Ne gre jim za begunce, gre za propagandno vojno. Mediji pa kot vladni papagaji.

Foto: epa

“Na morebitno večje število beguncev smo pripravljeni.” (Miro Cerar, 26. avgust)

Slovenija je pripravljena na večje število beguncev.” (Miro Cerar, 28. avgust)

“Begunci, ki bodo prišli v Slovenijo, bodo varnostno preverjeni.” (Vesna Györköš Žnidar, 1. september)

“Slovenija je organizirana in pripravljena. Ni razloga, da bi kdo na naši meji postavljal žice ali ograje. Dokazali smo, da znamo obvladovati te tokove in se dobro sporazumeti s sosedi.” (Miro Cerar, 27. september)

Vse bolj je jasno, da vlada Mira Cerarja zadnjih dva meseca ni delala ničesar drugega, kot vse sile usmerjala v propagandno vojno – sama v zvezi z migrantsko problematiko ni naredila prav nič, vseskozi pa je iskala zunanjega sovražnika.

Najprej so bili to Makedonci, ko so želeli na svoji meji vzpostaviti red in uveljaviti pravo. Nato je bil ta grozni Orban, ki je gradil ograjo, za katero smo mi trdili, da je nikoli ne bomo. In zadnji so bili kot zunanji sovražniki okarakterizirani Hrvati, ki so k nam – menda nenadzorovano – pošiljali kolone beguncev.

Nehumana slovenska vlada
V resnici pa je bila do skrajnosti nehumana naša vlada. Namesto da bi takoj sprejela predlog Hrvatov, da njihovi vlaki vozijo do avstrijske meje, so se je obnašala arogantno in migrante res potiskala v skrajno bedo – ko so morali sredi noči pešačiti tudi do 10 kilometrov. Ne vem, ali je mislila, da bo s tem javnosti dokazala, kako brani mejo? Še dobro, da so se včeraj le sporazumeli in da sedaj vlaki vozijo vsaj čez mejo.

Ko Avstrijci niso več sprejemali tako velikega števila migrantov, se je naša vlada odločila povsem enako kot Hrvaška – migrante je dobesedno nagnala na avstrijsko mejo, da so obtičali na nikogaršnji zemlji. Se vam zdi to humano?

Tehnične ovire namesto ograje
Ampak naša vlada je šla še dlje. Za propagandno vojno si dovoli uporabljati prav vsa sredstva. Pa tukaj seveda ne gre za neumnosti, ki jih trosi predsednik vlade Miro Cerar, ko govori o tehničnih ovirah. Ok, da je cesar nag, verjetno ni jasno le otrokom.

Policijske varuške namesto varuhov reda
Bolj šokantno je dejstvo, da se v propagandne namene uporablja represivni aparat. V prvi vrsti policijo. Očitno je bilo vsakemu policaju naročeno, da koraka vsaj z enim otrokom v naročju. Če prav razumem, naloga policije ni, da opravlja delo varuške, ampak da zagotavlja red in varnost. Toda skoraj vedno vidimo na televizijskih zaslonih, kako policaji opravljajo vlogo varušk, ne pa varuhov reda.

Ko policaji opravičujejo tatvino kogarkoli, češ da ga je bilo samo strah, zato ni plačal, je jasno, da gre za zlorabo policije kot uradnega organa v propagandne namene. Ko policijska poročila vsebujejo le podatke, koliko migrantov je vstopilo in koliko izstopilo, je ravno tako jasno, da je nekaj narobe (v resnici se zdi, da so tudi številke včasih prilagojene potrebam vladne propagande). Še posebej, če običajna policijska poročila vsebujejo poročilo o posredovanju v najbolj bizarnih družinskih prepirih.

Ne najdejo požigalcev, ne najdejo tatov. Nič.
Ste morda prebrali, kdo je zanetil znameniti požar v Brežicah in povzročil izjemno škodo? Ste morda prebrali, da bi bil aretiran kateri koli migrant zaradi surovega ravnanja, groženj uradnim organom? Ne, ker tega dejansko ni v policijskih poročilih.

Prebrali pa seveda niste niti zato, ker so mediji večinoma sposobni zgolj papagajskega ponavljaja vladnih sporočil, kako je vse pod nadzorom. In zato je seveda res velik šok za tiste, ki berete tuje medije in ugotovite, da pišejo o nas prav tako, kot smo pred dvema mesecema mi pisali o dogajanju na makedonski meji, pa pozneje na madžarski in hrvaški – popoln kaos in nehumano ravnanje slovenske vlade z migranti.

Uroš Urbanija

 

 • epson mlacni

  Res je. Imeli smo že milijon afen ampak ta vlad po neefikasnosti prekaša vse. Edino kar lahko od nje pričakujemo, je kak orng udarec gospodarstvu in državljanom.

 • rubec

  Uroš, če dovoliš še eno malce starejšo cvetko.
  “Oba z Mirotom sva presrečna, saj se najin sinko že po enem mesecu cele dneve gunca na konjičku. Upam, da bo šel po moževih stopinjah.” (Zdenka Cerar, 25.september 1963)

  • von Rhein

   Gunca..zelo uporaben pojem.

   • MEFISTO

    In premierju primeren.

    Le konja bi bilo treba nadomestiti z afno.

    • von Rhein

     Imaš jih v vladi.Z ročajem in brez.

    • Borut Stari

     Jo je že. Segaj pridno afne gunca

 • Peter

  Cmerar ni bil nastavljen za to, da bo učinkovit pri takih marginalnih zadevah. Nastavljen je bil za to, da omogoči nadaljevanje plenjenja in prelivanje v točno določene žepe. Tu pa je zeeeelo učinkovit.

 • viktorh

  Ne gre se čuditi.

  Murglam je enostavno zmanjkalo “pravih”, lojalnih kadrov. V 25 letih smo prežvečili vse zsmsjevce / ZSMS, LDS, ZARES, DRŽAVLJANSKA LISTA, POZITIVNA SLOVENIJA, STRANAKA ALENKE BRATUŠEK, SMC/, ZLSD, SD, DESUS…

  Lani pa so za izhod v sili, po fijasku s Pahorjem, Jankovićem in Bratuškovo ustanovili še eno stranko iz FDV-jevcev, najbolj lojalnih in zvestih soldatov rdečega režima.

  Sedaj pa imamo, kar so nam podtaknili kot nove, sveže, neobremenjene obraze, z visokimi moralnimi in etičnimi standardi…

  Dosegli smo – do sedaj – najvišjo stopnjo korupcije, najnižjo stopnjo odgovornosti.

  Vlada se pač ukvarja le z nalogami, ki so jih dobili, za popoln polom na gospodarskem področju. Do konca morajo sprihvatizirati bivše gospodarske velikane na način kot so jim ga določili. Rešiti morajo še stare partijske kadre, ki so se zaplanirali, prezadolžili, da jim bo vrnjeno nikoli njihovo premoženje.

  Ob tem pa vlada ne ve kaj se v resnici dogaja z vdorom islama v EU in tudi k nam in ne razmišljajo kaj se nam bo zgodilo.

  Reporter danes lepo piše kaj se z migranti dogaja po EU:

  http://www.reporter.si/svet/migrant-doma%C4%8Dinu-na-vrat-nastavil-no%C5%BE-mno%C5%BEi%C4%8Dni-pretepi-v-nem%C4%8Diji-zahteve-po-%C5%A1eriatu-na-danskem
  Še pomnite, tovariši?

  • Frajtonarca

   rešiti se je treba komunistov…tudi tistih iz SDS

   • Wild red duck

    Si morda mislil onih iz SD in SMc pa se tije zatipkalo,ko je plenica spustla,proteza padla pa pod mizo.

 • resnicaboli

  Veliko gluhih in slepih volivcev v Sloveniji

  • Peter

   Preveč, če mene vprašaš.

   • Frajtonarca

    vidva sta že med njimi…..pa še podelana zraven….

    • von Rhein

     O,stari znanec.Si spet na grablje stopu.Obkladek na buško pa boš lažje mislil.

 • Tomaž

  Gospod Urbanija, ŠE MNOGO HUJE:
  CERAR bo po 2 mesecih krize ” izvršil posvete”- kako prazno besedičenje, s koalicijskimi predsedniki in vodji poslanskih skupin. Po 2 mesecih capljanja na mestu, da se Evropa zgraža nad takšno nesposobnosjo, tak posvet bi moral biti pred 2 meseci, zdaj bi moralo biti vse le rutina. OPRAVILNA SPOSOBNOST VLADE JE NA RAVNI VODENJA MAJHNE TRAFIKE, kjer prodajajo cigarete in Delo, prodajalci pa so Cerar, Erjavec, Židan; v nočni izmeni pa Gerkeševa in Šefic. Kako naj takšni amaterji upravljajo 13 mrd državnega SDH, 7 mrd DUTB, če bi jim po 3 mesecih še trafika šla v stečaj.

  • Peter

   Napačno si zastavil. Niso nastavljeni za to, da bodo to premoženje upravljali, ampak da ga skanalizirajo v za to določene žepe.

  • karlina

   Ne morejo, zato pa se nam dogaja, kar se dogaja, vso državo, bodo spravili na kant, oz. so jo že zdavnaj, na žalost.

 • von Rhein

  http://www.reporter.si/slovenija/prostovoljec-v-%C5%A1entilju-migranti-so-polni-la%C5%BEi-zavajanja-sprenevedanja/56362
  Tudi tole je zanimivo,predvsem pa jezi vsakogar ,ki ni zblojen v skladu z načrti večdesetletnega poneumljanja. O tej družbi vrinjencev v politiko,ker so za kakršnokoli delo nesposobni,ni vredno razpravljati. Treba je ostro protestirati,pa čeprav zaenkrat to lahko počnemo samo preko forumov.Ker mi jemljejo pravico do poštenega in resnice,sem brez slabe vesti do njih lahko tudi žaljiv.Imajo nastavljene posebne družbeno-politične delavce,ki merijo temperaturo med ljudmi.Na forum,predvsem tale bodo vneto pošiljali provokatorje,motene osebke,ki bodo (nekateri že)po naročilu in dosedanji vzgoji poskušali vnašati zmedo,izničiti vsebinske komentarje .

  • Frajtonarca

   vir reporter….si pa res za hece kot tale portal….

   • MEFISTO

    Bi rad za Politikisom in Reporterjem prevzel še ta portal?

    Kdo in koliko te plačuje?

    • epson mlacni

     In če se bodo na nova24 delali Francoze, mu bo tudi uspelo. Vsaj kar se mene tiče, s primitivnimi levimi gnoji ne bom izgubljal energije. Tega je dovolj že na ostalih režimskih portalih.

     Zaradi takšnih sem končal naročnino na Reporter, očitno bom požrl tudi donacijo novi24. V tretje me ne bodo več dobili. Režimski mediji brišejo vse kar se ne navdušuje nad komunizmom, državno lastnino in ne pljuva po JJ. To kar počne tale idiot nima nobene zveze s svobodo govora.

     Frajtonarca tebi pa v bistvu čestitam. Mene si že spravil do praga odhodnih vrat. Samo še korak manjka in me boš uspel odsloviti.

     • Peter

      To je namen. Zakaj pa bereš njegove “komentarje”, če veš, da razen butastega nabijanja ne bo nič?

     • epson mlacni

      Ti si od včeraj?
      Finance imajo tehnično rešitev – ignore.
      Trije modeli z dvema urama časa na dan uničijo vsak nemoderiran forum, ker se začnejo vsi ostali ukvarjati samo še z njimi. Sploh ni več moč razlikovati debate s kreteni, od pametnih komentarjev razen, če ne prebereš vseh.

     • Peter

      Pa saj vidiš, da mu dlje od pleničke ne nese. Mene ne moti en trol. Vsi se ukvarjajo z njimi, praviš? Ja, saj se ni treba. Jaz osebno grem mirno mimo.

     • Frajtonarca

      ni videti

     • epson mlacni

      No Peter, potem ti bom pa moral zaželeti obilo ignoriranj. Za njim bo prišel drug “meh”, portal bo šel v maloro in izgubil del najbolj zagnane publike. Za njimi bo šlo tudi vse ostalo. Če si v svetu odraslih že nekaj let, potem si si lahko to zgodbo že nekajkrat ogledal, če ne pa se boš spomnil na te besede čez par let, ko “bomo” zopet probali postaviti od kaviar socialistov neodvisen medij.

      Btw.,
      Tisto o metanju kamenja in vračanjun kruha pri meni ne vžge več. Do 30tega leta je še nekako šlo, potem pa sem nehal nastavljati obe ličnici. Raje stopim korak nazaj pa naj kloftajo naivneže. Boš že spoznal sam ,do takrat pa uživaj v skakanju čez bedake.

     • Brane

      Nikar se ne sekiraj,debili kot je frajtonarica so bili do 91-tega cvet družbe,narkomani,pijanci,debili so še sedaj v večini,kdo pa izvoli vedno slabšo vlado, bedaki in paraziti v javni upravi skupaj s priviligiraimi penzijonisti ! Zato pa smo,kjer smo !!!

     • epson mlacni

      Brane ja ampak, a ni noro, kakšni kreteni s(m)o, da vedno znova in znova dejansko zmagajo takšna goveda? Ustanovi(m)o mefij za nas in za resnico, a ga že kar na začetku prepustimo barabam in bedakom?!

     • Brane

      Bolj bedak,uživa če sproži odziv nikar mu ne nasedaj,itak ga je samo drek in plenice. Neodrasel osebek,da ne omenjam genskega materijala.

     • epson mlacni

      Užitke bedakov je treba zatreti v kali, drugače se preveč razmnožijo in zmagajo.

     • Nova24TV Mod 1

      Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju.
      Če se bo to nadaljevalo, vas bomo prisiljeni blokirati.

     • 1xy

      piši na uredništvo, spodaj imaš e-mail in jim daj idejo, mogoče celo nasvet o tehnični rešitvi……marsikdo ti bo hvaležen, tudi jaz :)

     • Frajtonarca

      tam te najprej vprašajo če si že doniral ali kupil kakšno delnico….če nisi te dajo na ignore….jaz sem že poslal karjolo zamaškov za donacijo in so me zelo veseli

     • marta

      V redu, saj zamaške vozijo na gomilo gnoja.

     • epson mlacni

      Spletni portal s komentarji je balzam za dušo, obenem leglo dobrih idej. Tehnična rešitev je na ogled na Financah, do uspostavitve pa bi bilo čisto dovolj, da bi postavili moderatorja, ki ne bi bil preveč zabit.

     • 1xy

      Finance, kot sam ugotavljaš, včasih sem jih ogromno prebirala zaradi komentarjev. Odkar so pričeli zaklepat članke, pa je tam revščina, velika revščina. Tako na področju obiskovalcev kot na področju komentarjev.
      Res je, pravo vsebino portalu dajejo komentarji.

     • epson mlacni

      Res je zadeva močno nazadovala, ampak po mojem ne zaradi zaklepanja člankov. V bistvu to celo razumem. Od nečesa je treba živeti. Mislim, da je bolj na to vplival odhod udarnih peres. Kovača ni več, odnehal je Vodopivec, itd. Vsak je potegnil za sabo plaz dobrih komentatorjev. Ja Rubec veš, da si tudi ti med njimi in, če bomo tukaj obstali boš kmwlu zvedel, da se že leta poznamo.;)
      Finance so kot balon, ki ga nosi veter. Razum jim sicer narekuje jadranje proti sever, a jih “neznana” sila vedno znova in znova meče na jug.
      Da ne ponavljam že napisanega: https://disqus.com/home/discussion/nova24tv/bodo_slovenski_mediji_sledili_nemski_javni_televiziji_in_priznali_ja_tudi_mi_smo_vam_prikrivali_dejs/#comment-2325587234

      Nova24 pa se bo morala odločiti in to zelo hitro. Mislijo zadevo voditi diletantsko ali postaviti resen, desno usmerjen medij. Nekaj stvari je pohvalno zastavljenih, tole s provokatorji pa je skrajno neresno. Sralci imajo na voljo vse ostalo in zadnje kar si osebno želim je še en medij, ki ga bodo po komentatorski strani prevzeli rdeči polži.

      Btw.,
      Siol ima pravzaprav zelo dobre prispevke (večino, ne vse) ampak kralja idiotov za moderatorja. Če pogledaš kvaliteto foruma ugotoviš, da so ga prevzrle popolne budale – jasno, zaradi “moderatorja”. Tudi to je vse del igre. Kakeršen koli članek lahko na koncu usmeriš tako, da je videti, kot da javno mnenje gre proti demokratičnem docializmu, karkoli to že je.

     • Novakec

      ga ni

     • von Rhein

      Da ti vzame voljo tak brezvsebinski provokator bi bila napaka. Zame je prav zanimiv primerek . Pokaže kaj so ga naučili in kam usmerili.Ko se ga naveličaš pa enostavno spregledaš in pustiš,da se tensta v svojih umotvorih.

    • goldhorn

     Tole frajtonarco je najbolje ignorirat. Plačanec, ki smeti po raznih portalih.

     • Frajtonarca

      pleničko si že zamenjal ?
      verjetno tudi njo ignoriraš

    • Frajtonarca

     moj delavnik je od 7h-15h
     kar pa popoldne nalimam so pa nadure

   • von Rhein

    Poglej fantek.Po značaju sem prijazen tudi do škodljivcev,predvsem pa do ljudi,ki niso imeli sreče v osebnem razvoju.Reporter kot reporter,nisem odvisen od njegovih informacij.Berem površno za razliko od ostalih slo medijev,ki večine ne pogledam.Informacije iščem drugje,tam kjer je pot zate mnogo težja(saj razumeš).To kar sem prilepil ni delo Reporterja.Časopis je objavil samo izjave in izkušnje nekoga,ki se s tem srečuje,opazuje,posluša in doživlja.NI UPOŠTEVAL navodil kaj ,kdaj in kako je treba farbati ljudi in ne maliči ali prikriva resnice.Torej,hecni Reporter in tale portal je zate lahko tolažba v zaničevalnem izrazu,ampak kaj ti pomaga,grizlo te bo še naprej,enako kot tvoje somišljenike,da ste za nekaj le prikrajšani.
    Ne razumi tega,da želim ali imam namen s teboj polemizirati.Ne,namen je bil,da ugotoviš,da je forum na MMC zate še vedno bolj domač.Tam dobiš vsaj številna soglasja.Torej,odloči se kje boš delil tvoje intelektualne poduke.Samo tako,zaradi boljšega občutka.

    • Brane

     Po vojni so rdeči pobili večino pametnih slovencev,da so jim pokradli in oropali premoženje. Potomci teh morilcev so večinoma prišli od predvojnih hlapcev dekel in pocestnih tatičev ter lenuhov. Frajtonarica je samo incest sedaj vladajočih.

   • Borut Stari

    Frajtonarca špila zaukazane viže. Vendar je tako kot njegovi šefi umsko omejen. Resnica je za njega španska vas.

  • sodnikisozločinci

   Forum bi moral imeti možnost ignor liste, da bi lahko bral samo izbrane komentatorje.

 • Frajtonarca

  PODPRITE NOVO SLOVENSKO TELEVIZIJO
  vsaj kakšen bolj orginalen ime bi si dali
  copy paste drugega ne znajo

  • 1xy

   eni ste počeni, duplo počeni…….a imaš slučajno volilno pravico??…..no, potem ni čudno, da imamo v državi takšno sranje kot ga imamo…..

   • Frajtonarca

    kar plenico zamenjaj pri tebi se ga je že dosti nabralo

    • 1xy

     8 besed si tipkal natančno 3 minute, za goske ni seno…….nafutraj šnaucerja, ker mu gre bolj slabo to iskanje črk po tipkovnici……..kar se plenice tiče, kolikokrat jo napolniš preden najdeš črko B – tisto B kot Bedak……

     • Frajtonarca

      rabim dalj časa ker vmes pijem kavo…ne bi rad da se ohladi….

     • 1xy

      hahaha……prodajaj ti pravljice komu drugemu, meni jih ne moreš……zaključujem debato – škoda prostora in moje energije…..kr od tega flancanja in provokacij ne peče glava, peče pa od nesposobnih vladarjev, ki so jim mandat poklonili plačani agitatorji…….

 • 1xy

  Cerar+Erjavec+Židan……a je slučajno kdo pričakoval kaj pametnega in koristnega za narod, malega človeka?
  NI VARIANTE, že iz stališča, da Cerarja za jajca (če jih sploh ima) držita Erjavec in Židan, ki vozita barko al pa letalo že najmanj 15 let.

 • hannibal

  Prava osvežitev je zjutraj prebrati res dobro napisan članek. Uroš Urbanija, respect za tole! Sedaj samo še ostale novinarje nauči da ta stil posnemajo, pa ste zmagali.

 • Illuminati Enlighted

  A je komu potegnilo da bi v primeru invazije (oborožene) Slovenija bila povsem nemočna? Kar pa nebi bil primer če bi se narod lahko sam oborožil. Tile politiki so pripravljeni žrtvovat in narod in državo za svoje bolne ambicije. A to bi se spet čakalo da nas nekdo okupira predno bi “proučili” idejo da narod lahko sam nabavi orožje za svojo obrambo?! Povsem drugače je v državah kjer so vsi dobro oboroženi. Tiste je praktično nemogoče okupirat – pa še kriminala je manj kot v državah kjer je to problem.

  • Frajtonarca

   ti si že oborožen…s svojo polno plenico…vsi bežijo od tebe

   • Wild red duck

    No tvoja je že polna par dni in hudo zaudarja se še preko računalnika vonja.

    • Frajtonarca

     kwa je raca….nekam pozno si priletela

     • Wild red duck

      Bljak !
      Pa š z ust ti smrdi.A si moral d…. popapat za kazen ,ker si se podelal ……?

     • Frajtonarca

      sem mislil da si raca….zdaj vidim da si le navaden papagaj…..

     • Wild red duck

      Spet sliniš tipkovnico in monitor?
      Čak……………..
      Oh ne pase menda ja nisi spet………………………..
      Fuj pacon ti nemarni.

   • Wild red duck

    Spet ti je žena skrila protezo in zopet sliniš tastaturo in monitor,kobo prišla pa nazaj p te bo zopet nabila ,ko bo morala pucat za tabo in ti menjati plenico,njbrž te bo zopet dala klečat v kot,potem ko te bo dobro oprala z visokotlačnim čisticem in dezinficirala.

    • Frajtonarca

     tvoje mokre sanje………..

     • Wild red duck

      Jep!
      Očitno je res,pravkar mi kaplja iz računalnika,a te še ni posušila ,a si ji zopet pobegnil pa zopet pred račnalnik in zopet se boš podelal.
      Očitno ti bo spet za kazen zaklenila računalnik za cel teden.

  • 1xy

   V teh dneh sem v mediju zasledila članek o masovnem nakupu orožja avstrijskih državljanov.
   Ne vem kakšen trg oz. sistem imajo oni. Sama ne bi želela orožja v hiši, ampak v sili še hudič žeblje žre.

   • Illuminati Enlighted

    Saj ti ga ni treba nabavit. Dovolit pa tistim ki želijo imet pravico branit svoja življenja in premoženje. Avstrijci so včasih (ne vem kako je danes) imeli da lahko vsak nabavi malokalibrsko puško ali lovsko šibrovko ali močne zračne puške in pištole, samo z osebno. Kaj pa manjka Švici da ima vsaka bajta doma vojaško puško?! Če je problem orožje, potem naj prepovedo tudi mačete, nože, loke, samostrele itd. Še v Jugi si smel kupit malokalibrsko puško in močne zračne puške in pištole samo z osebno.

    • 1xy

     Dejansko poglejmo, kaj se vali čez EU, koliko nahrbtnikov in kakšna je vsebina ne ve niti Bog, kaj šele mi. Da je situacija še bolj začinjena je totalna medijska blokada, vendar informacije, ki kapljajo v javnost niso vzpodbudne prej zaskrbljujoče.

   • Wild red duck

    Zakaj ne?
    Ubija človek ne orožje. Osnovni namen orožja pri pametnih je obramba,norci ga pa itak nebi smeli imeti.

  • Brane

   Ne boj se,če pride do tega se bo narod poenotil. Upam samo,da ne bodo pozabili na domače izdajalce in peto kolono,kakor po osamosvojitvi !

   • hannibal

    Upajmo res. Čeprav je tega naroda sedaj že manj kot milijon. Drugi nas tako sovražijo, da nam tudi to invazijo privoščijo, brez skrbi bodi.

  • karlina

   Ladja se že potaplja, podgane pa bežijo, kot vedno, na žalost.

 • el camino

  Ti cerarji in njemu podobni predhodniki, so simbol slovenske nature cankarjevih jugoslovanarjev in jokavcev, ki nimajo nobene zveze z delavnimi in odlocnimi kranjskimi podalpskimi jodlarji!

 • hannibal

  Moderator, daj nas odreši Frajtonarce. Radi bi v miru komentirali. Hvala.

  • Frajtonarca

   moraš prej donirati…klošarjev ne hebejo

  • Wild red duck

   Obreži se in zapriseži Putinu in zgodi se Putinova volja.He,he,he.

 • Vojteh Dovč

  črna vest / 21.10.2015, 22:41

  Begunce peljite na ameriško in britansko ambasado, pa naj jih oni preživljajo, saj so tudi krivi, da so Afganistanci, Iračani, Libijci in Sirci postali begunci. Če američani in britanci ne bi bombardirali teh držav ali pa tam finančno in medijsko podpirali islamskih skrajnežev ter namenoma zasejali kaos in brezvladje, se Evropejci danes ne bi ubadali s temi begunci. Za razmislek: Libija je bila pred NATO-vim bombardiranjem najbogatejša afriška država. Danes pa je navadna kaotična greznica islamistov/teroristov. Preden so amričani in britanci v Siriji zakuhali državljansko vojno so se ženske tam normalno izobraževale, hodile v službe in se svobodno poročale. Poglejte kakšno islamistično brezvladje je v Siriji danes.

  • 1xy

   Pa kdo jih bo kam peljal – NIHČE si ne upa, samo pomagajo jim, da dosežejo svoje!

 • 1xy

  Sem se pa včeraj nasmejala ob intervjuju prebivalke iz okupiranega območja.
  Begunski tabor ima skoraj dobesedno na dvorišču, popuščajo jim živci, volja in z grozo opazujejo kaj se dogaja samo par metrov od vhodnih vrat njihovega doma. Uničujejo ji ograjo, da lahko prehajajo na njeno ozemlje in ji povzročajo škodo.
  Kradejo ji celo živali – kokoši in to je del, ki me je nasmejal, čeprav je žalostno. Po izjavi, da so ji ukradli kokoš, novinar “pametno” vpraša, kaj so pa naredili z njo. Začudeno ga pogleda in odgovori: “Kaj? Ubili, spekli in pojedli!”

 • 1xy

  In danes ima Cerar spet svet za nacionalno varnost, ker je v temi in ne ve kaj bi.
  Čaka, da mu opozicija poda kakšen nasvet, čeprav moram rečt, da me je v tem vprašanju opozicija razočarala. Res me je – pričakovala sem bolj odločno in trdo roko pri tem vprašanju.

  • Illuminati Enlighted

   On bi predvsem takšen nasvet in take rešitve, da mu nebi bilo treba nič naredit. Ne ustvarjat, ne delovat, ne reformirat skratka nič. Popolno nasprotje Orbana. Orban ni veliko parlamentiral. Samo naredil je.

  • hannibal

   Opozicija pri nas je kontrolirana opozicija. Žal. Naiven je tisti ki misli, da bi opozicija na oblasti stvari drugače reševala. Resno mislim, čeprav vem da se čudno sliši. Vsi po vrsti so Bruseljski hlapci. Je ni ene stranke, ki bi v tem trenutku zahtevala takojšen začetek graditve ograje. Vsi bi nekaj reševali na Grški meji. Madona, saj to vemo. Ampak tukaj jih je potrebno TAKOJ zaustaviti, kot Madžarska. Drugače nas bodo pojedli.

  • karlina

   Je vse zamudil. sedaj rešuje, kar se rešiti da, ampak ne vem, kaj se še lahko reši. Po toči zvoniti je prepozno, žal.

 • Illuminati Enlighted

  Jaz bi sedaj zaprl ceste za vsa vozila na meji s hr. Pred tem bi opozoril naše voznike da naj se preusmerijo preko madžarske. Tako malo… da pomagam izvolit Milanovića. Istočasno bi uvedel posebno vinjeto za vozila ki vozijo preko meje s HR. Dodatnih 200 eurov letno. Davek za škodo. Pa da nimajo koristi od turizma na Jadranu samo Hrvati.

 • Nataša Valant

  Delajo napako , za napako . To je tista ” veličina ” te vlade . Bog ne daj , da bi sprejeli predloge kakšnega drugega …….kdaj že bi lahko vlaki vozili do avstrijske meje !

 • kokobily

  Eden od ta boljših tekstov. Bravo !!!

 • Wild red duck

  O slovenskih levakih nima zgubljati besed -nesposobni,kradljivi izdajalski gnoj,ki bo uničil državo.
  Sedaj se že kažejo prave namere “begunstva” v Italiji in Nemčiji,Švedskem so malodane že vojne razmere kajti imigranti so vse bolj nasilni na Danskem pa že zahtevajo odstranitev EU zakonov in Šeriat.EU varnostne službe svarijo pre islamizacijo in zahtevajo ukrepe EU politiki pa glave v pesek,v realnosti pa že narašča prodaja orožja po vseh članicah EU in ljudje se oborožujejo-počilo bo,čedalje bolj besni so na politike in predvsem tiste ,ki zagovarjajo prihod imigrantov.Zadeve se bodo še slabšale,očitno politiki ne upajo potegniti reza,slej kot preje ga bo narod,ki se bo dvignil z vojsko vred po celi EU in uredil zadevo,stvari kažejo točno v to smer in kot je Nosterdamus napovedal po 12 letni vojni v EU v kateri NE BO ujetnikov ,bo polmesec v veliki bitki na krvavem morju padel.
  In očitno se zadeva vrti v to smer.

 • Pia

  “Slovenija je pripravljena na večje število beguncev.” (Miro Cerar, 28.avgust)
  Zdaj konec meseca oktobra, se vesoljna Slovenija res sprašuje, če mora bežati!

 • južnificirana_si

  dejstvo je , da večina slovenskih državljanov obožuje politike, ki ne naredijo nič. Ker jim status quo ustreza

 • Pia

  “Slovenska vlada za šankom ve vse, pred EU le še petdeset odstotkov, ko mora ukrepati, pa se ne spomni ničesar več” prosto po Zdenki C.

 • Illuminati Enlighted

  Pri tem birokratskem aparatu ki ga imamo, nas reši samo diktator.

 • Illuminati Enlighted

  Avstrija bo postavila ograjo nekaj km. Zaenkrat. Če bi jo postavila ob celi meji s Slovenijo bi jo ograja stala 1,5 milijarde. Če je dobro narejeno seveda. A mi imamo denar za to? Ali nam bo to plačala EU? Tole v SLO smrdi po novih davkih.

  • hannibal

   Pa če bi stala 11 milijard, pa če bi stala 111 milijard, je to vseeno boljše kot pa uničiti domovino, kjer so naši dedje živeli tisočletja!

   • Illuminati Enlighted

    Se seveda strinjam. Domnevam samo da to ne bo všeč javnemu plemstvu ker bi vedelo posredno omejit njihove “pravice” oziroma možnosti plenjenja.

    • Duhec

     Vsi bojo postavli ograjo, vsi bojo zablokirali meje…. prepozno.

   • dob

    To domovino ima zdaj kučanova banda v krempljih. Jaz kučanove bande ne bom branil, to zdaj ni moja domovina, temveč banditska.

  • tanja

   glede na to, da nas SAMO “prehod” tolpe čez slovenijo stane po uradnih podatkih 770.000 eur NA DAN!!! in da očitno ni noben problem ta denar najti in dati takoj, JE 5-metrska dvojna OGRAJA EDINA EKONONOMSKO OPRAVIČLJIVA IN NUJNO INVESTICIJA V TEM DESETLETJU!!! A imamo denar?!?!? A če ti gori streha, greš najprej pogledat cenik vode in potem zato ne gasiš, ali kako?!?! KAR JE NUJNO, JE NUJNO!!! JAZ SEM PRIPRAVLJENA DAT ENO PLAČO ZA OGRAJO PROSTOVOLJNO, PA TUDI ZIDAT SEM JO PRIPRAVLJENA ITI LASTNOROČNO!!! TAKO!
   Smrdi ti po davkih… a misliš, da zdajšnje prekladanje beguncev je pa zastonj? Kdo pa misliš, da to plačuje? Tudi ti, če delaš! In koliko denarja bo šlo še nadalje za socialo za vse, ki bi ostali tu! A misliš, da bojo ti astrofiziki in arhitekti in njihove rutarke delali?!?!? Bo kaj drugače kot v Nemčiji, kjer je 80% turkov na sociali?!?!? Kdo misliš, da dela zanje? Nemci, seveda! In pri nas ne bo nič drugače…

   Ograja takoj!!! Bolje pozno kot nikoli!!! Evrope in šengna de facto ni več!

   • hannibal

    bravo *****

 • Duhec

  Praviloma člankov sploh ne berem, tega sm in sm pozitivno presenečena….. bravo.

 • bojan

  Članek nebi mogel biti boljši … čestitke da vsaj nekdo ma jajca pa pove resnico …

  • Duhec

   Uroša si splača zapomnt…. to je novinar…. ostali so zadetki, nesposobneži….

   • bojan

    ostali so s kurje farme …

    • Duhec

     Kaj so nam tam delali, to je blo noro….. sam zato, ker nismo podpirali levih lopovov…. da sm se začela z njimi ukvarjat…. sami zadetki, iztirjenci, alkoholiki…. so mel zabavo pr Kovaču, niso vedl kdo koga.

  • dob

   Podpiram mnenje

 • Borut Stari

  Koga početje, delovanje vlade preseneač je bedak. Kdo ji pa verjame in jo podpira naj gre v ustrezno ustanovo na zdravljenje.Vsaj 60 % vilivcev je takih. Temu narodu ni pomoči.

 • 1xy

  No, pa smo tam!!!
  Avstrijska ministrica na ORF1 podala izjavo o gradnji ograje, za nadzorovan pretok ilegalnih tokov. Meja znotraj Schengena!?
  Cerar je zamočil na celi fronti, torej obstoj EU ni na državah EU, ampak vedno bolj obstaja dejstvo, da je imel Orban prav, Cerar ki opozarja na preizkušnjo obstoja EU, pa je celo stvar zajebal (se opravičujem izrazu).
  Če bi vsaj malo poslušali narod, do tega NE BI PRIŠLO!!!

  • Duhec

   Cerar je teoretik, nakladač…. s prakso nima nič skupnega….

   • 1xy

    Še teorija mu je padla na celi fronti, sploh kar se tiče kadrovanja in zunanje politike!

   • Illuminati Enlighted

    Njegova teoretična kapaciteta je na nivoju 5 letnega umsko zaostalega otroka.

 • Darth Vader
 • 1xy

  v MB imamo prosto letališče – TAKOJ naj vzpostavijo čartere in jih vozijo DIREKT v Nemčijo!!!

 • Duhec

  Za večino je Kučan gospod…. ta mala siva podgana vam je nastavla Jankovića, Bratuškovo in zdej Cerarja.

 • hibernacija

  Eni pa res ne vejo kako bi pristojnim in vsem, ki se trudijo metali polena pod noge in pri tem gredo iz ene skrajnosti v drugo skrajnost. Najprej zagovarjajo postavljanje zidov in žic , polpono blokado vstopa beguncev, zdaj pa zagovarjajo koridorski način!? Važno jim je le ustvarjanje kaosa in zmede, ker na ta račun upajo na politično nabiranje točk!? Beda, da kdorkoli izkorišča tujo nesrečo za svoje oblastiželjne cilje. Podnebne od podnapisov!?

  • 1xy

   seveda, bedaki so tisti, ki ščitijo svoje dvorišče…..pametni pa tisti, ki ga ponujajo in celo več – se gredo dobrotnike v masi svojih revežev…….

 • 1xy

  In spet smo izpadli debakli, brez konkurence!!
  Vse balkanske države ŠIBAJO čez mejo, da se ja ne bi koncentrirala masa, zahod je pričel z postavitvami ograj…….
  In masa se bo lepo ustavila v Sloveniji, ZL zbira podpise za neposredovanje vojske, Cerar pa se še ni odločil, ali bi šel na WC ali bi ga raje spustil v hlače!

  • hannibal

   Nesposobnost je ena razlaga. Druga razlaga je dosti hujša.

 • hannibal

  Končno nekaj od opozicije. Vendar medlo, medlo, prepozno. Janša mi tukaj deluje kot nekakšen Poncij Pilat, ki si nad situacijo umiva roke. Namesto da bi delovali, kot se za vsako opozicijo spodobi, pišejo užaljena pisma. Ajej.
  Je pa indikativna točka 5. Vlada torej načrtuje gradnjo večih centrov za po 5000+ ilegalcev. Kot sem napovedal včeraj. Tukaj torej nimamo opravka z nesposobno vlado, pač pa z nečim dosti hujšim.

  http://www.slovenskenovice.si/sites/slovenskenovice.si/files/article_attachments/pismo_predsedniku_vlade_miru_cerarju_281015.pdf

  • Duhec

   Na volitvah pač vsak glas šteje…. tega se levaki dobr zavedajo in spet bojo zmagali.

   • hannibal

    Če bodo tako uničevali državo, kot se sedaj kaže, jih na oblasti ne bo naslednjih 20 let. Kot se je to zgodilo v Poljski.

    • Pia

     Ti močno precenjuješ Slovence in njihovo ležernost.

     • hannibal

      Vsaj malo optimizma želim ohraniti. Vem da je naivno, vendar je drugače še večja žalost.

  • epson mlacni

   Nimaš prav. Karkoli bi predlagsl, bi itak ignorirali. SLS in Desus sta 04-08 z izsiljevanji preprečevali vsako resnejšo potezo k normalizaciji Slovenije, ampak danes je za vse, kar niso naredili, kriv Janša, najbolj pa mu to krivdo nabija ravno Kahla.
   Nikamor ne sme iti, drugače bo za vse kriv ravno on. Poglej kaj klopočejo po rtvslo, 24kur, siol, itd. Za nedelovanje Cmerarjeve vlade je kriva opozicija!!

   • 1xy

    Ja, zadnja Janševa izjava glede slovenske politike, ki je bila na mestu, je ta, da če tudi bi dobil volitve, NE bi nikoli več sestavljal vlade z Erjavcem, tudi za ceno nesestave vlade.
    Pravilno!!

    • epson mlacni

     Valjda!
     Sam sem sila čuden “tič”. Do 2008 skoraj nisem hodil na volitve. Mi je bilo za politiko vseeno, če pa sem že šel, sem obkroževal po eci peci pec sistemu. Šele 2008 sem prvič obkrožil JJ in to zaradi tega, ker je vlada 2004-2008 naredila zame do tedaj največ. Takrat sem dejansko tudi začel bolj resno dojemati kaj se dogaja v Sloveniji.
     Da se je Janša pustil prepričati v sestavo druge vlade, je bila do sedaj to njegova daleč največja in v bistvu edina velika politična napaka.
     V kolikor bi bil sam na njegovem mestu bi vlado sestavljal ali sam ali eventuelno še z NS, ki roko na srce, nikoli zares ni zabila kaj preveč dolgega noža v njegov hrbet, za razliko od vseh ostalih.
     Ampak bo težko. Če poslušaš bando kako navija za odhod JJ iz vrha SDS te more popasti smeh. Kaviarčani se ukvarjajo “kao” s tem, kako bi se SDS “kao” ojačal, če bi se JJ umaknil!
     To, da bi politično močna persona, če bi se pojavila, itak lahko ustanovila svojo stranko ali prevzela mrtev SLS ali majhen NS sploh ni tema. Tema je, da je JJ, ki je SDS iz 5% dvignil na vsaj 20% tisti, ki je problem “desnice”. Bolani so od strahu do JJ, ker vedo, da jim je dejansko trenutno edina grožnja. Zato tudi toliko kvazi afer proti njemu. Meni ni jasno edino to, kako ta človek vse to uspe prenašati. Vsaka mu čast, res je močan kot bik, jaz bi se na njegovem mestu že zdavnaj predal in odnehal.

   • hannibal

    Ok, razumem kar praviš. Vendar se spomnim tudi množice, ki je igrala harmoniko in pela himno pred sodišči in zapori. Vsaj kaj takega bi se spodobilo delati tudi za Slovenijo v času najhujše zgodovinske krize od vpadov Turkov dalje.

    • epson mlacni

     Slovenija je razklana na poblaznele zavedene nasprotnike normalizacije in peščico tistih, ki se še upiramo. Ja, dobesedno upiramo. Če se omejima zgolj na zaposlene:
     400.000 v državnih firmah
     160.000 v javnem sektorju
     150.000 v razširjenrm JS (koncesije, črpanje države na 101 način)
     170.000 (tistih, ki smo v tržnem gospodarstvu)

     Penzionistov in socialnih problemov ne bom niti omenjal. Slovenija je ideološko povsem oprana s strani medijev in ekonomsko dejansko odvisna od kaviar socialistične bande. Prejšni teden je Steinbuch odlično razložil, kaj se mu je zgodilo ob zapuščanju oddaje Odmevi, v kateri je gostoval s Kovačem. V Sloveniji vlada kolektivna blaznost in blazneži brez razmisleka lahko tudi koljejo zato demonstracije niso pravi način. Z demonstracijami se z lahkoto ruši Janševa in ne leva vlada!

     • hannibal

      Potem pa nimam ideje, kaj nam pravzaprav sploh še ostane. Samo še razmišljanj o izselitvi. Za tiste, ki znamo vsaj malo predvideti bodoči razvoj dogodkov.
      Če kdo vidi drugačno rešitev, naj me razsvetli. Jaz ne vidim ničesar drugega razen kaosa. Če se v 14 dnevih ne postavi ograja, bo v državi do zime 200 000 ilegalcev, ki bojo tukaj ostali za zmeraj.

     • epson mlacni

      Kaos je skoraj neizbežen, ampak problem se bo rešil. Vedno do sedaj se je. Cena, ki jo bo potrebno za to plačati bo verjetno ogromna, ampak proti temu smo nemočni.
      Jasno, z normalno vlado bi se lahko trudili škodo čim bolj zmanjšati. Po mojem je naša naloga ta, da čim več ljudem pomagamo spregledati. Roko na srce, za to bo v letih, ki sledijo ogromno priložnosti razen, če ne bo bandi uspelo zmešane večine prepričati, da bodo tudi za bedo, ki sledi, krivi nasprotnki kaviar socialistov.
      Kar se selitve tiče. Ne moremo oditi vsi in tudi ni prav, da vsi odidemo ter prepustimo stoletna ognjišča naših pradedov jugonostalgični komunistični mafiji, ki se bo počasi sesipala sama vase. Večina exsocialistične Evrope se je že ali je tik pred streznitvijo. Upajmo, da veter normalizacije udari tudi v naša jadra in nas popelje ob bok normalnega sveta – vsaj za dobro naših otrok in vnukov, če že mi tega ne bomo dočakali.

     • hannibal

      Vse res in rad bi bil optimist. Vendar se bojim, da nas čaka švedski scenarij. Kaj sedaj pomaga Švedom če spregledajo? Švedske v naslednjih desetih letih ne bo več. In po isti poti gre tudi Norveška. Britanija, Irska, Francija, Nizozemska, Belgija … vse to je že nepovratno uničeno in obsojeno na propad. Na bedo tretjega sveta. Indijo, Egipt, Pakistan.
      In če pogledaš na zahod. ZDA so uničene. Rešuje jih le sever, kot bo nas izgleda rešila Vzhodna Evropa. Mi smo sedaj dejansko na prelomnici – ogrožen je sam naš obstoj, naš fizičen obstanek.
      Ni samo invazija. To je tudi genocid. Načrtovan genocid.

     • epson mlacni

      Na to moraš gledati res s ciframi. V EU bo pristalo 10-15 milijonov, kar bo predstavljalo 2-3 %! Asimilacija je tudi teoretično nemogoča.
      Primer. Zamisli si, da naju in še 100.000 najinih sodržavljanov, po možnosti celo ne pripadnikov kaviar socialistične mafije, naselijo recimo v Egipt in to v tri mesta. Ne znamo jezika, povsem druga kultura, povsem drugi standardi in vera(!!!!). Če bi tja premestili samo tebe ali mene, bi se sama zelo hitro “zlila v Egipt”. Skoraj 100% bi že najini potomci stopili med muslimane, saj bi v nasprotnem primeru morali iz Egipta oditi in še v tem primeru, bi med domačini težko našli življenske partnerje.
      No, mi (nas 100.000) bi v tej hipotetični situacij naselili skupaj, v troje get. Najverjetneje bi hitro spoznali, da se Egiptčani v ogromno stvareh zelo motijo, čeprav bi nam “manjkal” najpomembnejši člen, verski fanatizem, a bi se izjemno težko (ne verjamem) asimilirali v nekaj sto letih.
      Zdaj pa k njim. Ti ljudje so vsi za naše pojme verski fantiki. Oni ne mislijo, da imava midva povsem napačen pogled na svet, oni to vedo.

      Kakšen bo epilog te zgodbe? Razpletal se bo nekaj desetletij. Na vsako njihovo pizdarijo, in te se bodo ob tej masi neizbežno dogajale, bomo evropejci postajali vedno bolj nestrpni, da bomo nekoč postavili nevidne zidove, ki bodo migrantom naredili življenje zelo bedno. V bistvu zgodba precej podobna Turkom v Nemčiji. Tretja generacija sanja o vrnitvi v domovino svojih staršev.

      Čeprav smo si Evropejci mnogo bolj podobni, si poglej že potomce slovenskih jugo migrantov, ki imajo svoje stare mame v Bosni, Srbiji in Črni gori. Ne moreš verjeti. S Hrvati v Sloveniji nikoli nobenih problemov, z ostalimi pa vseskozi. Razlog, čeprav se ga kar ne zavedamo, ker nas je večina ateistov; vera naših prednikov. Fantastično se je to videlo v bosanski in hrvaški vojni. Od 1919 smo živeli v isti državi, ob prvi pizdariji, po več kot 70tih letih pa so se takoj popredalčkali na muslimane, pravoslavce in kristjane ter se šli klanje, čeprav je bilo pravih vernikov sila malo – v Jugi so bile vse vere več ali manj nezaželjene in šikanirane. Huh, skratka. Ne se preveč bati, otroke pa vseeno nauči tekoče govorit vsaj angleško in nemško. :)

     • hannibal

      O asimilaciji lahko govorimo samo v primeru premešanja dveh genetskih bazenov/plemen s tem, da si ta ne smeta biti bistveno različna, saj takrat dobimo grupacijo, ki je nobeno od teh dveh plemen ne priznava za svojo (in to zato ni več asimilacija).
      Ta dva genetska bazena sta si lahko po velikosti enaka, kar se je do 19. stoletja dogajalo v ZDA, kjer so se premešala različna plemena germenskega anglosaxonskega porekla. Lahko pa sta po velikosti tudi zelo neenaka, v tem primeru v ameriškem “talilnem loncu” govorimo o asimilaciji Romanov (Italijanov, Francozov) v večinsko germansko anglosaxonsko populacijo.
      Že v primeru Kitajcev v ZDA pa vidimo, da asimilacija ni bila mogoča, saj je gensko in kulturološko preveč oddaljena od večinskega prebivalstva. Da o nekaterih ostalih manjšinah sploh ne govorimo.
      Enak primer je z našimi priseljenci iz Yuge. S Hrvati seveda ni problema, saj so gensko skoraj indentični Slovencem. Slovenci imajo, za razliko od njih, le na severu poudarjeno I1a germansko grupacijo – 10%, ki je imajo Hrvati bistveno manj – 2 do 3%.
      Bolj gremo proti jugu, bolj se haploskupine, torej plemena, gensko oddaljujejo. S tem se oddaljuje tudi kulturološka podstat, vedeti je namreč potrebno, da je to dvoje popolnoma soodvisno, čeprav te bo Boasijanska antropologija Frankfurtske šole prepričevala ravno nasprotno.
      Asimilacija z ljudmi iz Bližnjega vzhoda in Azije, še manj pa seveda z ljudmi iz SSA področja, je nemogoča. Da je temu tako, dokazujejo številne zgodovinske izkušnje. Še najbolj mile so tiste iskušnje in problemi, ki jih posušajo rešiti ZDA. Težje so lekcije iz Haitija, Južne Afrike, itd.
      Poglej še nekaj. V smem primeru Sirijcev govorimo o isti populaciji v primeru kristjanov in muslimanov. Pa eni druge koljejo. Še več! V primerih sunito in šiitov govorimo o dveh ločinah iste vere, pa se prav tako koljejo!
      In da bi si te ljudi s tako drugačno (pozor! govorim o drugačni, ne manjvredni genetiki!) genetiko ter povsem drugimi kulturnimi, verskimi, miselnimi vzorci predstavljal kot bodoče može naših hčera, kot si je to privoščil nek urednik neke revije, moraš biti – ali popoln norec, ali pa – zelo, zelo pokvarjen.
      Strokovnjakom so te stvari jasne. Zaradi vsiljene PC pač morajo biti v javnosti tiho. Med seboj si izmenjujejo peer review raziskave, ki so dostopne tudi zainteresirani javnosti v primeru potrebe dokazovanja :)

     • epson mlacni

      Odličen prispevek !!!

     • karlina

      Najbolj žalostno je dejstvo, da bomo kmalu v svoji državi postali begunci, če bo šlo tako naprej.

     • epson mlacni
     • karlina

      Najmanj toliko, ampak se bojim, da jih bo še dvakrat ali trikrat več, žalostno,da se nam cela Evropa spet smeji, naši vrli politiki pa še kar čakajo, čakajo, čakajo, koga ali kaj, konec države????

     • hannibal

      Skušam bit previden v napovedih in te številke namerno manjšam za faktor tri. Resno.

 • 1xy

  Janša se ni udeležil sveta za nacionalno varnost, je pa poslal pisne predloge.
  PRAVILNO!!!

  • hibernacija

   Ne sam PRAVILNO. ODLIČNO ZA DRŽAVO!?

 • hibernacija

  Tipično sprenevedanje pisca tega članka in njihegovih somišljenikov. Dajati Slovenijo, ki branijo šengen .In države, ki te obveznosti nimajo. Še manj pa primerjati s fašistično državo, ki ne spoštuje konvencije o beguncih!?

  • 1xy

   beguncih????

  • hannibal

   Će ga misliš tudi danes spamat s svojimi marksističnimi nebulozami, bomo tudi za tebe podpisovali peticijo, tako kot smo se pravkar rešili frajtonarce. Zdaj nam je pa enkrat tega spamanja že zadosti.

   • 1xy

    kje??…..da naslednjič sodelujem tudi jaz…..

    • Frajtonarca

     na avtobusni…ne moreš faliti piše z veliko WC

   • Frajtonarca

    sorry ……malca pa to…ne morem bit kot ti tukaj 24/7…….ti si že srečen ko nafilaš plenico…mi imamo druge potrebe

   • hibernacija

    Najdi mi en sam spam in copy paste, pa se me rešiš za zmerej!?

    • hannibal

     Tale post sedaj je prvi, ki v dveh dneh ni spam.

 • Pia

  Cerar deluje kot dve blondinki, ki poskušata z žico odpreti svoj avto.

  Pa reče ena drugi : “Pohiti že enkrat, začenja deževati, streha avtomobila pa je še vedno odprta!”

  Ko je bil še čas je cmerar mečkal in pustil, da so drugi urejali zadevo na napačnem koncu, medtem ko je bila avstrijska meja še vedno odprta.

  Če ne bi bil tako domišljav, bi poslušal, kaj govori narod.

  • Illuminati Enlighted

   Predvidet nevarnost je eden od najosnovnejših indikatorjev inteligence.

  • karlina

   Se podpišem pod tvoj komentar, Pia.

 • hibernacija

  Spremembe načina sprejema in dogovora s sosedi so bile možne šele, ko je Cerar v Bruslju udaril po mizi!?

  • 1xy

   Cerar UDARIL po mizi???
   Cerar bi moral začet tolčt, ko je Madžarska pričela gradit ograjo…..še danes trdi, da smo pripravljeni.
   Še danes NI udaril po mizi!!!!

   • hibernacija

    A spet lahko brenčiva. A mi nisi dala dvojko!?

    • 1xy

     sem, ampak to ne pomeni, da tvojim neblozam ne bom kontrirala……tehtno z argumenti, kot komentira normalen človek……..

     • hibernacija

      Če se žalitve na osebnem nivoju štejejo pod kotriranje, OK. Sam, da vem!?

     • 1xy

      no, mogoče ti pa tokrat dam prav……ker to, da je Cerar udaril po mizi, je res žalitev, ampak skrajna…….izrekel pa si jo ti…..

 • Borut Stari

  Bolj boste ignorirali ta meh, bolj bo trpel. Ko si mrtev tega ne veš ve pa okolica enako je če si neumen.
  Govoril sem!

  • Frajtonarca

   kwa je stari…si se spet podelaql….ti ti pacek

 • Duhec

  Janša in SDS so bli vedno nemočni…. nasprotniki so bli sposobni, neusmiljeni, pripravljeni na vse…. ko to neb blo dost, so mel v svojih vrstah in jih še majo, izdajalce. zato njih česarkol obtoževat, krivit…. ni okusno. Glede njihove reakcije trenutne problematike…. je medla, sam a jim niso očitali, da grozijo, ustrahujejo… so se pač prilagodili butasti večini…. in vse zavijajo v vato.

 • 1xy

  čimprej PLEBISCIT za priključitev Prekmurja, Štajerske in Koroške k Avstriji…….lahko mejo postavijo nižje!!

  • Illuminati Enlighted

   Pa brez lastnih politikov potem. Samo guvernerja naj nam Avstrija da!

   • 1xy

    Nič ne potrebujemo, še dvojezičnih tabel ne, se jim prostovoljno odrekamo :))

  • Frajtonarca

   ne pisati neumnosti…pri men se ti že vsi režijo….

   • 1xy

    vi se vedno smejite, samo ne veste komu ali čemu…….mogoče Cerarju??

    • Frajtonarca

     nwem….vsi vpijejo beeeeee pa se režijo

     • Peter Pavel

      Frajtonarca je pripadnik leve večine, kot se izražajo. Ne pomisli pa, da so v večini vedno ovce.

     • Frajtonarca

      ovce se ponavadi zbirajo pred sodiščem

     • Wild red duck

      A mate ovce tudi sodišče?
      Samotako iz radovednosti?

  • francelj3

   Ne pozabite na nas ostale, prosim. Zahtevamo drugi koroški plebiscit! Za priključitev vse Slovenije h Koroški, se razume.

 • hibernacija

  Od kar je Cerar udaril po mizo v Bruslju gre na celi poti od Turčije do nemčije na bolje.Bravo Cerar, ni čudno, da si na naslovnicah naj svetovnih medijev!?

 • Illuminati Enlighted

  Cerar je lepo povedal da ne bo prehiteval dogodkov ampak se bo sproti prilagajal razmeram. Kaj to pomeni? Da je začel pakirat kovčke?! Ne vem kje bi njega bili veseli.

 • hibernacija

  Desni a že vidite jezdece Janezove apokalipse al tud to ugibate!?

  • hibernacija

   Če ne najdete odgovora, napišite kot ponavadi, da spamam!?

   • Peter Pavel

    A počneš še kaj drugega ? Nič hudega, duševna motenost je bolezen, zato nisi sam kriv.

 • Duhec

  Zarad replik na provokacije se kopičijo smeti…. posledica tega je, da se argumentirani posti izgubijo v tej navlaki in, da se ustvari videz neresnosti, primitivnosti portala. Umazani štosi levakov, ki nikol niso spoštovali poštene igre.

  • hannibal

   Točno tako je in čudim se, da moderatorji tega ne vidijo in ne ukrepajo. No ja, saj ni moj portal, konec koncev… Vendar škoda.

   • Frajtonarca

    nimajo moderatorja…še za kavo jim je zmanjkalo…zato pa fehtajo za donacije

    • Peter Pavel

     Itak :) Zato visiš vse dni tu, ko so vam drugje vse zblokirali.

     • Frajtonarca

      nisem cel dan samo do 15h takrat se mi konča služba

     • Peter Pavel

      In padeš pod komando žene. Ja, takšni ste :)

     • Frajtonarca

      tudi popoldan napišem kaj…seveda si za to pišem nadure….

     • Peter Pavel

      Saj te razumem. Te pač nihče živ ne mara in tu iščeš tolažbo :)

     • Frajtonarca

      kadar rabim tolažbo grem k tvoji…

     • Peter Pavel

      Pravi moja, da ne pada na kratke in mehke.

     • Frajtonarca

      ja mi je povedala zate…zato jo pa moram tolažit

  • Peter

   Zakaj pa odgovarjate na provokacije?

 • hibernacija

  Desni, ampak glih gostoljubni pa niste!?

  • Frajtonarca

   ne moti jih….zdajle vsi gledajo televizijo…..neprižgano….

   • hibernacija

    Najprej probajo argumentirat, ko to ne delueje, žalijo»grozijo»obtožujejo za slam, zadnja faza nemoči pa ignor!?

    • Peter Pavel

     Ne se hecat. Kdo pa bi z levičarjem želel debatirati ? Lepo te prosim, ne imeti o sebi tako visokega mnenja.

   • hibernacija

    Najraje se med sabo z sebi enakimi spodbujajo kako so pametni!?

    • Peter Pavel

     To pravkar počneta vidva :) Eh, sirote.

     • viktorh

      ..pa sta se le našla dva toplovoderja…

    • Frajtonarca

     seveda

     vmes pa imajo opravka še s polnimi plenicami…vsakič ko napišejo “levak” jim uide

     • Peter Pavel

      Sebe vohaš, pajacek :)

     • hibernacija

      Vmes se pa takole, takole za rokce primejo in zaringarajajo!?

  • Peter Pavel

   Levi, inteligentni pa ravno niste? No, razumem. Usmerjeno izobraževanje pač pusti posledice.

 • Peter Pavel

  Z našo vlado lahko napišeš samo, da je leva. Pa si napisal vse.

 • ironmaiden5

  Še dobro, da Cear ni gasilec. On bi čakal, da hiša zgori, nato pa razmišljal, kako jo naj pogasi.

 • karlina

  No, to pa je prava resnica o vsem, kar se dogaja pri nas, hvala lepa, gospod urednik.

 • Vrhovnisodnik

  Saj cmerko nič ne zna, še v pravu je mrzel.

  • karlina

   Mogoče zna, ampak je marioneta že vse od začetka, se ve v čigavih rokah, zato pa vedno pravi, bom razmilil, bom povedal, še ne dajem izjav itd. So ga nastavili,da molči in dela, kot mu je naročeno od stricev iz ozadja, ki obvladujejo vse v naši pogubni državici.

 • hannibal

  Evo Uroš Urbanija, o TEM napiši članek. Kaj takega se namreč dogaja samo še na Švedskem. Katastrofa, kaj si rdeči marksisti dovolijo. Na Švedskem tako označenega čaka hipna izguba službe, prijateljev, tudi otroke mu lahko odvzamejo. Se bo enako pričelo dogajati pri nas? Upam, da še nismo tako daleč!
  (se oproščam za objavo linka izredno nagravžnega pivniškega trobila)

  http://www.delo.si/mnenja/kolumne/levo-mnenje-sramotilni-stebri-soncne-strani-alp.html

 • Ježek Teka Teka

  Dober ga rušite Cerarja … sam z resnico … nam so vse to brisal … čestitke res za to … JJ je spet zadel v črno – beri rdečo, pa to

  • hannibal

   Petega so menda napovedani protesti. Pred vladno palačo. Tako sem prebral na Twiterju. Veš kaj o tem?

   • Ježek Teka Teka

    Ne vem, pvič slišm …

    • hannibal

     Tudi jaz, zato pa tako previdno vprašam. Ok, bom napisal, če kaj več zvem.

   • karlina

    Zadnji čas, če je vse res, ampak se bojim, da ne bo nič iz tega, ker je v ljudeh preveč strahu.

    • hannibal

     Ne vem, na pamet bi rekel. Bom spremljal, bomo videli ali je res kaj na tem. Ne me prijet za besedo, samo na Twiterju sem nekaj zasledil.

    • sunday

     menim, da je strah manj prisoten, bolj se mi dozdeva, da so najbolj prisotni oprani možgani, ker se slepo verjame kar so “rekli na TV” in se nič ne misli !!

   • Frajtonarca

    so te nategnili
    petega je plača v javni upravi,,,takrat ni časa za neumnosti

 • sodnikisozločinci

  To je pa prav lepo, da policisti opravljajo delo varušk. Mene zadnje čase obhaja huda tesnoba, strah pred oranžnimi kombinezoni – ko vidim premikača na železnici ali cestnega delavca mi gre kar na jok, tresem se in zbujam ponoči. Lepo prosim gospe policistke, naj me katera vzame v naročje in pocrklja, ne bom vas izrabil v propagandne namene, pa tudi polulal ne. Tudi jaz si zaslužim občutek varnosti.

  • Frajtonarca

   plenico si kar zamenjaj…je že čisto polna

 • pokvarjeniSvet

  mediji in Evopski politiki so zionistično trobilo !!

 • pokvarjeniSvet

  mediji in Evropski politiki so zionistično trobilo !!

 • pokvarjeniSvet

  Zakaj se ne pregleduje prtljaga migrantov ?? a so zionisti prepovedali in mediji in politiki mar podpirajo to namesto bi to zahtevali obvezna kontrola in pregled prtljage !!

 • pokvarjeniSvet

  Gasilec je resnico povedal “ni tako kot mediji hočejo prikazat, če bi bili ubogi begunci bi nebi zavračali hrano negodovali in sranje delali, še celo prevoz brezplačni imajo do Avstrije pa še kar niso zadovolji” Zdaj veste kako arogantni so Begunci ker so jih pošiljatelji (Arabski šejki s njihovimi prijtelji zionisti poslali v Evropo z namenom uničiti Evropejce, Evropsko kulturo in Evropsko civilizacijo ) naročili in celo plačali jim pot da nas uničijo in parazitirajo in ISIS borci ki so pomešani med njimi nas pobijajo ter delajo bombne napade po Evropi.

 • pokvarjeniSvet

  Mediji so rasisti proti Belcem (Evropejcem)

 • pokvarjeniSvet

  Mediji so v lasti američanov oz zionistov.

 • Slovenec 33

  Vsak zakaj ima svoj zato. In.
  Nikjer na svetu okupatorji in domači izdajalci ne spoštujejo osnovnih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji ni nič drugače.

  • sunday

   tudi v diktaturah je enako – tudi tako kot v SLO!!