čim dejansko imamo v Slovenij dejansko opraviti na večini levice,vam je ta dokument vrhunski dokaz.
  Večina teh ljudi je zmožna povsem identičnega,par psihopatov s svojimi posti tukaj še kako potrjuje,da je ta drhal velik problem za Slovenijo kot pravno državo,kot tudi za državotvornost in napredek.

  • neny

   sodnik dobi predobro plačilo, da bi se lahko žalil za tako malenkost. To je neverjetno pravzaprav.

   • ahnenpass

    Sploh ni res, če pa je tam zato, da brani njih, pred državljani, ne pred sodniki in osebjem.
    Prvič slišim, da policija straži sodišča, ponavadi najamejo varnostno službo, vojaška policija straži sodnike v Palermu, na Siciliji, kjer je sodna zgradba spremenjena v bunker in zavarovana tudi s težkimi mitraljezi in raketami. Mafija pač nima smisla za humor.

    • xtc

     Leva še manj je hujša od one iz Sicilije,čeprav rada posluje z njo.

 • Kučko pod pručko

  Vrhovni sodnik, kaj ga pa serješ, da ti policist zvija roke???

  • Vrhovni sodnik

   HA,HA,HA, žal ni to na men probu, ker bi bil še zdaj v komi.

   • samsara

    Morda pa je komi že od prej?

 • Stajerka

  tega varnostnika/policaja pod NUJNO zaposlit v DZ……da Kordešu in Škobernetu malo hlače spajtla…….

  drugače pa……”Kako naj varujemo ugled in dostojanstvo ter spoštovanje sodstva in sodnikov, če tega ni več, če to ne obstaja”……
  ta sodnik je res poln samega sebe, svojega stanu in stanovskih kolegov……KDO ima ugled, dostojanstvo in spoštovanje???…..NE, tega RES NI VEČ, mali človek že dolgo ve in občuti, da Slolandija ni P od pravne države – nekateri še vedno sami sebe kujejo v nebo!!
  in ja, tudi njegovo dejanje in sedanje zgražanje pove, da se ima za nekaj več in da zanj pravila pač ne obstajajo…….
  PODN OD PODNA POD PODNOM!!!

  • ahnenpass

   NI edini, saj zato se jim zdi normalno, da jim nihče nič ne more, čeprav si ne zaslužijo nikakršnega spoštovanja, niti eden izmed njih, v celi deželi, vsaj ne v mojih očeh ne.

  • AlojzZ

   Ljuba nam Štajerka,
   policaja preko davkov plačujemo, da varuje sodnike pred roparji! Varuje in ne maltretira!

   • ahnenpass

    Kakšnega policaja, a se ti zdi tak tip v redu? Meni se ne zdi, čeprav mu dam za prav, da se je lotil sodnika.
    Oba sta narobe, ne da se postaviti na nobeno stran.

    • sodnikisozločinci

     Če ne maraš smradu je edina rešitev svinje zaklat in svinjak zažgat.

   • Stajerka

    NE…..policaja plačujemo, da varuje POŠTENE in tiste, ki se držijo ZAKONOV/MORALE…..sodnike pred lopovi??……v Slolandiji je samo 10% sodnikov, ki niso spečani z roparji……sicer pa sodniki NISO neki nadljudje ali nadkasta – so v službi naroda in tako se naj tudi obnašajo…….kot, da še nimajo dovolj velikih peruti – sedaj jim pa še hvalospeve pojete……če so pravila, so pravila za VSE…..in sodnik ni nobena izjema, kaj pa je on več kot čistilka na sodišču????……v večini primerov čistilke svoje delo opravijo bolj korektno in vsekakor bolje kot so plačane – medtem ko za večino drugih to težko trdimo……žal

 • Kučko pod pručko

  Si predstavljate, da bi na sodišče prišel tamal cvergl in bi ga policaj zagrabil za kravateljc, ker se itak ne bi legitimiral? Tamal bi zavijal z očmi in z nosom brisal tla, potem pa bi se za kifeljcem za vedno izgubila vsaka sled!!!

  • Franc Šink

   Jest On je “slovenac” roj. Leta 1991 za 600 tolarjev.

  • Borut Stari

   Tamal cvergl ne hodi na sodišče. On sodi in obsoja brez sodišča in brez priponke, v imenu ljudstva.

 • dr Janez Sveti

  Vrhovni sodnik Jan Zobec ? Torej ga na sodišču sodni policaj ne pozna?? Katastrofa.

  DR Janez SVeti genij

  • Olga_10

   Miličnik je končal prvi razred osnovne šole…v Tuzli…

   • ,

    nakladaš

   • dr Janez Sveti

    Miličniki so vsi v pokoju! Punca, tvoje sovraštvo ni olika. Niso komunisti, fašisti in nacisti krivi, če ti gre slabo. Poskusi gledat na realnost malo bolj optimistično.
    DR Janez SVeti RSNZ Tacen

    • ahnenpass

     Marsikdo bi živel bolje, če mu režim tega ne bi preprečil, če tega ne razumeš, živiš na Marsu oziroma očitno ne hodiš veliko ven.

     • dr Janez Sveti

      Meni je ta “pes” odnesel po sodni poti več kot deset delavcev zasluži v življenju!
      DR Janez SVeti MAFIA

    • indijanka

     A smejat se pa ne znaš več? Te bom mogla spet naučit.

     • xtc

      Psihiči sodijo v klet Polja njegov drugi alias je Hun,in še kup nickov po katerimi psiho trola.

     • indijanka

      Ne pa ne. On je samo Vesoljček. Ti si pa hrana za njegov Ego.

     • dr Janez Sveti

      Branka Šalamuna poznam osebno. Seveda še iz časov, ko smo bili mladeniči v RSNZ Tacen. Bil je “fejst fant” in nikoli ni bil podrepnik nikomur! Mogoče je to vzrok za njegove težave, ker ni želel ubogat vsakega neumnega ukaza.
      DR Janez SVeti kadet

     • indijanka

      Hvala za informacijo. Smejati se torej ne znaš več. Pogrešala sem te.

     • dr Janez Sveti

      Imam resno obdobje… :)
      DR Janez Sveti časučas

     • indijanka

      Lahko. Ampak z menoj se vseeno lahko smejiš. Vedno sva se.

     • dr Janez Sveti

      Čudovita izbira :)
      DR Janez Sveti Nežni

     • indijanka

      Hmm..ja. A vidiš kolk se trudim, da bi te omehčala.

     • dr Janez Sveti

      Vedno sem mislil, da se ženske trudite za obratno stanje.

      DR Janez Sveti Trdonja

     • indijanka

      Ha..ha. Tisto je pa mal lažja faza, do te še nisva prišla. Korak po korak :).

     • dr Janez Sveti

      Ti kar preskoči faze. Zakaj bi mencali, če vemo kakšen je končni rezultat. Tega nikoli nisem razumel :)
      DR Janez Sveti Neučakani

     • indijanka

      Kok si srčkan, A ti veš, da sem jst z Venere ti pa z Marsa in če bi tut hotla kej preskočit ..mi ne bi ratal.

     • dr Janez Sveti

      :) Zakon vesolja je postavljen pravilno, čeprav se mi čudimo in ga včasih ne razumemo. Zato moramo verjetin in biti potrpežljivi. Venera in Mars sta v vesoljskih razdaljah eden zraven drugega. :)
      DR Janez Sveti Vetrič

     • indijanka

      Prav imaš. Si mi pa bližje kot večina ljudi, nikoli ne čutim razdalje med nama. Mogoče to celo ni prav :).

     • dr Janez Sveti

      Zakaj vedno postaviš vse pod vprašaj? A misliš, da vladava vsemu temu zakompliciranem algoritmu, ki ga imenujemo življenje?
      Vsem, ki se strogo držijo fizike, matematike in drugih “ved” vprašam “Zakaj hudiča imamo moralo, če je vse življenje samo delo, znanje, nabiranje bogastva ter potem smrt…in nič več?”
      Zakaj midva kljub temu, da napišem veliko komentarjev, ki ti niso po godu še vedno rada “klepetava” ?
      Tvoji so meni vedno všeč :) KOMENTARJI, da bom jasen :)
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Veš, ti ZAKAJI mene mučijo, ker moram vse razumeti. Zakaj ne zmorem zapret vrat, čeprav mi to v življenju odlično uspeva. In to že drugič. Skozi komunikacijo s teboj opazujem samo sebe. Mogoče te res poznam iz neke davnine in mogoče te bom res nekje, ko bom ponovno začenjala pot srečala.

     • dr Janez Sveti

      Veš zakaj ne zapreš vrat? Ker veš, da pišem iskreno in tako kot realnost dojemam. Zato ker veš, da nisem igralec, ki pričakuje nagrado za svoje igranje. SEm vesoljc ki raziskuje in brez strahu to povem.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      :) ohh…te Venere pa ne razumeš. Presega tvojo vesoljsko matematiko. Ognjeno znamenje sem in ognjena znamenja imajo odprta vrata v moje srce in um. Mi nasmejijo srce in imajo prave prijeme, da me ustavijo v moji trmoglavosti. Zato jih imam rada in jih spoštujem. Ker se ob njih počutim varna. Ti si pa zelo drugačen . Razum in iskrenost oziroma hladna realnost mene ne premaknejo niti za milimiter. Niso tvoje besede tisto, nekaj drugega je, česar v tem trenutku ne razumem, zato to štejem pod e-zaljubljenost.

     • dr Janez Sveti

      Kar napišem, ni dobro in dobim po nosu. Imam že takega kot kakšen alkoholik.
      DR Janez Sveti Nosonja

     • indijanka

      :) oprosti.

    • xtc

     Definitivno gledamo ti pa bi moral gledati le to iz mrežnate postelje v kleti levo spodaj kamor sodiš.

     • dr Janez Sveti

      A ti imaš še vedno psihične težave zaradi močenja v posteljo?
      DR Janez SVeti genij

    • montyamp

     Ja , to je pa kot tista , ko optimist pesimistu razlaga da je lahko še slabše , le zakaj ne bi moglo biti .

     • dr Janez Sveti

      Saj je res ali ne?
      DR Janez SVeti Martin Čendermac

    • Steiermark

     Kdo drug pa nam je kriv, če ne miličniki – izučeni za “policaja”, obnašajo se pa, kot bi se šolali pri krvavem ediju ali josipu, ter ščitijo drhal, ki nas ponvono tlači! Ti se pa obnašajo kot prostitutke, ki zameno za denar naredijo to, kar hočejo njihovi zvodniki……Ti se pa raje preimenuj v sv. jovana jugoslovanskega!

     • dr Janez Sveti

      Nisem te nič vprašal, vendar bom na tvoj izbruh jeze in blebetanja odgovoril. Miličniki, policaji in medicinske sestre( :) ) niso krivi za neumne zakone in čakalne vrste. Za to je kriv zakonodajalec, torej demokratično izvoljen slovenski parlament. Kdo ga je volil? TI!
      Torej si TI kriv za takšno stanje v državi. Saj si volilec ali ne?
      Glede prostituiranja. Od česa pa ti živiš?
      DR Janez SVeti genij

     • Steiermark

      Naj mi oprosti vaše božanstvo, da sem si dovolila pokomentirati oz. “onim ” odgovoriti. Vsekakor pa se mi vedno bolj zdi, da si samo navadno “one”, z jugosrbskim pridihom oz. geni…… Kaj bi ti meni rad dovoljeval ali prepovedoval? Ali se ti je popolnoma “odpelalo” ali pa imaš samo občasno, “prbliske” normalnosti…. Jaz pa nisem “volilec” ampak volilka! Pa saj ti ne zamerim, čim nekdo smrdi po jugovini, to kaže tudi z “ukazovanjem” in grožnjami , kot ti – čisto po balkansko oz. po sv. jovanu balkanskemu!

     • dr Janez Sveti

      Draga moja. Balkanci so lahko tebi z vzgled. Če bi želela biti ženska, bi si dala nick name ženskega spola in ne moškega. Zmedena? Ker vidim, da samo blebetaš in želiš žalit (od kje tebi ideja, da me znaš užalit? ), sem ti pomagal k pametnim komentarjem. Kakor vidim ponovno nič nisi razumela. Glede na tvoje izrazoslovje vidim, da si tudi slabo izobražena in tudi za tvoje spolno nezadovoljstvo je verjetno kriva Udba? Samo da nisi ti kriva za vse tvoje tegobe a ne? Žal te moram razočarat. Za vse tvoje tegobe si edini krivec TI! Ko boš spremenila sebe se bo spremenil svet okoli tebe. Zelo preprosto, toda za tebe verjetno nedosegljivo.
      DR Janez SVeti razsvetljevaec

  • indijanka

   Jpp..moral bi s mu priklonit. Ali pa vsaj zastavico mahati, ko vstopi spoštovani Jan v sodno palačo. V globoki krizi moških srednjih let je tale sodnik.

   • ahnenpass

    Zakaj je policist reagiral, a je imel utemeljen sum, je pretila neposredna nevarnost mogoče?
    Če se ni dogajalo nič od tega, je kršil zakon oziroma prekoračil svoje pristojnosti.

    • indijanka

     Potem bi bil itak že v disciplinskem postopku in se tale Jan ne bi pritoževal okoli.

     • ahnenpass

      Haha… te državne kaste so pri nas združene v cehe, nadzirajo jih zgolj neke hecne zbornice, ki jim zagotavljajo predvsem nedotakljivost. Po mojim izkušnjah, je mogoče tožiti policista zgolj v izjemnem primeru, če se sam preveč zameri svojem komandirju in kolegom ali kaj takega, sodnike pa sploh ne, razen če se po neumnosti zapletejo z Interpolom in njihovo procesiranje zahteva tujina.
      Navaden državljan nima proti policistom, sodnikom ter drugim javnim uslužbencem nikakršne možnosti, tudi v najhujših primerih ne, si že kaj izmislijo, lahko tudi podtaknejo ali najdejo lažnjivo barabo, ki bo pričal za njih. Ga tudi ni odvetnika, ki bi jih napadel, vsi so odvisni od zaščite policije in zaslužkov sodišča, lahko jih tožijo zgolj simbolično. Tako je v praksi, v zakonih piše pa marsikaj, jasno.

     • indijanka

      Upam, da nimaš prav :).

     • ahnenpass

      Zbudi se, to niso sanje ampak resnična nočna mora, moraš enkrat na lastne oči doživeti kaj se pri nas dogaja. Podobno je kot med nacistično okupacijo, če primerjamo zapisnike iz starih časov, v bistvu že desetletja pri nas divja prava vojna.

    • Steiermark

     Dresura deluje…..in že en napačen gib lahko cucka požene v smrtni naskok na žrtev…… tako so jih zdresirali in tako tile primerki tudi delujejo…..Zakaj si pa šleve dresirane niso upale zgrabiti rejenega norca, ki je s plahto se rolal po tleh in z očmi iz orbit strelal okrog sebe…in zgrabiti bi morali tudi sd -jevce, ki so jim preprečili izvršbo uradnega dejanja – aretacije norca ter ga odpeljali v hram demokracije, kot talca in tako onečastili, s svojo prisotnostjo tudi ta naš hram ter ga spremenili v norišnico…..

   • Antonius

    Indi, biksaš ga. Spodaj sem zapisal Miru Jerebu, potem sem našel pa še tvojo repliko.
    Težko sprejmem namig, trditev, razlago, da naj bi v tvoji *firmi* varnostnik ne poznal predsednika uprave, njegovega namestnika, glavnega računovodjo, direktorja kadrovske, direktorja oddelka, šefa pravne, ….. . Jan Zobec vendar ni kdorkoli?! Enak je vsaj bivšemu ustavnemu sodniku Udetu, ki ga je partijska preteklost in sedanjost nagradila z izmišljenim nazivom *zaslužnega* profesorja. Njega nikjer noben policaj niti na cesti ne ustavi, kadar je pomotoma trezen.
    Prostori sodišča vendar niso neko križišče, kjer policaj ne rabi poznati nikogar.
    Uvajanje novih varnostnikov in policajev je vendar način, da spoznajo zaposlene, ki jim pripada poseben odnos in spoštovanje.
    Kučan ni imel nikoli novih varnostnikov na CeKaju, ki bi spregledali in ga ne prepoznali, kako pomembna partijska golazen je. Samo z očmi so ga *nežno* pospremili celo na VeCe.
    Sodnik, ki je nadut ni sodnik. Takemu tipu rečemo Masleša.
    Jaz sem vztrajniško hodil tri leta protestirati proti maslenemu prascu. Prasec je seveda zelo odrasel, celo postaran pujs, ki ga je nekoč nazaj na italijanski meji zelo navduševal nek *krasen* strel v čelo, nekega nesrečnega romunskega prebežnika.
    :-)), da ne boš mislila, da se upam kregati s teboj.

    • indijanka

     Vau.Pri tebi nikoli ne vztrajam pri svojem im tut pobiksam ga rada. Pri nas varnostna služba ne pozna tistih s činom, pa tudiv tujini ti povem, da je tako v večji materi. Kar ppvzroči kakšno situacijo, ki se ji nasmejimo. Pa pejva od začetka. Sodnik je šel skozi detektor kovin in je piskal. Torej bi moral počakati in razjasniti situacijo ali pa misliš, da sodnik pa lahko stopa s pištolo recimo v sodno dvorano? Veš, ljubi moj Antonius v tej zgodbi je prišlo do komunikacijskega šuma. Za šum sta običajno odgovorna dva ali preprosto oba. Mene je zgodba nasmejala, ker je v njej čutiti užaljenost. Torej čustva namesto razuma.

     • Antonius

      Indi,rad bi videl stalno zaposlenega varnostnika na sodišču, ki bi zaradi ure na roki, maltretiral udbi in kosu vdanega Maslešo.
      Izjem si vendar nismo izmislili zato, ker naj jih menda ne bi bilo.
      Nikakor ne spravim skupaj dveh malenkosti, ki sta v svojem bistvu eno.
      Sodnika Jana Zobca lahko na sodišču redno zaposleni varnostnik ne pozna in maltretira zaradi piska neke ure na roki ali v žepu, sodnico, ki je dr, Noviča krivično obsodila na 25 let pa nihče v sodni dvorani zaradi nekakšne varnosti niti fotografirati ne sme.
      Če sta si oba enaka v svoji funkciji, potem bi morala tudi sodnica, ki vodi sodni postopek mimo varnostnika na pregled, preden vstopi v sodno dvorano.
      Veš, jaz se nisem hodil tri leta pred sodišče smejati. Tam sem v vročini, na dežju in v mrazu od advokatov poslušal, kaj si posamezni politikantski sodniki dovolijo, in kaj marsikomu enakih sebi po sodniški funkciji in pred zakonom v nobenem primeru ne dovolijo.
      Neodvisnega sodnika Jana Zobca z varnostniškim šikaniranjem po nalogu *nekoga*, zagotovo malce opozarjajo in ustrahujejo.
      Zobčev protest ni posledica čustev in nekakšne pripisane mu, užaljenosti. Zobčev protest je protest zoper poseg v integriteto sodnika na sodišču in nesprejemljivo ravnanje proti človeku v sodni funkcij, ki mu je podeljeno zaupanje in ga postavlja NAD vse enake in enakovredne pred zakonom.
      Sodnik, ki ni vreden zaupanja, ne more biti v nobenem primeru sodnik.
      Sodnica, ki je v Vinjolah na črno dogradila svoj stanovanjski objekt na zemlji v lasti Sklada kmetijskih zemljišč, zaradi goljufanja ni več vredna nobenega zaupanja, zato bi ji morali posledično takoj odvzeti sodniško funkcijo.
      Ah, kam se razpasejo čustva, če ni zraven vsaj malce razuma?
      Pišuka, kako znate h komentarjem na Novi, zraven *limati* navihane smeškote?

     • indijanka

      Tvoj komentar mi je ljubši od članka, čeprav si pritožbo spremenil v obtožbo. Indijanka sem. Če je šlo za varnostnika in ne policaja bi mu ploskala, če bi ga ” zalimal” na mestu :). Tko se pa le nasmehnem. Bom pa zelo pozorno brala Terškovo mnenje o zadevi. Njegoa fenica sem. Za lepši dan ti pošiljam poljubček. Juhu sneži.

     • Antonius

      Pritožil se je ustavni sodnik Zobec, jaz pa obsojam aroganco, ki si jo je verjetno po navodilih dovolil nek varnostnik ali policaj.
      Če bi bila Ti sodnica, bi vsem na očeh takoj v najbližjem Sparu ukradel eno čokolado.
      Na vsak način bi hotel s teboj priti v stik. :-))

      Zdaj moram pa TAKOJ nehati, ker me kolega pelje k mehaniku, da prevzamem mojo APRILLIO !!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • indijanka

      Potem bi te morala pa kaznovati :). Bi te morala obsoditi na doživljenjsko prijateljstvo ❤. Aprillia naj počaka zvončke nekje na toplem. Kmalu bo pomlad.

   • dr Janez Sveti

    Doktorji in sodniki menijo, da so nadljudje!
    DR Janez SVeti nadučitelj

 • centurion

  Pa je ta karikatura policista kdaj prej potisnila prst v rit masleši,
  pol ta prst vtaknila temu istemu masleši v gobec, pa pod jezikom pregledala,
  če kaj nedovoljenega prenaša v to usrano stavbo?
  Ali je maslenemu kdaj prešlatal klopotce in pokazal pri vrhu,
  kako se opravlja služba žandarja na vrhovnem muppet showodišču?
  Bandit bizantinski.

 • Olga_10

  Gospod Zobec in pošteni, zavedni sodniki naj svoje strokovno znanje in povezave uporabijo za torpediranje komunisticnega krivosodja v dobro Slovenije in razvoja demokracije!

 • Janko Gedlička

  Ne bi bilo slabo, če bi se v članku napisalo za katero skupino, ki je tolikokrat omenjena sploh gre, ali pa je potrebno iti na Siol.net, da to izvemo?

 • ahnenpass

  Zelo zanimiv incident.
  Sodnik je najel policista, da ga varuje. V njegovem interesu je, če policist preveri tudi sumljive kolege, nikjer ne piše, da med njimi ni izdajalcev in teroristov. Zato je moral vedeti, da ga policist lahko zaustavi in preišče, vendar zgolj, če je za tak postopek obstajal UTEMELJEN sum. Utemeljen, to je ključna beseda, sum je lahko marsikaj, sploh za šizofrenega paranoika, utemeljeno je pa nekaj bolj jasnega in logičnega.

  Policist je dolžan ravnati po zakonu ter tudi šolan za razne postopke in ocene, ni pa noben Batman, postopa lahko edino v okvirjih, ki so določeni za te javne uslužbence. Njegova naloga je bila zagotoviti varnost sodišča, za kar mu je na voljo precej sredstev in postopkov, med katere spada tudi to kar je dejansko naredil. Vendar je tak postopek mogoče uporabiti edino v primeru, da je obstajal dober razlog, v smislu neposredne nevarnosti ali drugih očitnih znakov, ki bi kazali na zločinske namere. Teh pa, glede na vsebino članka, očitno ni bilo, torej je zlorabil svoja pooblastila in ravnal NEZAKONITO. Njegovi morebitni sumi nikogar ne zanimajo, če ne more nedvoumno dokazati, da je bil sodnik grožnja, je kršil zakon in pika.

  Naj ponovim še dejstvo, da imajo sodniki najmanj podpore javnosti v državi, še najbližje jim je policija, vse ostale Slovenska javnost bolj razume, čeprav tudi drugih več ne podpiramo, kot je jasno iz volitev, referendumov in predvsem iz protestov.

 • macon

  Zobec ni režimski komunajzar in se mu je čisto “slučajno” pripetil tak incident.

 • montyamp

  To so udbopartijska posla .
  Normalni ljudje gredo rdečim majmunom na živce .
  Nekdo je policaja ……………. aport pa to ………….
  Krambergerju so banditi najprej ubili opico .
  http://www.delo.si/novice/slovenija/ivan-kramberger-20-let-pozneje-sumi-dvomi-teorije-zarote-ostajajo.html
  Bo treba paradajzarje sfukat .
  Kaj je že z drugim tirom in vrhovnim sodiščem ??????

 • Janko Gedlička

  Vse bolj nagajajo pokončnim osebnostim. Smatrajo za potrebno, da jih narede ponižne. Dejanska oblast se tudi po osamosvojitvi ni premaknila iz udbomafije.

 • Steiermark

  Mislim, da je zgrešen že naslov članka, ki se glasi nekako takole: Vrhovni sodnik Jan Zobec trdi…….Zakaj se pa mora, “kot postavljati” pod vprašaj, da nekdo nekaj trdi in to Vrhovni sodnik? Vsi poznamo brutalnost policije in primitivnosti policajev, vzgojenih v ustanovah kjer se še vedno učijo po starih , revolucionarnih metodah – posledica, primitivni kader… ki se še vedno imajo za neke bogove in batine! Mislim, da bi moral policaj takoj izginit s takšnega delovnega mesta ter biti vsaj sospendiran, vmes pa naj pometa kakce po opankarjevi lublani …..šefi in ministrica pa se naj g. Zobca prosijo odpuščanja, da imajo takšno primitiven in nasilniški kader, v svojih vrstah….. Upajo se spravljati na Vrhovnega sodnika, ne znajo pa izvesti ene mizerne akcije in deportirati muslija tja, kamor spada – pred SD muslijevskimi aktivisti, se podevajo v hlače…..

  • Vrhovni sodnik

   ++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

  • ahnenpass

   Vsi, ki poznamo brutalnost in primitivnost sodnikov, se ne strinjamo s teboj.
   EU sodišča, na primer.
   Policist mu je težil brez utemeljenega suma, v tem je problem, potem je pa še cel postopek opravil kar po domače, kot kak pijan migrant za šankom.

 • Ivan Friderik Novak

  Površna informacija, Nova24.
  Jana Zobca se je fizično lotil pravosodni policist (paznik).

 • šmentanamuha

  Zelo resen incident, ki bi nas moral vse skrbeti, ker pomeni, da je nekdo iz ozadja začel kazati svoje mišice. Če se upajo lotiti vrhovnega sodnika in to na sodišču, ko pride v službo, kamor hodi vsak dan, … kaj to pravzaprav pomeni za vse nas…tisti, ki ploskate, nimate vsega poštimanega v glavi.

  • ahnenpass

   Pri nas gre to prej takole, naslednjič bo nek sodnik razbil kakega policista, pa bo med klani spet mir.

 • Miro Jereb

  Pa koj kurac pa misli da je…sedaj vidi kako se mi drzavljani pocutimo ko vstopamo v to najbolj neugledno ustanovo v Slo. Če bi imeli cisto vest potem ne bi potrebovali vseh teh varnostnih ukrepov ki VElJAJO ZA VSE. Muslim da je varnostnik ravnal pravilno…sodnik pa je pač en nadutež kakor ostali ki delajo na KRIVOSODJU.

  • ahnenpass

   A policaj pa ni nadutež, ko se je brutalno lotil sodnika, brez utemeljenega suma? V redu, naj pa naslednjič s tabo naredi isto, čeprav jim niti tega ne bi smeli pustiti, tvoje pravice namreč niso samo tvoje, če jih ti nočeš braniti, jih bomo pa mi.

  • Antonius

   Trobezlate neumnost kot, da ste pred nekaj malega let nazaj na svet prijokali.
   Prostori sodišča vendar niso neko križišče, kjer policaj ne rabi poznati nikogar.
   Uvajanje novih varnostnikov in policajev je vendar način, da spoznajo zaposlene, ki jim pripada poseben odnos in spoštovanje.
   Kučan ni imel nikoli novih varnostnikov na CeKaju, ki bi spregledali in ne prepoznali, kako pomembna partijska golazen je. Samo z očmi so ga *nežno* pospremili celo na VeCe.
   Sodnik, ki je nadut ni sodnik, Takemu tipu rečemo Masleša.
   Jaz sem vztrajniško hodil tri leta protestirati proti maslenemu prascu. Prasec je seveda zelo odrasel, celo postaran pujs, ki ga je nekoč nazaj na italijanski meji zelo navduševal nek *krasen* strel v čelo nekega romunskega prebežnika.

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Steiermark

   Kako lahko “misliš”, ko pa s svojim bevskanjem dokazuješ, da nič ne misliš!

  • Miro pazi kako se izražavaš. Ne dozvoljavam ti da budeš tako prost iako si pripadnik vulgarne čobanske rase. Isprskaću te toplim urinom ako ne pokažeš poniznost nakazo šugava.

 • cosmosjasnovidec

  Pravilno.
  Sedaj vsaj verjame kaj se dogaja v tej zapuščeni Sloveniji katero si na vso silo podrejajo levaki ter komunajzerske in čefutarske tolpe.
  Sicer pa škoda,da še ga ta prismuknjeni vratar ni nabutal,ker je prav tako skorumpiran kot vso ostalo sodstvo.
  Miru mu ne,da,ker se je čuvaj lotil tudi njega saj je mislil,da je nad bogom,če je sodnik.
  Opravil bi naj kontrolo kot je vratar zahteval saj jo morajo drugi prav tako in vratar ga očitno ni poznal drugače bi se prav tako usral pred njim.
  To je vse banda po enakem kopitu.

  • ahnenpass

   Zakaj bi moral sodnik ubogati nekega agresivnega in nesramnega ubogega reveža, če ga je pa dejansko najel, da varuje njega in kolege, ne obratno. Zakaj bi sploh kdo moral kar tako ubogati, vsaj to mi povej, eni ste mentalno zgleda še vedno v totalitarizmu.
   Pa nikogar ne branim, ko bom spoznal kakšnega normalnega sodnika ali policista, bom mogoče spremenil mnenje.

 • Tone

  Šokantno! Sedaj bo kdo ve koliko časa na bolniški, ker ga je policaj odločno prijel za komolec. Med tem pa bodo talevi sodniki izdajali sodbe! Vse je načrtovano, vam pravim!!

 • MEFISTO

  Janu Zobcu se lahko samo smeji, odkar je videl kako pravosodni policisti pretepajo Maslešo in Bettetovo ter še nekatere druge pravičnike v narekovaju..

  Ker spada med poštene sodnike, jo je pravzaprav še poceni odnesel.

  • Steiermark

   Kot se lahko razume , je bilo to samo “opozorilo”!

 • Stavba sodne palače na Tavčarjevi 9 v Ljubljani ima dva vhoda, glavni vhod s Tavčarjeve ulice in SLUŽBENI VHOD z Miklošičeve ceste, slednji služi za vstop sodnikov in sodnega osebja, ki delajo v sodni palači na Tavčarjevi 9. Oba vhoda varujejo pravosodni policisti, le da se na glavnem vhodu vsakega vstopajočega legitimira in mora skozi rentgenski vhod. Sodniki so sicer izjeme, kar se tiče varnostnega pregleda, a vendar jih pravosodni policisti morajo legitimirati, če jih ne poznajo, pri tem tudi vrhovni sodnik Jan Zobec ne more biti nobena izjema, saj ga pravosodni policist ni prepoznal. Moral bi se namreč ustaviti in se legitimirati, ne pa ignorirati zakonitih ukrepov uradne osebe ter nadaljevati pot v notranjost zgradbe sodišča. Pravosodni policist je bil dolžan ugotoviti identiteto osebe, ki vstopa, saj bi lahko šlo tudi za nevarno osebo, ki se je izmuznila kontroli, in ne za vrhovnega sodnika Jana Zobca, ki mu je bolj malo mar za sodni red, zato naj sam sebi pripiše, ker je bil GROBO PRIJET, saj je žal ignoriral varnostne ukrepe in pravosodnega policista, ki je le dosledno opravljal svoje delo. Težave bo imel le pravosodni policist, ker je prijel za roko vrhovnega sodnika, nihče pa ne bo niti hotel pomisliti, da je vse skupaj posledica oholosti sodnika, ki seveda sedaj s pismom zaposluje svoje kolege sodnike, namesto da bi priznal svoj del krivde za neljubi dogodek.
  (F.V.)

  • MEFISTO

   Spet ti!

   A je res, da najbolje poznaš vhod, ki je dostopen z marico?

  • Steiermark

   Izgleda, da pripadaš tej “vrsti” trogloditov, policajev, kjer se na vsak način izkaže “nadmoč” dresiranega miličnika, ki se najprej verbalno, nato pa tudi fizično spravi, četudi nad sodnika! Ve se, zakaj takšno nasilje in nekultura tega miličnika – nekaj zaradi pomankanja inteligence, predvsem pa zaradi pomankanja kulture in spoštovanja do drugih, kjer se on, kot je bilo v zločinskem sistemu, ko je bil miličnik bog i batina, pač mora vse uklonit njemu, za zadovoljevanje njegovih frustracij – kompleksov! To je kultura – rdečih nasilnežev, ki so “podkrepljeni” v sovražtvu do vseh, ki se jim ne uklonijo in so drugačni kot rdeča svojat! Enostavno lahko rečemo, da še nam vedno vlada zločinska partija in strici , pri katerih ni heca in so to tudi sami povedali: najprej diskreditacija nato če je potrebno tudi eliminacija…..

   • Pravila veljajo za vse enako, ta sodnik ni nobena izjema. Ne more igrat nekega šerifa na sodišču, ta pravosodni policist je ravnal pravilno.

    • Steiermark

     Ali pravila dovoljujejo tudi fizični napad – okleščenje nadlehti, ter vlačenjem dotičnega po avli? To smo lahko videli samo v starih lepih časih, ko so nas policaji tako obravnavali, nas zmerjali in pošiljali v pm, v svojem balkanskem oz. materinem jeziku. Izživljali so se fizično na nemočnih ljudeh in v komunizmu je bilo to vse dopuščeno. Neki zmene, ki se je zaradi svojih psihičnih problemov , psihopatskih, odločil , da bo “veliki dasa”, policaj, pa si dovoljuje še naprej maltretirati in poniževati, ukazovati…… itd. Ti pa, če hočeš govoriti o pravilih, jih moraš najprej poznati in pravila pravgotovo ne vključujejo nasilja in divjaštva ter žaljenja človeka, in ne dovoljujejo divjaškega primitivnega obnašanja tega paznika ali policaja, do nikogar, prostaškega žaljenja itd. To so manire tistih, ki se jih kljub 27 letnemu življenju v samostojni Sloveniji, takšni tepci, čeprav po ukazu, svojih nadrejenih, senemorejo integrirati v demokratično in civilizirano družbo!

     • Noben napad, če se oseba ne odzove na zahteva varnostnika ima ta zapovedane postopke, tudi strokovne prijeme če je potrebno. In varnostna pravila veljajo tudi za tega sodnika, razen če je on morda nekakšna izjema in za njega ne veljajo.

 • opazovalec

  Vrhovni sodnik Jan Zobec trdi, da je v prostorih sodišča doživel
  fizični napad policista. Ta naj bi ga po njegovih besedah napadel med
  dvigalom in stopniščem, natančneje, trdo naj bi ga prijel za nadlaket,
  ob tem pa ga tudi poniževal in žalil ter ga na koncu odvlekel proti
  vhodu v sodno stavbo. “Vse samo zato, ker nisem ponižno vstopil in
  se podvrgel natančnemu osebnemu pregledu, ampak sem odločno zakorakal
  proti dvigalu,” trdi.
  ____________
  Očevidno se smatra za nadbožanstvo. Če varnostni predpisi zahtevajo pregled pri vstopu od zaposlenih, velja to za VSE, tudi nadbožanstvo nadsodnika.
  Zanimivo in poučno zgodbo je doživela pred nekaj desteletji moja žena v UKC. Ponoči je ustavila nekje na nekem hodniku nekega “civilista” brez veljavne identifikacije in ga pospremila k izhodu. Pa se prizadeti ni nič pritoževal, naslednje jutro jo je osebno celo pohvalil za vestno delo. In to je bil takratni direktor UKC, za nekatere zloglasni J.Z.
  Skratka velezanimivo, demokrat par ekselence, se obnaša kot nadbožanstvo, diktatorski in ne vem kaj še mogočnež, pa povsem drugače. Vredno razmisleka o moralnih kvaliteta nadbožanskih sodnikov.

  • Steiermark

   jugotepčki tudi tako komentirajo in po balkansko dajejo prav, balkanskim zdresirancem, ki še vedno delajo po ukazih svojih šefov oz. dreserjem…… Gorje tistemu (g. Zobcu), ki se tem cuckom in ostalim, zameri – potem ne poznajo pardona in ga lahko , zaradi “pomote” oz. neprepoznavanja tudi fizično napadejo in z njim ravnajo kot z največjimi zločinci in kakor so vajeni še iz komunističnih šol – najprej diskreditacija, nato eliminacija! Žalostno, kje smo, po 27 letih “demokracije”, ki nam jo odmerjajo ravno zločinci – rdeči in roparji naše dežele! Pa saj tudi to nebo večno trajalo…..bliža se konec tej zločinski svojati in ona to čuti ter tudi zaradi tega postaja vse bolj popadljiva!

  • Soave

   Samo čivk. . . . . . . niti svojega direktorja ni poznala ?? Čudno.

 • opazovalec

  Ali si ti kdaj bil zaposlen v kolektivu z 6000 zaposlenimi, da bi na začetku službovanja poznal vsakega direktorja? In ponte mojega pisanja nisi razumel. Predpisi so enaki za vse, pa četudi gre za direktorja. In ker v velikih organizacijah ne moreš vseh poznati, se pač že mnoga leta zahteva nošnja identifikacijskih badgov.
  Kje pa piše, da mora pravosodni policist poznati vsakega zaposlenega s sodišča. Pač mora skozi kontrolo, se izkazati in pika. Ali pa se naj javno proglasi za nadbožanstvo in nadsodnika….., kar sicer sam že itak misli v svoji glavi.

 • MEFISTO

  Kaj pa Masleša in Bettetova, ki sta bila na vrsti pred Zobcem, sta si že opomogla ali sta še vedno v kritičnem stanju v UKC?

 • HM

  Vrhovni sodnik bi moral poznati in upoštevati vse varnostne ukrepe, ki jih nalaga načrt varovanja sodišča in upoštevati navodila pri pregledu. V pravni državi bi bil pravosodni policist pohvaljen za skrbno delo…
  Pa saj nismo v banana republiki :-)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!