“Neodvisna” novinarka Anuška Delić s tožbami grozi državljanu Alojzu Kovšci – drugim uporabnikom odgovarja, da bluzijo in so “spletne gnidice s Trstenjakove”

Anuška Delić, odgovorna urednica portala Oštro (Foto: STA)

Odgovorna urednica marginalnega medija Anuška Delić je preko socialnih omrežij grdo obračunala s predsednikom Državnega sveta Alojzom Kovšco. “Gospa to ve. Za medijski linč ne potrebuje sodbe sodišča. Če bi ji odgovoril na njen način, bi me obtožila zlorabe položaja za obračunavanje z novinarjem. To, da ona ni le novinarka, temveč tudi politična aktivistka, bo na koncu pokazala statistika. Vse ob svojem času,” se je glasil odziv Kovšce.

Neodvisna družbeno-politična novinarka Anuška Delić je zaradi sporočila predsednika Državnega sveta le-temu zagrozila s tožbo. “In vaše grožnje zbiram. Ko boste prestopili mejo iztožljivosti, vas bom prijavila policiji. Še prej pa bom mednarodnim organizacijam poročala o grožnjah. Da ne bo potem niste vedeli,” mu je sporočila Delićeva. Celoten spor med njima se je pričel, ko je Alojz Kovšca polemiziral z enim izmed uporabnikov. Samozvana komisarka za resnico v medijih Anuška Delić pa je predsedniku DS očitala, da s svojimi sporočili krši etični kodeks Državnega sveta, kljub temu, da ni navedla, kateri člen naj bi kršil.

Njene grožnje o tožbi pa niso ostale preslišane. Kovšca jo je opozoril: “Izkrivljate resnico. Jaz vam nikoli nisem grozil in vam tudi ne bom. Branil se bom pred vami. Zbiral bom vse vaše insinuacije ter neutemeljene obtožbe na moj rovaš. Ko vas bom tožil, vas ne bom kot predsednik Državnega sveta, temveč osebno, kot državljan. Da ne bo nisem vedela.

Foto: Posnetek zaslona/Twitter

Njun dialog se je nadaljeval. Delićeva pa kljub temu noče verjeti, da Alojz Kovšca piše svoja sporočila kot državljan. Anuška Delić enostavno lažnivo zavaja, da piše Kovšca svoja sporočila v imenu Državnega sveta. “Gospod Predsednik Državnega sveta, vaša funkcija na Twitterju ne izgine. In izvolite, nadaljujte z grožnjami,” govori Delićeva. Kovšca ji ni ostal dolžan. “Tudi vaša funkcija ne izgine. Vsekakor niste nepoučena državljanka. Če imate to trditev za grožnjo, me lahko ovadite. Jaz vas bom, če boste nadaljevali s podtikanjem, da vam grozim,” ji je vrnil Kovšca.

Alojz Kovšca nima nikjer na svojem Twitter profilu napisano, da je predsednik Državnega sveta. Svoja mnenja izraža kot državljan Republike Slovenije. (Foto: posnetek zaslona/ Twitter)

Delićeva polemizirala z uporabniki, da ne pripada Sorosu, a ji je Kovšca odvrnil, da naj ne bluzi
Delo Anuške Delić slovenska javnost velikokrat ocenjuje za zelo kritično in nekredibilno. Nekateri uporabniki so ji očitali, da svoje frustracije in omadeževanje Slovenije v tujini izvaja v eni izmed “neodvisnih” novinarskih organizacij, ki jih financira zloglasni George Soros. Tako je v polemiki glede svoje neodvisnosti zapisala enemu uporabniku, da “bluzi kot vedno”. Na njene besede se je kritično odzval Kovšca. “A lahko tudi jaz rečem vam: “Bluzite, kot ponavadi.”, ne da bi me ovadili “mednarodnim organizacijam” in policiji? Ali bo to kršitev Etičnega kodeksa Državnega sveta? Morda vsakodnevno žaljenje državljanov? Samo vprašam,”  se je kritično odzval Kovšca.

Foto: Posnetek zaslona/Twitter

Novinarka Mojca Vočko jo je vprašala, kje je bila, ko je doživela medijske umore dominantnih medijev
V polemiko se je vmešala tudi novinarka Mojca Vočko, ki je veljala v preteklosti za eno najbolj prodornih raziskovalnih novinark v Sloveniji. Žal so ji dominantni mediji v rokah bivšega režima uničili kariero in jo medijsko umorili. Mojca Vočko je stopila v bran Kovšci in kritično nastopila do Delićeve.

Foto: Posnetek zaslona/ Twitter

Delićeva je nadaljevala: “Ne preseneča me, da “novinarji” Nova24TV ne razumete razlike med preteklikom in sedanjikom ter med ednino in množino. Pravzaprav je to povsem v skladu z ravnjo “poročanja” tega “medija.” No, Mojca Vočko ni novinarka Nova24TV, na njene neutemeljene obtožbe pa je dejala, da so jo pri našem mediju le pomagali v javnosti razkriti vse laži, podtikanje in medijske umore, ki jih je doživela s strani dominantnih medijev, med njimi tudi od Delićeve, ko je službovala na Delu.

Foto: Posnetek zaslona/ Twitter

Vočkova je udarila nazaj: Tragično, da družbenopolitična aktivistka tvojega kova, ki si drzne groziti s “fake” obveščanjem tujine, ne vidi dlje od nebuloznega očitka “novinarka” Nova24TV, kar nikoli nisem bila. Nova24TV je le osvetlila odurne laži o meni, s katerimi me je kartelno ubijalo tvoje Delo.”

Delićeva uporabnika Twitterja šikanirala in verbalno žalila, da je spletna gnidica iz kleti na Trstenjakovi
Salonska radikalna novinarska aktivistka rada grozi s tožbami. Primer grožnje s tožbo Alojzu Kovšci ni prvi primer. Tako je enemu izmed uporabnikov grozila pred časom s tožbo: “Bomo videli, kdo bo koga po prstih mlatil, vi anonimna spletna spletna gnidica iz kleti na Trstenjakovi. Dobite dodatek za trolanje od doma?”

Foto: Posnetek zaslona/ Twitter

Ali je to primerno obnašanje za novinarko, ki sodeluje v mednarodnem združenju raziskovalnih novinarjev, se vprašajte sami. Vemo le to, da bi v primeru takšnega zapisa vidnega politika, novinarja z domoljubnim razmišljanjem radikalni neodvisni novinarji že jokali pred svojimi mednarodnimi Sorosevimi organizacijami. V teh objavah pa bi slovensko javnost zopet strašili pred vzponom janšizma in uvedbe totalitarizma v Sloveniji.

Luka Perš