fbpx

Nekateri starši zaradi migrantov vzeli otroke iz vrtca

Foto: I. K.

Nekateri starši otrok, ki obiskujejo vrhniški vrtec, ta se nahaja v neposredni bližini nastanitvenega centra za migrante, so zaskrbljeni. Zaradi bojazni pred boleznimi imajo nekateri v času bivanja tujcev na Vrhniki otroke raje kar doma.

Kot smo že poročali v preteklih dneh, so Slovenci, ki živijo v okolici zbirnih in nastanitvenih centrov za prebežnike, zelo zaskrbljeni. Občani Brežic se pritožujejo nad razdejanjem, ki ga za seboj puščajo migranti, strah jih je tudi bolezni. Vrhnika ni nobena izjema, saj se tamkajšnji vrtec nahaja v neposredni bližini nastanitvenega centra.

Starši otrok zaskrbljeni
“Otroka imam v teh dneh raje doma, saj me je strah, da bi dobil kakšno bolezen od migrantov. Ti se namreč sprehajajo v neposredni bližini vrtca,”
 nam je povedala mamica enega izmed otrok, ki obiskuje vrhniški vrtec.

Foto: I.K.

Vrtec na Vrhniki (Foto: I. K.)

Vodja enote: Ni razloga za strah
Andreja Brelih Hatunič
, vodja enote omenjenega vrtca, pa medtem zagotavlja, da ni razloga za preplah. Sama ni bila obveščena o tem, da bi kateri od staršev imel otroka doma zaradi strahu pred prebežniki. “Je sicer obdobje prehladov in viroz, zato je nekaj otrok v tem času doma, nismo pa opazili povečanega števila izostankov otrok,” še dodaja.

Delo v vrtcu po besedah vodje enote poteka nemoteno, so pa v tem času sprejeli tudi posebne ukrepe. Tam je varnostnik, ki dela obhode, gibanje otrok je omejeno, na sprehode hodijo na druge destinacije kot ponavadi, vzgojiteljice pa so bolj pozorne na ljudi, ki jih ne poznajo.

Trenutno na Vrhniki 300 migrantov
Na Vrhniki se po besedah Irene Osvald iz Civilne zaščite trenutno nahaja okoli 300 migrantov. Ti bodo verjetno že danes zapustili nastanitveni center, kdaj bo prišla nova skupina beguncev, pa zaenkrat še ni znano.

N. K.