fbpx

Nekdanji policist proti namestitvi migrantov na Debelem rtiču: “Vse smo plačali mi, takratni miličniki, in bili za to prikrajšani. Torej bodo zdaj naš denar uživali tujci!”

Prostori kamor namerava vlada naseliti migrante na Debelem rtiču (vir: facebook)

“10 (deset) let so nam trgali od regresa in plače, da so se zgradili bungalovi, kuhinja, skladišča, jedilnica in čistilna naprava ter dvoje stavb s sanitarijami in tuši,” je na Facebooku zapisal Franc Čučko o nameravani selitvi migrantov na Debeli rtič.

Poročali smo (TUKAJ), da je vlada v odhodu za nastanitev migrantov potencialno aktivirala letovišče MNZ-ja na Debelem rtiču. To dokazujeta nedavno objavljeni razpis za “varovanje objektov, ljudi in premoženja” ter razpis za “čiščenje objektov v uporabi naročnika”. Samo za prehrano migrantov je bil javno objavljen tudi razpis v vrednosti 3 milijone evrov, za ekološko prehrano pa v vrednosti 1,4 milijona evrov, medtem ko so tu še dodatni stroški za varovanje in preskrbo.

Franc Čučko. (Foto: Facebook)

Oglasili so se nekdanji zaposleni na MNZ, ki so s svojim denarjem pomagali graditi Letovišče na Debelem rtiču, med drugimi Franc Čučko:

“Vprašal bi moje nekdanje sodelavce, ali so zato, da okupiramo naš kamp na Debelem rtiču, saj smo vse zgrajeno na njem plačali, ko so nam 10 let trgali od regresov in plač. Če si to v Ljubljani lahko privoščijo t. im. skvoterji na Metelkovi in še v prostorih nekdanje tovarne Rog, pa tam niti centa niso plačali, smo mi do takšne zasedbe več kot upravičeni oz. smo lastniki.”

Franc Čučko je na Facebooku še zapisal: “10 (deset) let so nam trgali od regresa in plače, da so se zgradili bungalovi, kuhinja, skladišča, jedilnica in čistilna naprava ter dvoje stavb s sanitarijami in tuši. Še dva solarna kompleta za toplo vodo sta na bungalovih. Pomagati si nismo mogli, saj je to bilo prisilno, ugovora ni bilo. S tem smo bili prikrajšani. Naj pripomnim, da je bila včasih jedilnica na trdi podlagi, odprta, streha pa je bila iz plošč salonitk, pritrjenih na ceveh, ki se jih uporablja za gradbene odre še danes. Zdaj, ko je vse to zgrajeno, pa nimamo besede, še manj, da bi to koristili. Vse smo plačali mi takratni miličniki in bili za to prikrajšani. Torej bodo zdaj naš denar uživali tujci.”

demokracija.si