fbpx

Nerazsodno: Učiteljica od učencev zahtevala, naj v razred prinesejo napolnjene kondome

Slika je simbolična. Foto: STA

María Inés Peredowho se je opravičila za “nesporazum”, ki je privedel do obtožb, da zlorablja mladoletnike. Fantom v svojem razredu je namreč naročila, naj v razred prinesejo kondom, napolnjen s svojo spermo.

Precej edinstven pristop k pouku naj bi učiteljica izvajala na šoli Juana Azurduy de Padilla v občini Minero. Čeprav je bilo poudarjeno, da učenci niso bili dolžni narediti “domače naloge”, se je Peredowho opravičila za “nesporazum”, ki naj bi privedel do obtožb zlorabljanja mladoletnikov.

Učencem ni bilo treba narediti “domače naloge”
Sem mati družine s štirimi majhnimi otroki in nisem perverznica,” je povedala za časopis Duty. Peredowho je pojasnila, da je želela učencem pokazati, kako dolgo lahko sperma živi v vlažnem prostoru ali okolju.

To je bil moj cilj kot učiteljice in ne, kot pišejo nekateri mediji, da bi učence pohujšala in jih prisilila, da se samozadovoljujejo in spermo prinesejo v kozarcu, nikoli to ni bil moj namen,” je dodala.

Nauk je bil tudi opozoriti dekleta, naj se izogibajo tej snovi, če želijo preprečiti nosečnost. Vendar se zdi, da se vsi ne strinjajo z njeno odločitvijo, saj je eden od staršev učiteljico na javnem ministrstvu obtožil “pohujšanja mladoletnikov”.

foto (Santa Cruz ED)

“Nikogar nisem ubila, nikogar nisem posilila”
Carlos Oporto, direktor posebne enote Santa Cruz za boj proti nasilju, je povedal novinarjem: “Trenutno spremljamo, kako je navodilo psihološko vplivalo na dijake srednje šole Minero. Odvisno od izida se bomo odločili, ali bomo sprejeli ukrepe.”

Edwin Huayllani, direktor oddelka za izobraževanje, je dodal: “Za čas preiskave je bila suspendirana opravljanja svoje funkcije.”

Učiteljica je pojasnila: “Nikogar nisem ubila, nikogar nisem posilila. Če bom morala v zapor zaradi poučevanja spolne vzgoje, bo ljudstvo na moji strani, saj bodo mladi prej ali slej na tak ali drugačen način ugotovili, da posredujem znanje. Opravičujem se celotni družbi Minera in Bolivije.”

Andrej Žitnik